آیا ترامپ می‌تواند عقب ماندگی 15 درصدی از بایدن در نظرسنجی‌ها را جبران کند؟ ترامپ به دنبال معجزه انجیل و اقتصاد

ابوالفتح با تاکید براینکه ترامپ در این ۳.۵ سال سعی کرده به وعده‌هایی که داده عمل کند، افزود: به طور کلی جمهوری‌خواهان بر روی مسائل اقتصادی و مذهبی حساس هستند و این‌ها برای‫شان مهم است، بنابراین ترامپ نیز سعی کرد این مدت اوضاع اقتصادی آمریکا را سروسامان داده و نرخ بیکاری را در این کشور کاهش دهد، یا این در اعتراضات ضد نژادپرستی خیلی محکم آمد و حتی با انجیل در کلیسا حاضر شد و اعلام کرد که او آمده تا از مسیحیت دفاع کند، بنابراین او به خوبی از شرایط آگاه است و می‌داند که برای حفظ پایگاه رای خود چه اقدامی را انجام دهد.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا این روز‌ها در شرایط ویژ‌ه‌ای قرار دارد؛ از یک طرف بر اساس نظرسنجی‌هایی که رسانه‌های آمریکایی منتشر کرده‌اند، او از رقیب دموکرات خود عقب است و از سوی دیگر نیز برخی از نخبگان و سران سیاسی حزب جمهوری‌خواه علیه او مواضع تندی و تیزی را اتحاذ کرده‌اند.
نظرسنجی جدید و سراسری دانشگاه کوئینیپیاک که روز چهارشنبه منتشر شد نشان می‌دهد جو بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۳۷ درصد آراء را از آن خود خواهد کرد و این بیشترین اختلاف بین این دو نامزد محسوب می‌شود.
یک نظرسنجی مشابه انجام شده در ماه گذشته نیز نشان داد بایدن هشت درصد از ترامپ جلوتر است. آخرین بار در ماه مه بود که بایدن با اختلافی دو رقمی از ترامپ جلوتر بود. نظرسنجی‌ها در آن زمان نشان داد بایدن ۱۱ امتیاز از ترامپ جلوتر است.


نتایج نظرسنجی‌های اخیر خبر بدی برای دونالد ترامپ محسوب می‌شود. چرا که میزان محبوبیت ترامپ کاهش یافته و به ۳۶ درصد رسیده است و این پایین‌ترین رقم طی بیش از دو سال محسوب می‌شود و این در حالی است که تعداد افرادی که عملکرد ترامپ را رد می‌کنند افزایش یافته و به ۶۰ درصد رسیده است که از ماه ژوئن افزایش پنج درصدی را نشان می‌دهد.
اکنون شهروندان آمریکایی در نظرسنجی‌ها می‌گویند بایدن در مدیریت اقتصاد آمریکا می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد و ۵۰ درصد از او در ارتباط با این موضوع حمایت می‌کنند و ۴۵ درصد هم ترامپ را انتخاب می‌کنند.
در همین حال ۴۴ درصد از شهروندان آمریکایی عملکرد دونالد ترامپ را در زمینه اقتصادی تایید می‌کنند و این در حالی است که ۵۳ درصد از آن‌ها عملکرد او را تایید نمی‌کنند. بر اساس نتایج نظرسنجی دانشگاه کوئینیپاک، این بدترین ارقام در زمینه تایید او در بخش اقتصادی از اوت سال ۲۰۱۷ محسوب می‌شود.
تیم مالی تحلیل گر نظرسنجی‌ها در دانشگاه کوئینیپاک در سخنانی گفت: «بله، هنوز ۱۶ هفته تا روز برگزاری انتخابات باقی مانده است، اما اکنون زمان ناخوشایندی برای پیش بینی آینده رئیس جمهوری ترامپ است.» او همچنین گفت: «هیچ گونه فرآیند دلگرم کننده‌ای در این نظرسنجی برای رئیس جمهوری مشاهده نمی‌شود.»
بر اساس گزارش دانشگاه کوئینیپاک، بخش عمده‌ای از افزایش حمایت از بایدن در رقابت علیه ترامپ مدیون رای دهندگان مستقل است. میزان حمایت از بایدن در میان رای دهندگان مستقل ۵۱ درصد است. در ماه ژوئن، نتایج نظرسنجی‌ها نشان داد ۴۳ درصد از رای دهندگان مستقل از بایدن و ۴۰ درصد هم از ترامپ حمایت می‌کنند.
نتیجه نظرسنجی دانشگاه کوئینیپاک جدیدترین نظرسنجی است که نشان می‌دهد در بحبوحه تلاش ترامپ برای مهار چندین بحران ملی از جمله همه گیری ویروس کرونا، چشم انداز اقتصادی آشفته و ناآرامی‌های داخلی بر سر نابرابری نژادی، میزان حمایت از رئیس جمهوری آمریکا در حال کاهش است.
این نظرسنجی از میان هزار و ۲۷۳ نفر طی نهم تا سیزدهم ماه ژوئیه انجام شد.
در عین حال سید جلال ساداتیان سفیر اسبق ایران در بریتانیا با اشاره به اینکه اگر ترامپ بتواند اوضاع اقتصادی آمریکا را سامانی ببخشد و نرخ بیکاری را کمتر کند، دوباره شانس او برای ورود مجدد به کاخ سفید افزایش پیدا می‌کند، به فرارو گرفت: اما اگر همین وضعیت فعلی تا موعد برگزاری انتخابات ادامه داشته باشد، آن زمان دیگر کار او برای غلبه بر بایدن بسیار سخت خواهد شد؛ این در حالیست که برخی از جمهوری‌خواهان مطرح نیز با انتخاب مجدد ترامپ مخالف هستند و این امر برای ترامپ می‌تواند گران تمام شود، حال باید دید در نهایت چه سرنوشتی برای ترامپ رقم خواهد خورد.
ساداتیان با تاکید بر اینکه ترامپ خود نیز اذعان کرده که شاید دوباره انتخاب نشود، تصریح کرد: الان فضا طوری رقم خورده که همه چیز به آینده و این چهار ماه باقیمانده بستگی دارد، با توجه به اینکه دموکرات‌ها نیز هنوز کمپین بایدن را آغاز نکرده‌اند، منتظرند که ترامپ با دستان خود وجهه‌اش را خراب کند و با این وضعیت آن‌ها با کمترین هزینه بیشترین بهره‌برداری را از وضعیت پیش آمده در قبال کرونا و نژاد پرستی ببرند تا راه بایدن برای ورود به کاخ سفید هموار شود.
آیا نخبگان سیاسی جمهوری‌خواه می‌توانند کاری علیه ترامپ انجام دهند؟
امیرعلی‌ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفت‫وگو با فرارو با اشاره به اینکه برخی از نخبگان سیاسی جمهوری خواه مخالف ترامپ هستند، اظهار کرد: در انتخابات سال ۲۰۱۶ نیز چنین روندی در این حزب علیه رئیس جمهوری فعلی آمریکا وجود داشت، اما او توانست با توجه به برنامه‌ها و شعار‌هایی که داد، بدنه اجتماعی این حزب را جذب خود کند، که این امر هزینه سنگینی برای سران جمهوری‌خواه داشت، اما با توجه به اینکه ترامپ آرای لازم را به دست آورده بود، توانست به عنوان نامزد نهایی این حزب انتخاب شود.
وی با اشاره به اینکه در حزب جمهوری‌خواه نخبگان سیاسی زیاد نمی‌توانند در فرآیند انتخاب نامزد نهایی دخالت کنند، گفت: اصولا جمهوری‌خواهان حزب مردمی‌تری نسبت به دموکرات‌ها به شمار می‌آیند و این هواداران و اعضای آن‌ها هستند که تاثیرگذار قلمداد می‌شوند، بر خلاف دموکرات‌ها که سوپر دلیگیت‌ها بسیار سرنوشت ساز هستند، بنابراین اینکه سران حزب جمهوری‌خواه الان نیز با ترامپ مخالفت می‌کنند، نمی‌تواند بر روی آراء ترامپ اثربگذارند، چرا که پایگاه رای او بسیار مشخص است و تغییر نظر آن‌ها بسیار مشکل است.
ابوالفتح با تاکید براینکه ترامپ در این ۳.۵ سال سعی کرده به وعده‌هایی که داده عمل کند، افزود: به طور کلی جمهوری‌خواهان بر روی مسائل اقتصادی و مذهبی حساس هستند و این‌ها برای‫شان مهم است، بنابراین ترامپ نیز سعی کرد این مدت اوضاع اقتصادی آمریکا را سروسامان داده و نرخ بیکاری را در این کشور کاهش دهد، یا که این در اعتراضات ضد نژاد پرستی خیلی محکم آمد و حتی با انجیل در کلیسا حاضر شد و اعلام کرد که او آمده تا از مسیحیت دفاع کند، بنابراین او به خوبی از شرایط آگاه است و می‌داند که برای حفظ پایگاه رای خود چه اقدامی را انجام دهد.
این کارشناس مسائل آمریکا اضافه کرد: در حال حاضر مهم‌ترین جمهوری‌خواهانی که علیه ترامپ موضع گرفته‌اند، جورج بوش پسر رئیس جمهوری اسبق، کالین پاول وزیر اسبق خارجه، میت رامنی، سناتور و نامزد جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۱۲ در رقابت با اوباما و جان بولتون مشاور اسبق امنیت ملی خود ترامپ هستند، این در حالیست که بولتون نیز به تازگی در کتابی که منتشر کرده، خاطرات و مشاهدات خود از حضور خود در کاخ سفید را منتشر کرده است.
با حضور ترامپ بین جمهوری‌خواهان شکاف ایجاد شد
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۶ به این طرف و با حضور ترامپ در عرصه سیاست آمریکا، در بین جمهوری‌خواهان یک شکاف سیاسی به وجود آمده است، ادامه داد: اما نکته مهم این است که در حال حاضر ترامپ به عنوان رئیس جمهوری مستقر نیاز چندانی برای به حمایت سران جمهوری‌خواه ندارد، زیرا همان‌طور که عرض کردم، بدنه رای او ثابت است و نقد‌هایی که سران و نخبگان سیاسی این حزب به ترامپ وارد کرده‌اند، چندان نمی‌تواند بر روی پایگاه رای او اثرگذار باشد.
ابوالفتح همچنین درمورد افشاگری‌هایی که بولتون در کتابش علیه ترامپ انجام داد و تاثیر آن بر آراء او، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه او در کتابش روایت‌های شخصی خود را ذکر کرده و برای آن‌ها سند و مدرکی را ارائه نداده است، بنابراین نمی‌توان چندان برای این موضوع در روند انتخاباتی داخلی آمریکا اثرگذاری قائل شد در مقابل تاثیر این مسئله در بیرون از آمریکا بسیار بیشتر بود و مورد توجه قرار گرفت.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه درمجموع همچنان ترامپ از شانس بیشتری برای مجدد به کاخ سفید برخوردار است، تصریح کرد: هرچند که کرونا باعث شده اقداماتی که ترامپ برای ایجاد اشتغالزایی در آمریکا انجام داده بود، از بین رود و همچنین بحران نژاد پرستی در این کشور شرایط را بغرنج کند، اما باید توجه داشت ترامپ در این بین سعی کرد که از این فضای به وجود آمده بهره‌برداری کرده تا خود را ناجی آمریکا معرفی کند.
وی گفت: در همین راستا او اجازه نداد که قرنطینه در آمریکا ادامه پیدا کند، چرا که با ادامه آن وضع شغل‌های بیشتری در آمریکا از بین می‌رفت، حال در چنین شرایطی باید دید تا فاصله برگزاری انتخابات رباست جمهوری آمریکا در پاییز امسال چه اتفاقاتی رخ خواهد داد، چرا که روز‌ها و ماه‌های منتهی به موعد برگزاری انتخابات بسیار مهم است و این امکان وجود دارد که با رخ دادن اتفاق یا حادثه‌ای فضا به کلی تغییر کند.
ابوالفتح افزود: در حال حاضر ترامپ کمپین انتخاباتی خود را علیرغم وجود وضعیت بحرانی کرونا در آمریکا شروع کرده، این در حالیست که رقیب دموکرات او جو بایدن هنوز اقدام به این کار نکرده، زیرا که معتقد است شرایط به ضرر ترامپ است و با این وجود باید اجازه داد این روند همچنان ادامه پیدا کند، تا اوضاع برای رئیس جمهوری فعلی آمریکا وخیم‌تر شود.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» از تبعات جبران‫ناپذیر جنبش ضدواکسیناسیون در جهان گزارش می‌دهد چاله «ضدواکسن‌ها» پیش روی آینده کرونا محمدعلی وکیلی چرا مردم دروغ‫باور شده‫اند؟ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان: طرح سوال از روحانی به قوت خود باقی ا‌ست استیضاح رئیس‌جمهوری منتفی شد آیا صدا و سیما به دنبال تبدیل شبکه نمایش خانگی به شعبه دوم خود است؟ نیمه اول: صدا و سیما یک، وزارت ارشاد صفر! آیا ترامپ می‌تواند عقب ماندگی 15 درصدی از بایدن در نظرسنجی‌ها را جبران کند؟ ترامپ به دنبال معجزه انجیل و اقتصاد «ابتکار» تاثیر افزایش نرخ سود سپرده‌ها بر افزایش سپرده‌های مردم را بررسی می‌کند بی رمقی بانک‌ها در جذب نقدینگی سید حسن خمینی: قانون باید به نفع فقرا و غیر قدرتمندان تفسیر شود در گفت‌وگو با رئیس‌ فدراسیون روسیه انجام شد تاکید روحانی بر مقابله با اقدامات آمریکا درباره تحریم‌های تسلیحاتی ایران سخنگوی وزارت ‌خارجه اعلام کرد اخطار به کره جنوبی برای بازگرداندن پول ایران سخنگوی ارشد نیروهای مسلح: رژیم صهیونیستی درصورت ادامه شرارت، دست برتر محور مقاومت و ایران را خواهد دید پارادوکس سه‫گانه دولت و مجلس