دولت نگران سفره خالی مردم است


سخنگوی دولت گفت: نگرانی سفره خالی مردم نگرانی هر روزه ما است. دولت روزانه تلاش می کند. وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی کاهش پیدا می کند نمی توانیم به کره ارز ۴۲۰۰ تومانی بدهیم. اولویت ما مواد مصرفی ، دارو و مواد اولیه کارخانه های تولیدی است.

به گزارش ایسنا ، علی ربیعی در نشست خبری گفت: مطمئن باشید رنج مردم با تک تک سلول های اعضای هیئت دولت حس می شود. این طور نیست که دولت خبر نداشته باشد. اینکه می گویند دولت تعطیل است، درست نیست. این کلمات در شرایط امروز که عملیات وسیع علیه افکار عمومی صورت می گیرد، درست نیست.

وی افزود: دوران سخت کرونا در همه دنیا شرایط ویژهای را به وجود آورده و ایران تنها کشوری است که با دو موضوع تحریم و کرونا روبرو است، بودن دو قوه به همراه دولت و تفاهم در تصمیمات نیز به کوتاه کردن فرایند تصمیمگیری ها، همکاری در اجرا منجر خواهد شد این در از ضروریات اجتناب ناپذیر این دوران است.

سخنگوی دولت یادآور شد :در این جلسه مباحث پیرامون چگونگی افزایش سرمایه گذاری صورت گرفت و مشکلات سرمایه گذاری و اقداماتی که برای این کار سه قوه باید انجام دهند مورد بحث قرار گرفت.

وی با اشاره به کرونا گفت: در سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن انفولانزا مصرف شده بود اما برای امسال ابتدا تامین ۹ میلیون دوز و سپس با توجه به احتمال درخواست های بیشتر ۱۶ میلیون دوز پیش بینی شده است. باید تاکید کنم. اولویت با گروههای در معرض خطر مانند افرادی بالای ۶۵ سال، زنان باردار و مبتلایان به بیماریهای زمینه ای و نقص ایمنی است و ضرورتی ندارد همه مردم از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.

ربیعی افزود: بازگشایی دانشگاهها از این هفته سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با حدود سه میلیون و پانصدهزار دانشجو شروع شد و تا اواخر مهرماه کلیه ورودیهای جدید آموزش عالی در کلیه مقاطع تحصیلی اعلام خواهند شد. آغاز به کار دانشگاهها در شرایط کرونا تجربه های جدیدی پیش روی ما است. وی درباره ادعای اخیر ترامپ برای حمله به مواضع آمریکا گفت: متاسفام رئیس جمهوری که داعیه جهانی دارد، بر چنین پایه ای سست اظهار نظر می کند. در تجربه تاریخی منطقه شاهد بودیم که امریکا با گزارشات مخدوش جنگ افغانستان و عراق را آغاز کردند. این سنت امریکایی ها است که به جز برهم زدن ارامش منطقه و دنیا بازتاب دیگری ندارد.

وی افزود: شاید اقدام تبلیغاتی و خوراک انتخاباتی است. به خاک و خون کشیدن یا حتی اقدامات روانی برای به دست آوردن کرسی انتخاباتی امری نابخشودنی و خیانت است.

وی ادامه داد: سردار سلیمانی نماد صلح و مبارزه با تروریسم بود. آمریکا نماد صلح منطقه را ترور کرد. این ننگ پاک شدنی نیست. پیشنهاد می کنیم اقدام نادرستی انجام ندهند هر اقدامی که انجام دهند با پاسخ مقاومتی ما رو به رو می شود.

سخنگوی دولت در ارتباط با آخرین تصمیمات وزارت خانه صمت گفت: ما در ذخیره سازی کالا، در اجازه صادرات و ... دیدیم که تصمیمات دولت درست بوده است. کسی که در وزارت صمت سابقه بازرگانی داشت و هم مدیریت صنعتی داشت پاک دست بود و تعهد داشت، معرفی کردیم به مجلس به دلایل مختلفی رای نیاورد. شنیدم که برخی ها می گفتند کاش رای می آورد. ما نمی توانیم کسی را معرفی کنیم که وزارت خانه را نمی شناسد. لیستی تهیه شده، مصاحبه هایی می شود و حتما رئیس جمهور به زودی وزیر این وزارت خانه را معرفی می کند. اقای سرقینی با توجه به سابقه ای که داشته به خوبی وزارت خانه را اداره می کنند.

وی در واکنش به عادی سازی روابط سیاسی بحرین و امارات با اسرائیل گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار به هر گونه اقدام علیه ایجاد تنش در منطقه مسئولیت هرگونه اقدام در این راه را متوجه دولت بحرین و هر دولتی که پای اسرائیل را به منطقه باز کرد، میداند. این اتفاق موجب افزایش دانش و آگاهی مسلمانان منطقه است ،اما معتقد هستیم وضعیت منطقه را خطرناک تر می کند و به صلح و ثبات منطقه کمک نمی کند. احتمال شکل گیری نیروهایی در منطقه هست.

سخنگوی دولت در باره آخرین اقدامات دادگاه لاهه در رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا گفت: آمریکا اول فشار روانی آورد. حتی بر قضات که رای علیه دولت آمریکا می دادند، فشار آورد. امریکا می خواهد بین برجام و عهده نامه مودت تفکیک قائل شود. ایران تاکید دارد که لازم الاجرا است. استدلال ایران قابل قبول بوده است.روش آمریکا فقط به ما فشار نیاورده است بر تجارت آزاد بر کشورهای ثالث هم فشار آورده است. ایران مواضع خود را قابل اتکا می داند. امیدواریم در این مرحله هم بر ادعای همراه با فشار و شانتاژ آمریکا هم فائق آییم.

ربیعی در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر خودداری برخی کشورهای همسایه برای بازپس دهی پول و سرمایه ایران گفت: آنچه که مطرح شد یک واقعیت در جهان امروز است. آمریکا برای فشار آوردن بر ما حتی به سازمان های مردمی مثل مجامع ورزشی هم فشار آورده است.

وی ادامه داد: ما منابع ارزی خوبی در کشورهای دیگر داریم از آنها انتظار داریم مقاومت کنند در مقابل فشار آمریکا. کار آمریکا یک جور خفت گیری بین المللی است. مطابق قطعنامه سازمان ملل هیچ بایدی برای کشورها در همراهی آمریکا وجود ندارد. مسائلی مثل تهاتر یا ایجاد پول و بانک مشترک را پیش گرفتیم . تاب آوری کشورها در مقابل زور آمریکا متفاوت است. حتی سوئیفت جدید هم مطرح شد. ربیعی تصریح کرد: الان از ذکر نام کشورها خودداری می کنم. به مصلحت منافع ما نیست. اما یک کشوری مثل کره جنوبی را احساس کردیم دارد کار شکنی می کند حتی در مواردی مثل دارو کار شکنی کردند. با بقیه کشورها داریم برای رفع این مشکل صحبت می کنیم.

سخنگوی دولت درباره شرایط اقتصادی و گرانی کالاهای مصرفی گفت: اینکه بعضی ها می گویند دولت منتظر تحولات بیرونی است اصلا این گونه نیست. تعبیر کاملا نادرست و نا حق است دولت با هزار جان کندن دنبال ایجاد ثبات در کشور است. ما واقعیت تحریم را داریم. متن ها و سخنرانی هایی را می بینم در مورد وضعیت اقتصاد ایران که یک جمله از تحریم در آن ها نیست. انگاری که اصلا تحریم و فشار آمریکا وجود ندارد. اصلا مقایسه نمی کنند. دولت به دنبال عقب راندن تحریم و تسلیم کردن آن ها است. عده ای از دوستان جنایت آمریکا را در تحلیل هایشان نادیده می گیرند.

وی افزود: البته ما همان طوری که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند هر فرصتی که ایجاد شود برای منافع ملی در راستای عزت و استقلال کشور از آن استفاده می کند.

وی افزود: متاسفانه مجوز صادرات بی رویه صادر شد. جلوی صادرات تخم مرغ گرفته شد و فکر می کنم به تعادل قیمت در این کالا هم می رسیم. با قیمت گذاری تولید داخلی و تعادل در صادرات این مشکل را حل می کنیم.