آخرين فرصت دولت و مجلس

سالن اجلاس سران دیروز پذیرای مردان بهارستان و پاستور بود و عصر روز سه‌شنبه نمایندگان مجلس و اعضای دولت یک بر یک وارد می‌شدند و افطار را مهمان رئیس جمهور بودند. مراسم افطاری دو قوه رسمی است که در اکثر سال‌ها برگزار شده و هدف آن تقویت روابط و با هم بودن است. معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره این نشست گفته بود: هدف اصلی این نشست که در ادامه جلسات مشترک دو قوه برگزار می‌شود، ارتقای سطح تعاملات دولت و مجلس و انجام هماهنگی‌های لازم برای پیگیری و حل و فصل بهتر و سریع‌تر مشکلات مردم است. از سوی دیگر این افطاری آخرین افطار دولتمردان یازدهم با نمایندگان مجلس است و هنوز مشخص نیست کدام یک از اعضای دولت از سوی روحانی برای کابینه دوازدهم انتخاب می‌شوند. بی‌تردید تعامل دولت دهم با کابینه یازدهم مثبت بوده و همدلی درمیان آنها وجود داشت که روسای دو قوه هم به این موضوع اذغان داشتند. دیروز روحانی از انتظاراتش از مجلس سخن گفت و خواستار آن شد که مجلسیان تعامل خوبی با این دولت که شاید آخرین هم‌نشینی آنهاست داشته باشند و همچنین تعامل با مردان کابینه دوازدهم را فراموش نکنند. روحانی تاکید داشت که مشکلات تنها به دست دولت قابل حل شدن نیست و همه باید به کمک بیایند.
انتخابات پرشکوه
رئیس‌جمهور در ابتدا با اشاره به حضور گسترده و پر شور مردم در انتخابات 29 اردیبهشت، خواهان تقویت وحدت در جامعه و تلاش همگانی برای تحقق اهداف بلند کشور شد و تصریح کرد: مردم به ما رای بلاشرط ندادند. رای مردم مشروط است؛ مشروط به این که دولت، رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مسیر خواست و مطالبات آنان حرکت کنند، نه این که هر کس دنبال فکر، خط و جناح خود برود. جناح و فکر محفوظ و محترم اما اساس، خواست و رای مردم است و ما به عنوان نمایندگان ملت، باید دنبال اجرای خواست مردم باشیم. رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم را به نزول باران رحمت الهی توصیف کرد و گفت: حضور پرشور مردم، تلاش دشمنانی را که می‌خواستند کشور را تحت فشار بیشتر قرار دهند، خنثی کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا به منطقه آمده بود، سران برخی کشورها را جمع کرده بودند و هدف اصلی آنها فشار به ملت ایران بود اما در یک موقعیت تاریخی و استثنایی مردم پای صندوق آرا حضور یافته و به خوبی پاسخ بدخواهان را دادند. رئیس‌جمهور با بیان این که بسیاری از مردم برای اولین بار در این انتخابات شرکت کردند و رای‌اولی‌های باور نکردنی در عرصه این حماسه‌آفرینی داشتیم، آن را نشان شور و هیجان خاص به وجود آمده در این انتخابات دانست و اظهار داشت: از رهبری معظم انقلاب که با درایت این انتخابات را به درستی هدایت و ساماندهی کردند و از مردم که حضور باشکوهی در انتخابات داشتند و حرفشان را با صراحت و نجابت زدند و از ترکیب این درایت، نجابت و صراحت برای کشور در سطح جهان، امنیت، آرامش و عظمت آفریده شد، تشکر می‌کنم. این حضور گسترده مردم نشان می‌دهد، اگر حاکمان در برابر مردم سعه‌صدر نشان دهند، مردم در برابر آن سعه‌صدر پاسخ مناسب می‌دهند. مردم در برابر این سعه‌صدر در انتخابات حضور پرشور خواهند داشت و فداکاری می‌کنند و با این فداکاری برای کشور عظمت می‌آفرینند. اگر ما هم در برابر مردم مهربان و فداکار باشیم، مردم به مسیر انقلاب و نظام اسلامی پاسخ مناسب می‌دهند.
نقش مجلس


رئیس‌جمهور از رئیس مجلس، هیات‌رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در این انتخابات حضوری فعال و تاثیرگذار در سطح کشور و در حوزه‌های انتخابیه داشتند نیز تشکر و خاطرنشان کرد: این شور باید حفظ شود. اگر دولت و مجلس با هم باشند، این شور حفظ می‌شود. البته همه قوا باید با هم باشند، منتها سر و کار دولت بیشتر با نمایندگان مجلس است. این نمایندگان مجلس هستند که با رای به کابینه پیشنهادی دولت، به هیات دولت مشروعیت بیشتر می‌دهند تا کارشان را شروع کنند. از دید ما مجلس تنها یک مرجع قانونگذاری نیست و حتی تنها مرجع قانونگذاری و نظارت هم نیست. از نظر ما مجلس نقش بسیار مهمی دارد و همان طور که امام(ره) فرمود، مجلس از نظر ما عصاره فضائل یک ملت بزرگ است. مجلس می‌تواند در کشور جریان‌سازی و فرهنگ‌سازی کند و انسجام و وحدت در جامعه بیافریند. دکتر روحانی با تایید این گفته رئیس مجلس که بعد از انتخابات باید از مسائلی که در انتخابات پیش آمد بگذریم، اضافه کرد: در انتخابات مسائلی پیش می‌آید. مقداری از آن طبیعی بوده و مقداری غیر طبیعی است اما باید از این مسائل بگذریم و آنها را فراموش کنیم. باید به فکر آینده و اهدافمان باشیم. دولت بدون یاری مجلس و اساسا قوای سه‌گانه بدون کمک یکدیگر و بدون کمک سایر ارکان کشور و همه اینها بدون هدایت و حمایت مقام معظم رهبری نمی‌توانند به اهداف بلند کشور دست یابند. رئیس‌جمهور با بیان این که همه مسائل دیگر مثل انتخابات فرع و مسیر رسیدن به اهداف بلند کشور مثل رشد و حل مشکلات مردم است، تصریح کرد: همه باید کمک کنند. نه تنها ۲۴ میلیون نفری که به کاندیدای منتخب رای دادند، بلکه ۱۶ میلیون نفر دیگر و حتی حدود ۱۵ میلیون نفر دیگری که به هر دلیل رای ندادند، همه باید در کنار هم به حل مشکلات کشور کمک کنند. دولت به تنهایی نمی‌تواند بر مشکلات بزرگ کشور مثل اشتغال و رسیدن به رشد حداقل ۸ درصدی فائق آید. مگر می‌شود با رشد ۴ درصدی هدف ایجاد ۹۵۵ هزار شغل در سال را محقق کرد. اگر می‌خواهیم مشکل اشتغال را درست کنیم و با فقر مبارزه کنیم، باید همه به هم کمک کنیم. شعارها و اهداف همه کاندیداها در این انتخابات تقریبا یکی بود و فقط با شیوه‌های متفاوت بیان شد. همه به دنبال رفع مشکل اشتغال، رشد اقتصادی و حفظ برجام بودند. همه بر سر این که اهداف اصلی کدامند، اتفاق نظر داشتیم و حالا باید تحقق این اهداف را دنبال کنیم. روحانی اضافه کرد: یک نکته مهم برای تحقق این اهداف این است که باید سیاست از عرصه اقتصاد کنار برود. سیاست تا حالا سوار اسب اقتصاد بوده است. اگر بخواهیم اقتصاد کشور را درست کنیم، باید این وضعیت برعکس شود. باید به اقتصاد به عنوان هدف اول نگاه کنیم؛ چنان که بارها رهبری تاکید کرده‌اند که اقتصاد هدف اول و اصلی است. باید سیاست از عرصه اقتصاد کنار برود تا میدان برای بخش خصوصی باز شود. باید دولت اقتصاد را رها کند. نه دولت بنگاه‌دار خوبی است و نه عزیزان نظامی ما. باید اقتصاد را به مردم واگذار کنیم و یک میدان رقابت آزاد برای مردم به وجود بیاوریم.
سنگِ تمام لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی هم دیروز برای دولت سنگ تمام گذاشت و اطمینان داد که بهارستان در کنار پاستورنشینان است. علی لاریجانی گفت: خوشبختانه انتخابات ریاست‌جمهوری با حضور گسترده مردم برگزار شد و دولت دوازدهم در حال استقرار است و امیدواریم رئیس‌جمهور، اعضای کابینه را در زمان مقتضی به مجلس معرفی کرده تا کشور زودتر در مدار اجرایی قرار گیرد.
ادامه در صفحه16