ما هم هستیم!

تلاش اصولگرایان برای حضور در کابینه حسن روحانی
ما هم هستیم!
آل‌اسحاق: جمنا پیشنهاد رئیس‌جمهور را بپذیرد
آرمان: رئیس‌جمهور در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود تاکید کرد: «نیازمند کمک تک‌تک ملت ایران هستم، حتی کسانی که مخالف من و سیاست‌های من هستند. دست یاری و دوستی خود را صمیمانه به سوی همه مردم ایران، جناح‌ها، احزاب و اقشار، دراز می‌کنم.» این سخن روحانی طی هفته‌های اخیر با واکنش‌های بسیاری روبه‌رو شد تا آنجا که برخی اصولگرایان به روحانی پیشنهاد همکاری در دولت دوازدهم را دادند. بر این اساس روز گذشته یحیی ‌آل‌اسحاق با اشاره به اینکه روحانی باید در دولت دوازدهم از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کند، گفت: «اکنون که رئیس‌جمهور میدان را برای همکاری همه گروه‌ها و جریان‌ها در دولت دوازدهم باز کرد، جمنا هم باید پیشنهاد رئیس‌جمهور را برای همکاری بپذیرد. قطعا این رویکرد که جمنا می‌خواهد قطب مقابل دولت باشد، وجود ندارد.» عضو هیات ‌موسس جبهه مردمی نیروهای انقلاب، تاکید دارد الان که در وضعیت بحران اقتصادی قرار داریم همه باید دست‌به‌دست هم دهند تا بحران و مشکلات اقتصادی حل شود. یحیی آل‌‌اسحاق درخصوص چینش کابینه دوازدهم اظهار کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت 74‌درصد مردم برگزار شد و رئیس‌جمهور با یک توان و اقتدار خوبی می‌تواند به اداره امور داخلی و خارجی کشور بپردازد. برای چینش کابینه دو ملاحظه جدی وجود دارد. نخست آنکه رویکردهای مختلف اقتصادی دولت دوازدهم نسبت به رویکردهای دولت یازدهم با توجه به مطالبات مردمی و شرایط داخلی و خارجی باید فرق کند. البته باید تبیین و ترسیم این رویکردها متناسب با شرایط زمانی باشد، ضمن آنکه اعضای کابینه هماهنگ و واحد در اجرای این رویکردها عمل کنند و این‌طور نشود که هر چرخ این ماشین به یک طرف برود. او در ادامه افزود: ملاحظه دوم نیز استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی در چینش کابینه است. اگر کابینه فقط متشکل از چهره‌های یک جناح سیاسی باشد، نتیجه‌اش آن می‌شود که ‌درصد عظیمی از ظرفیت کشور بلا‌استفاده ‌می‌ماند یا در مقابل دولت قرار می‌گیرد. رئیس پیشین اتاق بازرگانی با بیان اینکه «رئیس‌جمهور گفت که دستم را برای کمک گرفتن دراز می‌کنم؛ او باید در عمل آن را نشان دهد»، خاطرنشان کرد: از طرفی، همه مردم، مجلس، خبرگان، نخبگان و دستگاه‌های مختلف خودشان برای کمک‌دهی و تحقق این مساله اعلام آمادگی کنند، حتی اگر اختلاف فکری داشته باشند. در صورتی هم که گروه‌هایی قصد انتقاد دارند، انتقادشان مصلحانه و مشفقانه باشد، نه جفاکارانه.


نظارت
آل‌اسحاق در پاسخ به این سوال که آیا جمنا حاضر است نیرویی برای تصدی وزارت به رئیس‌جمهور پیشنهاد کند، گفت: اگر این را از جمنا خواستند و رئیس‌جمهور میدان را باز کرد، آنها هم باید بپذیرند. قطعا این رویکرد که جمنا می‌خواهد قطب مقابل دولت باشد، وجود ندارد. چون دوقطبی کردن فضای کشور اصلا ملاک کار جمنا نیست. رئیس پیشین اتاق بازرگانی با بیان اینکه باید همه اعم از دولت، جمنا و سایرین دست‌به‌دست هم در حوزه اقتصادی پیش بروند، اظهار کرد: نظارت نیز مهم است و کسانی باید از بالا به مسائل و امور اجرایی نگاه کنند تا در صورت لزوم برای اصلاح برخی رویه‌ها تذکر دهند. این نظارت حتی باید در درون دولت هم انجام شود. آقای رئیس‌جمهور هم وعده کرده از تمام ظرفیت کشور به‌ویژه در حوزه اقتصاد استفاده خواهد کرد و این ضرورت کار است که در عمل نیز باید اجرا شود.
صفر کیلومتر!
عضو هیات ‌موسس جبهه مردمی نیروهای انقلاب، با اشاره به اینکه درمجموع یکی از ضرورت‌های تعیین وزرا و اعضای کابینه دوازدهم آن است که در یک فضای اجماعی انجام شود و انتزاعی نباشد، ادامه داد: نکته دوم آنکه وزرا و کسانی که مسئولیت قبول می‌کنند صفرکیلومتر نباشند، بلکه مسلط به حوزه تحت مسئولیت خود باشند و بدانند در اتوبان قرار نیست رانندگی کنند، بلکه راهی سنگلاخ و پرچالش را پیش رو دارند؛ پس باید ماشین و راه را خوب بشناسند. بنابراین اینکه صرفا بر تغییر کابینه تاکید شود، کافی نیست، بلکه باید کسانی بر سر کار بیایند که مسلط بر امور تحت مسئولیت خود و بحران‌دیده باشند. آل‌اسحاق در انتها افزود: معتقدم انتخاب اعضای کابینه فرصتی است که اگر خوب از آن استفاده شود، دولت دوازدهم می‌تواند بر مشکلات فائق آید. اصلا اصولگراها و جمنا نگاهشان به سهم‌خواهی نیست و نباید هم باشد.