زیر یک ستون سیاست آمریکا در افغانستان در دوران پساخروج چه خواهد بود؟

روزنامه گاردین نوشت: با نزدیک شدن به زمان خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) سیاست خود را به مبارزه با تروریسم در این کشور تغییر می دهد اما هنوز معلوم نیست که این سیاست عملا چگونه اجرا خواهد شد.
به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی نوشت: دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا علنا اعلام کرده که بعد از پایان ماه آگوست از حمایت مالی از نیروهای افغانی به منظور تقویت دولت کابل خودداری خواهد کرد هر چند که ممکن است چنین رویکردی در صورت افتادن مراکز استانی به دست طالبان، مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
این در حالی است که کنت مکنزی فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا روز یکشنبه گفت که آمریکا در هفته های آینده و اگر طالبان به حملات خود ادامه دهد، به حملات هوایی برای حمایت از نیروهای افغان ادامه خواهد داد.
اهداف بیان شده برای عملیات آتی امریکا در افغانستان اهداف اولیه جنگ در این کشور در سال ۲۰۰۱ را دنبال می کند که هدف از آن توقف تبدیل شدن افغانستان به مکانی آموزشی و آغاز حملات علیه آمریکا توسط القاعده. با گذشت ۲۰ سال جنگ در افغانستان، القاعده هنوز هم در عراق حضور دارد و تهدید داعش نیز در کنار آن وجود دارد.


آمریکا می گوید به هدف قرار دادن چنین گروه هایی در صورت تقویت قوای آنها در اراضی تحت کنترل طالبان ادامه اما این عملیات را از پایگاه هایی در خارج از افغانستان انجام خواهد داد.
یکی از پرسش‌هایی که هنوز دستکم علنا پاسخی به داده نشده است این است که دامنه دخالت آمریکا در آینده افغانستان به چه میزان خواهد بود؟ آیا این کشور به دنبال نظارت بدون وقفه بر حریم هوایی افغانستان است یا این وظیفه را به صورت دوره‌ای انجام خواهد داد؟ حضور القاعده یا داعش در چه سطحی باشد تا آمریکا حملات را آغاز کند؟ آیا طالبان به ظن همکاری با گروه های دیگر تروریستی هدف قرار می گیرد؟ آمریکا از چه پایگاهی برای حملات استفاده خواهد کرد؟
همه این مسائل بیش از یک دهه قبل وقتی که باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا خروج از افغانستان را بررسی می کرد مطرح شد اما او در نهایت تصمیم گرفت به جای خروج، نیروهایش را افزایش دهد و بنابراین هنوز نتیجه ای در این زمینه بدست نیامده است.
دولت بایدن در روزهای اخیر با برخی کشورهای آسیای مرکزی رایزنی کرده است که موضوع اصلی آن احتمالا پایگاه های احتمالی است که آمریکا قصد دارد در آینده از آنها استفاده کند. هیاتی از مقامات آمریکایی این هفته روانه تاجیکستان شدند اما هنوز نشانه ای دال بر پیشرفت در مذاکرات بین دو طرف مشخص نشده است.
دیوید پترائوس رئیس سابق فرماندهی مرکزی آمریکا و فرمانده نیروهای ائتلافی و آمریکا در افغانستان در این زمینه گفت در صورت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان روش مستقیم برای ادامه عملیات نظامی وجود نخواهد داشت.
این مقام آمریکایی در مصاحبه با گاردین گفت نظارت بر اوضاع افغانستان از بالا بسیار چالش برانگیز خواهد بود که بسیار چالش آن گسترده تر از بقیه کشورها است. این کشور محصور در خشکی است و بسیار از نزدیک ترین پایگاه‌های ما در خلیج فارس دور است.
حفظ یک ناو هواپیمابر در دریای عرب به عنوان پایگاه عملیات هوایی در افغانستان بسیار گران خواهد بود زیرا به تامین و چرخش نیروها به طور مداوم نیاز دارد که به منابع و نیروهای بیشتری نسبت به آنچه که از افغانستان خارج شده است نیاز دارد.
جیسون دمپسی از مقامات سابق پیاده نظام در افغانستان گفت: آمریکا باید به این فکر کند که برای نفوذ بر کشورها باید به فکر راه حل هایی به غیر از راه حل نظامی باشد. ما باید به فکر استفاده از اهرم های دیگر برای کنترل اوضاع باشیم. طالبان نیم خواهد به کشور منفور تبدیل شود بنابراین این یکی از اهرم‌هایی است که در اختیار داریم. تا وقتی که متعهد به حمایت از افغانستان باشیم. ما چنین اهرمی را در اختیار داریم.
یکی از مشکلات این است که ما هنوز سفیری در افغانستان نداریم. و اگر این موضوع نشان جدیت ما در کمک به افغانستان باشد همین عامل خود شرم آور است.
سایر اخبار این روزنامه
دستور رئیس دستگاه قضا برای پیشگیری از نفوذ جریانات فساد در قوه قضائیه تا بستر‌های فساد وجود داشته باشند، فساد برچیده نمی‌شود نیما غلامرضایی در مسیر تجربه‌های شکست خورده؟ آیا طرح صیانت از حقوق کاربران به محدودسازی اینترنت منجر می‌شود؟ کسب و کارهای اینترنتی زیر تیغ تصمیم بهارستان هنوز به قله پیک پنجم نرسیدیم جهش جدید کرونا به نام «لامبدا» برتری مطلق ایران و پیروزی در روز کم‌اشتباه شاگردان آلکنو سروقامتان ایران در المپیک حریف می‌طلبند حسن روحانی: به حق دولت سلامت و محیط زیست بودیم «ابتکار» از تبعات افزایش قیمت سیمان در بازار مسکن گزارش می‌دهد سیمان گران؛ چالش تازه بازار مسکن رئیس جمهوری منتخب: دست دلالان باید از بازار سیمان و فولاد و سوداگری بازار مسکن قطع شود رئیس مجلس در حاشیه مراسم طرح صنعتی سازی ساختمان وزارت دفاع مطرح کرد یکی از عوامل مهم طلاق و کاهش جمعیت مسئله مسکن است زیر یک ستون سیاست آمریکا در افغانستان در دوران پساخروج چه خواهد بود؟ رئیس‌ جمهوری تونس حکم برکناری نخست‌وزیر، وزیران دفاع و دادگستری را صادر کرد تونس در خزان تنش جراحی باز محیط زیست و دولت جدید