معوقات معلمان پرداخت شود

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز در جلسه هیأت دولت با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و با تأکید بر ضرورت رسیدگی و حل مشکلات فرهنگیان، به سازمان برنامه و بودجه دستور داد پرداخت مطالبات معوقه از جمله حق‌الزحمه معلمان را در دستور کار قرار دهد.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری رئیسی در ادامه بر ضرورت بازگشایی مدارس تأکید کرد و گفت: فعلاً به خاطر شرایط کرونایی، مدارس به‌صورت مجازی و در برخی مناطق به‌صورت ترکیبی از مجازی و حضوری، فعالیت خود را آغاز می‌کنند تا به مرور با بهتر شدن شرایط، شاهد آموزش حضوری در مدارس کشور باشیم.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش و مدیران مدارس باید برنامه‌ریزی دقیق و مشخصی براساس شرایط شهرها و استان‌های کشور از نظر بیماری و شمار دانش‌آموزان در کلاس‌ها برای حضوری و یا غیرحضوری بودن کلاس‌ها داشته باشند و آن را با دقت اجرا کنند. رئیسی با بیان اینکه تمهیدات درباره بازگشایی مدارس با توجه به واکسیناسیون معلمان و دانش‌آموزان اتخاذ شده است، اظهار داشت: جای نگرانی نیست، واکسیناسیون انجام شده و با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس و مراکز آموزشی می‌توان سال تحصیلی جدید را آغاز کرد.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تردیدی نداریم فعالیت آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها باید در زمان خودش آغاز شود، تأکید کرد: آموزش اعم از مجازی، حضوری یا ترکیبی باید مدیریت شده باشد. اگر در جایی امکان آغاز آموزش از اول مهر به شکل حضوری نیست، این نباید تا آخر سال تحصیلی ادامه یابد. آموزش مجازی باید در نهایت بمدت ۱۵ روز تا یک ماه باشد و بعد از یک ماه به آموزش حضوری و یا ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی تبدیل شود و حتماً باید آموزش حضوری را در کنار آموزش مجازی داشته باشیم. رئیس‌جمهوری همچنین بر ضرورت انتخاب یک سخنگو برای آموزش و پرورش برای اظهارنظر و اطلاع‌رسانی دقیق و واحد تأکید کرد.


رئیسی همچنین در ادامه درباره موضوع رتبه‌بندی معلمان که در مجلس شورای اسلامی درحال رسیدگی است، با تأکید بر ضرورت انجام یک کار دقیق و کارشناسی در این زمینه با همراهی مجلس و دولت، گفت: متأسفانه در طرح رتبه‌بندی معلمان، آنچه در وهله اول به اذهان تداعی می‌شود، بحث مالی و پرداخت‌ها است، درحالی که مباحث مالی فقط یک بخش از طرح رتبه‌بندی است و این طرح اساساً برای ارتقای جایگاه معلمی و هویت، منزلت و جایگاه معلم و البته معیشت معلم است. وی همچنین با اشاره به مشکلات ناشی از خشکسالی در کشور، بر تأمین اعتبارات لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت خسارات خشکسالی به کشاورزان و باغداران تأکید کرد. رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر لزوم تکریم و توجه جدی به ارباب رجوع، اظهار داشت: وزرا و رؤسای دستگاه‌های اجرایی حتماً کسانی را برای بررسی اینکه در زیر مجموعه خودشان با ارباب رجوع چگونه رفتار می‌شود و چگونه مشکل آنها حل می‌شود، تعیین کنند. رئیسی ادامه داد: وزرا و رؤسای دستگاه‌ها شخصاً این موضوع را پیگیری کنند تا از حال ارباب رجوع مطلع شوند. بازرسانی را بگذارید که ببینند با کسانی که به دستگاه‌های دولتی مراجعه می‌کنند، چگونه برخورد می‌شود. رئیس‌جمهوری در ادامه با تأکید بر لزوم شایسته‌گزینی در انتصاب‌ها اظهار داشت: خیلی مهم است که مردم ببینند آیا آن شاخص‌هایی که در دولت تعیین شده در انتصاب‌ها لحاظ می‌شود یا خیر. مردم و جوانان، در فضای حقیقی و مجازی نظاره‌گر هستند تا ببینند کسانی که انتخاب می‌شوند با این شاخص‌ها همخوانی دارند یا نه؟ آنجایی که همخوانی دارد مورد استقبال قرار می‌گیرد و آنجاهایی که احیاناً مورد سؤال هست، طبیعتاً ابهام ایجاد می‌شود.
وی تصریح کرد: تأکید دارم حتماً از بازنشستگان استفاده نشود، چون خلاف قانون است. نص صریح قانون است که نباید از بازنشسته استفاده شود. در مواقعی هم که یک ضرورت جدی اقتضا می‌کند، باید مورد اضطراری را به‌صورت اضطراری حل کنیم و نه اینکه دائمی شود. مسئولان دولتی باید به قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های دولتی پایبند باشند.
رئیسی ادامه داد: نکته بعدی این است که باید سطح سنی مدیران را پایین بیاوریم. هر چه از جوان‌ترها استفاده شود و به آنها میدان داده شود، مناسب‌تر است. دوستان گاهی به همسن و سال‌ها و رفقای خود و کسانی که مدتی با آنها کار کرده‌اند، بیشتر اعتماد دارند، اما باید نگاه را به سطحی آورد که افراد ولو ممکن است همکلاس، همراه و همکار ما نبوده باشند، اما در یک سطح قابل‌ قبولی هستند و جوان هم هستند، پس می‌شود به آنها اعتماد و با آنها همکاری کرد. این نگاه، نگاه رهبر معظم انقلاب هم هست، دوستان هم توجه کنند که ان‌شاءالله عملاً جریان مدیریت را در کشور جوان کنیم. ضمن اینکه ممکن است کسانی باشند که اینها بتوانند آینده کشور را در بخش‌های مختلف با تجربیاتی که دارند، اداره کنند.
رئیس‌جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به فرارسیدن ایام گرامیداشت دفاع مقدس گفت: هفته دفاع مقدس یادآور رشادت، شجاعت، شهامت، ایستادگی، توکل و ایمان و همه مظاهر عالی است. دفاع مقدس یک تابلوی نورانی است که رزمندگان و مجاهدان ما ترسیم کردند و برای همیشه پیش روی همه ماست. همواره باید به این تابلو توجه کنیم و بدانیم که آنچه پیروزی ما را رقم زد، حرکت جهادی رزمندگان بود و امروز هم اگر بخواهیم از مشکلات عبور کنیم، لازمه آن حرکت جهادی است.
رئیسی تأکید کرد: هر چه از زمان آغاز فعالیت دولت می‌گذرد بیشتر به این مسأله ایمان پیدا می‌کنم که مشکلات کشور در درون قابل حل است و بیشتر به توانایی‌ها و داشته‌های کشور باور پیدا می‌کنم. هر چه زمان می‌گذرد بیشتر به این سخن بلند رهبری ایمان پیدا می‌کنم که فرمودند ما مشکلی نداریم که به دست توانای مردان و زنان این کشور قابل حل نباشد. لذا از همکارانم می‌خواهم تلاش خود را مضاعف کنند.

انتخاب استانداران بوشهر  و کهگیلویه و بویراحمد

در جلسه دیروز هیأت وزیران، اعضای دولت به استانداران منتخب بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد رأی اعتماد دادند. در این جلسه، هیأت وزیران پس از بررسی سوابق احمد محمدی زاده، به وی به عنوان استاندار بوشهر و سیدعلی احمدزاده به عنوان استاندار کهگیلویه و بویر احمد رأی اعتماد دادند. رئیسی پس از رأی اعتماد دولت به استانداران جدید بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد، برخورداری از روحیه انقلابی و کارآمدی را از شاخصه‌های اصلی انتخاب مدیران و استانداران دانست و تأکید کرد: امروز همه وظیفه داریم با حرکت جهادی و انقلابی و با اولویت‌بندی نسبت به رفع مشکلات مردم گام برداریم. رئیس جمهوری اظهار داشت: از استانداران انتظار داریم مهم‌ترین مسائل و مشکلات مردم استان را شناسایی کنند و همه ظرفیت‌ها را برای برطرف ساختن مشکلات به‌کار بگیرند. آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: امروز همه مردم حتی آنهایی که به ما رأی ندادند نیز نسبت به دولت سیزدهم در ایجاد گشایش و آسایش در زندگی خود امیدوار هستند، لذا همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و استانداران وظیفه دارند برای رفع موانع و مشکلات بویژه در زمینه اشتغال و مسکن گام‌های ماندگار و سازنده‌ای بردارند. رئیس جمهوری تصریح کرد: استانداران باید مشکلات اصلی استان را شناسایی کنند و براساس برنامه و اولویت و با حرکت انقلابی و جهادی و با میدان دادن به جوانان و جوانگرایی در مسیر برطرف ساختن مشکلات حرکت کنند.  احمد محمدی زاده استاندار جدید بوشهر، پیش از این به‌عنوان فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوشهر، معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی سپاه پاسداران و دستیار و مشاور عالی وزیر نفت در دولت دهم فعالیت داشته است.  سیدعلی احمدزاده استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری در رشته حقوق خصوصی به ترتیب از دانشگاه های قم و تربیت مدرس و نیز کارشناسی ارشد در رشته مدیریت دولتی و کارشناسی حقوق قضایی به ترتیب از مرکز مدیریتی دولتی و دانشگاه قم است و پیش از این، معاون سازمان تعزیرات حکومتی کشور، معاون برنامه ریزی، اقتصادی و اداری و مالی استانداری قم، فرماندار شهرستان گچساران، عضو هیأت امنا و هیأت مدیره منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و عضو هیأت مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم بوده است.