آیا اسفندماه «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» به تصویب می‌رسد؟ شمارش معکوس برای تصمیم‌گیری نهایی

تقاضای کارکنان دولت برای تبدیل وضعیت و ارتقای سطح «به حق» است و نمایندگان مجلس نیز بارها نسبت به این موضوع تذکر داده‌اند؛ تصویب طرح ساماندهی موجب حذف پیمانکاران و واسطه‌ها و برقراری امید به آینده می‌شود و نتیجه آن، افزایش انگیزه و بازدهی پرسنل در نهادهای دولتی و عمومی کشور است.
به گزارش ایلنا، در روزهای ابتدایی دی ماه، ولی اسماعیلی (رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورا) گفت «مقاومت زیاد است اما هفته آینده ۵۰ امضا جمع می‌کنیم و طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت را با اولویت بالا به صحن علنی می‌آوریم». روزها و هفته‌ها سپری شدند اما این طرح که به اعتراف اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورا، سکان سرنوشت میلیون‌ها کارگر را در اختیار دارد، به صحن نیامد.
دلیل تاخیر را «در اولویت بودن بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱» عنوان می‌کنند؛ رامین اناری (نماینده کارگران شرکتی و قراردادی سراسر کشور) ضمن انتقاد از این تاخیر می‌گوید: حالا که کار بررسی بودجه سال آینده در کمیسیون‌ها به پایان رسیده و مجلس به دوران تنفس وارد شده، انتظار داریم اول اسفند بعد از شروع به کار دوباره، امضاها را جمع و نهایی کنند و طرح را با فوریت به صحن علنی بیاورند.
فعالان کارگری: طرح ساماندهی قبل از پایان سال به تصویب برسد


در همین روزهای گذشته، نمایندگان کارگران قراردادی و شرکتی به شهرها و استان‌های مختلف رفته و با نمایندگان مناطق مختلف در مجلس، در ارتباط با اولویت بالای طرح و لزوم تصویب سریع‌تر آن صحبت و رایزنی داشته‌اند؛ تاکنون حداقل ۱۶ نماینده مجلس امضا داده‌اند که طرح ساماندهی با اولویت بالا به صحن بیاید و تصویب شود. این فعالان کارگری که در این مدت طولانی، از همه مجاری قانونیِ ممکن برای تصویب طرح ساماندهی مطالبه‌گری کرده‌اند، می‌گویند: امیدواریم همه‌ی این اقدامات به نتیجه برسد و قبل از پایان اسفند، کلیات طرح ساماندهی به تصویب نهایی برسد.
اناری می‌گوید: مدتهاست همه اهتمام خود را سر صحبت با نمایندگان مجلس و امضا گرفتن از آن‌ها گذاشته ایم؛ در فضای مجازی، در ارتباطات رودررو و در تمام کانال‌های ارتباطی ممکن، با نمایندگان مجلس صحبت کرده ایم؛ فضا برای تصویب طرح آماده است و امید بسیار داریم که قبل از آغاز سال جدید، لااقل کلیات طرح به تصویب نهایی برسد.
اما از سوی دیگر، فضای موجود در نهادهای مختلف به خصوص در زیرمجموعه‌های دولت، نشان می‌دهد که تلاش و مقاومت بسیاری در جریان است که پیمانکاران باقی بمانند؛ در عسلویه و کنگان، بسیاری از پیمانکاران هنوز ماه‌ها قرارداد کار دارند و بسیاری دیگر برای برگزاری مناقصات در ماه‌های ابتدایی سال آینده آماده می‌شوند. حشمت‌اله سلیمانی (رئیس انجمن صنفی کارگری پالایشگاه چهارم) که به همراه دیگر اعضای انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی مدت‌ها پیش برای دیدار با نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به تهران آمده است؛ می‌گوید: دو ماه از دیدار ما با نمایندگان مجلس گذشت؛ ما انتظار داشتیم زودتر از اینها، فکری به حال تبدیل وضعیت و اعاده‌ی امنیت شغلی کارگران متخصص و باسابقه پیمانکاری در نهادهای دولتی از جمله وزارت نفت بکنند؛ توقع داشتیم خیلی پیشتر طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به تصویب برسد؛ حالا نیز امیدواریم قبل از پایان سال، تصویب این طرح به سرانجام برسد و کار خاتمه یابد.
به گفته وی، برای برقراری عدالت واقعی، هیچ راهی به جز تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی و حذف کامل پیمانکاران و واسطه‌ها وجود ندارد: «یکی از شعارهای رئیس جمهور محترم که باعث دلگرمی نیروهای مستمر پیمانکاری شد، همین تاکید بر عدالتی بود که فرمودند «چهار نفر داخل یک اتفاق کار مساوی انجام می‌دهند ولی حقوق و مزایای آن‌ها متفاوت، که این عدالت نیست» حالا ما از روزی که رئیس جمهور سکان دولت را در دست گرفته است، منتظر به بار نشستن این شعار انقلابی هستیم.»
یک نماینده مجلس: تا آخر پای کار ایستاده‌ایم
در روزهای گذشته، رمضانعلی سنگدوینی (نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی) بیانیه‌ای را طراحی کرده که نمایندگان مجلس (تا امروز ۱۶ نماینده) پای آن را امضا گذاشته‌اند؛ «تسریع در روند بررسی و تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت در صحن توسط هیات رئیسه مجلس»، نام این بیانیه است. سنگدوینی خواستار تسریع در بررسی و تصویب طرح تا قبل از پایان سال شده است.
او می‌گوید: تقاضای کارکنان دولت برای تبدیل وضعیت و ارتقای سطح «به حق» است و نمایندگان مجلس نیز بارها نسبت به این موضوع تذکر داده اند؛ تصویب طرح ساماندهی موجب حذف پیمانکاران و واسطه‌ها و برقراری امید به آینده می‌شود و نتیجه آن، افزایش انگیزه و بازدهی پرسنل در نهادهای دولتی و عمومی کشور است؛ و ضمن اینکه، تاکید بر نیروی انسانی و تبدیل وضعیت نیروها در جهت برقراری عدالت، در برنامه‌های رئیس جمهور و وزرای محترم در زمان رای اعتماد نیز به وضوح دیده می‌شد. حالا زمان عمل به این وعده هاست.
سنگدوینی از رئیس مجلس، هیئت رئیسه آن و اعضای کمیسیون اجتماعی می‌خواهد در روند بررسی طرح در صحن تسریع شود؛ او می‌گوید: با توجه به اهمیت بالای این طرح، باید هرچه زودتر به صحن بیاید و تصویب شود تا عدالت برقرار شود و کارگران از انتظار بیرون بیایند. تنها راه تامین امنیت شغلی، حذف پیمانکارانِ نهادهای مختلف و تصویب طرح ساماندهی است و ما نمایندگان مجلس تا آخر پای این کار ایستاده ایم.
شمارش معکوس…
با این توصیف به نظر می‌رسد، شمارش معکوس برای تعیین تکلیفِ نهاییِ طرح ساماندهی آغاز شده است؛ بعد از تعطیلات کوتاه مجلس شورا، در اسفندماه، همه چیز مشخص می‌شود؛ امیدواری برای تصویب طرح زیاد است؛ مقدمات آن آغاز شده؛ ماه‌ها مطالبه‌گری و رفت و برگشت‌های طولانی نمایندگان کارگران قراردادی و شرکتی نهادها، شبیه به نهال کم جانی بود که امروز به درختی پهناور بدل شده است؛ ریشه‌های این درخت، گسترده و بسیط است و در همه استان‌های کشور دنباله دارد؛ نیروهای شهرداری‌ها در شهرهای مختلف، کارگران شرکتی و پیمانکاری وزارت نفت و مناطق آزاد کشور از عسلویه گرفته تا بندر امام و ماهشهر، نیروهای شرکتی صداوسیما و شوراهای حل اختلاف دادگستری ها، نیروهای قراردادی و شرکتی مخابرات و بسیاری از نیروهای متخصص و زحمتکش کشور که بخش قابل توجهی از بار تولید، صنعت و خدمات کشور بر دوش آن هاست، امروز منتظر تصمیم گیری نمایندگان مجلس در اسفندماه هستند.
اناری به نمایندگی از این نیروهای منتظر که همراه با بیم و امید فراوان چشم به صحن علنی مجلس شورا دوخته‌اند می‌گوید: امیدواریم نمایندگان مجلس، شب عید، عیدی خوبی به کارگران بدهند؛ دست‌های واسطه باید از سفره‌های کارگر و کارمند بریده شود؛ هیچ راه میانبری برای برقراری عدالت واقعی وجود ندارد؛ آن راه حل‌های جایگیزی که سازمان امور استخدامی و برخی مدیران دولتی مدام در بوق و کرنا می‌کنند، همگی راهی به ترکستان است: بازهم پیمانکاران باقی می‌مانند و بازهم بخش قابل توجهی از حاصل زحمات کارگران را ناعادلانه به جیب می‌زنند!
او ادامه می‌دهد: همه امید ما به بیانیه و متنی است که آقای سنگدوینی در دستور کار قرار داده‌اند و نمایندگان مجلس امضا کرده‌اند؛ توقع داریم در کار تسریع شود؛ و قبل از پایان سال، طرح به تصویب برسد؛ ما در هفته‌های اخیر، بیش از هزار کیلومتر مسافرت کردیم و با نمایندگان مختلف در شهرهای گوشه و کنار کشور دیدار داشتیم؛ امیدواریم نمایندگان شب عید، میلیون‌ها خانواده کشور را شاد کنند؛ ما در انتظار یکم اسفند هستیم که کار را شروع کنند؛ لااقل کلیات طرح را تا قبل سال تصویب کنند، برای ما کافیست؛ میلیون‌ها خانواده سراسر کشور منتظر عملگرایی و قاطعیت نمایندگان مجلس هستند.
زمانی برای «عملگرایی»
شب و روزهای بسیاری به دشواری زیر سایه سنگین پیمانکاران نیروی انسانی سپری شده است؛ نیروی انسانی متعهد و متخصص کشور، همواره در دلنگرانی و بیم نسبت به آینده به سر برده است: «آیا آخر سال قراردادمان تمدید می‌شود؛ آیا امسال عیدی کافی می‌گیریم؛ آیا می‌توانیم در این شغل پیشرفت کنیم و بالا برویم». این نگرانی‌های جدی و فرسایشی همان نگرانی‌هایی است که پیشتر ولی اسماعیلی (رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس) در رابطه با آن گفته بود: «نیرویی که نمی‌داند ماه بعد یا سال بعد سر کار است و درآمد دارد یا بیکار است و بی‌پول، چطور باید تشکیل خانواده بدهد و فرزند بیاورد.» و حالا که در آستانه‌ی اسفندماه هستیم، زمان عملگرایی است؛ آیا بالاخره تمام این حرف‌ها و وعده‌ها به سرانجام می‌رسد؛ آیا با تصویب نهایی نمایندگان مجلس، این شب و روزهای سنگین و پرسایه برای همیشه به پایان می‌رسد؟
سایر اخبار این روزنامه
در راستای حمایت از تولید ابلاغ شد ۹ فرمان رئیسی برای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ژوبین صفاری خشم و نفرت، دارایی‌های خطرناک تحلیل گام های نهایی برای رسیدن به توافق زنگ‌ها برای از سرگیری اجرای برجام به صدا درآمد رئیس انستیتوپاستور ایران مطرح کرد احتمال پایان غیرمنتظره ویروس آیا اسفندماه «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» به تصویب می‌رسد؟ شمارش معکوس برای تصمیم‌گیری نهایی «جامعه بی‌سر» آینده سیاسی ایران را تهدید می‌کند زنگ خطر عبور مردم از چهره‌ها و گروه‌های مرجع انتقاد یک عضو کمیسیون ویژه طرح صیانت از بررسی غیرکارشناسی این طرح طرح صیانت باید در فضایی شفاف بررسی شود «ابتکار» وضعیت بازار خودرو در سال آینده را بررسی کرد راه خودرو جدا از راه برجام؟ امیرعبداللهیان: غرب تصمیم نهایی‌اش را بگیرد صدراعظم آلمان: همه عناصر یک توافق در وین روی میز است اعلام بسیج عمومی در مناطق جدایی طلب اوکراین دستور پوتین برای رسیدگی و اسکان آوارگان دونباس دبیر کل ناتو: روزهای خطرناکی برای اروپاست رئیس جمهوری خطاب به مسئولان: بالا رفتن آمار مبتلایان و قربانیان نباید عادی شود جانسون، غرب را به اتحاد مقابل پوتین فراخواند