وزیر نفت: پول نفتمان را در سررسید دریافت کرده‌ایم

وزیر نفت گفت: ما شرایط فروش نفت را تغییر دادیم، من و همکارانم پشت میز‌مان ننشستیم؛ همه دنیا را دور زدیم و بازارهای جدیدی پیدا کردیم.
به گزارش ایسنا، جواد اوجی در برنامه زنده تلوزیونی با یادآوری اینکه در روزهای نخست آغاز به‌کار دولت سیزدهم شرایط سختی به لحاظ کاری در وزارت نفت حاکم بود، گفت: در آن ایام ایران بیش از ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب ذخیره داشت و تصور بر این بود که ما باید تعداد کشتی بیشتری برای استمرار در تولید گاز کشور به‌منظور ذخیره‌سازی میعانات گازی خریداری کنیم.
وی افزود: بر اساس آمارهای موجود وزارت نفت در دولت دوازدهم در اردیبهشت‌ماه پارسال متاسفانه روزانه تنها ۷ هزار بشکه میعانات گازی صادر می‌شد، هم‌چنین در هر دو بخش خشکی و دریا میعانات گازی زیادی ذخیره‌سازی شده بود؛ به یاد دارم روزی که وزارت نفت را از آقای زنگنه تحویل گرفتم ایشان برای حل مشکل ذخیره‌سازی میعانات گازی به بنده پیشنهاد خرید ۱۲ نفتکش غول‌پیکر را دادند و حتی مکاتبات این خرید را با دولت کرده بودند.
وزیر نفت ادامه داد: چالش دیگری که در روزهای نخست آغاز به‌کار دولت سیزدهم وجود داشت کسری ۲۵۰ میلیون متر مکعبی گاز در کشور بود، این موضوع به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاری در میدان‌های گازی در بخش‌های مختلف خشکی و دریایی بود، ضمن آنکه تا پایان برنامه ششم توسعه باید روزانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌شد در حالی که این رقم تنها روزانه ۸۲۰ تا ۸۳۰ میلیون متر مکعب بود.


اوجی با اشاره به اینکه حجم ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال پیش از آن ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر بود، گفت: کمبود سوخت مایع اهمیت گازرسانی به نیروگاه‌ها را دوچندان کرده بود.
وی کاهش ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خرید نفت از سوی چین و افزایش تعرفه مالیاتی واردات نفت سنگین از کشور را دیگر چالش پیش روی دولت سیزدهم در وزارت نفت دانست و تصریح کرد: همزمان با این موضوع دولت پیش‌بینی کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی را کرده بود و از طرف دیگر صنعت نفت به بانک‌ها و صندوق توسعه ملی به شدت بدهکار بود.
وزیر نفت پرداخت ماهانه ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی ارث مانده از دولت قبل، تامین ارز ترجیحی برای خرید کالاهای اساسی، ظرفیت پایین تولید نفت خام، تاخیر در تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گازی و ایستگاه‌های تقویت فشار و تامین منابع ارزی کشور و افزون بر آن حمله سایبری به جایگاه‌های عرضه سوخت در آبان‌ماه پارسال را از دیگر چالش‌های اساسی روزها و ماه‌های نخست آغاز به‌کار دولت سیزدهم برشمرد و گفت: با لطف خداوند و اقدام‌های جهادی مدیران و کارکنان صنعت نفت بر این مشکلات غلبه کردیم، برای نمونه همزمان با سفارش خرید ۱۲ نفتکش غول‌پیکر، مصرف میعانات گازی در مینی پالایشگاه‌های داخل و نیز مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به شدت افزایش دادیم.
ایجاد تنوع در قراردادهای فروش نفت و بازاریابی‌های بسیار دقیق
اوجی افزود: بازاریابی برای افزایش فروش نفت و میعانات گازی از همان روزهای نخست آغاز به‌کار دولت سیزدهم شروع شد، اراده برای تحقق این امر به شدت بالا بود و ریسک فروش در شرایط تحریمی و بازاریابی سخت را همکاران من در صنعت نفت انجام دادند، به عبارت دیگر با ایجاد تنوع در قراردادهای فروش نفت و بازاریابی‌های بسیار دقیق توانستیم فروش نفت را افزایش دهیم؛ من و همکارانم از آن زمان تاکنون برای فروش نفت خام پشت میز ننشسته‌ایم و همواره شبانه‌روز در تلاش برای یافتن راهکارهای مختلف برای دور زدن تحریم و افزایش فروش بوده‌ایم.
وی با تاکید بر اینکه مشتریانی خوب در آمریکای لاتین، آسیا و حتی اروپا برای نفت و میعانات گازی ایران پیدا کردیم، افزود: ما برای فروش نفت دنیا را دور زدیم و مشتریان جدید خوبی پیدا کردیم که نفت ما با تاسیسات پالایشگاهی آنها سازگاری داشت؛ همچنین تهاتر نفت با کالاهای اساسی یکی دیگر از روش‌های ما برای فروش نفت خام بوده و هست.
وزیر نفت شناسایی پالایشگاه‌های فراسرزمینی و استفاده از ظرفیت خالی آنها برای پالایش نفت خام ایران را از دیگر روش‌های فروش نفت خام و میعانات گازی دانست و گفت: هم‌اکنون ۸۰ درصد از فروش نفت خام ایران به‌صورت نقدی و با ارزهای خارجی انجام می‌شود و پول نفت را تمام و کمال گرفته‌ایم و این روند ادامه دارد.