در نشست هم‌اندیشی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با منتخبین شوراهای کشور تاکید شد

حفظ انسجام اصلاح‌طلبان برای تداوم پیروزی
گروه بازتاب - نشست هم‌اندیشی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با منتخبین شوراهای شهر و روستا با حضور چهره‌های اصلاح‌طلب برگزارشد. در حالی که در روزهای گذشته، انتشار برخی مصاحبه‌ها و سخنان از چهره‌های اصلاح‌طلب و البته شانتاژ رسانه‌ای رسانه‌های اصولگرا، نگرانی‌هایی را درباره ایجاد اختلاف و اختلال در وحدت اصلاح‌طلبان به وجود آمده بود، اصلی‌ترین محور سخنرانی‌های سخنرانان این همایش، حفظ انسجام و وحدت جریان اصلاحات برای تداوم موفقیت‌های اخیر در آینده و به ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 98 و ریاست جمهوری 1400 بود.
در این مراسم چهره‌هایی همچون محمدرضا عارف، محسن هاشمی، حجت‌الاسلام سید عبدالواحد موسوی‌لاری، الهه کولایی، احمد مسجد جامعی، شهربانو امانی، محمود میرلوحی، فرج کمیجانی، مرتضی مبلغ، محمدرضا تابش، مرتضی الویری و شهاب طباطبایی حضور داشتند.
مردم به جریان اصلاحات اعتماد دارند


محمدرضا عارف، رئیس شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در نشست هم‌اندیشی شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با شوراهای اصلاح‌طلب سراسر کشور با  تبریک پیروزی جریان اصلاحات در انتخابات سال٩۶ اظهار کرد: خوب است که این نشست‌ها ادواری باشد، تا با تعامل و همفکری در جهت هدفی که داریم گام برداریم. وی با تشکر از مردم و نیز اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان ادامه داد: دستاورد بزرگ ما در دهه ۹۰ شورایعالی بود، این شورا در دو مرحله انتخابات سعی کرد در کار استان‌ها دخالتی نکند. وی خطاب به منتخبین شوراهای شهر و روستا در استان‌ها و شهرستان‌ها تبریک گفت و ادامه داد: تشکیل شورا یکی از دستاوردهای مهم دولت اصلاحات است که باید حفظ شود و به تعهدات خود عمل کنیم، شوراها پارلمان‌های محلی هستند. رئیس شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در ادامه تصریح کرد: نمی‌خواهم مسائلی که در انتخابات قبل از سال ۹۰ داشتیم مطرح کنم، به طور طبیعی در سال ۹۱ آرام آرام حضور پیدا کردیم و به رویکرد اعتمادسازی با مردم به خصوص بعداز حوادث سال ۸۸ که اتفاق افتاد، رسیدیم. فاصله‌ای بین گفتمان امام و اصلاحات نمی‌دانیم و مردم به خوبی به این امر واقف هستند. پیروزی ما با عقل و تدبیر بود و ما روغن ریخته را نذر امام‌زاده نکردیم. وی همچنین  افزود: در جلساتی که با رئیس دولت اصلاحات و نخبگان داشتیم به این نتیجه رسیدیم تا با توجه به مطالبات و انتخابات ۸۴  یک صدا باید از اصلاحات بیرون بیاید که نتیجه‌اش شورایعالی شد. همه از شورایعالی سیاستگذاری حمایت کردند که در ذات اصلاحات است، تا برای  منافع جمعی منفعت فردی و منافع حزبی کنار گذاشته شود. همه جلسات با اجماع برگزار شد و نتیجه‌اش را در سال ۹۴ دیدیم. پیروزی ما در سال ۹۲ حاصل مدیریت بود؛ نه تدبیر و گفتمان اصلاحات، مردم آمدند تا مسیر اصلاحات را که در سال ۹۰ شروع شده بود، تایید کنند. در ادامه این سخنرانی این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: نتیجه عملکرد ما فراکسیون امید در مجلس است، نمی‌خواهم از مظلومیت اصلاحات بگویم. شما منتخبان استان‌ها نقش این فراکسیون را دیده‌اید، ما ایستادیم و نتیجه‌اش این شد که اکثر هیات نظارت از آن ما شد.
گله‌ای که عارف دارد
رئیس شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: بعضی‌ها پیروز می‌شوند یادشان می‌رود چه کسانی برای‌شان زحمت کشیدند و من این گله را دارم. شعار ما اصلاحات است. ما قصد اصلاح امور را داریم که برخی اصلاحات را انجام دادیم و یک نمونه را می‌گویم، اعضای حقیقی و حقوقی که برابر بودند احزاب اعتراض کردند و نتیجه‌اش این شد که ما اعضای حقوقی را نصف کردیم. وی با اشاره به تلاش جریان اصلاحات برای پیروزی در گام سوم خاطرنشان کرد: در گام سوم ما لیست را بر اساس شورایعالی بستیم، این گام برای ما مهم بود و اگر پیروز نمی‌شدیم به قبل از سال ۹۲ باز می‌گشتیم. در شورایعالی دو کار مهم پیش رو داشتیم؛ پیروزی در انتخابات سال ۹۶ و ادامه گفتمان اصلاحات که به اتفاق آرا آقای روحانی رای آورد، نتیجه انتخابات اتفاقی نبود بلکه نتیجه شعار امید، آرامش و رونق اقتصادی بود. رئیس شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان یادآور شد: حادثه تهران در کلان شهرها تکرار شد، خیلی‌ها فکر می‌کردند که با عملکرد ضعیف، مردم اقبالی نشان ندهند اما مشاهده کردید که فاصله رای جوان ارزنده لیست ما در شورای شهر با جریان مقابل ۴۰۸ هزار رای بود. اگر ما را دنبال نخود سیاه نفرستند قصد ما کمک کردن و ادامه راه است.
اگر باهم باشیم پیروز می‌شویم
عارف یادآور شد: بعد از پیروزی از تمامی نخبگان خواستیم که نقد را انجام دهند، ما قصدمان ادامه وحدت است. تا چندی پیش هجمه علیه فرد مهم نبود اما حالا به جریان است، حتی برچسب دیکتاتوری زدند ما که گفتیم از نقد استقبال می‌کنیم، به دوستان هم گفتم در خانه‌ام به روی شما باز است چرا در فضای مجازی گفتمان کنیم. اصل حفظ انسجام است، اگر باهم باشیم پیروز می‌شویم، قبل از سال ۹۲ را یادآوری می‌کنم، فضا یادتان هست نگذاریم برگردیم. سال ۹۸ و ۱۴۰۰ برای ما مهم است. وی سپس خطاب به منتقدان شورایعالی سیاستگذاری گفت: استراتژی ما این بود که تمامی کرسی‌ها را بدست بیاوریم، این بیست و یک نفر افراد برجسته‌ای هستند و ما تلاش کردیم سهمیه‌ای برای زنان و جوانان هم بگذاریم. انگیزه برخی رسانه‌ها در هجمه به شورایعالی برای ما مشخص است امیدوارم مجبور نباشیم روزی این انگیزه‌ها را بازگو کنیم. این نماینده مجلس ادامه داد: ما اصرار داشتیم نگاه تخصصی در لیست باشد و وقتی به تک‌تک افراد لیست نگاه می‌کنیم به آن افتخار می‌کنیم. رمز ماندگاری ما اخلاق و سکوت است و جواب هم گرفتیم. البته در جاهایی هم باید روشنگری کرد. کشاندن مسائل به رسانه‌ها چه دلیلی دارد؟ همه می‌توانند مسائل را بیان کنند اما لزومی ندارد.
هیچ سهم‌خواهی از دولت دوازدهم نداریم
عارف سپس ادامه داد: باید نشان دهیم که مردم درست تصمیم گرفتند. آن‌چه امروز مردم از ما می‌خواهند این است که اگر در سه نهاد حضور داریم موثر باشیم بنا نیست کسی دخالت در کار شورا کند. نمود خروجی این گفتمان در رویداد بعدی سال ۹۸ نشان‌دهنده عملکرد شوراهاست. رفتار تک تک ما باید بر اساس منافع ملی باشد. خروجی شوراها چون زود خود را نشان می‌دهد از جمله اهداف است. این نماینده مجلس همچنین گفت: در انتخابات اردیبهشت هیچ شکی نیست که پیروزی روحانی مدیون اصلاح‌طلبان است. خواهش ما در آستانه تشکیل دولت دوازدهم همراهی و هماهنگی با فراکسیون امید است و هیچ سهم‌خواهی نخواهیم داشت. انتظارمان از روحانی این است با شورایعالی اصلاح‌طلبان مشورت کند. وی به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: انتخابات مهم بعدی اسفند ۹۸ است و باید درست حرکت کنیم. خواهش ما از شورای استان‌ها تلاش برای حفظ انسجام است. این انسجام ما را به پیروزی می‌رساند. به شورای شهر هم توصیه می‌کنیم که به صورت ادواری این جلسات را ادامه دهیم.
همه برای حفظ وحدت و انسجام اصلاح‌طلبان
در این جلسه همچنین زهرا صدراعظم نوری عضو هیات رئیسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت: امروز اصلاحات در شرایطی است که از بیرون نمی‌توان به آن آسیب زد و امیدواریم با همکاری و روحیه تعامل، اختلافات را کنار بزنیم و شاهد ادامه روندی باشیم که از سال ۹۲ آغاز شد تا بتوانیم درسال ۹۸ و ۱۴۰۰ نیز شاهد پیروزی بزرگی باشیم. حجت‌الاسلام سیدعبدالواحد موسوی‌لاری نایب رئیس شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نیز در این همایش گفت: تمایل مردم به جریان اصلاحات است، نباید کاری کنیم که مردم از این جریان ناامید شوند. وی در سخنان خود خبر داد که در جلسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان مقرر شد این شورا کارش را ادامه دهد اما نواقص را اصلاح کند.
حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران سازندگی نیز طی سخنانی در این همایش تاکید کرد: ما همان‌طور که در قالب جبهه اصلاح‌طلبان رای آوردیم باید همین راه را ادامه دهیم؛ چراکه هیچ کدام از احزاب اصلاحات نمی‌توانند به تنهایی نقش و تاثیر یک جبهه را داشته باشند. وی گفت: هیچ تردیدی در جبهه اصلاحات وجود ندارد که ما باید منتخبان مردم در شوراها را کمک کنیم و از آنان پشتیبانی کنیم اما حتماً منتخبان شوراها هم کنترل هرگونه تشنج و اختلاف را لازم خواهند دانست و به تشکیلات مادر این حق را خواهند داد که این کنترل را انجام دهند. علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی هم طی سخنانی گفت: آنچه به ما کمک می‌کند همگرایی‌مان را حفظ کنیم این است که باید اهداف شخصی و حزبی خود را زمانی که آن‌ها مخل منافع جریان اصلاحات هستند، کنار بگذاریم تا منافع فرعی بر منافع جریان اصلاحات سایه نیندازد. وی با بیان این‌که «بزرگترین سرمایه ما همگرایی است»، محور این همگرایی را «رئیس دولت اصلاحات» دانست و اظهار کرد: کسانی اصلاح‌طلب واقعی هستند که در راستای محورهای اصلی اصلاحات عمل می‌کنند.
وی افزود: انتخابات اخیر هم می‌توانست موجب همگرایی شود و هم باعث اختلاف باشد به طوری که اگر ما در انتخابات شوراها دچار مشکلات درونی می‌شدیم بر انتخابات ریاست جمهوری تاثیر مخرب می‌گذاشت و اگر در انتخابات ریاست جمهوری اختلاف پیش می‌آمد، انتخابات شوراها تحت تاثیر آن قرار می‌گرفت ولی ما انتخاباتی را پشت سر گذاشتیم که با مدیریت درستی که جریان اصلاحات برقرار کرد و با درایت آقای روحانی، پیروزی‌مان را در پی داشت.