از فعالیت شرکت‌های ایرانی در قزاقستان استقبال می‌کنیم

به گزارش ایرنا، مراسم امضای این اسناد میان ایران و قزاقستان در زمینه‌های ورزش، گمرک، مناطق آزاد، جوانان و گردشگری عصر دیروز و پس از پایان مذاکرات مشترک هیئت‌های عالیرتبه دو کشور با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور و علی خان اسماعیلف، نخست‌وزیر قزاقستان برگزار شد.
در این مراسم یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سوی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ایران به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور و وزیر صنعت و توسعه زیرساخت جمهوری قزاقستان به امضا رسید.
همچنین یادداشت تفاهم متقابل همکاری در زمینه ورزش و یادداشت تفاهم همکاری در زمینه جوانان میان وزارت ورزش و جوانان ایران با وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان از سوی معاون توسعه و منابع وزارت ورزش و سفیر قزاقستان در ایران امضا شد. یادداشت تفاهم همکاری‌های گردشگری نیز میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان از سوی معاون وزارت میراث ایران و سفیر قزاقستان در ایران به امضا رسید. همچنین رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و سفیر قزاقستان در ایران نیز یادداشت تفاهم همکاری در امور آموزش کارکنان میان گمرک ایران با وزارت دارایی قزاقستان را امضا کردند. توافقنامه همکاری میان دو شرکت ایرانی و قزاقستانی نیز از سوی مدیران عامل این دو شرکت به امضا رسید.
‌تهران و آستانه نقشه راه جامع همکاری تدوین می‌کنند


محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور پس از برگزاری دیدار محدود با نخست‌وزیر قزاقستان، در مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی رتبه دو کشور، گفت: سه دور ملاقات رؤسای جمهور دو کشور در مدتی کوتاه موضوعی کم نظیر و بسیار پراهمیت و پشتوانه‌ای برای گسترش روابط تهران- آستانه است.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به زمینه‌های متعدد همکاری میان دو کشور نظیر حمل و نقل، ترانزیت، انرژی، صنعت، معدن و کشاورزی تصریح کرد: ایران از توانمندی و تجربیات فراوانی در زمینه سدسازی، احداث نیروگاه، تجهیزات پزشکی و سلامت و فعالیت‌های دانش بنیان برخوردار است و آمادگی داریم این توانمندی را در اختیار قزاقستان قرار دهیم و سطح همکاری‌های خود را در این زمینه‌ها ارتقا دهیم.
مخبر با تأکید بر لزوم گسترش همکاری‌های فرهنگی تهران - آستانه، به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در حوزه گردشگری اشاره و تصریح کرد: باید با ایجاد تسهیلاتی نظیر پرواز‌های مستقیم و ایجاد جاذبه‌های گردشگری، زمینه سفر متقابل مردم و گردشگران دو کشور را فراهم کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره ظرفیت‌های منطقه‌ای نظیر اتحادیه اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای، گفت: باید با اتکا به این ظرفیت‌ها و از طریق تسهیل تجارت برای شرکت‌ها و بخش خصوصی دو کشور مناسبات تجاری فیمابین را توسعه دهیم.
مخبر با توجه به اهمیت کریدور شمال جنوب و انعقاد توافقات منطقه‌ای برای حمل و نقل کالا اظهار امیدواری کرد با یکسان‌سازی تعرفه‌ها و بهره‌برداری مناسب در این زمینه بتوان ضمن گسترش تبادلات تجاری، در زمینه سوآپ کالا‌های اساسی خصوصا گندم و تأمین امنیت غذایی در دنیا نیز پیشگام شد. علی‌خان اسماعیلف، نخست‌وزیر قزاقستان نیز در این نشست با استقبال از پیشنهاد معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان برای تدوین نقشه راه جامع همکاری‌های دو کشور، گفت: توسعه مناسبات و حسن همجواری با جمهوری اسلامی ایران یکی از اولویت‌های اصلی در سیاست خارجی قزاقستان است و سفر سال گذشته رئیس‌جمهور قزاقستان به تهران نقطه عطفی در روابط دو کشور بود و سفر آینده رئیس‌جمهور ایران به قزاقستان نیز می‌تواند تحرکی جدی در مناسبات فیمابین ایجاد کند.
اسماعیلف از جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهم‌ترین شریک تجاری قزاقستان در منطقه خلیج فارس یاد کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰شرکت ایرانی در قزاقستان فعالیت دارند و آستانه آمادگی دارد در تمامی زمینه ها، همکاری‌های خود را با تهران گسترش دهد تا حجم مبادلات تجاری فیمابین به ۳میلیارد دلار ارتقا پیدا کند. وی خواستار حضور و فعالیت شرکت‌های ایرانی در قزاقستان شد و افزود: قزاقستان از مشارکت شرکت‌های ایرانی برای فعالیت در بخش‌های مختلف همچون انرژی، صنایع، معادن و حمل و نقل استقبال می‌کند.