تاریخ‌سازی با دست خالی

 [شهروند] بعد از تاریخ‌سازی رشته قایقرانی در کسب سهمیه المپیک پاریس، حالا نگاه‌ها به این رشته بیش از پیش جلب شده است. کسب پنج‌ سهمیه در این رشته، قایقرانی را بعد از کشتی به دومین رشته پرسهمیه ایران در رقابت‌های المپیک پاریس تبدیل کرده است. مهسا جاور، زینب نوروزی و فاطمه مجلل، سه دختر قایقران ایران در پاریس خواهند بود؛ نبی رضایی و علی آقا میرزایی هم دو قایقران مرد ایران در این رقابت‌ها هستند. این نخستین‌بار در تاریخ این رشته است که این تعداد ورزشکار در المپیک حاضر خواهند بود. به همین بهانه، با افشین فرزام، سرمربی تیم‌ملی قایقرانی رویینگ ایران و علیرضا سهرابیان، رئیس فدراسیون به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

  فرزام: با همین بضاعت تاریخ‌سازی کردیم

  آقای فرزام! برای نخستین‌بار سه ورزشکار زن در المپیک خواهیم داشت که تحت هدایت شما این افتخار را کسب کردند.
  بله، سه دختر البته در قالب دو سهمیه. تیم رویینگ دو نفره متشکل از مهسا جاور و زینب نوروزی برای نخستین‌بار جواز حضور در المپیک را کسب کردند. پیش از این، همیشه ورزشکاران ما سهمیه انفرادی کسب می‌کردند، اما این برای نخستین‌بار است که در یک رشته انفرادی کسب سهمیه داشتیم.

تا زمان آغاز المپیک، اردوی شما در تهران خواهد بود؟
نه، بعد از مسابقات داخلی، از اوایل خرداد به مدت یک ماه به روسیه خواهیم رفت و تمرینات را در آنجا ادامه می‌دهیم. بعد از آن هم دو هفته در ارومیه اردو خواهیم زد و سپس به پاریس می‌رویم.

  پس امکانات خوب است؟
سعی می‌کنیم با توجه به بضاعت‌مان امکانات و نتایج خوبی داشته باشیم. فعلا با همین شرایطی که داریم سخت تمرین می‌کنیم و تاریخ‌سازی هم کردیم و امیدواریم که خودمان را آماده نگه داریم.

در پاریس امید به مدال هم دارید؟



اینکه بخواهیم به مدال فکر کنیم، خیلی دور از انتظار است. الان نباید به مدال فکر کنیم و همین حضور پرتعداد در المپیک هم باعث افتخار است. ما باید با حضور مستمر در میادین بین‌المللی کم‌کم به مدال هم فکر کنیم.

 سهرابیان: قایقرانی پر مدال است و باید سرمایه‌گذاری شود

قایقرانی روزهای خوبی را پشت‌سر می‌گذارد؟
  این روزها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در بخش زنان و مردان داشتیم و به آن افتخار می‌کنیم. وقتی شیرزنان ایران در مسابقات هانگژو اولین مدال را برای کاروان کسب کردند، به آنها افتخار کردم و متوجه شدم که حاصل زحمت‌هایمان را می‌بینیم.

فکر می‌کنید می‌توانیم به کسب مدال هم امیدوار باشیم؟
  ما با کشورهایی که در این رشته مدال کسب می‌کنند، هیچ تفاوتی جز در امکانات و تجهیزات نداریم. اگر به ما رسیدگی کنند، قطعا تمام ورزشکاران‌مان شایستگی و توانایی کسب مدال را دارند.

 بعد از کشتی، بیشترین سهمیه المپیک را در قایقرانی داشتیم.
اتفاقا می‌خواهم بگویم اگر به این رشته بها داده شود، بعد از کشتی بیشترین مدال را هم خواهد گرفت. قایقرانی یکی از پرمدال‌ترین رشته‌های ورزشی جهان و اتفاقا در کشور ما هم مورد اقبال جوانان است.