تورترامپ در شرق آسیا

گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا روز جمعه در آغاز سفر ۱۲ روزه خود وارد هاوایی شد. گفته می‌شود این طولانی‌ترین سفر یک رئیس‌جمهور آمریکا به آسیا در ۲۵ سال گذشته است. سفردونالد ترامپ به شرق آسیا با دیدار از ژاپن آغاز می‌شود. وی سپس از کره جنوبی، چین، ویتنام و فیلیپین سفر خواهد کرد.
نکته حائز اهمیت اینجاست که تنش های داخلی با ترامپ روی این سفر سنگینی می‌کند. در آمریکا بار دیگر موضوع تماس‌های پنهانی اعضای تیم انتخاباتی دونالد ترامپ با مقامات سیاسی و امنیتی روسیه خبر اصلی رسانه‌ها شده است. نیویورک تایمز در گزارش جدیدی که پیرامون این موضوع منتشر کرده، از تماس‌های کارتر پیج، مشاور سیاست ‌خارجی تیم انتخاباتی ترامپ با مقامات روسیه خبر داده است.
از سوی دیگر، مناسبات بین ترامپ و رکس ‌تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا به سردی گراییده است. ترامپ در گفت‌وگویی با «فاکس‌نیوز» نسبت به عدم حمایت کافی از سوی برخی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا از سیاست‌های خود ابراز نارضایتی کرده است.
ترامپ حتی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا تیلرسون تا پایان دوره زمامداری او مسئولیت وزارت امور خارجه را برعهده دارد یا خیر، به سردی پاسخ داده است: «باید منتظر ماند و دید.»به گزارش رویترز، دونالد ترامپ در جزیره هاوایی علاوه بر دیدار اعضای ستاد فرماندهی اقیانوس آرام،‌ به «پرل هاربر» رفت و به کشته‌شدگان در حملات هوایی ژاپن در دسامبر سال ۱۹۴۱ ادای احترام کرد.در همین حال، کرملین نیز روز جمعه اعلام کرده است، مذاکراتی برای دیدار ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه با دونالد ترامپ درحاشیه نشست اقتصادی آسیا انجام شده است. دستیاران رییس جمهوری آمریکا نیز در واکنش به این گزارش ها گفته اند که ممکن است چنین نشستی برگزار شود.


دونالد ترامپ در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز گفته بود: ما شاید با پوتین دیدار کنیم. پوتین مهم است برای این که می‌تواند به ما در خصوص بحران کره شمالی کمک کند . آنها می‌توانند به ما در سوریه کمک کنند. ما می‌بایست در مورد اوکراین گفت و گو کنیم.
بحران کره‌شمالی
سفر ترامپ به ژاپن و کره‌جنوبی در حالی آغاز شده که تنش میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ در چند ماه گذشته به اوج خود رسیده و باعث نگرانی بسیاری از رهبران جهان شده که از وقوع یک جنگ اتمی‌در هراسند. بر همین اساس، انتظار می‌رود آقای ترامپ در خلال دیدارش از ژاپن و کره‌جنوبی، بر حمایت آمریکا از این دو کشور در برابر تهدیدهای کره‌شمالی، تاکیدی مضاعف کند.
اگر چه قرار نیست ترامپ هم‌چون ژنرال جیمز متیس که چند روز پیش به کره‎جنوبی رفته بود از «منطقه غیرنظامی‌نظامی‌(دی.ام.زی)» در مرز کره‌جنوبی و کره‌شمالی دیدار کند اما گفته شده رئیس‌جمهور آمریکا برای دیدار با نیروهای نظامی‌آمریکایی به پایگاه نظامی‌این کشور در جنوب سئول خواهد رفت.
وی قرار است بعد از ژاپن و کره جنوبی به چین برود تا با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری این کشور که به تازگی دوباره جایگاه خودش را ثبیت کرده است، دیدار کند و به احتمال بسیار زیاد یک بار دیگر پکن را برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای کره‌‎شمالی، تحت فشار بگذارد. در ویتنام قرار است آقای ترامپ در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسفیک (اَپک) حضور یابد و از هانوی هم بازدید کند.او در آخرین بخش سفرش به فیلیپین خواهد رفت تا در اجلاس سران گروه آسه‌آن (انجمن ملل آسیای جنوب شرقی) در شهر مانیل حضور یابد.
آخرین باری که یک رئیس جمهور آمریکا سفری طولانی به آسیا داشته، به روزهای پایانی سال ۱۹۹۱ باز می‌گردد که جرج اچ.دبلیو. بوش به سفری ماراتن مانند در شرق آسیا رفت و هنگامی‌که در ژاپن بود از فرط خستگی و در خلال یک جشن، از حال رفت.