ترویج فرهنگ مدیریت ریسک در صنعت بیمه

تفاهم- گروه بانک و بیمه: رئیس کل بیمه مرکزی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث بر ترویج فرهنگ پیشگیری از حوادث تأکید کرد. عبدالناصر همتی در این مراسم اظهار کرد: باید به دنبال برنامه ریزی
برای کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی و حوادث انسان ساز باشیم و فرهنگ پیشگیری از حوادث را ترویج دهیم. وی افزود: در سال گذشته، حوادث تلخی همچون پلاسکو، معدن یورت، قطار سمنان و پتروشیمی بوعلی و امسال نیز زلزله های اخیر رخ داد که می توانستیم با رعایت ایمنی و مدیریت ریسک از وقوع آنها جلوگیری و یا در مورد زلزله از تبعات مالی و جانی آنها بکاهیم.
همتی در خصوص نقش بیمه در حوادث و سوانح اظهار کرد: علی رغم بروز حوادث متعدد در کشور و تبلیغات گسترده صنعت بیمه، هنوز اهمیت بیمه از سوی مردم درک نشده است. وی با اشاره به ضرورت اجرای برنامه های پییشگیری افزود: به طور نمونه، آتش سوزی در تهران به طور متوسط، ۲۰ برابر هنگ کنگ است که این موضوع به خاطر برنامه های مانور پیشگیری است.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به پرداخت خسارت های تحت پوشش بیمه از سوی شرکت های


 بیمه در حوادث اخیر تصریح کرد: صنعت بیمه سالانه، ۲۵ هزار میلیارد تومان خسارت محقق شده دارد که از این رقم، ۱۰ هزار میلیارد تومان بابت خسارات ناشی از تصادفات رانندگی است. در واقع می توان گفت: زیان های مالی با خرید بیمه قابل جبران است و شرکت های بیمه نیز کار خود را به خوبی انجام داده اند، اما آسیب های ناشی از فوت و مصدومیت برای خانواده ها جبران ناپذیر است و ما باید به سمت کاهش حوادث برویم.
وی ضعف در خرید یک بیمه نامه کامل را از عدم آگاهی مردم و مسئولان نسبت به خدمات بیمه دانست و ادامه داد: در حادثه زلزله کرمانشاه نیز طبق اطلاع برآورد، خسارت بیمه ها ۱۵۰ میلیارد تومان است که بیش از۸۰ درصد بیمه ها مربوط به بیمه وام های مسکن توسط بانک ها
 بوده و بسیاری پوشش زلزله را خریداری نکرده بودند. وی تأکید کرد: در کل کشور، ۸۵ درصد منازل مسکونی فاقد بیمه آتش سوزی هستند که بیمه زلزله همراه آن می باشد. وی با تأکید بر  نقش صنعت بیمه در پیشگیری از سوخت ملی تصریح کرد: با توجه به گشایش های
 برجام در حوزه بیمه، باید ریسک های
 موجود را تجمیع و از ظرفیت های بین المللی برای توزیع آن بهره بگیریم که پوشش احتمالی بخشی از خسارت زلزله کرمانشاه توسط بیمه گر اتکایی خارجی نمونه ای از تعامل برای توزیع ریسک در حوزه بین المللی و جلوگیری از سوخت ملی بود.
رئیس کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود، آمادگی صنعت بیمه را برای کمک به کاهش سوخت ملی ناشی از حوادث و سوانح اعلام کرد و افزود: صنعت بیمه علاوه بر پرداخت خسارت های دارای بیمه نامه، تاکنون ۴ هزار و۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای پذیرش مصدومین حوادث رانندگی در بیمارستان ها به وزارت بهداشت و ۱۸۰۰ میلیارد تومان به نیروی انتظامی برای کاهش تصادفات پرداخت کرده است.
همتی با اشاره به نقش صدا و سیما در فرهنگ سازی
 اضافه کرد: سازمان ها و ارگان های مرتبط باید با ارائه آمار و اطلاعات و دانش پیشگیری از حوادث به مردم از طریق رسانه ملی فعال تر عمل کنند.