جلال خوشچهره تریبون‌دارانی که بخشی از مشکل می‌شوند

سرانجام باید پذیرفت که دوران تفسیر‌ و تحلیل‌های سرهم بندی‌ شده و ساده‌سازی صورت مسائل و تجویزهای دم‌‌دستی، سرآمده است. واقعیت‌ها برگونه‌ها سیلی می‌زند.
رشد آگاهی‌ها و توسعه تکنولوژی‌های ارتباطاتی باید برخی تریبون‌داران رسمی را از این خیال از رونق افتاده به‌در آورد که مردم، شنوندگان منفعل و تابع محض سخنان ایشان نیستند. نادیده گرفتن فهم مردم، چنگ زدن بر اعتبار و شعور آنان است. این رویکرد نه تنها مانع حل خردمندانه مسائل می‌شود، بلکه بر خطر افزودن دامنه آن می‌افزاید.
وقت آن است که این گروه از افراد، درسطح و جایگاهی سخن برانند که متناسب درک مخاطبان باشد. آنان ممکن است بتوانند با فرصت‌هایی که در اختیار دارند، مانع اجرای تدابیر لازم برای برون رفت کشور از مشکلات باشند، اما به‌ندرت واضع و بانی راه‌حل‌ها بوده و بیشتر نقش «قفل»‌ را ایفا کرده‌اند تا « کلید» . به‌عبارت روشن‌تر، این گروه از تریبون‌داران یا به‌درستی نمی‌دانند و یا نمی‌خواهند که خردمندی در کشف راه‌حل‌های کارآمد سربگیرد. دیدگاه اشتباه در هر زمینه منجر به دیدگاه اشتباه در همه زمینه‌ها خواهد شد؛ به‌ویژه آن هنگام که سخنرانان در بزنگاه‌های حساس، از توان معرفتی لازم برای تحلیل و تفسیر اوضاع برخوردار نیستند. از همین‌رو آنان چنان سخن می‌رانند که از هیچ دستاویز روانی لازم برای اقناع مخاطبان برخوردار نیست. صرفه آنکه به جای تدبیر در بیان کلمات، به برانگیختن احساسات تکیه دارند، درحالی که دوران چنین رفتاری ـ خوب یا بدـ به‌سر آمده است.
تریبون‌داران یاد شده، نه از ساختار مشکلات درک روشن دارند و نه برای سوال‌های کلیدی درچرایی بروز آنها، پاسخ روشن و اقناع کننده می‌دهند. آنان همه چیز را در «صفر و صد» خلاصه می‌کنند؛ به مسخ ماهیت مشکلات می‌پردازند و یا بستر بروز مشکلات را نادیده می‌گیرند. ناآرامی‌های اخیر اگرچه وسیله‌ای برای بهره‌مندی فرصت‌طلبان سیاسی می توانست باشد ولی لازم است بیش از برجسته کردن آن، این مهم مورد توجه باشد که چرا چنین وضعی رخ داد؟ مختصات آن را چگونه باید معلوم کرد؟ از چه خطری در آینده باید پرهیز کرد؟ و در صدد ایجاد کدام آینده باید بود؟ این موارد، همانی است که تریبون‌داران رسمی در تفسیر و تحلیل ناآرامی‌های اخیر باید به آن اشراف داشته و ادبیات خود را براین اساس آرایش دهند. پاک کردن صورت مساله همیشه آسان است و شاید برای گذشته‌های دور آسان بوده باشد، اما در عصر پیچیدگی‌ها و رشد آگاهی‌ها، نه تنها ناکارآمد، بلکه خسارت‌بار می‌شود.
لازم است برخی تریبون‌داران رسمی دریابند که اگر نمی‌توانند بخشی از فرآیند حل مسائل باشند، ادامه مشکلات نباشند. با لفاظی‌هایی مثل آشغال و گوساله خواندن معترضان، نه صورت مسائل پاک می‌شود و نه چشم‌اندازی روشن از آرامش اجتماعی پیش‌رو قرار می‌گیرد. این گروه یا به توان علمی خود در درک ماهیت مشکلات و چاره اندیشی عقلانی و تاثیر‌گذار بر جامعه باید بیفزایند یا جسارتاً برای مدتی کار را به کاردان بسپارند.
سایر اخبار این روزنامه
عدم درک درست تحولات فضای مجازی موجب شکاف نسلی می‌شود «ابتکار» تاثیر شیوه سخن گفتن سیاستمداران بر ادبیات جامعه را بررسی می‌کند ناسزا های مسری سیاسیون «ابتکار» آثار افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبرید و مخالفت مجلس با این سیاست دولت را بررسی کرد جلال خوشچهره تریبون‌دارانی که بخشی از مشکل می‌شوند حواشی ماجرای ممنوعیت حضور نوازندگان زن در اصفهان بررسی شد زنان پشت سد استیج «ابتکار» از قرار گرفتن بیماران ام‌اس، پروانه‌ای و اوتیسم در لیست حمایت بیمه‌ای گزارش می‌دهد در گفت و گوی اعضای کابینه با رسانه ها درحاشیه جلسه هیات دولت مطرح شد تکذیب مذاکرات موشکی صنایع دستی چه فراز و فرودهایی را در بودجه سال 97 خواهد داشت؟ سهم 10 هزار تومانی هر هنرمندان از بودجه دولتی محمدرضا عارف: جنبش های دانشجویی باید پیشتاز باشند نه دنباله رو محمدجواد ظریف روز گذشته معاون جدید خود را بر اساس ساختار جدید وزارت خارجه معرفی کرد هاآرتص: ترامپ انتحاری عمل می‌کند بمب‌هایِ ترامپ در اسرائیل منفجر می‌شوند! علی مطهری: گزارش اجلاس بین‌المجالس به مجلس ارائه می‌شود سانچى در لکه هاى ابهام