معاون بهداشت وزارت بهداشت: قهوه خانه داران، برای مبارزه با قلیان باید تغییر رویکرد دهند

بخش خبری: معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه قهوه خانه‌ها باید تغییر رویکرد بدهند، گفت: قهوه خانه‌ها به عرضه و مصرف مواد مجاز مانند چای و غذا و تنقلات مجاز و مورد تایید بپردازند و جذابیت کارشان را صرفا برمبنای قلیان قرار ندهند تا با حذف قلیان کار آنها نیز تعطیل نشود.
دکتر علیرضا رئیسی در گفت و گو با وبدا درخصوص مصوبه مجلس مبنی بر افزایش مالیات بر خرده فروشی سیگار و کاهش مصرف سیگار گفت: افزایش مالیات بر خرده فروشی سیگار گام خوبی در جهت ارتقای سلامت مردم است، زیرا متاسفانه مالیات بر مواد دخانی در ایران جزو پایین‌ترین نرخ مالیات‌ها بر مواد دخانی در دنیا است و تنها کشور افغانستان نرخ مالیات پایین‌تری دارد.
وی ادامه داد: ایران در مقوله مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر در سطح دنیا پیشرو است و سازمان جهانی بهداشت نیز براین حقیقت اذعان دارد، اما همیشه این نقد را داشت که مالیات بر مواد دخانی در ایران بسیار پایین است، زیرا این یکی از شناخته شده‌ترین راه حل‌هایی است که منجر به کاهش مصرف می‌شود و این موضوع در دنیا هم ثابت شده است.
دکتر رئیسی تصریح کرد: مالیات بر مواد دخانی در کشور ما کمتر از 10 درصد بود، در حالیکه حتی در کشورهای همسایه همچون ترکیه، بیش از 84 درصد مالیات بر سیگار بستند که باعث کاهش چشمگیر مصرف سیگار در آن کشور شد.


معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه با تصویب این مصوبه اتفاقات خوبی در کشور خواهد افتاد، اول اینکه منجر به کاهش مصرف می‌شود و دوم اینکه اعتباراتی که از محل این مالیات به دست می‌آید، مستقیما می‌تواند در حوزه سلامت، آموزش و پرورش و در حوزه تربیت بدنی هزینه شود و نهایتا منجر به ارتقای سلامتی مردم شود.
وی با بیان اینکه سالانه در کشور بین 50 تا 55 میلیارد نخ سیگار مصرف می‌شود، گفت: این مقدار مصرف، منجر به 50 هزار مرگ منتسب به مصرف مواد دخانی در کشور می‌شود که با تصویب این مصوبه و کاهش مصرف، میزان مرگ و میرهای حاصل از مصرف مواد دخانی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
دکتر رئیسی همچنین درخصوص عرضه و مصرف قلیان در قهوه خانه‌ها خاطرنشان کرد: در این راستا اقدامات خوبی از سوی وزارت بهداشت انجام شد و حتی سازمان‌های مردم نهاد نیز در راستای جمع آوری عرضه و مصرف قلیان‌ها در سطح قهوه خانه‌ها و مخصوصا تنباکوهای معطر و معسلی که موجب جذب مشتری می‌شد، همکاری کردند. اما انتظار داریم به این موضوع هم توجه جدی شود، چراکه سن مصرف قلیان پایین آمده است و از طرفی سن مصرف در زنان به 14 سال هم رسیده است.
وی تاکید کرد: از مجلس درخواست داریم، در حوزه عرضه مصرف قلیان در قهوه خانه‌ها نیز هم ورود پیدا کند و همان مصوبه قبلی را تقویت کنند تا عرضه و مصرف قلیان‌ها در سطح قهوه خانه برچیده شود و قهوه خانه‌ها به عرضه و مصرف مواد مجاز مانند چای و غذا و تنقلات مجاز و مورد تایید بپردازند و جذابیت کارشان را صرفا برمبنای قلیان قرار ندهند تا با حذف قلیان کار آنها نیز تعطیل نشود، قهوه خانه‌ها باید تغییر رویکرد بدهند.
سایر اخبار این روزنامه
تعلیق ایران از لیست سیاه FATF تمدید شد تولید رادیوداروی درمانی جدید در سازمان انرژی اتمی ایران آغاز همسان سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال 97 مجلس بودجه 97 را تصویب کرد معاون بهداشت وزارت بهداشت: قهوه خانه داران، برای مبارزه با قلیان باید تغییر رویکرد دهند زیر پوست جامعه چه می‌گذرد؟ در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل مطرح شد طرح جدید انصارالله برای پایان دادن به بحران یمن سخنگوی سازمان انرژی اتمی: سرعت دادن به کار پیشران هسته‌ای بی‌ارتباط با رفتار آمریکا در برجام نیست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود باردیگر پایبندی ایران به برجام را تایید کرد نماینده آمریکا در سازمان ملل، سوریه را تهدید به حمله نظامی کرد مصرف برق در تابستان باید 6 هزار مگاوات کم شود فرمانده مرزبانی ناجا خبر داد امضای توافقات مرزبانی پنج کشور حاشیه خزر در آینده نزدیک دادستان تهران خبر داد: صدور کیفرخواست عامل شهادت سه نفر از ماموران ناجا کاهش سرفاصله مترو در روزهای پایانی سال غلامرضا حیدری نماینده تهران و عضو کمیته رفع حصر فراکسیون امید: رفع حصر تا عید صورت می‌گیرد مراسم تشییع و وداع با شهدای مظلوم حادثه خیابان پاسداران برگزار شد