در یازدهمین جلسه دادگاه متهمان پرونده ثامن‌الحجج چه گذشت؟ متهم ردیف سوم در خانه‌اش است

یازدهمین جلسه علنی رسیدگی به پرونده متهمان شرکت تعاونی، مالی اعتباری ثامن‌الحجج صبح چهارشنبه در دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی باقری برگزار شد. متهم ردیف اول آقای الف.م. تحت‌الحفظ مامورین از زندان اعزام شد و متهم ردیف دوم خانم ر.‌الف نیز در جلسه حاضر است، اما متهم ردیف سوم آقای م.ر در جلسه حضور نداشت. قاضی باقری گفت: در مورد متهم ردیف سوم کیفرخواست غیابی تنظیم و قرائت شده است. متهم ردیف سوم حتما در جلسه بعد حاضر باشند.
در آغاز جلسه قاضی باقری گفت: پرونده شرکت تعاونی اعتباری ثامن‌الحجج موسوم به موسسه مالی اعتباری غیرمجاز ثامن‌الحجج در یازدهمین جلسه دادگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
با اعتراض قاضی باقری نسبت به عدم حضور متهم ردیف سوم، وکیل این متهم که در جلسه حضور داشت به بیان توضیحاتی پرداخت.
بهروز صفری تالارپشتی وکیل متهم ردیف سوم گفت: موکل من از روند این پرونده مطلع بود اما از اینکه نام وی در روزنامه ذکر شده اطلاع نداشت.


وی گفت: حتی در روزنامه شرق نام فامیلی موکلم به درستی بیان نشده بود. طی مذاکر‌اتی که با بنده داشتند امروز در این دادگاه، وکالت آقای م. ر را اعلام می‌کنم.
وی در مورد وضعیت متهم ردیف سوم توضیح داد: ایشان در منزل خود در تهران خیابان گاندی حضور داشته و یک خط تلفن هم دارد، بنده تقاضا می‌کنم ایشان در اسرع وقت در دادگاه حاضر شوند.
قاضی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در فضای مجازی و رسانه‌های خارجی و داخلی درباره پرونده اظهارنظر‌های مختلفی مطرح می‌شود که دقیق نیست و گاهی با غرض‌های خاصی مطرح می‌شود.
قاضی باقری ادامه داد: در برخی رسانه‌ها عنوان شده این شرکت تعاونی حدود ۱۳ هزار میلیارد از اموال مردم را حیف و میل کرده است که به هیچ وجه صحت ندارد. کیفرخواست تنظیم شده است و مطابق آن مبلغ ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سپرده‌گیری شده، اما لازمه آن این نیست که همه مبلغ حیف و میل شده یا از بین رفته باشد.
وی تصریح کرد: این شرکت تعاونی، دارایی‌ها و اموالی دارد که به دستور قضایی توقیف شده و از دسترس این شرکت تعاونی خارج شده است و در اختیار مراجع قضایی قرار دارد تا در رابطه با آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.
قاضی ادامه داد: مبلغی که در جلسه ۲۴/۴/۹۷ از سوی بانک مرکزی اعلام شد حدود ۴ هزار میلیارد کسری برای شرکت تعاونی بوده که به‌عنوان ضرر وارده به سپرده‌گذاران و تراز منفی شرکت تعاونی است که البته بر روی این مبلغ هم بحث وجود دارد و متهم آن را انکار می‌کند؛ اما چرایی ادعایی که مطرح شده این مبلغ است.
قاضی باقری تاکید کرد: اینکه در رسانه‌ها اعلام کنند کل اموال سپرده‌گذاران حیف و میل شده و از بین رفته صحت ندارد و بنده این مطلب را برای روشن شدن اذهان عمومی در این بخش توضیح دادم.
وی تذکر دیگری داد و گفت: درباره اسامی و حیثیت افراد باید بگویم همه محترم هستند و کسی حق اظهارنظر درباره افراد را ندارد، اگر اسمی از فردی برده می‌شود و او حضور ندارد تا از خود دفاع کند محکومیت یک طرفه به هیچ وجه مورد تایید نیست.
قاضی ادامه داد: دادگاه به صورت علنی برگزار می‌شود و ممکن است ناخواسته اسامی مطرح شود و مطالبی درباره اشخاصی که با موضوع پرونده مرتبط هستند گفته شود، اما تا قبل از اثبات مطلبی یا اتهامی قضاوت زودرس انجام نگیرد و کسی محکومیتی در ذهن خود برای افراد صادر نکند که نه شرعی است و نه قانونی و همه را توصیه می‌کنیم این مطالب را رعایت کنند.
در ادامه قاضی باقری از متهمان ردیف اول و دوم و وکلای آن‌ها خواست تا به نوبت در جایگاه حاضر شوند و به صورت صریح پاسخ پرسش‌ها و اتهامات وارده را ارائه کنند.
متهم ردیف اول در پاسخ به پرسشی مبنی بر سپرده‌گیری به میزان 12 هزار و 800 میلیارد تومان مطرح در کیفرخواست صادره، موضوع را به معاونت مالی ارجاع داده و گفت: برخی مطالب و گزارش‌ها بعضا خلاف واقع است.
متهم اعلام کرد که مبلغ 4 هزار میلیارد تومان کسری اعلام از سوی بانک مرکزی را قبول نداشت و آن کذب محض دانست. در نتیجه پرسش و پاسخ‌های انجام شده نوبت به متهم ردیف دوم و وکیل وی نرسید و دادگاه مهلتی برای طرح اتهام‌های متهم ردیف دوم پیدا نکرد.