علی مطهری: نظارت شورای نظارت بر صدا و سیما امری تشریفاتی است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه در حال حاضر صدا و سیما بدون قانون اداره می‌شود، گفت: نظارت بر صدا و سیما توسط شورای نظارت یک امر تشریفاتی است.
علی مطهری به عنوان طراح طرح اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیما طی سخنانی با اشاره به اصل ۱۷۵ قانون اساسی گفت: خط مشی و اداره سازمان صدا و سیما و نظارت بر آن را قانون تعیین می‌کند؛ بنابراین ما درباره صدا و سیما نیاز به سه قانون؛ خط مشی و اصول کلی، قانون اداره صدا و سیما و قانون نظارت بر صدا و سیما داریم. وی اظهار کرد: قانون خط مشی و اصول برنامه‌های سازمان صدا و سیما در اوایل انقلاب تصویب شده و قانون خوبی است و کلیاتی را از نظر پایبند بودن صدا و سیما به اصول کلی اخلاقی بیان کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: اما قانون اداره سازمان صد او سیما در سال ۵۹ یعنی قبل از بازنگری و پس از آن اصلاح نشده است؛ در حالی که در بازنگری قانون اساسی درباره اداره صدا و سیما تغییراتی ایجاد شده و طبق قانون اساسی اولیه سازمان صدا و سیما دارای شورای سرپرستی مرکب از نمایندگان قوای سه گانه بود که این شورا مدیر عامل سازمان را تعیین می کرد.
مطهری ادامه داد: اما بعد از بازنگری قانون اساسی شورای سرپرستی از بین رفت و رئیس سازمان توسط رهبری تعیین می‌شود و لازم بود که قانون اداره صدا و سیما که از سال ۶۸ به بعد اصلاح نشده، مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد. این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اکنون صدا و سیما بدون قانون اداره می‌شود گفت: در واقع بعد از بازنگری قانون اساسی با مجوزی که رهبری به رئیس وقت داده‌اند اداره می‌شود.
وی همچنین اظهار کرد: در مورد قانون شورای نظارت بر صدا  و سیما نیز که در سال ۷۰ مصوب شده اگرچه قبل از بازنگری قانون اساسی بوده اما قانون ضعیفی است و نظارت بر صدا و سیما توسط این شورا یک نظارت و امر تشریفاتی است. وی یادآور شد: بنده دو دوره نماینده قوه مقننه در این شورا بودم و به عیان مشاهده کردم که نظارت این شورا تاثیرگذار نیست و انتقاداتی هم که از شورا به رئیس سازمان ارسال می‌شود یا بدون پاسخ می‌ماند یا در صورتی که کار به رسانه‌ها کشیده شود پاسخی خواهد داشت. وی افزود: بنابراین لازم است قانون نظارت بر سازمان صدا و سیما اصلاح شود و از همین جهت طرحی را با عنوان اداره و نظارت بر صدا و سیما تهیه کرده‌ایم که کار کارشناسی لازم انجام شده با مدیران سازمان،‌ روسای قبلی و مرکز پژوهش‌ها نیز مشورت‌هایی انجام شده است، لذا فوریت این طرح ضرورت دارد. در صورت نیاز به اصلاح در جزئیات در کمیسیون فرهنگی این کار انجام می‌شود.
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب در واکنش به حمله موشکی علیه سوریه: کاری که آمریکایی‌ها کردند، اشتباه و خطایی راهبردی است با اعلام کاندیداتوری مستقل سید ابراهیم رئیسی، سازوکار وحدت اصولگرایان شکست خورد زمزمه فروپاشی جمنا علی مطهری: نظارت شورای نظارت بر صدا و سیما امری تشریفاتی است حامد وکیلی جوانان و فرصتی به نام شوراهای شهر محافظه‌کاری مثل سیف بی‌جهت هشدار نمی‌دهد «ابتکار» حضور افراد فاقد شغل در انتخابات شورای شهر و روستا را بررسی می‌کند انتخابات بیکارها ادغام منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس دهم با امضای ۷۴ نفر از نمایندگان کلید خورده است بایدها و نبایدهای توسعه ناوگان هوایی کشور بررسی شد برنامه ریزی برای رسیدن به هاب هوایی منطقه با تکمیل فازهای پارس جنوبی محقق می‌شود آورده 90 میلیارد دلاری گاز ایران به رتبه دوم تولید گاز جهان نزدیک شد واکنش سیف به وعده یارانه‌ای بقایی رئیس‌جمهوری در روز ملی فناوری هسته‌ای: صدای رعد برجام را نشنیدید، بارانش را ببینید در بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی از ستاد انتخابات کشور مطرح شد توضیحات وزیر کشور در مورد تمهیدات اتخاذ شده برای برگزاری انتخاباتی باشکوه رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران: حوادث سال 88 تاثیری بر رد یا تایید صلاحیت کاندیداهای شوراها ندارد لاریجانی در نشست مشترک با اعضای فراکسیون اشتغال و تولید تاکید کرد لزوم تشکیل‌ کمیته‌ پیگیری‌ توسعه‌ کارآفرینی‌ در مجلس دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی: ورود به امور خصوصی مردم در نظام اداری باید از میان برود در پاسخ به دو سوال مجلس از وزیر نفت زنگنه مجلس را قانع کرد