رئیس‌جمهوری در روز ملی فناوری هسته‌ای: صدای رعد برجام را نشنیدید، بارانش را ببینید

رئیس‌جمهوری با حضور در مراسم یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای، چند دستاورد جدید هسته‌ای را رونمایی کرد و از به ثمر رسیدن مجموع 42 پروژه هسته‌ای در سال 95 خبر داد.
رئیس‌جمهوری طی سخنانی در این مراسم با اشاره به انتخابات پیش رو تاکید کرد: باید در سایه انتخابات پیش رو قدرت خود را به جهان نشان دهیم و نباید رو در روی هم بایستیم. روحانی اظهار کرد: ما امروز باید متحدتر از همیشه باشیم و این ملت بزرگ و فهیم باید در سایه انتخابات پیش رو قدرت خود را به جهان نشان دهد و نباید رو در روی هم بایستیم، چرا که هدف ما تبلور مردم‌سالاری دینی است. وی ادامه داد: ما می خواهیم جمهوریت را به منصه ظهور برسانیم و اسلامیت را ثابت کنیم. ماه رجب ماه اخلاق است و ما نباید بگذاریم در کشور ما انتخاباتی شبیه آمریکا شاهد باشیم، چرا که اینجا سرزمین اسلام، ‌ پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) است. اینجا رقابت آزاد، بسیار عالی و کاندیداهای مختلف به زیبایی شرکت می‌کنند و مشارکت حداکثری آرزوی همه ماست و طبق گفته مقام معظم رهبری مر قانون را باید شاهد باشیم. روحانی با بیان اینکه ما در سایه ایستادگی و وحدت به موفقیت رسیدیم افزود: امروز می‌خواهیم در سایه قانون و اخلاق و انسجام یک انتخابات عظیم با صف‌هایی طولانی در برابر چشمان جهانیان نشان دهیم و یک بار دیگر اخلاق، فهم،‌ درک سیاسی و انسجام ملت ایران را در برابر جهان نمایش دهیم. وی همچنین تاکید کرد: باید به ملت ایران بگویم ما هر کجا که با هم بودیم پیروز شدیم، شعار «ما می‌توانیم» شعار درستی است و اگر با هم باشیم و در کنار هم اختلافات را کنار بگذاریم و اگر با هم بسازیم می‌توانیم کشورمان را به خوبی بسازیم.
در مساله هسته‌ای به خاطر وحدت و انسجام و حمایت مردم به پیروزی رسیدیم
رئیس دولت یازدهم با طرح این پرسش که ما چطور توانستیم در برابر فشار و تحریم دنیا بایستیم؟ یادآور شد: ما به خاطر وحدت، ‌ انسجام، ایستادگی و صبر و تحملان و اینکه جا نزدیم و عقب نشینی نکردیم و از مقام معظم رهبری تبعیت کردیم به موفقیت رسیدیم و در مساله هسته‌ای به خاطر وحدت و انسجام و حمایت مردم به پیروزی رسیدیم. امروز هم قادریم با وحدت و انسجام در منطقه، جهان و داخل ایران به پیروزی‌های بیشتری برسیم. وی با ابراز تاسف از بی‌قانونی دنیای امروز تصریح کرد: اگر راست می‌گفتند و استانداردهای دوگانه نداشتند و اگر همه از قوانین تبعیت می‌کردند، کار ما آسان‌تر بود. چطور بدون مجوز سازمان ملل و تصویب شورای امنیت و حتی بدون تصویب کنگره آمریکا رئیس‌جمهور آمریکا به خودش حق می‌دهد به یک کشور مستقل در منطقه حساس خاورمیانه از ناوگان دریایی خود به فرودگاه داخلی الشعیرات موشک پرتاب کند. با چه منطق و حق این کار انجام می‌شود؟! رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه بیان کرد: مگر کسی در دنیا به آمریکا اختیار رهبری داده یا پلیس جهانی برگزیده یا مگر رئیس‌جمهوری آمریکا دادستان محکمه بین‌المللی است. معلوم است که دنیای امروز دنیای قانون نیست و از آن بدتر کشورهایی هستند که متاسفانه از منطقه خودمان تجاوز آمریکا را تشویق می‌کنند و کف می‌زنند. باید بگوییم نوبت شما هم می‌رسد. چرا متجاوز و ظالم را تشویق و بی قانونی را تایید می‌کنید. وی اضافه کرد: دیدید تروریست‌ها چقدر از این کار خوشحال شدند و گروهک‌های تروریستی که با چاقو سر بچه‌ها و انسان‌ها را می‌برند و انسان‌ها را زنده در قفس می‌سوزانند به خاطر جنایت آمریکا در سوریه خوشحال هستند.


به ثمر رسیدن 42 پروژه هسته‌ای در سال 95
روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به روز ملی فناوری هسته‌ای یادآور شد: هر سال که ما در ۲۰ فروردین در چنین مکان‌هایی اجتماع کرده‌ایم روزهای خوشحال‌کننده‌ای بوده است. برای اینکه جوانان غیور و پرتلاش ما با مدیریت انقلابی و جهادی‌شان گام‌هایی در مسیر فناوری هسته‌ای به جلو برداشته بودند، اما امسال با یک حرکت بسیار عظیم مواجه شدیم. در طول سال ۹۵ یعنی در طول یک سال اخیر ۴۲ پروژه به ثمر نشسته که ۵ پروژه را در این سالن شاهد بودیم و بقیه را در نمایشگاه دیدیدم و از سوی متخصصان توضیح داده شد. وی همچنین بیان کرد: مگر امکان‌پذیر است که سازمانی، ملتی و جوان‌هایی غیوری بدون مدیریت علمی، انقلابی، جهادی و بسیجی بتوانند در یک سال ۴۲ پروژه مهم را به ثمر برسانند و برای ملت ما و جهانیان به نمایش بگذارند که انرژی هسته‌ای در بخش‌های مختلف زندگی ما بروز و ظهور دارد.
غنی‌سازی با اراده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آغاز شد
رئیس‌جمهوری با اشاره به دستاوردهای جدید سازمان انرژی اتمی گفت: از طرفی ملت ما که در طول سال‌ها با فریاد، ‌عمل، ‌صبر و استقامتش می‌گفت «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست». ‌شعار، ‌سخن و آرمان درستی را دنبال می‌کرد. این شعار در خیابان، توسط هنرمندان دیپلماسی ما لوزان، ژنو، ‌ وین و نیویورک منتقل شد. این هنرمندی بزرگی است که خواست و شعار مردم در خیابان چگونه به یک لایحه بین‌المللی با ابعاد بسیار دقیق فنی، ‌ دیپلماسی و حقوقی تبدیل شود. روحانی ادامه داد: گفتن اینکه انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست از سوی دولت بسیار مهم است، ‌ اما در کنار حضور، ‌ سخن و خواست مردم این متخصصین هستند که از لحاظ فنی باید این مساله را به عمل بنشانند و این حقوقدان‌ها و دیپلمات‌ها هستند که این حق را در مجامع  ملی و بین‌المللی  به کرسی بنشانند. روزهای پر فراز و نشیبی در صنعت هسته‌ای ما گذشت. من خودم برای اولین بار با تعدادی از نمایندگان مجلس در سال 61 از تاسیسات هسته‌ای بازدید کردم و برای اولین بار در سال 66 با اراده و تصمیم مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تصمیم گرفتیم غنی‌سازی را در ایران آغاز کنیم و در سال 67 اولین بار سانتریفیوژ وارد ایران شد. روزی که احساس کردیم به دست پرتوان جوانان غیورمان قادریم غنی‌سازی کنیم مربوط به سال 81 است. وی با مروری بر روند پیشرفت فناوری هسته‌ای در ایران در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد: بعدها فراز و نشیبی در این زمینه داشتیم که گفتن آن را مناسب این جلسه نمی‌دانم، ‌ اما آخرین مرحله‌ای که ملت تصمیم گرفت برابر قدرت‌های جهانی به خوبی حق خود را تثبیت کند امروز است که تلاش‌های جوان های عزیزمان را می‌بینیم که در یک سال گذشته در ساغند و قزوین و البرز چه کارهایی کردند و این فقط مربوط به تلاش‌های یک ساله و دوساله اخیر سازمان است.
برجام مانند یک ابر است؛ رعدش را نشنیدید، بارانش را ببینید
روحانی در ادامه تصریح کرد: بعضی‌ها در ذهنشان آمده بود که در مذاکرات هسته‌ای با دنیا مال و متاع دنیا ما را از متاع فناوری بازداشته است و فکر می‌کردند ما فناوری هسته‌ای و خون شهیدانمان را فروختیم و عوض آن زنجیره تحریم را شکاندیم. آن روز هم با یک بیان ساده می‌گفتیم این حرکت بزرگ از سوی مردان بزرگی است که به خوبی می‌دانند چه می‌کنند و با چشم باز حرکت می‌کنند، اما بعضی‌ها دل‌هایشان گاهی واپس می‌شد و می‌گفتند فناوری و غنی‌سازی چه می‌شود. فردو سه قفله می‌شود و کلیدی نداریم که باز کنیم، نطنز هم بسته می‌شود و تازه راکتور تهران هم معلوم نیست سوختش تامین شود و از اراک هم اثری نمی‌ماند و آب سنگین هم که بعید است در دسترس ما باشد. وی اضافه کرد: اما الحمدالله امروز همه ما شاهدیم مسیر ما صحیح بوده و کوتاهترین، مستقیم‌ترین، ‌ بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه را برای تثبیت حقوق هسته‌ای و ادامه راهمان انتخاب کردیم. امسال IR8 را دیدیم که با تزریق  UF6 با 60 هزار و 70 هزار دور و با قطر 25 کار می‌کند که نشان می‌دهد سرعت خطی‌اش چقدر است. در ضمن آی آر 6 هم بود. این تلاش‌ها نشان داد حقوق ملت ایران از کف خیابان به لوزان، ژنو و وین برده شد و از آنجا به سازمان ملل رفت و در همان مکان که حقوق ملت ایران تضییع شده بود، ‌ تثبیت شد. رئیس دولت یازدهم در ادامه خاطر نشان کرد: اگر ایستادگی ملت ایران، ‌رهنمودهای مقام معظم رهبری، ‌هنرمندی دیپلمات‌های ارزشمندمان و در راس‌شان دکتر ظریف و تلاش و زحمت اندیشمندان و دانشمندان هسته‌ای و در راس‌شان دکتر صالحی نبود این کار شدنی نبود. خیلی‌های دیگر هم زحمت کشیدند برای اینکه حقانیت‌مان را در این پرونده به اثبات برسانند. مثل وزارت دفاع، اقتصاد، نفت، بانک مرکزی و غیره که قدم‌های بعدی برجام را ساختند. وی با تشبیه برجام به یک ابر بیان کرد: برجام یک ابر است که اگر بخواهد باران ببارد و سرزمین‌مان را پرآب کند این درخت‌های سرو و بلند و مراتع هستند که ابر را وادار به باران می‌کنند. اگر در پایین سبزه و گل و درخت نباشد و کویر باشد ابر نمی‌بارد. بارش این ابر بخاطر گل‌های مختلف بود. در این میان بعضی‌ها گفتند که صدای رعد و برقش را نشنیدیم، خب لااقل بارانش را که می‌بینید حتما رعدش بالا بوده و شما خواب بوده‌اید. رئیس دولت یازدهم با اشاره به افتتاح پروژه‌های مختلف هسته‌ای یادآور شد: برخی از این پروژه‌ها با همکاری شرکت‌ها و کشورهای خارجی به ثمر نشست و این یعنی همان بازار برجام. ما بسیاری از آنچه را که تولید می‌کنیم در بازار هسته‌ای عرضه می‌کنیم. تجاری شدن هسته‌ای مربوط به باران برجام است که اگر نبود آب سنگین ما صادر نمی‌شد.
رونمایی دو دستاورد سازمان انرژی اتمی و سه مرکز مهم هسته‌ای با حضور روحانی
رئیس‌جمهوری در این مراسم از دو دستاورد مهم سازمان انرژی اتمی رونمایی کرد. طراحی و ساخت سانتریفیوژ سنگ و طراحی، ساخت و تست پمپ کندانس دمای بالا RG مورد نیاز واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر، دو دستاورد مهم سازمان انرژی اتمی هستند که در این مراسم رونمایی شد. همچنین فاز اول مرکز پرتودهی صنعتی با استفاده از شتاب‌دهنده رودوترون در استان قزوین، مرکز تولید رادیوداروهای پت (PET) با محوریت تولید رادیوداروهای FDG در استان البرز و اولین کارخانه پرعیارسازی سنگ اورانیوم در استان یزد با اجازه و دستور رئیس‌جمهوری از طریق ویدیو کنفرانس افتتاح شد.
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب در واکنش به حمله موشکی علیه سوریه: کاری که آمریکایی‌ها کردند، اشتباه و خطایی راهبردی است با اعلام کاندیداتوری مستقل سید ابراهیم رئیسی، سازوکار وحدت اصولگرایان شکست خورد زمزمه فروپاشی جمنا علی مطهری: نظارت شورای نظارت بر صدا و سیما امری تشریفاتی است حامد وکیلی جوانان و فرصتی به نام شوراهای شهر محافظه‌کاری مثل سیف بی‌جهت هشدار نمی‌دهد «ابتکار» حضور افراد فاقد شغل در انتخابات شورای شهر و روستا را بررسی می‌کند انتخابات بیکارها ادغام منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس دهم با امضای ۷۴ نفر از نمایندگان کلید خورده است بایدها و نبایدهای توسعه ناوگان هوایی کشور بررسی شد برنامه ریزی برای رسیدن به هاب هوایی منطقه با تکمیل فازهای پارس جنوبی محقق می‌شود آورده 90 میلیارد دلاری گاز ایران به رتبه دوم تولید گاز جهان نزدیک شد واکنش سیف به وعده یارانه‌ای بقایی رئیس‌جمهوری در روز ملی فناوری هسته‌ای: صدای رعد برجام را نشنیدید، بارانش را ببینید در بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی از ستاد انتخابات کشور مطرح شد توضیحات وزیر کشور در مورد تمهیدات اتخاذ شده برای برگزاری انتخاباتی باشکوه رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران: حوادث سال 88 تاثیری بر رد یا تایید صلاحیت کاندیداهای شوراها ندارد لاریجانی در نشست مشترک با اعضای فراکسیون اشتغال و تولید تاکید کرد لزوم تشکیل‌ کمیته‌ پیگیری‌ توسعه‌ کارآفرینی‌ در مجلس دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی: ورود به امور خصوصی مردم در نظام اداری باید از میان برود در پاسخ به دو سوال مجلس از وزیر نفت زنگنه مجلس را قانع کرد