رئیس جمهور در دیدار سفرای جدید 7 کشور: همه تلاش کنیم تا از برجام به خوبی صیانت شود

سفرای جدید 7 کشورهای هلند، بلژیک، ژاپن، بوسنی و هرزگوین، سنگال، آفریقای جنوبی وقطر روز گذشته با دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور دیدار و استوار نامه‌های خود را تقدیم کردند. در این دیدارهای جداگانه رئیس‌جمهور با اشاره به مشترکات و منافع ملت‌ها بر گسترش روابط سیاسی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی این کشورها با ایران و تلاش برای صیانت و حفاظت از برجام تاکید کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه‌شنبه پس از دریافت استوارنامه «ژاک لویی ورنر» سفیر جدید هلند در تهران، با اشاره به اینکه تحکیم روابط با امستردام برای تهران بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: اطمینان دارم با همکاری‌های دوجانبه می‌توان روابط دو کشور را در عرصه‌های مختلف بویژه در زمینه بانکی و مالی هر چه بیشتر ارتقاء داد.
رئیس جمهور با استقبال از مواضع سیاسی هلند و اتحادیه اروپا در زمینه برجام، گفت: باید همه تلاش کنیم تا از این توافق بسیار مهم و بین‌المللی به خوبی حفاظت و صیانت شود و امیدوارم حکم موقت دادگاه‌ بین‌المللی لاهه بر رفتار غیرقانونی دولت آمریکا، از جمله در موضوع تحریم‌های ضدانسانی تاثیرگذار باشد.
دکتر روحانی در ادامه، مبارزه همه جانبه با تروریسم را مورد تاکید قرارداد و گفت: امروز تروریسم نه تنها معضل و مشکل بزرگی برای منطقه بلکه برای جهان تبدیل شده و لذا لازم است همگان با درک خطرات این معضل بزرگ نسبت به مقابله با آن، اهتمام جدی داشته باشند.


رئیس جمهور با یادآوری اقدام تروریستی اخیر در شهر اهواز که در آن تعدادی بی‌گناه و از جمله کودک 4 ساله‌ای به شهادت رسیدند، خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از افرادی که مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفته‌اند در اروپا زندگی می‌کنند و امیدواریم کشورهای اروپایی در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند و بی‌تردید چنین اقدامی در اعتماد متقابل و صمیمی‌تر شدن روابط بسیار تاثیرگذار است.
ژاک لویی ورنر سفیر جدید هلند هم در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود، اهتمام جدی امستردام برای تقویت روزافزون روابط دوستانه با تهران را مورد تاکید قرار داد و گفت: دولت هلند کاملاً از اجرای برجام حمایت می‌کند و همگام با تقویت نهادهای مالی اتحادیه اروپا مصمم است روابط بانکی را با ایران ارتقاء داده و اجازه ندهد تحریم‌ها، تاثیرات سوئی بر روابط اقتصادی دو کشور بگذارد.
سفیر جدید هلند خاطر نشان کرد: اطمینان می‌دهم که هلند به دنبال تحکیم هر چه بیشتر روابط اقتصادی با ایران است و در این راستا از جامعه تجاری و بازرگانی خود خواسته‌ایم که در ایران حضور فعالی داشته باشد.
لوی ورنر همچنین با بیان اینکه دولت هلند اقدام تروریستی در شهر اهواز را به شدت محکوم می‌کند، گفت: ما نیز در تعقیب و پیگیری عاملان این اقدام تروریستی در اروپا فعال خواهیم بود.
مخالفان روابط ایران و اتحادیه اروپا، برنامه‌هایی برای تخریب طراحی کرده اند
دکتر روحانی هنگام دریافت استوارنامه خانم "ورونیک پتی" سفیر جدید بلژیک در تهران نیز گفت: روابط ایران و بلژیک روابطی خوب و بسیار دیرینه است و هیچ مانعی در مسیر تقویت و توسعه این روابط نیست.
رئیس جمهور، مواضع سیاسی اتحادیه اروپا در قبال برجام را مواضعی محکم خواند و ابراز امیدواری کرد که در زمینه توسعه همکاری‌های اقتصادی و در عمل نیز، گام‌های ارزنده و مناسبی ازسوی اتحادیه اروپا برداشته شود.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ما معتقدیم عده‌ای که مخالف روابط عمیق ایران و اتحادیه اروپا هستند، برنامه‌هایی را برای تخریب این روابط خوب، طراحی کرده‌اند که نباید به آنها اجازه داده شود که این برنامه‌های خود را به پیش ببرند.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حوزه‌های اقتصادی و همکاری برای تحکیم برجام و مسائل منطقه‌ای بیش از پیش گسترش یابد.
سفیر جدید بلژیک در تهران نیز ضمن تقدیم استوارنامه خود و ابلاغ سلام گرم پادشاه و نخست‌وزیر کشورش به دکتر روحانی گفت که روابط تهران – بروکسل در همه زمینه‌های مورد علاقه و بویژه اقتصادی بیش از پیش توسعه یافته است و دو کشور در سال 2020 میلادی، یکصدمین سالگرد برقراری روابط مشترک را جشن خواهند گرفت.
خانم "ورونیک پتی" برجام را یک موفقیت بزرگ در عرصه بین‌المللی برشمرد و گفت که اتحادیه اروپا و بلژیک همه تلاش‌ها خود را برای حفظ برجام بکار گرفته‌اند.
سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌های خصوصی ایران و ژاپن ضروری است
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی همچنین هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید ژاپن در کشورمان با اشاره به اینکه در آستانه نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن قرار داریم، گفت: روابط دیرینه ایران و ژاپن همواره دوستانه بوده و دو ملت برای یکدیگر احترام خاصی قایل هستند.
دکتر روحانی افزود: ایران و ژاپن در بسیاری از مسائل و موضوعات بین‌المللی دیدگاه مشترکی دارند و دیدار مسئولان دو کشور در مجامع مختلف بین‌المللی بویژه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، همواره مثبت و در راستای توسعه مناسبات فی‌مابین بوده است.
رئیس جمهور صدور حکم دیوان بین‌المللی لاهه به نفع ایران و دستور این دیوان به آمریکا برای توقف محدودیت‌ها علیه ایران را حائز اهمیت دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران علیرغم خروج غیرقانونی آمریکا از برجام همچنان به تعهدات خود در این توافق پایبند است و تا زمانی که این توافق در چارچوب منافع ملی ما باشد، به آن پایبند خواهیم بود.
دکتر روحانی با اشاره به لزوم تلاش همه کشورها در راستای حفظ و تداوم برجام به عنوان توافقی بین‌المللی، اظهار داشت: هر چه کشورها از خواسته‌های نابجای دولتمردان آمریکا، فاصله بگیرند، برجام و دیپلماسی مستحکم‌تر خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال تنش و عدم رابطه دوستانه با دیگر کشورها، ‌بویژه همسایگان خود نیست، گفت: معتقدیم در یمن باید جنگ و کشتار مردم خاتمه یافته و مسائل و مشکلات از طریق راه‌حل سیاسی برطرف شود.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت توسعه همکاری‌ها و رایزنی‌های ایران و ژاپن برای حل و فصل مسائل و مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی، بر تلاش در راستای تسریع در ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم یمن تاکید کرد.
سفیر جدید ژاپن در تهران نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس‌جمهور کشورمان، گفت: امپراطوری و دولت ژاپن خواهان توسعه روابط و همکاری‌های دوستانه تهران – توکیو است.
"میتسوگو سایتو" با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه دو کشور در زمینه‌های مختلف اظهار داشت: دولت و شرکت‌های ژاپنی علیرغم فشارها و تحریم‌های آمریکا همچنان به روابط خود با ایران ادامه می‌دهند و در ایران می‌مانند؛ چرا که تجار و مسئولان ژاپنی نسبت به آینده ایران اطمینان دارند.
وی صدور حکم دادگاه لاهه به نفع ایران را موجب انعکاس تصویری مثبت از جمهوری اسلامی ایران در افکار عمومی جهان دانست و بر تلاش در راستای توسعه و تقویت همه جانبه مناسبات فی‌مابین در نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن تاکید کرد.
تهران آماده گسترش روابط سیاسی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی با سارایوو است
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با اشاره به مناسبات تاریخی و دوستانه میان دو ملت، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره و در شرایط سخت و دشوار در کنار مردم بوسنی و هرزگوین بوده و امروز خوشحالیم که در این کشور امنیت و آرامش برقرار است و همه اقوام در کنار هم به خوبی زندگی می‌کنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه بوسنی و هرزگوین جایگاه ویژه‌ای در میان ملت ایران داراست، گفت: باید از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دو کشور در راستای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های همه جانبه تهران – سارایوو استفاده کنیم.
سمیر ولاجیچ سفیر بوسنی و هرزگوین ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس‌جمهور کشورمان و ابراز خرسندی از حضور در ایران از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از مردم بوسنی و هرزگوین در شرایط گوناگون سخت و دشوار، بر تلاش در راستای توسعه و تقویت مناسبات کشورش با جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های گوناگون بویژه تجاری و اقتصادی تاکید کرد.
آمادگی مشارکت فعالتر شرکتهای ایرانی در طرح‌های توسعه‌ای سنگال
رئیس جمهور، توسعه و تقویت روابط با کشورهای قاره آفریقا و از جمله سنگال را از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد که تهران آماده است روابط خود را با داکار در همه حوزه‌های مورد علاقه تعمیق بخشد.
دکتر حسن روحانی هنگام دریافت استوارنامه "امدو سو" سفیر جدید سنگال در تهران گفت: تقویت روابط با سنگال به عنوان یک کشور دوست و مسلمان همواره برای ایران حائز اهمیت بوده است و با اراده دولت‌های دو کشور امیدواریم شاهد یک تحول دراین روابط دوستانه و برادرانه باشیم.
رئیس جمهور همچنین با استقبال از سیاست تسهیل صدور ویزا برای بازرگانان ایرانی در سنگال، اظهارداشت: شرکتهای ایرانی آماده‌اند فعالیت‌های خود را در حوزه‌های عمرانی، خودروسازی، داروسازی و خدمات بهداشتی در سنگال بیش از پیش توسعه دهند.
دکتر روحانی به ضرورت مبارزه همگانی با تروریسم در آفریقا و خاورمیانه اشاره کرد و گفت: ایران آماده است همکاری‌های خود را با سنگال در زمینه مبارزه با تروریسم گسترش دهد.
سفیر جدید سنگال در تهران نیز با تقدیم استوارنامه خود به رئیس‌جمهور کشورمان گفت که سنگال مصمم است روابط خود را با همه زمینه‌ها و بویژه اقتصادی، با ایران به عنوان کشور دوست مستحکمتر سازد.
"امدو سو" به حضور موفق و شهرت شرکتهای ایرانی از جمله ایران خودرو در کشورش اشاره کرد و اظهارداشت: حضور تجار ایرانی در سنگال مایه مباهات است و دولت تسهیلات ویژه‌ای را برای صدور ویزای بازرگانان ایرانی اختصاص داده است و سنگال می‌تواند دروازه ورود کالاهای ایرانی به غرب آفریفا باشد.
وی همچنین گفت که سنگال خواهان همکاری گسترده با ایران در روند مقابله و مبارزه با تروریسم است.
ظرفیت‌های اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی می‌تواند مکمل یکدیگر باشد
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی همچنین پس از دریافت استوارنامه «ویکا مازوی کومولو» سفیر جدید آفریقای جنوبی با بیان اینکه تهران و پرتوریا علاوه بر روابط دوجانبه در عرصه‌های بین‌المللی نیز همکاری‌های نزدیک و سازنده‌ای با یکدیگر دارند، گفت: دو کشور در مقاطع مختلف همواره در عرصه‌های بین‌المللی از لحاظ سیاسی و حقوقی از یکدیگر حمایت کرده‌اند و امیدواریم بتوانیم روابط خود را در زمینه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بیش از گذشته توسعه دهیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار هستند که آن را می‌توانیم مکمل اقتصاد یکدیگر قرار دهیم.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: رژیم گذشته ایران روابط نزدیکی با دولت آپارتاید در حوزه‌های نفتی، اقتصادی و معدنی داشت و پس از پیروزی انقلاب، بخاطر کمک به مبارزات مردم آن کشور علیه آپارتاید همه آن روابط را قطع کردیم و امروز لازم است، همه آن روابط را در سطحی بالاتر پیگیری کنیم.
رئیس جمهور همچنین تقویت مناسبات مالی و بانکی بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد و اظهار امیدواری کرد که شاهد تحولی در این زمینه باشیم.
ویکا مازوی کومولو سفیر جدید آفریقای جنوبی نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود با بیان اینکه مردم آفریقای جنوبی، همواره قدردان حمایت‌های ایران در مبارزه سخت خود علیه آپارتاید هستند و هرگز آن را فراموش نمی‌کنند، اظهار داشت: مصمم هستیم تاکید مرحوم ماندلا بر وجود روحیه همکاری بین دو کشور را در همه سطوح گسترش و تقویت کنیم.
سفیر جدید آفریقای جنوبی همچنین با تاکید بر حمایت آفریقای جنوبی از حکم دادگاه لاهه، اظهار داشت: آفریقای جنوبی همواره از مواضع جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی حمایت می‌کند و عمیقاً تمایل داریم روابط اقتصادی بین دو کشور را در عرصه‌های مختلف گسترش دهیم و در این راستا حوزه‌هایی را برای همکاری مشترک شناسایی کرده‌ایم.
مازوی کومولو با بیان اینکه مصمم هستیم در تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور بر موانع بانکی غلبه کنیم، گفت: آفریقای جنوبی بر تعهد مجدد خود برای در کنار ایران ماندن بویژه در شرایط دشوار کنونی تاکید دارد.
اراده قوی تهران و دوحه توسعه همه جانبه روابط است
رئیس‌ جمهور با بیان اینکه اراده قوی دو دولت ایران و قطر بر توسعه همه جانبه روابط استوار است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره قطر را به عنوان کشوری دوست، برادر و همسایه تلقی کرده و روابط نزدیک‌تر دو کشور را به نفع دو ملت و منطقه می‌دانیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه‌شنبه پس از دریافت استوارنامه «محمد حمد سعد الفهید الهاجری» سفیر جدید قطر، با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر روابط گرم‌ و صمیمانه‌تری بین دو کشور ایجاد شده است، گفت: امروز در مسائل مختلف بویژه مسائل منطقه‌ای افکار و اندیشه‌های دو کشور بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک‌ شده است و باید این روند را هر چه بیشتر تقویت نماییم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تهران خواهان امنیت و آرامش کامل در منطقه حساس و آبراه مهم خلیج فارس می‌باشد، خاطر نشان کرد: دخالت سایر کشورها در امور داخلی کشورهای همسایه قابل قبول نیست و معتقدیم ملت قطر، ملتی رشید و بزرگ هستند و مسئولین قطر نیز با حکمت، امور کشور خود را اداره می‌کنند و از نظر تهران کسی حق ندارد، برای مردم و حکومت قطر تصمیم‌گیری کند.
دکتر روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران از برقراری روابط نزدیک بین تهران و دوحه استقبال می‌کند و امیدواریم در دوران مسئولیت شما، شاهد تحکیم روابط بسیار مهم ایران و قطر در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سرمایه‌گذاری، بانکی، توریسم و همچنین مناسبات سیاسی و فرهنگی باشیم.
محمد حمد سعد الفهید الهاجری سفیر جدید قطر نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود اهمیت تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرارداد و گفت: قطر به طور جدی تلاش می‌کند که روابط دو کشور را در جهت منافع دو ملت هر چه بیشتر ارتقاء دهد.
سایر اخبار این روزنامه
حمله به سفارت اسرائیل در آنکارا با تراکتور! تبانی آمریکا، عربستان و ترکیه برای بستن پرونده قتل قاشقچی رئیس جمهور در دیدار سفرای جدید 7 کشور: همه تلاش کنیم تا از برجام به خوبی صیانت شود عراق بار دیگر خواستار خروج آمریکا از خاک خود شد نخست وزیر دولت دست نشانده سعودی در یمن برکنار شد ایران از سفیر پاکستان خواستار شد دولت پاکستان بی‌درنگ برای آزادی نیروهای مرزی ایران و دستگیری تروریست‌ها اقدام کند عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: نهادها و موسسات غیردولتی ملزم به ارائه صورت‌های مالی می‌شوند فلاحت پیشه در گفتگو با یورونیوز: تاسیس دفتر اتحادیه اروپا به بسته پیشنهادی آنها بستگی دارد ضرورت پرهیز از بخل در کلام امام حسن علیه‌السلام نشانه‌های تبانی تاکید ایران و روسیه بر فراهم کردن حداکثر تسهیلات روادیدی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: حقوقهای زیر 3 میلیون مشمول دریافت بسته حمایتی هستند با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مشخص شد رئیس پلیس تهران خبر داد ممنوعیت خریدو فروش ارز در خیابان تبانی آمریکا، عربستان و ترکیه برای بستن پرونده قتل قاشقچی تبانی آمریکا، عربستان و ترکیه برای بستن پرونده قتل قاشقچی تبانی آمریکا، عربستان و ترکیه برای بستن پرونده قتل قاشقچی تبانی آمریکا، عربستان و ترکیه برای بستن پرونده قتل قاشقچی تبانی آمریکا، عربستان و ترکیه برای بستن پرونده قتل قاشقچی