کراوات ممنوع است حتی برای شما دکتر شریعتی عزیز!

سال‌های زیادی است که طی یک قانون نانوشته، کراوات جزو خطوط قرمز بسیاری از نهادها و دستگاه‌هاست و از آنجایی که این بخش از پوشش در فرهنگ ما هم جایی ندارد، این خط قرمز مشکل چندانی به وجود نیاورده، اما یک وقت‌هایی حاشیه‌هایی درست می‌کند که جمع کردنش چندان آسان نیست، مثلا دیروز انتشار تصاویری از اعمال تغییرات در مجسمه دکتر شریعتی دانشگاه فرهنگیان ساری که منجر به حذف کراوات او شده بود، جنجال زیادی در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخت. این عکس که از طرف دانشجوهای این دانشگاه منتشر شد، باعث شد کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان بدهند. یک منبع آگاه که نخواست نام و سمتش برده شود به «شهروند» گفت : «این تغییر در پی بازدید یکی از مسئولان از دانشگاه انجام شده است.» البته این نخستین بار نیست که وجود کراوات و بعد حذف آن جنجال درست می‌کند.
همین چند روز پیش بیلبوردی در یکی از میدان‌های اصلی شهر بابل نصب شد که دو مرد در آن به‌عنوان بادیگارد نمایش داده شده بودند. کمی بعد این بیلبورد پایین آمد و یک تصویر دیگر جایگزین آن شد. تصویری که در آن همان مردان وجود داشتند، اما خبری از کراوات‌هایشان نبود. اینطور که برخی‌ها در شبکه‌های اجتماعی شایعه کردند، تذکر یکی از نهادها به مسئولان تبلیغات شهری شهرداری بابل باعث اعمال این تغییر شده بود، اما اصل موضوع روشن نشد.
خیلی از سلبریتی‌های زنده و درگذشته هم درگیر ماجرای حذف کراوات شده‌اند. مثلا در تبلیغات خیابانی مستند «من ناصر حجازی هستم» از تصویری استفاده شد که در آن مرحوم حجازی کراوات نداشت. حالا نه اینکه مرحوم همیشه کراوات‌پوش بوده باشد، اما بیلبوردهای تبلیغات شهری این مستند به این دلیل حاشیه پیدا کرد که در اصل تصویری که از آن استفاده شده بود، مرحوم حجازی کراوات داشت و این کراوات با دستکاری و فتوشاپ برداشته شده بود.
به عقب‌تر که برویم به حذف کراوات رضا ناجی بازیگر فیلم سینمایی آواز گنجشک‌ها می‌رسیم که به خاطر این فیلم خرس نقره‌ای جشنواره برلین را برد؛ اما وقتی تصویر او هنگام گرفتن خرس نقره‌ای بر روی بیلبوردهای تبلیغات شهری این فیلم قرار گرفت، خبری از کراواتش نبود و این موضوع همان موقع حاشیه‌هایی درست کرد، اما از آنجایی که در آن سال‌ها مثل امروز شبکه‌های اجتماعی توانایی سروصدا
راه انداختن در هر زمینه‌ای را نداشتند، ماجرا به اندازه موارد اخیردیده  نشد.