وسوسه‌ اقتصادی، نیروهای مسلح را از مأموریت اصلی دور می‌کند

ایرنا: رئیس‌جمهوری، روز گذشته در آيین گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: «صلاح و صداق نیروهای مسلح ما اجرای توصیه و وصیت امام راحل و تأکیدات مقام معظم رهبری است که نیروهای مسلح ما باید از بازی‌های سیاسی به‌دور باشند و هر مقدار فاصله نیروهای مسلح که طبق تأکید امام راحل از سیاست‌بازی دورتر باشد، آن نیروی مسلح قدرتمندتر و ملت در کنار آن نیروی مسلح خواهد بود».
حجت‌الاسلام حسن روحانی افزود: «ارتش در طول 30 سال بعد از دفاع مقدس و همچنین سایر نیروهای مسلح به این وصیت امام(ره) و تأکید مقام معظم رهبری عمل کرده‌اند و این برای ما مهم است. گرچه نیروهای مسلح و از جمله ارتش طبق اصل 147 قانون در زمان صلح باید به دولت در زمینه امدادی، آموزش، تولیدی و جهاد سازندگی کمک کنند، ولی این کمک نباید به قدرت دفاعی آنها لطمه وارد کند».
او افزود: «همواره نیروهای مسلح در کنار دولت بوده‌اند، ولی ورود نیروهای مسلح در وسوسه‌های اقتصادی می‌تواند آنها را از هدف‌های بلند دور کند. وسوسه‌های اقتصادی می‌تواند افکار فرماندهان و نیروهای مسلح را از وظیفه اصلی خود دور کند».
رشد 145 درصدی بودجه دفاعی


روحانی گفت: «دولت یازدهم مفتخر است که از روز اول یکی از اهداف بلندش تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران بوده است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که در دولت یازدهم بودجه بنیه دفاعی نسبت به آغاز این دولت 145 درصد رشد داشته و این به آن معناست که در شرایط سخت اقتصادی کشور، اهتمام دولت به تقویت بیشتر نیروهای مسلح بوده است».
او افزود: «دولت یازدهم افتخار دارد که بعد از فرازونشیب سال‌ها یکی از تجهیزات مهم دفاع هوایی کشور را در این دوران به داخل کشور و در اختیار نیروهای مسلح ما قرار داد. دولت یازدهم افتخار دارد که از لحاظ تجهیزات و امکانات راهبردی نیروهای مسلح در سه‌سال‌ونیم به اندازه 10 سال گذشته آن گام برداشته است».
رئيس‌جمهوری عنوان کرد: «امروز آمادگی نیروهای مسلح ما از هر زمان دیگری بیشتر است. نیروهای مسلح ما تهدیدی برای دیگران نخواهند بود. اولین گام نیروهای مسلح ما تشویق برخورد نظامی با هیچ کشور دیگری نیست. حرکت ما دوری از برخوردها و تنش‌هاست، اما درعین‌حال همواره باید هوشیاری خود را در برابر توطئه دیگران حفظ کنیم و قدرت بازدارندگی خود را روزبه‌روز افزایش دهیم».
حسن روحانی افزود: «همسایگان ما می‌توانند مطمئن باشند که نیروهای مسلح به‌عنوان دفاع از قدرت کل منطقه مهم و حساس خاورمیانه هستند. کشورهای دیگر می‌توانند به نیروهای مسلح ما اطمینان داشته باشند که قدرت دفاعی کشور ما یک قدرت تدافعی و بازدارنده است و قدرت تهاجمی نیست. درعین‌حال نشان داده‌ایم که در برابر تجاوز متجاوزان تا چه حد سخت و قاطعانه از ملت و کشورمان دفاع خواهیم کرد». ارتش آزمون خود را در هشت سال دفاع مقدس پس داد. او گفت: «نام برخی از ارتش‌های دنیا یادآور دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر، نسل‌کشی، حمایت از تروریسم، کودتا، بی‌اعتنایی به نظرات ملت و قانون است».
حسن روحانی عنوان کرد: «ارتش جمهوری اسلامی ایران آزمون خود را در هشت سال دفاع مقدس پس داد، هیچ عملیات بزرگی در هشت سال دفاع مقدس نمی‌یابید که از حرکت پرواز هواپیماهای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای رساندن مهمات، تجهیزات، سلاح از مناطق دوردست جهان قرین نباشد. هیچ عملیات بزرگی را در دفاع مقدس نمی‌بینید مگر آنکه قبل از عملیات و هفته‌ها قبل از عملیات پرواز اف4 را در آن منطقه شاهد بودیم».
او افزود: «با تحلیل عکس‌های این نوع هواپیما بود که طراحی نظامی و عملیاتی ما تکمیل می‌شد و هیچ عملیاتی در دفاع مقدس نمی‌بینید مگر آنکه پشتیبانی هواپیماهای نیروی هوایی، توپخانه نیروی زمینی، زرهی نیروی زمینی و هوانیروز را در کنار رزمندگان می‌دیدیم. هیچ عملیات نظامی را در هشت سال دفاع مقدس نمی‌بینیم مگر آنکه وحدت ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی را در کنار یکدیگر مشاهده می‌کنیم».
رئیس‌جمهوری ادامه داد: «ارتش جمهوری اسلامی ایران با فداکاری و ایثار به وظایف خود در قانون اساسی به‌خوبی عمل کرد و طبق قانون اساسی، ارتش، پاسداری از استقلال کشور، تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد. امروز توان نیروی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی ارتش در کنار سپاه پاسداران قدرتمند، بسیج دلاور و نیروی انتظامی و قدرت نظامی هوشمند ما با دوران هشت سال دفاع مقدس قابل مقایسه نیست».
مردم اجازه نمی‌دهند زندگی آنها را در اقتصاد خلاصه کنید
همچنین رئيس‌جمهوری، روز گذشته در نشست صمیمی با رؤسای دانشگاه‌های کشور، با بیان اینکه مردم در پای صندوق‌های آرا حضور می‌یابند تا نظر خود را در موضوعات مختلف اعلام کنند، گفت: «عده‌ای چنین تبلیغ می‌کنند که نظر مردم باید روی موضوع اقتصادی جامعه باشد، اما مردم به شما اجازه نمی‌دهند که همه زندگی آنها را در اقتصاد خلاصه کنید و باید درباره فرهنگ و آزادی هم برنامه داشته باشید، اگر می‌خواهیم در معرض آرای مردم قرار بگیریم، لازم است همه نیازمندی‌های جامعه مطرح شود».
حسن روحانی به شرایط بسیار حساس جهان اشاره کرد و افزود: «نتیجه پوپولیسم، نفی پیش‌بینی و آینده‌نگری است و غیرقابل پیش‌بینی‌بودن شرایط آینده، می‌تواند زندگی و آرامش مردم جهان را به‌هم بریزد، چنین شرایطی در کنار ناامنی و بی‌ثباتی حاکم در منطقه، ضرورت هوشیاری را دوچندان می‌کند».
او با بیان اینکه فناوری ارتباطات لازمه توسعه علمی است، عنوان کرد: «نباید از تحولات فناوری روز فاصله گرفت و به‌جای «بستن»، جوانان باید برای تعامل درست با فناوری‌های فردا آماده شوند».
رئيس‌جمهوری با اشاره به اینکه در عرصه فناوری و علم نمی‌توان با حکم قضائی و با دستور، محدودیت ایجاد کرد، گفت: «امروز در عرصه علمی مسیری آغاز شده که هیچ‌کس نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد؛ لذا باید خودمان را برای شرایط دنیای امروز و فردا آماده کنیم. البته قبول دارم باید از ابزار، درست استفاده کرد؛ لذا همه باید تلاش کنیم تا جوانان در مسیری قرار بگیرند که از فناوری‌های مختلف به طور صحیح استفاده کنند؛ اما جمع‌آوری و کنارگذاشتن این نوع فناوری، امکان‌پذیر نیست». او افزود: «در دنیای امروز، نمی‌شود به‌راحتی و با یک حکم به طور مثال استفاده از اتوبان‌ و هواپیما را به‌خاطر وقوع یک تصادف یا سانحه تعطیل کرد».
دانشگاه باید «دانشجومحور» باشد
روحانی با اشاره به اینکه تحرکات اجتماعی همواره از دانشگاه‌ها، آغاز شده است و دانشگاه یکی از حوزه‌های مهم نشاط اجتماعی محسوب می‌شود، گفت: «شما رؤسای دانشگاه‌ها، نیروی بزرگی به نام جوانان و دانشجویان را در اختیار دارید که به کمک آن می‌توانید تحرک و نشاط ایجاد کنید. اگرچه ظاهر دانشگاه، استاد‌محور است؛ اما باطنش باید دانشجو‌محور باشد. همه به یک معنا خادم دانشجویان هستیم تا آنان رشد یافته و به صحنه‌های اجتماع و مدیریت وارد شوند».
رئيس‌جمهوری بی‌کاری را بزرگ‌ترین ناامنی فکری برای دانشجویان دانست و افزود: «در یک مقطع زمانی، مدرک تحصیلی به معنای جواز اشتغال به کار هم بود؛ اما امروز دیگر این‌گونه نیست و صرفا یک مدرک محسوب می‌شود و در به‌وجودآمدن چنین شرایطی بی‌تردید معایب و اشکالاتی دخیل بوده است. چطور می‌شود دانشجوی یک دانشگاه درحالی‌که هنوز مدرک خود را نگرفته، جذب بازار کار می‌شود؛ اما فارغ‌التحصیل دانشگاه علی‌رغم مکاتبات فراوان باز هم بی‌کار می‌ماند؟ این‌گونه موارد باید ریشه‌یابی و اصلاح شود».