بازنگری در سقف و مدت بازپرداخت وام مسکن آغاز شد

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همزمان با افزایش رقم تسهیلات مسکن باید مدت بازپرداخت آن نیز بیشتر شود.
به گزارش ایبنا، محمود شکری با بیان اینکه منابع در نظر گرفته شده برای ارائه تسهیلات مسکن کفایت افزایش نرخ‌ها را نکرده، از اینرو این نوع وام دهی کارایی خود را از دست داده بر ضرورت تغییر استراتژی در راستای خانه‌دار کردن مردم اشاره کرد و گفت: بررسی دقیق‌تر میزان متقاضیان واقعی تسهیلات مسکن از ضرورت‌های ساماندهی وضعیت فعلی بازار است.
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع باید با شناسایی متقاضی واقعی در ارائه تسهیلات بازنگری کرد.
شکری با تاکید بر اینکه بازنگری در مولفه‌های ارائه تسهیلات مسکن آغاز شد، تصریح کرد: کارشناسی کردن منابع و ارتباط آن با تعداد متقاضیان می‌تواند از حجم تقاضای کاذب و در نتیجه سوداگری در بازار بکاهد.


این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: دولت باید با در نظر گرفتن بازه زمانی مشخص ارائه تسهیلات را در بخش مسکن با اولویت‌بندی متقاضیان از نوع خانه اولی و غیره تسریع کند.
وی با تاکید بر اینکه افزایش رقم تسهیلات مسکن یکی از ضرورت‌های است که در بازه زمانی فعلی با توجه به تورم حاصله در نرخ‌ها لازم است، گفت: در خصوص راهکارهای افزایش سقف وام مسکن نیز اکنون تیم کارشناسی در این حوزه فعال بوده و مجلس نیز در اینباره به ارائه پیشنهادات تخصصی مشغول است.
شکری با بیان اینکه همزمان با افزایش رقم تسهیلات مسکن باید مدت بازپرداخت آن نیز بیشتر شود، افزود: رشد یک طرفه سقف وام مسکن بدون در نظر گرفتن بازه زمانی بیشتر برای بازپرداخت تسهیلات عملا انگیزه‌ای در متقاضیان ایجاد نمی‌کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از متقاضیان تسهیلات مسکن از خانه اولی‌ها بوده‌اند که با توجه به توان مالی محدود خود خواهان بازنگری در مدت بازپرداخت تسهیلات نیز هستند.
قدرت وام مسکن به 22 درصد کاهش یافت
مهرماه امسال قدرت وام مسکن 160 میلیون تومانی برای خرید یک واحد مسکونی 60 متری متناسب با میانگین قیمت شهر تهران به 22 درصد کاهش پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، تسهیلات 160 میلیون تومانی هم‌اکنون تنها 22 درصد از قیمت یک واحد مسکونی 60 متری براساس میانگین قیمت مسکن شهر تهران را پوشش می‌دهد. تیرماه امسال این رقم 26 درصد بود که با توجه به افزایش میانگین قیمت مسکن شهر تهران به 8 میلیون و 600 هزار تومان، قدرت پوشش‌دهی تسهیلات نیز کاهش پیدا کرد. در این بین رکود بازار مسکن به دلیل پایین بودن توان خرید متقاضیان تشدید شده و برخی معتقدند باید رقم تسهیلات خرید افزایش پیدا کند اما بعضی دیگر می‌گویند اگر قرار باشد سقف تسهیلات بالا برود باید به بخش تولید مسکن اختصاص پیدا کند و در آن صورت با افزایش عرضه، بازار متعادل می‌شود.
برخی معتقدند بالا بردن رقم تسهیلات خرید، تنها به نفع سفته‌بازان و سوداگران است و هرچقدر به متقاضیان تسهیلات پرداخت شود اثر خود را در افزایش قیمت مسکن نشان می‌دهد. ازسوی دیگر افزایش 40 میلیون تومانی وام خرید مسکن حتی در صورت تحقق نیز تاثیری در افزایش قدرت خرید با توجه به رشد 83 درصدی قیمت مسکن در کلان‌شهر تهران نخواهد داشت. البته درحال حاضر به نظر می‌رسد سیستم بانکی، برنامه‌ای برای افزایش سقف تسهیلات ندارد.بعضی کارشناسان می‌گویند اگر با ارائه بسته‌های تشویقی، تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی به حوزه تولید مسکن کمک شود، بازار راه خود را پیدا می‌کند و نهایتا قیمت مسکن متعادل می‌شود. اما موضوع این است که با توجه به کاهش بودجه دولت، سیستم بانکی منابع جدیدی برای اختصاص به هیچ یک از دو حوزه خرید و ساخت مسکن ندارد. به دنبال افزایش قیمت مسکن، عباس آخوندی ‌وزیر سابق راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات از 160 به 200 میلیون تومان را ارائه کرد اما این پیشنهاد هنوز مورد موافقت بانک مرکزی قرار نگرفته است. افزایش 20 میلیون تومانی تسهیلات از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. هم‌چنین در حوزه ساخت بنا بر اظهارات انبوه‌سازان، تسهیلات و مشوق‌های فعلی نمی‌تواند بخش خصوصی را برای تولید مسکن ترغیب کند.
مدتی پیش، ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیرعامل بانک مسکن گفته بود قرار است متناسب با افزایش قیمت مسکن، بخشی از شکاف ایجاد شده بین قدرت خرید متقاضیان و قیمت مسکن در قالب «افزایش سهم تسهیلات» جبران شود که در این مرحله هم پیشنهاداتی به بانک مرکزی ارائه شده است که درحال طی مراحل کارشناسی است. یکی از این پیشنهادات افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن با استفاده از اوراق حق تقدم تا سقف فعلی تسهیلات پرداختی از محل صندوق پس انداز مسکن یکم است؛ به این معنا که تسهیلات خرید مسکن با استفاده از اوراق حق تقدم از سقف 60 میلیون تومان به 80 میلیون تومان برای متقاضیان انفرادی افزایش یابد.
به دنبال تغییر وزیر راه و شهرسازی، محمد اسلامی یکی از اولویت‌های خود را ایجاد ساز و کاری برای تولید دائم مسکن برای اقشار پایین دست عنوان کرد.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس جمهور درآذربایجان غربی: افتتاح راه آهن ارومیه و بیمارستان 225 تختخوابی خوی رئیس جمهور درآذربایجان غربی: افتتاح راه آهن ارومیه و بیمارستان 225 تختخوابی خوی بازنگری در سقف و مدت بازپرداخت وام مسکن آغاز شد واکنش مقامات و کارشناسان سیاسی به اقدام نمایندگان جبهه پایداری در پیگیری طرح استیضاح دکتر ظریف دکتر روحانی در نشست خبری پایان سفر به استان آذربایجان غربی: بدون تردید مردم ایران مسیر توسعه را با وحدت، همدلی و کمک به یکدیگر ادامه خواهند داد خودرو زرهی ضدمین و ضدکمین «طوفان» رونمایی شد سلطان سکه،در چگونه شرایطی پدید می‌آید؟ وزیر امور خارجه در گفتگو با گاردین: تحریم‌ کسی را به میز مذاکره برنمی‌گرداند تندیس برنزین جایزه ملی کیفیت به شرکت فولاد مبارکه اختصاص یافت جزئیات جدید از فایل‌های صوتی مربوط به قتل قاشقچی تزلزل در ساختار قدرت آل سعود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: روحانیون آماده همکاری در مدارس مناطق محروم هستند وزیر آموزش و پرورش: معوقه‌های فرهنگیان تا سه هفته آینده پرداخت می‌شود دکتر محمدمهدی مظاهری باید برای اروپا مهلت تعیین کنیم