معاون اول رئیس‌جمهوری: بازگشت ایران به برجام کار بسیار ساده‌ای است

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه بازگشت ایران به برجام و اجرای تعهدات کار بسیار ساده‌ای است، گفت: اگر اراده کنیم تنها چند ساعت کافی است تا همه تعهدات‌مان را اجرایی کنیم، اما در شرایط فعلی اروپایی‌ها باید به جای اینکه با ما جلسه بگذارند و بگویند که به برجام بازگردید، به آمریکایی‌ها بگویند که از تحریم‌های ظالمانه خود علیه ایران دست بردارند.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در نوزدهمین کنگره ملی پرسش مهر ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با وجود اینکه چهار سال از شش سال عمر خود را در تحریم کامل بود، باید هم به داخل کشور و هم دنیا نشان می‌داد که جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که با قدرت‌های بزرگ بنشیند، مذاکره و تعامل کند و به یک توافق مهم دست یابد، اظهار کرد: در برجام ایران در یک طرف و شش کشور بزرگ دنیا در طرف دیگر بودند و زمانی که مذاکرات ما با این شش کشور آغاز شد، شش قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب شده است.
وی با اشاره به نقش دیپلمات‌ها و مذاکره‌کنندگان ایرانی در به ثمر رسیدن برجام خاطرنشان کرد: هنر دیپلماسی ایرانیان آن بود که در نبرد دیپلماتیک با قدرت‌های بزرگ دنیا وارد شدند و به توافقی بزرگ دست یافتند که دولت بعدی ایالات متحده آمریکا درباره این توافق بگوید که کلاه بر سرشان رفته است.
معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه خروج آمریکا از برجام اقدام غیراخلاقی و برخلاف حقوق بین‌الملل بود، به اقدامات اخیر ایران در کاهش تعهدات برجامی خود اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال صبر کرد و سپس اعلام کرد که برخی از تعهدات خود از جمله رعایت سقف تولید اورانیوم به میزان صد کیلوگرم و غنای ۳.۶۷ درصد را اجرایی نخواهد کرد. این در حالی است که طی یک سال گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۴ گزارش مختلف اجرای ایران به همه تعهداتشان را تایید کرده بود.


جهانگیری تصریح کرد: ایران اجرای برخی از تعهدات برجامی خود را کاهش داد تا دنیا بدانند با کشوری بی‌اراده رو به رو نیست، بلکه با ملت متمدن و تاریخ ساز رو به رو هستند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی و با توجه به اتفاقاتی که در سطح منطقه و دنیا در حال وقوع است طرف‌های مقابل ایران در برجام راهی جزو پایبندی به تعهدات خود ندارند و بر اساس برجام هیچ تحریمی نباید علیه ایران وجود داشته باشد.
معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه بازگشت ایران به برجام کار بسیار ساده‌ای است، خاطرنشان کرد: اگر ایران اراده کند ظرف چند سال می‌تواند همه تعهدات خود را اجرا کند اما در شرایط فعلی اروپایی‌ها باید به جای اینکه با ما جلسه بگذارند و بگویند که به برجام بازگردید، به آمریکایی‌ها بگویند که از تحریم‌های ظالمانه خود علیه ایران دست بردارند.
وی با بین اینکه جمهوری اسلامی ایران طی ۴۰ سال گذشته همواره با چالش‌ها و مشکلات مختلفی مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: این روزها مکرراً از سوی اقتصاددانان و صاحب‌نظران می‌شنویم که برخی از چالش‌های دیروز تبدیل به ابرچالش‌ها شده‌اند و این چالش‌ها و ابرچالش‌ها برطرف نخواهند شد مگر آنکه از طریق روش‌های علمی به موضوعات پرداخته شود. اگر به دنبال توسعه کشور و عبور از برخی بیماری‌های مزمن اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هستیم و می‌خواهیم که تنگناها را کنار بگذاریم، هیچ راهی جز توجه به مدرسه و آموزش و پرورش وجود ندارد.
جهانگیری با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت معلمان کشور اضافه کرد: تردیدی وجود ندارد که آموزش و پرورش امروز با تنگناهای مختلف فکری، مدیریتی، ساختاری و اقتصادی مواجه است اما در این شرایط مهمترین موتور محرکی که تغییرات را در جامعه و آموزش و پرورش شکل می‌دهد، معلمان هستند؛ حتماً باید راهی پیدا کنیم تا ذهن معلمان به صورت تمام وقت در مسیر توسعه آموزش و پرورش و دانش‌آموزان قرار بگیرد و پیش‌نیاز این شرایط نیز فراهم کردن زندگی شرافتمند برای معلمان و رفع دغدغه‌های آنان است. در دولت تدبیر و امید این باور وجود دارد که اگر به آینده کشور فکر می‌کنیم باید به آموزش و پرورش و برطرف کردن مشکلات این بخش بیندیشیم.
وی با اشاره به سهم یک سومی درآمدهای نفتی از بودجه سال ۹۸ خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها ایستاده‌اند تا درآمد نفتی ایران را به صفر برسانند. در این شرایط گرچه آن‌ها موفق نخواهند شد اما قطعاً اقدامات‌شان تاثیراتی خواهد گذاشت.
سایر اخبار این روزنامه