کارِ کودک معلول شرایط کشور و خانواده‌‌ها است

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «اگر جمع‌آوری کودکان کار به منزله آن باشد که ما کودکان را از مقابل چشمانمان دور کنیم، فقط مسأله را پیچیده‌تر کرده‌ایم و این کودکان به شکل‌های بدتر تأمین معیشت مشغول می‌شوند.»
احمد میدری (‌معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در گفت‌وگو با ایلنا، در واکنش به اظهارات اخیر فرماندار تهران درباره جمع‌آوری کودکان کار مبنی بر این‌که «ما به دنبال آن هستیم که چهره‌ شهر را از وضع نازیبایی خارج کنیم»، گفت: «کودکان کار دو دسته هستند که شامل دو گروه کودکان ایرانی و کودکان مهاجر می‌شوند. مسأله مهم در ارتباط با کودکان کار این است که نباید در این سن به کار مشغول شوند. حقوق انسانی کودکان کار است که حکم می‌کند در این سن به تحصیل بپردازند.»  وی در ادامه افزود: «عوامل مختلفی باعث می‌شود که کودکان به کار مشغول شوند؛ نخست این‌که سیاست‌های مهاجرتی کشور نادرست است و این سیاست‌ها نیاز به اصلاحات دارد و این اصلاحات باید مطابق با واقعیت‌ها انجام شود.»
میدری در ارتباط با کودکان کار ایرانی گفت: «وجود کودکان کار ایرانی نشان‌دهنده این است که ما نتوانستیم قوانین کشور را به درستی انجام دهیم. تعهدات ایران از سال‌ها پیش کار کودکان را منع کرده است.»
وی در ادامه گفت: «باید تلاش‌ این باشد که پس از جمع‌آوری، کودکان تحت حمایت اجتماعی قرار گیرند و این سیاست‌ باید دنبال شود. بنابراین نحوه اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و این‌که سازمان‌ها چگونه می‌خواهند با کار کودک مقابله کنند، فوق‌العاده حایز اهمیت است.» میدری در پاسخ به این پرسش که کشور با افزایش جمعیت کودکان کار ایرانی روبه‌رو است، به نظر شما آیا توانمندسازی خانواده‌هایی که کودکانشان به کار مشغول هستند، امکان‌پذیر است؟ بیان کرد: «این به یک تقسیم کار بین دستگاهی نیاز دارد که در آیین‌نامه فعالیت هرکدام از دستگاه‌ها مشخص شده است. دستگاه‌ها باید مرور کنند که وظیفه‌ آنها چه است. در حقیقت باید مشخص شود که نیروی انتظامی، وزارت کشور، سازمان بهزیستی هریک چه وظایفی دارند.»
وی با اشاره به این‌که توانمندسازی خانواده‌های کودکار کار در آیین‌نامه‌ها مشخص شده است، افزود: «در واقع کودک کار معلول شرایط گوناگونی است که ازجمله می‌توان به شرایط خانواده‌ها و  شرایط کلان کشور اشاره کرد.»