اخبار ویژه

 
  کله‌پاچه‌خوری با مفسد اقتصادی و اشک تمساح برای زندگی مردم!
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که رفیق گرمابه و گلستان شهرام جزایری مفسد اقتصادی معروف محسوب می‌شود، برای رنج‌های معیشتی مردم ابراز ناراحتی کرد.
الیاس حضرتی در نشست حزب مجمع فرهنگیان گفت: فاجعه جانسوزی که 40 روز پیش در ایران پیش آمد را تسلیت عرض می‌کنم. خشم فرزندان ما بر اثر بیکاری، آوارگی و مشکلات شدید اقتصادی که چه باید بکنند و چه کار کنند فاجعه وحشتناکی را ایجاد کرد. بنابراین به خانواده این عزیزان تسلیت می‌گویم.


مدیر نشریه زنجیره‌ای اعتماد، با بیان اینکه امیدوارم این آخرین بی‌تدبیری درنظام باشد و خداوند به آنها صبر و به مسئولان عقل و فکری درست بدهد، گفت: در چهل سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم باید به راه طی شده در طول این 40 سال نگاهی بیاندازیم. انتظار بر این بود در چهلمین سال انقلاب، بزرگان، شیوخ و مسئولان ما برای ارزیابی راه طی شده تصمیم بگیرند که نتایج دستاوردها، چالش‌ها، مشکلات و نارسایی‌ها چه بوده است. باید کمیته‌های تخصصی مستقل تشکیل و ارزیابی کنند که راه طی شده را درست پیموده‌ایم یا خیر؛ به عقب برگردند و نگاه کنند که راه را درست آمدیم یا اشکالات اساسی دارد.
وی گفت: باید این شجاعت را داشته باشیم که بگوییم بخشی از رویکردها و نگرش‌ ما از مردم‌سالاری و حکمرانی و سیاست خارجی و غیره اشتباه بوده است.
حضرتی به حوادث آبان‌ماه اشاره و تصریح کرد: ببینید در آبان‌ماه چه شد؟ بنزین را بهانه قرار دهند و انباشتی از محرومیت‌ها و تحقیرها خود را نشان داد.
وی از نظارت استصوابی از شورای نگهبان انتقاد و خاطرنشان کرد: نظارت استصوابی به یک معضل و به چالش مفصل تبدیل شده است. نظارت استصوابی یعنی چه؟ آیا لازم است یا خیر؟ نظارت استصوابی که اکنون شورای نگهبان صورت می‌دهد به طرز شدیدتر بی‌رحمانه‌تری در خود احزاب وجود دارد. ما به این چسبیده‌ایم که حتما باید 12 نفر کلی پرونده را بررسی کنند. این شیوه حکومت کردن است؟
اشک تمساح حضرتی برای مشکلات معیشتی مردم در حالی است که وی با مفسد اقتصادی بزرگی، به‌نام شهرام جزایری، مراوده دارد و از جمله کسانی است که از جزایری پول‌های هنگفت گرفت. بعد از محکومیت جزایری هم، مراودات حضرتی با نامبرده در حد کله‌پاچه خوردن ادامه داشته است. جزایری همان کسی است که به واسطه برخی نمایندگان آلوده، به مراکزی نظیر کمیسیون اقتصادی مجلس (که حضرتی عضو آن بود) نفوذ کرده و طرح عدم اخذ وثیقه از گیرندگان وام‌های کلان بانکی را ارائه کرد.
از سوی دیگر باید یادآور شد بروز رکود تورمی شدید در اقتصاد کشور، نتیجه روشن فریبکاری کلاهبردارانی است که در نشریات زنجیره‌ای و رسانه‌های همسو ادعا کردند به واسطه امتیاز دادن به آمریکا و اروپا، اقتصاد کشور رونق می‌گیرد. اما همان‌ها اکنون که موجب کوچک‌تر شدن سفره مردم و فشار بر معیشت طبقات محروم شده‌اند، به‌جای پاسخگویی ابراز شرمندگی، ژست منتقد می‌گیرند!
این نکته هم گفتنی است که برخی همکاران روزنامه‌ اجاره‌ای اعتماد، پس از ارتکاب خیانت و فرار از کشور، در خدمت رسانه‌های ضدانقلاب درآمده‌اند.
در عین حال، از یک جهت، حق با آقای حضرتی است آنها که به نظارت شورای نگهبان ایراد می‌گیرند. بله اگر برخی اعضای حقوقدان شورای نگهبان در دوره قبلی، با اغماض رفتار نمی‌کردند، نباید صلاحیت فردی با مختصات و آلودگی‌های آقای حضرتی را تایید می‌کردند. شورای شهر 3 شهردار عوض کرد اما همچنان در حسرت مدیریت قالیباف
اظهارات رئیس شورای شهر تهران مبنی بر این که حناچی، جسارت قالیباف را در مدیریت شهری ندارد، بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشته است.
روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد در این زمینه نوشت: امسال تهران بی‌سابقه‌ترین ماه‌ها و روزهای آلوده را طی چند دهه گذشته تجربه کرد. پاییزی که در آن آلودگی هوا منجر به رکورد تعطیلی 12 روزه مدارس شد و طی هفته گذشته حدود 18 هزار نفر را راهی بیمارستان‌ها کرد. با این وجود هنوز هیچ دستگاهی مسئولیتی در قبال این چالش قبول نکرده است. از سازمان محیط زیست به عنوان رئیس کار گروه ملی کاهش آلودگی هوای کشور تا شهرداری تهران و شورای شهر و تمامی حدود 20 سازمانی که قانون برای آنها مسئولیت‌هایی را در این عرصه مشخص کرده است، همه و همه به نوعی یا سکوت کرده‌اند یا در حال پاکسازی وظایف خود با سایر سازمان‌ها هستند.
با این وجود اما شاید عجیب‌ترین انتقاد و اظهارنظر در مورد آلودگی هوا، اظهارات رئیس شورای شهر تهران در برنامه‌ای تلویزیونی باشد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان شهری، تداعی‌گر فصل جدیدی از ارتباط بین شهرداری و شورای شهر است و به اعتقاد گروهی دیگر نشان از آشکار شدن اختلاف عمیق بین شهرداری و شورای شهر است.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در برنامه‌ای تلویزیونی با اشاره به آلودگی هوای تهران و عملکرد دستگاه‌های مرتبط در رابطه با کاهش آلودگی هوا گفت: در این بخش مسئولان با مشکل آلودگی هوا صنفی برخورد می‌کنند و هر کسی در محدوده کاری خود عمل می‌کند. او با اشاره به اینکه باید توجه ویژه‌ای به موضوع حمل و نقل عمومی در شهر تهران شود، گفت: دو سال است که مرتباً می‌گوییم دولت 45 هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی بدهی دارد اما کسی توجه نمی‌کند. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: ما باید بتوانیم در کنار خطوط مترو، 9 هزار توبوس را به حمل و نقل عمومی اضافه کنیم تا 15 میلیون از 20 میلیون سفرهای روزانه توسط حمل و نقل عمومی انجام شود ضمن اینکه در آینده باید به سمت برقی کردن اتوبوس‌ها در پایتخت گام برداریم.
هاشمی در ادامه با مقایسه جسارت محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران و پیروز حناچی شهردار فعلی تهران تصریح کرد: اگر یادتان باشد اتوبوس‌های بی‌آرتی زمانی به پایتخت وارد شد دیزلی آمد در حالی که قانون هوای پاک این اجازه را نمی‌داد ولی آقای قالیباف جسارت داشت و آنها را وارد کرد ولی به نظرم حناچی چنین جسارتی را ندارد. از این جهت که این اتوبوس‌ها دیزلی بودند، کار قالیباف خوب نبود اما از این جهت که هم اینک اجازه نمی‌دهند اتوبوس ساخته شده وارد کشور شود در حالی که بخشی از این اتوبوس‌های بی‌آرتی با جسارت آقای قالیباف ساخته و وارد شد. هاشمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به شرایط جامعه و شعارهای روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: رؤسای جمهور معمولاً شعارهایی می‌دهند که اجرایی نمی‌شود. از جمله آقای روحانی که شعارهایی داد اما می‌بینیم که اجرایی نشد.
اعتماد در ادامه خاطرنشان کرد: گروهی معتقدند از چندی قبل شورای شهر و شهردار تهران در پشت پرده اختلاف‌های شدیدی با هم دارند و این اظهارات جنجالی به نوعی، نشان‌دهنده اوج این اختلاف‌ها بین مدیریت شهری است. استدلال این گروه زمانی پررنگ‌تر شد که چند ساعت بعد از پخش برنامه یاد شده، محسن هاشمی باری دیگر و در توییتی ضمن تکرار ادعای خود دوباره شهردار تهران را فاقد جسارت خواند و نوشت: دو سال است می‌گویم اما کسی توجه نمی‌کند؛ دولت 45 هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی بدهی دارد! سران سه قوه پاسخ دهند با وجود افزایش قیمت بنزین، چرا یک ریال برای حمل و نقل عمومی در نظر نگرفتند؟ آقای حناچی هم جسارت لازم در مدیریت را ندارد.
حناچی شهردار تهران در پاسخ به انتقاد محسن هاشمی، در سرمقاله روزنامه همشهری نوشت که قالیباف با وارد کردن اتوبوس‌های بی‌آرتی قانون‌گریزی کرده و این جسارت نیست. در همین حال سایت انتخاب که از سایت‌های حامی طیف مدعی اعتدال و اصلاحات محسوب می‌شود، خطاب به حناچی نوشته است: در شرایطی که انتقادها به دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری تهران در خصوص عمل نکردن به وظایف خود در قانون هوای پاک، افزایش یافته، پیروز حناچی، شهردار تهران در یادداشتی در روزنامه همشهری تلاش کرده است تا انتقادات مذکور را توصیه به انجام اعمال «خلاف قانون» جلوه دهد.
حناچی نوشته است که «در دوره پیشین مدیریت شهری تعداد قابل توجهی اتوبوس برای سامانه بی‌آرتی خریداری شد که در ظاهر قدمی در جهت بهبود حمل و نقل عمومی و در نتیجه بهبود کیفیت هوا بود، اما در واقع نتیجه‌ای جز افزایش آلایندگی در پی نداشت. حال اگر قرار باشد اصرار عده‌ای از تصمیم‌گیران بر این بی‌قانونی فاحش را «جسارت» بدانیم، من نیز می‌پذیرم که فردی «جسور» نیستم. اما یقیناً کسی که قانون را زیر پا می‌گذارد، جسور نیست؛ قانون‌گریز است.»
انتخاب در ادامه می‌نویسد: اظهارات حناچی در حالی است که در مدت یک سال و یک ماهی که از حضور او در شهرداری تهران می‌گذرد، اساساً اقدام قابل توجه و قابل ملاحظه‌ای در شهرداری تهران دیده نشده تا جایی که می‌توان این مدت را از منفعلانه‌ترین دوره‌های شهرداری دانست.
احتمالاً در مدت مذکور، تنها اقدامی که ممکن است به شهردار تهران نسبت داده شود، ورود او به کمپین سه‌شنبه‌های بدون خودرو است؛ کمپینی که البته آن را هم شهرداری تهران راه‌اندازی نکرده و نحوه ورود حناچی به آن نیز به گفته منتقدان، تا حد زیادی پوپولیستی بوده. شهرداری تهران حتی گزارشی از میزان تأثیر این اقدام هم ارائه نکرده و البته شواهد و مشاهدات هم نشان می‌دهد چنین کمپینی تأثیر چندانی در کاهش ترافیک و آلودگی نداشته.
فارغ از این موضوع، شهرداری تهران در این مدت کدام «کار» قابل ذکر را انجام داده است که حالا حناچی ژست اجتناب از «اقدامات شتاب‌زده» و تمسخر «جسارت در مدیریت» را گرفته است؟
انتخاب در پایان نوشت: آقای حناچی! اقدامات شتاب‌زده و جسارت در مدیریت پیش‌کش! اساساً در سازمان معظم شهرداری، بجز زحمت «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» چیزی به نام «کار» وجود دارد؟
در همین حال موضع محسن هاشمی رئیس شورای شهر نیز مورد توجه برخی کاربران در توییتر قرار گرفته است. چنان که یکی از آنها نوشت: کاش آقای محسن هاشمی که معتقد است «جسارت در مدیریت بسیار مهم است»، جسارت به خرج داده و بابت انتخاب یک مدیر فاقد جسارت برای شهرداری از مردم عذرخواهی کند.
کاربر دیگری هم نوشته است: محسن هاشمی گفته حناچی جسارت لازم برای مدیریت شهرداری را ندارد. باشه داداش، من به عنوان رئیس شورای شهر تهران قول می‌دهم دقت بیشتری برای انتخاب شهردار داشته باشم(!)حال مردم وقتی خوب می‌شود که رویه شما در دولت تغییر کند
سخنگوی دولت می‌گوید هیچ دوره‌ای مثل امروز، نیازمند حال خوب نبوده‌ایم.
علی ربیعی در جشنواره مداد سرخ گفت: از نظر بحران‌های طبیعی کشوری هستیم که بیش از ۸۰ درصد بحران‌های شناخته شده طبیعی را با خود داریم. هر سال هم یک بحران جدی طبیعی برایمان اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: من زمانی می‌گفتم این دولت، دولت چک‌های برگشتی است، اما گویا باران هم می‌خواهد در این دولت بیشتر ببارد. ما باید با بحران‌ها زندگی‌مان را اداره کنیم و ناگزیر از انتخاب این سبک زندگی هستیم.
ربیعی گفت: ما بحران‌های اجتماعی را هم داشتیم. خیلی دور نیست یک بحران اجتماعی دردآور و تلخ را هم پشت سر گذاشتیم. آنچه که در بحران‌های طبیعی و چه اجتماعی مهم است عبور از بحران‌هاست. در پس هر بحران اجتماعی و‌ طبیعی باید آینده را نشان داد.
وی افزود: متأسفانه عده‌ای آنچنان دارند وقایع را بازنمایی می‌کنند که گویی ما باید با غم بحران‌ها همچنان زندگی کنیم. گویی برای برخی غم و اندوه پلی برای رسیدن به هدفشان است. باید دست به دست هم داده و جامعه را از بحران‌ها نجات بدهیم.
وی گفت: هیچ دوره‌ای مثل امروز ایران نیازمند حال خوب نیست. باید برای هم بغض کنیم و هم شادی بسازیم در پس آن. این موضوع ضرورت امروز جامعه در پس ایرانی است که دارد تحریم‌های ظالمانه را می‌گذراند. ما باید جامعه را آماده کنیم.
درباره این اظهارات آقای ربیعی که بعضاً عاری از حقیقت هم نیست، ملاحظاتی وجود دارد؛ نخست اینکه یک طیف برای بالا رفتن از نردبان قدرت در حدفاصل سال‌های 89 تا 92، بنا را بر هرچه سیاه‌تر و تاریک‌تر نشان‌دادن شرایط گذاشت  این در حالی بود که شش، هفت سال بعد، اکنون مردم وقتی قضاوت می‌کنند می‌فهمند که در قیاس با عملکرد دولت فعلی، چقدر درباره مدیریت قبلی خلاف واقع و از سر بی‌انصافی سخن گفته شده است. به هرحال، این رویکرد خود یکی از دلایل تلخ‌کامی و بدحال کردن مردم است که آقای ربیعی می‌گوید.
دوم اینکه طیف یاد شده به‌رغم جد و جهد برای سیاه‌نمایی بی‌سابقه علیه دولت قبلی، خود هیچ همت درون‌زایی- با اعتماد به ظرفیت‌های انبوه ملی- برای بهتر کردن شرایط انجام داد و به وعده روحانی و کشیدن چک‌های بی‌محل اهتمام کرد؛ که خود این عامل مهمی در شوکه‌شدن مردم به هنگام سررسید وعده‌ها در سال 96 و 97 بود. قرار بود سال 96 و 97، سیب و گلابی‌های برجام دست مردم برسد و چنان رونق اقتصادی فراهم گردد که مردم از یارانه بی‌نیاز شوند. اما طبیعی بود که بدون کاشتن و داشتن و زحمت کشیدن، آرزوی برداشت محصول دور از قاعده بود. به همین دلیل هم آقای روحانی گفت این سال 98، آن نود و هشتی نبود که ما پیش‌بینی می‌کردیم.
نکته سوم، رهاشدگی و بی‌در و پیکری فضای مجازی به خاطر جمع‌آوری چند رأی بیشتر است. و حال آنکه همین ولنگاری باعث شده تا عناصر ضدانقلاب و بدخواهان مردم و کشور، به شکل شبانه‌روز در سیاه‌نمایی و تیره‌نمایی افق کشور بدمند و شرایط را هزار برابر بدتر از واقعیت بازنمایی کنند. اینجا هم خود دولت مقصر است که به خاطر موج‌سواری‌های انتخاباتی، حاضر نیست فضای مجازی را قاعده‌مند، شفاف و مسئولانه کند و این فضای عاریتی را تبدیل به فضای ملی و بومی سالم کند.
و بالاخره اینکه تحریم‌های شدید و گسترده در سال 90 و 91 هم بود اما آن‌زمان- با وجود برخی کج‌رفتاری‌های شماری از دولتمردان- همه همت دولت صرف جلب اعتماد یک‌سویه دشمن و بیچاره‌نمایی خود نشده بود. اکنون راه چاره همین است که به موازات بی‌اعتمادی و ابراز بی‌نیازی به دشمن، ظرفیت‌های انبوه مردمی و نخبگان و جوانان خبره مورد اعتماد قرار گیرد.  
سایر اخبار این روزنامه
اتحاد ایران، روسیه و چین کابوس وحشتناک آمریکا خطرِ پیش روی عراق (یادداشت روز) اخبار ویژه موشکباران پایگاه نظامی آمریکا در کرکوک از سوی افراد ناشناس معافیت مالیاتی مؤسسات کنکوری با وجود گردش مالی ۴۰ هزار میلیارد تومانی شلیک مستقیم پلیس نیجریه به تظاهرکنندگان حامی شیخ زکزاکی تشییع پیکر مطهر سرتیپ محمدرضا رحمانی خلبان میگ 29 در تبریز منطقه حائل در سوریه یعنی حمایت از تروریست‌ها با تشکیل آن مخالفیم سیره پیامبر(ص) اهتمام به فقرا و ضعفا بود تصویب FATF یعنی وعده‌های واهی و آسیب‌های قطعی برگزاری ویژه ‌برنامه‌های ۹ دی با بیش از ۵ هزار نشست و گردهمایی افتتاح ۲۰۰۰ واحد مسکونی روستایی در خراسان جنوبی روزهای سخت «برهم صالح» آیا رئیس جمهور عراق بازمی‌گردد؟ با ما در فضای مجازی همراه باشید اتحاد ایران، روسیه و چین کابوس وحشتناک آمریکا منطقه حائل در سوریه یعنی حمایت از تروریست‌ها با تشکیل آن مخالفیم اتحاد ایران، روسیه و چین کابوس وحشتناک آمریکا منطقه حائل در سوریه یعنی حمایت از تروریست‌ها با تشکیل آن مخالفیم