هیچ پرونده‎ای را زیرمیز نمی‎گذاریم


رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارشات دریافتی از شهرهای مختلف درباره افزایش قیمت‎ها و گفتگوی خود با معاون اول رئیس جمهور در این زمینه، از مقامات دولتی خواست که برای ساماندهی قیمت‎ها و کنترل بازار به ویژه بازار مسکن اقدامی فوری و جدی انجام دهند.

آیت ‎الله سیدابراهیم رییسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه یکی از مهمترین برنامه‎های دستگاه قضایی را مبارزه بدون تبعیض با فساد عنوان کرد و گفت که در اولین جلسه سران قوا بعد از تصدی مسئولیت قوه قضاییه و در تشریح برنامه‎های خود تأکید کرده که هر مستندی که درباره فساد به دستگاه قضایی ارجاع شود و هر پرونده ‎ای که در این زمینه تشکیل شود، قاطعانه و عادلانه مورد رسیدگی قرار می‎گیرد.

آیت‎ الله رییسی خاطر نشان کرد: هیچ پرونده‎ای را در دستگاه قضایی زیرمیز نمی‎گذاریم و همه پرونده‎ها روی میز قضات هستند و مورد رسیدگی قرار می‎گیرند و قوه قضاییه در مبارزه بدون تبعیض با فساد مصمم است و آن را با جدیت پیگیری می‎کنیم.

رییس قوه قضاییه، شایعه‎سازی و دروغ‎پراکنی و تهمت زدن را سَمّی مهلک برای مبارزه با فساد دانست که روند دادرسی عادلانه را مختل می‎کند و بر همین اساس از آحاد ملت خواست اگر گزارش یا مستنداتی درباره تخلف فرد یا افرادی دارند، به دستگاه قضایی ارائه دهند.

رئیسی متذکر شد: گفتن مسائل به افراد غیرمسئول به‎جای اعلام آنها به دستگاه قضا و ایجاد سوءظن یا انگشت اتهام به سوی کسانی نشانه رفتن که مردم آنها را به عنوان فردی صالح میشناسند، حتماً نظام دادرسی را دچار اخلال می‎کند و هیچ دردی را دوا نمی‎کند.

رئیس قوه قضاییه، طرح اتهامات و شایعات در فضای حقیقی و مجازی را کاری غیرشرعی و غیر اخلاقی دانست و تصریح کرد: پرونده‎ای که در دادگاه‎ها مطرح می‎شوند، بر اساس یک سیر حقوقی و قانونی شکل می‎گیرند و هر اقدامی خارج از این چارچوب، حتماً به دادرسی عادلانه آسیب خواهد زد.

رئیسی به وضعیت بازار و قیمت‎ها اشاره کرد و گفت: تسعیر، قیمت‎گذاری و کنترل بازار وظیفه دولت‎هاست و مسئولان اجرایی باید با انجام وظایف خود در این زمینه، نگرانی مردم خصوصاً اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه را برطرف کنند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارشات دریافتی درباره افزایش قیمت‎ها از شهرهای مختلف و گفتگوی خود با معاون اول رئیس جمهور در این زمینه، از مقامات دولتی خواست که برای ساماندهی قیمت‎ها و کنترل بازار اقدامی فوری و جدی انجام دهند و تأکید کرد هر جا لازم باشد، دستگاه قضایی نیز آماده همکاری با مسئولان اجرایی است. رئیسی با اشاره به آشفته‎بازار مسکن تصریح کرد: وضعیت مسکن به ویژه برای مستاجران و اقشار کم درآمد غیر قابل تحمل است و باید با اجرای فوری سازوکارهایی همچون اخذ مالیات از خانه‎های خالی که بعد از ۴ سال تصویب قانون هنوز اجرایی نشده، بازار مسکن سامان یابد. رئیس قوه قضاییه حرکت لجام گسیخته نقدینگی به سوی بازار مسکن را از عوامل بروز نابسامانی در این بازار عنوان کرد و گفت که اقتصاددانان پیش از این پیش بینی کرده و هشدار داده بودند که اگر نقدینگی به سمت تولید نرود، وارد بازار هر کالایی شود، موجب التهاب می‎شود.

رئیسی به اعتراضات مردمی علیه نژادپرستی و بی‎عدالتی در آمریکا و اروپا اشاره کرد و آن را نتیجه ظلم تاریخی سردمداران غرب به ملت‎ها و خصوصاً رنگین‎پوستان دانست و گفت: خشم مردم آمریکا و اروپا علیه ظلم و بی عدالتی مقطعی نیست و نمی‎توان با اقدامات جنایت‎بار پلیسی و امنیتی آن را سرکوب کرد. رئیس قوه قضاییه ریشه این اعتراضات را ناکارآمدی و مفاسد ناشی از حاکمیت نظام لیبرال دموکراسی دانست و افزود: مردم آمریکا و اروپا با به زیرکشیدن نمادهای برده‎داری خواهان اجرای عدالت و پایان دادن به ظلم و تبعیض هستند، اما رئیس جمهور بی‎خرد آمریکا با توسل به زور و نیروهای قهریه به‎دنبال سرکوب آنهاست. رئیسی با دعوت از حقوقدانان و انسان‎های آزادیخواه برای حمایت از حرکت حق‎خواهانه مردم آمریکا و اروپا در برابر نظام سلطه، خاطر نشان کرد: یقین داریم این حرکت به فنای ظلم منجر خواهد شد و حتماً ظلم پایداری ندارد و ظالم خواهد رفت. در این نشست عبداللهی رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه به شناسایی و دستگیری یک باند سازماندهی شاهدان دروغین در استان گیلان اشاره کرد و گفت: این افراد با اجاره چند مغازه در اطراف دادگستری اسنان گیلان تحت‎پوشش ارائه خدمات کامپیوتری اقدام به سازماندهی شهود دروغین برای حضور در دادگاه‎ها کرده بودند که در مواردی موجب هتک آبرو و تضییع حقوق طرفین دعوای پرونده‎ها شده بود که با اقدامات صورت‎گرفته، ۱۹ نفر در این زمینه در دو مرحله دستگیر شدند.

وی به گزارشی از بررسی محتوای تولیدشده در فضای مجازی در بازه زمانی اسفند ۹۸ تا خرداد ۹۹ اشاره کرده و افزود: در این بازه زمانی قریب ۲۰۰ هزار محتوا در فضای مجازی با موضوع قوه قضاییه منتشر شده که ۵۴ هزار مورد از آن اظهارات فردی بوده و جهت‎گیری کلی محتوای تولیدشده، رویکرد مثبت و استقبال از دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد را شامل شده است.

در ادامه جلسه القاصی‎مهر دادستان تهران که در جلسه گذشته از سوی رئیسی مأمور رسیدگی به گزارشهای تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی شده بود، گزارشی از روند رسیدگی به ۲۹ پرونده تحقیق و تفحص مجلس که به دستگاه قضا ارجاع شده بودند ارائه کرد.وی با اشاره به مفتوح بودن تعداد قابل توجهی از گزارشهای مذکور توضیح داد: مشکل قابل توجهی که در پرونده‎های تحقیق و تفحص ارجاعی به قوه به چشم میخورد و مانع رسیدگی و صدور حکم قطعی برای آنها میشود، کلی بودن گزارش ها، ضمیمه‎نشدن مستندات کافی، عدم پیگیری جدی از طرف نمایندگان معرفی شده و تأخیر در ارائه این گزارشها بوده است.آیت‎الله رئیسی در واکنش به این گزارش به دادستان تهران مأموریت داد تا ضمن مکاتبه به مجلس و درخواست برای ارائه مستندات تکمیلی گزارشهای ارجاعی به دستگاه قضا، زمینه را برای رسیدگی قطعی و روشن به این گزارشها فراهم نماید.

دادستان تهران در بخش دیگری از گزارش خود از رسیدگی به پرونده فساد تشکیلاتی در شهرداری و شورای شهر پردیس خبر داد و گفت که در این پرونده شهردار فعلی و سابق پردیس و همچنین تمام اعضای فعلی و سابق شورای این شهر بازداشت شده‎اند.القاصی‎مهر افزود: با بررسی اقدامات مجرمانه متهمان از سال ۹۱ تا ۹۷، مشخص شد که تبانی در معاملات، رشاء و ارتشاء به صورت گسترده در این مجموعه رواج داشته و اکثر قراردادها با پیمانکاران با زدوبند منعقد شده است.وی برخورد با این شبکه فساد در شهر پردیس را در افزایش اعتماد عمومی به روند مبارزه با فساد بسیار مؤثر دانست و خاطر نشان کرد: پرونده مشابهی در شهرداری لواسان تشکیل شده و تعدادی از متهمین این پرونده در بازداشت به سر می‎برند و بسیاری از اموال آنها که با زدوبند و رشوه به دست آمده، شناسایی و توقیف شده‎اند.