وسوسه ترابی، «عصر جمعه» نونهالی و بوی تعلیق با ویلموتس


 
 
ترابی از فسخ قرارداد تا شرط‌550 هزار دلاری


وسوسه ‌28 میلیاردی!
 
ا‌ین روزها اخبار زیــــادی دربـــــاره نقل‌وانتقالات پرسپولیس و استقلال منتشر می‌شود که هنوز صحت و سقم آن‌ها مشخص نشده است. با توجه به حضور استقلال در فینال جام حذفی، این تیم فعلا کمی از حواشی نقل‌وانتقالات دور است اما پرسپولیس با پایان فصل در کانون توجهات قرار گرفته و در روزهای اخیر اخبار و شایعاتی درباره جدایی ستاره‌های این تیم از جمله علی علیپور، مهدی ترابی، بشار رسن، رادوشوویچ و وحید امیری شنیده می‌شود. نکته جالب اینجاست که برخی رسانه‌ها از پیشنهادهای اروپایی به این بازیکنان خبر داده‌اند اما باشگاه‌های اروپایی تا 2 هفته دیگر لیگ جدیدشان را شروع می‌کنند و تقریبا لیست‌شان را بسته‌اند و جذب این بازیکنان در صورتی امکان‌پذیر است که به عنوان بازیکن آزاد جذب شوند که شرایط سخت‌تر می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد لژیونر شدن این بازیکنان یا حداقل حضورشان در لیگ‌های اروپایی منتفی است و شاید شاهد حضور آن‌ها در لیگ‌های عربی یا چین باشیم. در همین راستا روز گذشته برخی رسانه‌ها و کانال‌های خبری از فسخ قرارداد یک طرفه مهدی ترابی ستاره فصل گذشته سرخ‌ها خبر دادند. در این ارتباط میزان نوشت: «مهدی ترابی هافبک تیم فوتبال پرسپولیس که برای صحبت با مدیران باشگاه و دریافت مطالباتش به دفتر باشگاه رفته بود، راهی سازمان لیگ شد و قرارداد خود را با پرسپولیس فسخ کرد.» درحالی که همه پیگیر موضوع بودند برخی رسانه‌ها و کانال‌های خبری نزدیک به باشگاه این خبر را تکذیب کردند و از شرایط ترابی برای تمدید قرارداد خبر دادند. ادمین یکی از این کانال‌ها نوشت: «کمی هوشیاری در نقل‌وانتقالات بد نیست. فشار کانال‌ها و پیج‌ها را برای افزایش رقم قرارداد باور نکنید... این فشار‌ها از سوی گروهی خاص برای بالا رفتن مبلغ قرارداد است.» ترابی باید درصورت جدایی مبلغ 350 هزار دلار به پرسپولیس پرداخت کند تا بند جدایی‌اش فعال شود. به عبارتی ترابی برای دریافت رضایت‌نامه و لژیونر شدن باید بیش از 8 میلیارد به پرسپولیس بپردازد و این در‌حالی است که از ابتدای سال جاری برخی رسانه‌ها از پیشنهاد چند تیم عربی به هافبک گلزن سرخ‌ها خبر داده بودند و در تیرماه هم برخی رسانه‌ها از پیشنهاد یک میلیون و‌200 هزار دلاری باشگاه الدحیل قطر به ترابی پرده برداشتند. اگر این پیشنهاد سرجایش باشد، ترابی با قبول آن باید‌350 هزار دلار به پرسپولیس می‌پرداخت و درنهایت‌850 هزار دلار برای خودش می‌ماند، ضمن آن‌که ترابی چند میلیاردی هم از پرسپولیس بابت قرارداد و آپشن‌ها طلب دارد. اما حالا با فسخ یک طرفه قرارداد دیگر خبری از بند 350 هزار دلاری بابت رضایت‌نامه نیست و ترابی با قبول پیشنهاد الدحیل صاحب قرارداد 28 میلیارد تومانی می‌شود. البته روز‌ گذشته برخی منابع خبری نزدیک به باشگاه خبر دادند ترابی اعلام کرده اگر باشگاه‌550 هزار دلار به او برای فصل آینده پرداخت کند، قراردادش را تمدید می‌کند و قید لژیونر شدن را می‌زند یعنی معادل قرارداد شیخ دیاباته مهاجم اهل مالی با استقلال. اما پرسپولیسی‌ها با این‌همه بدهی خارجی و مشکل تامین پول بعید است بتوانند از پس پیشنهاد ترابی بر بیایند و ظاهرا باید او را هم رفتنی دانست.
 
 
 
نامه هشداردهنده فیفا به فدراسیون فوتبال
باز هم بوی تعلیق می‌آید!
 
فدراسیون بین‌المللی فوتبال‌(فیفا) قصد دارد فدراسیون فوتبال ایران را زیر تیغ تعلیق ببرد. علت این تصمیم مسئولان فیفا مسئله دخالت مقامات قضایی و دولتی در امور مربوط به فدراسیون فوتبال است که حالا فدراسیون فوتبال ایران را در آستانه تعلیق قرار داده‌. این در‌حالی است که چندی پیش فدراسیون فوتبال به دلیل ایراداتی که به اساسنامه وارد شده بود، خطر تعلیق را احساس می‌کرد و حالا در شرایطی که هنوز این مشکل به‌صورت کامل حل نشده، به دلیلی مشابه دوباره سایه تعلیق را روی سر خود احساس می‌کند. در نامه ارسالی فیفا خطاب به مهدی محمدنبی آمده است؛
دبیرکل محترم
از طریق منابع مختلف قابل اعتماد از جمله رسانه‌هایی که سخنان مقام‌های مسئول را نقل کرده‌اند، متوجه شدیم که چند تن از اعضای ارشد فدراسیون فوتبال ایران از سوی سازمان بازرسی کل کشور متهم به «اهمال در انجام وظیفه» شده‌اند. دلیل این مسئله هم حکم اخیر کمیته تعیین وضعیت فیفا درباره یک مورد مربوط به عدم انجام وظایف در یک قرارداد بوده، جایی که فدراسیون فوتبال ایران محکوم به پرداخت حدود ۶ میلیون یورو به مارک ویلموتس، مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران شده است. همچنین متوجه شدیم که تحقیقات بیشتر و اقدام‌های قانونی احتمالی علیه این افراد از سوی دادستان کل تهران در دست بررسی است. پیش از هر چیز باید ذکر کنیم که فیفا و ای‌اف‌سی کاملا مخالف استفاده از تهدیدهای قانونی و تلاش برای مرعوب کردن فرد یا گروهی از افراد، آن‌هم با استفاده از قدرت مقام‌های قانونی بی‌ارتباط به آن‌ها، و در نتیجه زیر‌سوال رفتن قدرت‌شان هستند. با توجه به این مسئله، برای آن‌که تمام زوایای قضیه روشن شود، از شما درخواست می‌کنیم تا روز دوم سپتامبر‌ ۲۰۲۰ برای ای‌اف‌سی و فیفا مدارک لازم و مرتبط با وضعیت فدراسیون فوتبال و اتهام‌های طرح شده را ارسال کنید. از این فرصت استفاده کرده و به شما یادآوری می‌کنیم براساس بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۱۹ فیفا، اعضای فیفا باید مسایل و مشکلات‌شان را به شکل مستقل حل کنند و نباید تحت‌تاثیر فرد سومی باشند. هرگونه تخلف از این بند می‌تواند به اعمال جریمه از سوی فیفا منجر شود، از جمله تعلیق فدراسیون عضو. علاوه‌بر این و در ارتباط با مسایل پیش گفته شده، می‌خواهیم تاکید کنیم که هرگونه نقض بند یک ماده ۱۴ حتی در‌صورتی که تاثیر فرد سوم ناشی از تقصیر فدراسیون عضو نباشد، باز هم می‌تواند منجر به اعمال جریمه شود.
واکنش قابل‌تامل فدراسیون در پاسخ به نامه فیفا
بعد از دریافت این نامه توسط فدراسیون فوتبال، در نامه‌ای که روی تلگرام مرکز ارتباطات فدراسیون فوتبال آمد، اعلام شد: «فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران با تایید دریافت نامه مشترک فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا تاکید می‌کند همچون گذشته و همیشه ضمن احترام به قوانین فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، خود را مقید و ملتزم به رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می‌داند.» با این پاسخ که یک جواب منفی محترمانه به درخواست فیفا (مبنی بر ارسال مدارک ظرف 48 ساعت به منظور رسیدگی به پرونده دخالت بالادستی به مسائل فوتبال) است، به نظر می‌رسد فوتبال ایران خود را آماده تعلیق کرده است. فدراسیون فوتبال در این نامه به فیفا این‌طور پاسخ داده که قوانین ایران را جلوتر از اعمال نظر فیفا می‌داند.
 
 
 
قربانی واقعی «عصر جمعه»
رویا نونهالی در فیلم سینمایی «عصر جمعه» که به تازگی در نمایش خانگی منتشر شد، بازی خوب و باورپذیری داشته است
نویسنده: مائده کاشیان
 
فیلم سینمایی «عصر جمعه» به کارگردانی مونا زندی حقیقی پس از سال‌ها توقیف، به تازگی مجوز انتشار در نمایش خانگی را دریافت کرد. این فیلم که اولین بار در بیست‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و پس از آن توقیف شد، پنج شنبه هفته گذشته پس از گذشت 15 سال در نمایش خانگی منتشر شد. به بهانه انتشار این فیلم، نگاهی داشته‌ایم به بازی خوب رویا نونهالی و نقشی که او در این اثر ایفا کرده است.
«سوگند» زن عامی طبقه متوسط
فیلم «عصر جمعه» داستان زنی به نام «سوگند» با نام اصلی «شقایق» را روایت می‌کند که پس از سال‌ها، سر و کله خواهرش در زندگی او پیدا می‌شود و ماجراهایی در زندگی‌اش اتفاق می‌افتد. رویا نونهالی در این فیلم نقش شخصیت اصلی قصه یعنی همان «سوگند» را ایفا کرده است. این کاراکتر به همراه پسر نوجوان خود در یکی از طبقات آپارتمان کوچکی زندگی می‌کند و در خانه مشغول کار آرایشگری است. اتفاقاتی که در گذشته برای «سوگند» رخ داده، باعث شده است مسیر زندگی‌اش تغییر کند و سختی‌های زیادی را  متحمل شود و بار مسئولیت پسر بیکار و پردردسرش روی دوش او باشد. «سوگند» متعلق به قشر متوسط جامعه است که مانند مردم عامی به فال و طالع‌بینی اعتقاد دارد. سبک زندگی، نوع پوشش و ارتباط او با اطرافیانش نیز نشان می‌دهد «سوگند» زن خجالتی یا باهوشی نیست.
بازی خوب و قابل باور
رویا نونهالی در فیلم «عصر جمعه» با بازی خوب خود و درکی که از شخصیت «سوگند» داشته  است ویژگی‌های شخصیتی این کاراکتر را به نمایش می‌گذارد و مخاطب به خصوصیات مختلف او پی می‌برد. این بازیگر سعی کرده  است متناسب با آن چه از کاراکتر «سوگند» گفتیم، با لحن متفاوتی صحبت و حتی در طرز راه رفتن خود نیز هماهنگ با نقش عمل کند، به این ترتیب خیلی خوب به تماشاگر می‌فهماند که مقتدر نیست، در مقابل پسر نوجوان خود بسیار ضعیف است و به طور کلی شخصیت زودباور و ساده‌ای دارد. اگر کاراکتر «زیبا» در فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» را به یاد بیاورید متوجه خواهید شد که او در «عصر جمعه» درست در نقطه مقابل «زیبا» که زن آرام و محجوبی بود، قرار دارد و بازی بسیار متفاوتی داشته است. ناگفته نماند که طراحی لباس بسیار خوب او هم با نقشش کاملا هماهنگ است و تصویر «سوگند» را در ذهن مخاطب قابل باورتر می‌کند. رویا نونهالی با توجه به ریزه‌کاری‌های نقش خود موفق شده به تناسب قصه نشان بدهد که تنهایی و بی‌پناهی از او چه شخصیتی ساخته است، بنابراین مخاطب به «سوگند» نزدیک و با او تا انتهای قصه همراه می‌شود.
تاثیرگذار در سکانس مهم
رویا نونهالی در یکی از سکانس‌های بسیار مهم فیلم که قرار است راز بزرگی فاش شود، بسیار خوب از پس ایفای نقش خود برمی‌آید. او در این سکانس که باید اتفاق تلخی  را که در گذشته برایش رخ داده روایت کند، با بغض و حس بدی که از یادآوری آن اتفاق به او دست داده است، از راز زندگی‌اش پرده برمی‌دارد. رویا نونهالی با بازی فوق‌العاده خود، حس انزجار و ناراحتی‌اش را کاملا به تماشاگر منتقل می‌کند و حس همدلی او را در حساس‌ترین لحظه فیلم برمی‌انگیزد. رویا نونهالی سال 84 در بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر، برای بازی در این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اصلی زن شد، اما رقیب مهم او یعنی هدیه تهرانی، این جایزه را برای بازی در فیلم «چهارشنبه سوری»  اثر اصغر فرهادی از آن خود کرد، به این ترتیب رویا نونهالی این جایزه را از دست داد.