سریال بیپایان شکست های ترامپ


گروه سیاسی کورش شرفشاهی: در حالی که آمریکا به ریاست ترامپ بارها ایران را تهدید به انواع تحریمها کرده، اما گویا این بار همه چیز تفاوت دارد زیرا دیگر کمتر کشوری حاضر است ننگ سرسپردگی آمریکا را بپذیرد. ترامپ در حالی که مبارزات انتخاباتی را با جدیت پیگیری می کند، ایران را به عنوان سرفصل مبارزاتش در نظر گرفته و هیچ سخنرانی را بدون سواستفاده از نام ایران به پایان نبرده است. اما اشکال اینجاست که دروغ پراکنی و ادعاهای بی پایه را ملاک قرار داده که نه تنها به شکست منجر خواهد شد بلکه آبرو ریزی بدی را برایش به همراه خواهد داشت.

ادعای بازگشت تحریمها

از آنجا که آمریکا به دنبال اجرای بازگشت مکانیسم ماشه بود، مدعی شد که این کشور به منظور بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کرده است. وزیر امورخارجه آمریکا مدعی شد که با فعالسازی مکانیسم ماشه، تحریمهای سازمان ملل علیه ایران از سر گرفته خواهد شد. مایک پمپئو گفته اگر سازمان ملل متحد نتواند تحریمها را اجرا کند، این موضوع «پیامدهایی» خواهد داشت. وزیر خارجه آمریکا جزییاتی از تازهترین تهدید دولت ایالات متحده علیه یک سازمان بینالمللی را اعلام نکرد.او همچنین گفت: آمریکا متعهد میشود کسانی که تحریمهای ایران را نقض میکنند، مجازات کند.وزیرخارجه آمریکا با تکرار ادعاهای خود علیه ایران گفت که «با همکاری متحدان و شرکای خود {علیه ایران} کار خواهیم کرد».پمپئو مدعی شد که «با وضع مجدد تحریمها، دنیا امنتر خواهد شد».

واکنش جدی دبیرکل سازمان ملل

هنوز از ادعای پمپئو مدت زیادی نگذشته بود که دبیرکل سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت اعلام کرد اقدامی بر اساس ادعاهای آمریکا مبنی بر آغاز روند بازگردانی تحریم های بین المللی علیه ایران انجام نمی دهد. آنتونیو گوترش گفت که نمی تواند اقدامی در زمینه اظهارات آمریکا مبنی بر این که تمام تحریم های سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شده اند انجام دهد، چرا که «موجب ایجاد ابهام پیرامون این مسئله خواهد شد». گوترش در این باره در نامه ای به شورای امنیت، بیان کرد: این امر موجب ایجاد ابهام خواهد شد که آیا روند (اعمال تحریم ها) آغاز شد است و آیا انقضای تحریم ها هنوز به قوت خود باقی هستند یا نه.او افزود: دبیرکل نباید طوری پیش برود که انگار چنین ابهامی وجود ندارد. مقامات سازمان ملل به شورای امنیت در زمینه اجرای مقررات تحریم ها پشتیباتی فنی و اجرایی ارائه می کنند. دبیرکل سازمان ملل در این باره اظهار کرد که با توجه به این که درباره وضعیت حال حاضر تحریم های ایران هنوز شفاف سازی نشده است، هیچ اقدامی در حمایت از روند اعمال تحریم ها نمی کند.

مخالفت قاطع تروییکای اروپایی با آمریکا

اما تروییکای اروپا نیز با دبیرکل سازمان ملل همراه شد و تاکید کرد که این اقدام آمریکا قانونی نیست.به گزارش ایسنا، وزرای امور خارجه سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیه ای در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر اینکه تمام تحریم های سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شدهاند، تاکید کردند: آمریکا سی روز پیش به دنبال فعال کردن مکانیسم بازگردانی تحریم ها(اسنپ بک) بود که به مشارکت کنندگان توافق هسته ای اجازه می دهد اعمال دوباره تحریم های چندجانبه علیه ایران را که در سال ۲۰۱۵ طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت لغو شده بودند، مطالبه کنند.در ادامه این بیانیه آمده است: فرانسه، آلمان و انگلیس به خاطر دارند که آمریکا در ۸ ماه مه سال ۲۰۱۸ با خروج از این توافق، به مشارکت در آن پایان داد پس بن بر این اظهاریه دریافت شده از سوی آمریکا که به اعضای شورای امنیت داده شده و گفته شده بر اساس پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، از تاثیر قانونی برخوردار نیست. از این رو، هر تصمیم یا اقدامی که براساس این روند یا نتیجه آن در پیش گرفته شود نیز وجاهت قانونی نخواهد داشت.این سه کشور علاوه بر این بیان کردند: هدف ما حفظ اختیار و تمامیت شورای امنیت سازمان ملل است. تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) کاملا به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که سند قانونی توافق هسته ای است، پایبند می باشند. ما برای حفظ توافق هسته ای به طور خستگی ناپذیری فعالیت کرده ایم و به این کار ادامه خواهیم داد.

نمایش موفقیت آمیز نبود

همچنین وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای به ادعای آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه ایران واکنش نشان داد و تاکید کرد: آمریکا با گمانه زنی برای اجرای روند از سرگیری قطعنامههای تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران که پس از انعقاد برجام در سال ۲۰۱۵ لغو شده بودند، جامعه جهانی را به سمت گمراهی می کشاند.وزارت خارجه روسیه افزود: شورای امنیت سازمان ملل اقداماتی را که منجر به از سرگیری تحریم های پیشین علیه ایران میشود، نپذیرفت. کاری که واشنگتن انجام می دهد، چیزی بیشتر از اجرای یک نمایش نیست. آنها صحنه پردازی می کنند تا سیاست خود یعنی «فشار حداکثری بر ایران» را به شورای امنیت بقبولانند و این سازمان معتبر را به ابزار دست خود تبدیل کند. اجرای این نمایش موفقیت آمیز نبود.

هشدار ایران به آمریکا و دستنشاندههایش

در این رابطه وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آمریکا امروز در حالی به دروغ مدعی بازگشت قطعنامههای تحریمی شورای امنیت ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران است که درخواست آمریکا به عنوان یک کشور غیرعضو در برجام برای آغاز روند احیای تحریمها از اساس از سوی شورای امنیت رد شده و این روند هیچگاه آغاز نشده که امروز به سرانجام رسیده باشد.وزارت خارجه کشورمان در بیانیه خود آورده است: وزیر امور خارجه آمریکا خود نیز می داند که ادعایش در مورد بازگشت تحریمهای شورای امنیت بی اساس، باطل و فاقد هرگونه اثرگذاری قانونی است و لذا به روش مالوف خود اقدام به تهدید و ارعاب کشورها به وضع تحریمهای ملی فرامرزی علیه آنان کرده است که خود بهترین گواه اعتراف آمریکا به شکست در حرکتش در شورای امنیت است.همانگونه که جمهوری اسلامی ایران بار ها تاکید کرده ، رژیم ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت جهانی است؛ این واقعیت هیچگاه مانند امروز که آمریکا علنا به ارعاب و تهدید جهان میپردازد و قطعنامههای شورای امنیت را به هیچ میانگارد، نمایان و علنی نشده بود.رویکرد رژیم کنونی آمریکا خطری بزرگ برای صلح و امنیت بینالمللی و تهدیدی بی سابقه برای سازمان ملل متحد و شورای امنیت است. این بار وزیر خارجه رژیم آمریکا نه تنها تمامی اصول حقوق بینالملل و منشور ملل متحد را به سخره میگیرد بلکه رسما و علنا جامعه بینالمللی را به چالش کشیده و قلدری و یاغیگری دولتش را از اقدامات پشت صحنه به حرکت وقیحانه علنی تبدیل میکند.جمهوری اسلامی ایران تأکید مینماید که چنانچه آمریکا رأسا - یا با همکاری معدود دستنشاندههای خود اقدامی در راستای این تهدیدات انجام دهد با واکنش جدی مواجه خواهد شد و مسئول تمامی عواقب خطرناک آن خواهد بود.