تجار و بازرگانان نباید درگیر موانع اداری شوند


رئیس جمهور وزیر جدید صمت را مکلف کرد، زنجیره کامل تامین و توزیع شامل تولید، صادرات و واردات کشور، از مرحله ثبت سفارش تا توزیع کالا در فروشگاه ها را ایجاد و زمینه دسترسی همه مدیران، فعالان اقتصادی و عموم مردم به این سامانه را فراهم کند، تا در هر لحظه همه بتوانند از تمامی مراحل ورود، توزیع و میزان و موجودی کالا در کشور مطلع شوند.

به گزارش ایسنا، در یکصد و هفتادمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست حسن روحانی، پیرو مصوبات و مباحث جلسات گذشته در خصوص ایجاد و فعال سازی سامانه جامع اطلاعات تجارت کشور، وزارت صمت از روند ایجاد این سامانه و فعالیت آن گزارشی ارائه کرد.

رئیس جمهور این سامانه را مرکز اطلاعات و مدیریت کالا و واردات و صادرات کشور توصیف کرد و با تاکید بر نیاز مبرم اقتصاد کشور به آن و ضرورت تکمیل پوشش گسترده این سامانه افزود: فقدان انسجام و چند بخشی بودن نظام گردش اطلاعات زنجیره تامین، تولید و توزیع کالا در کشور دهه های متمادی استمرار داشته که نه تنها فعالان، تولیدکنندگان و مدیران اقتصادی کشور را با کمبود اطلاعات مدیریتی روبرو کرده بود، زمینه ای برای سواستفاده ها نیز ایجاد کرده که به آرامش و امنیت روانی مردم در حوزه اقتصاد آسیب می زد.

رئیس جمهور با بیان اینکه این سامانه باید بتواند تمامی حلقه های مسیر تامین و توزیع کالا را به یکدیگر متصل کند، اظهار داشت: این سامانه با ایجاد شفافیت، امکان مقابله موثرتر با فساد و قاچاق را فراهم خواهد کرد و یک اقدام بزرگ در حوزه ساماندهی اقتصاد محسوب می شود.

روحانی تصریح کرد: همه دستگاه ها از جمله گمرک و بیمه موظف هستند اقدامات خود را برای پیوستن کامل به این سامانه، به سرعت انجام دهند.

در ادامه جلسه و پس از گزارش رئیس بانک مرکزی از عملکرد ۱۰۸ صادرکننده نمونه کشور که در طول سال گذشته به ۱۰۰ درصد تعهد خود برای بازگرداندن بالغ بر ۲۶ میلیارد دلار ارز صادراتی به چرخه اقتصادی عمل کرده اند، مقرر شد مشوق هایی برای صادرکنندگان خوشنام در نظر گرفته شود.

رئیس جمهور در این جلسه با تاکید بر این نکته که تجار و بازرگانان کشور چه در شرایط جنگ اقتصادی و چه در شرایط عادی به هیچ وجه نباید در مسیر فعالیت خود درگیر موانع اداری شوند، گفت: در کنار رفع موانع و ایجاد سهولت و سرعت برای فعالیت بازرگانان، دولت وظیفه خود می داند برای آن دسته از صادرکنندگان خوش سابقه و متعهد کشور که در شرایط سخت اخیر عملکرد موثر و مفیدی داشته اند، مشوق هایی در نظر بگیرد.روحانی دستور داد سازمان مالیاتی، نسبت به برگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگانی که تعهدات خود را انجام می دهند حداکثر ظرف دو هفته اقدام کند.در این جلسه مقرر شد مالیات ارزش افزوده کلیه صادرکنندگان با اعلام بانک مرکزی و به نسبت ایفای تعهد برگشت ارز صادراتی در مدت ۲ هفته برگردانده شود.

موانع تولید و امضاهای طلایی

این اظهارات روحانی در حالی مطرح می شود که بارها دولتمردان بر این معضل تاکید کرده اند به نوعی که وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان "بهدنبال حذف موانع و امضاهای طلایی هستیم" گفت: ظرف سه ماه آینده معادن حبسشده آزاد میشوند که ظرفیت جدید برای اشتغال و توسعه کشور است. علیرضا رزمحسینی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس و نشست با فعالان اقتصادی این استان بر ضرورت تقویت بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: بهدنبال حذف موانع تولید و امضاهای طلایی هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: فعالان اقتصادی اگر نسبت به امنیت و تسهیل در مسیر سرمایهگذاری اطمینان داشته باشند، با خیال راحت وارد حوزه تولید و اشتغال میشوند.وی با اشاره به اینکه در دولت نیز تأکید رئیس جمهور، هماهنگی میان نهادها و دستگاههای ذیربط در پشتیبانی از تولید است، یادآور شد: هماهنگی بسیار خوبی میان وزارت صمت، جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی وجود دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در جهت تغییر برخی سیاستها برای حمایت از واحدهای تولیدی، در تعامل با بانک مرکزی تلاش خواهیم کرد.رزمحسینی گفت: علیرغم همه تحریمها و مشکلات اما بهسمت فراوانی کالا، افزایش تولید، سهشیفته کردن واحدها، تکمیل زنجیرهها و فعالسازی واحدهای راکد و ظرفیتهای خالی حرکت خواهیم کرد.

وی همچنین اعلام کرد: مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در خصوص احیای واحدهای راکد و غیرفعال سراسر کشور مسئولیت دارد و این مهم را در دستور کار قرار میدهد.وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: باید باور کنیم که در یک جنگ اقتصادی تمامعیار قرار داریم و علاوه بر تحریمها، کرونا هم اضافه شده که هزینههای درمان و سلامت را به کشور تحمیل کرده است.

رزمحسینی در ادامه تصریح کرد: اما با وجود همه این مشکلات کمبود کالایی در کشور وجود ندارد.وی با اعلام اینکه اعمال برخی محدودیتها در بانک مرکزی بهسبب کمبود منابع ارزی بوده است، گفت: این موضوع به فعالان اقتصادی فشار آورده است اما درصدد آن هستیم که ضمن حفظ پایه پولی شرایط و مسیری را فراهم و هموار کنیم تا واردات مواد اولیه بهراحتی صورت گیرد.

وزیر صمت در خصوص بازرسیها نیز بیان کرد: بازرسی از بازار باید توسط خود مردم انجام شود به این معنا که بازرسیها باید مردمی و ثبات نسبی قیمت بر بازار ایجاد گردد.رزمحسینی اعلام کرد: ظرف سه ماه آینده معادن حبسشده آزاد میشوند که ظرفیت جدید برای اشتغال و توسعه کشور است.وی از تفویض اختیارات لازم به استانها خبر داد و گفت: درصدد حذف بخشنامههای زائد و رفع موانع و بروکراسیهای سخت اداری هستیم.

دستور تکمیل پروژ انتقال گاز البرز

همچنین رییس جمهور دستور تامین اعتبار خط انتقال گاز بویین زهرا -کرج را صادر کرد و این پروژه امسال به سرانجام می رسد.به گزارش ایلنا، عزیزاله از رییس جمهوری درخواست تامین و تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه انتقال گاز بویین زهرا - کرج را مطرح کرد که دکتر روحانی در این زمینه دستور لازم صادر کرد.پیش از این قرار بود که فاز یک این پروژه تا پایان سال ۹۹ تکمیل شود و فاز دوم نیز در سال ۱۴۰۰ به سرانجام برسد.بر این اساس، این تقاضا مطرح شد که با تامین اعتبار، هر ۲ فاز پروژه انتقال گاز بویین زهرا-کرج تا پایان سال ۹۹ تکمیل شده و به بهره برداری برسد.با تکمیل این پروژه علاوه بر تامین گاز مصارف خانگی استان، شهرک های صنعتی امید البرز، نجم آباد، منطقه ویژه اقتصادی پیام، شهرک صنعتی کوثر، ۲۵ شهرک گلخانه ای و بیش از ۲ هزار واحدصنعتی موجود، تامین گاز استان تا ۵۰ سال تضمین می شود. رییس جمهوری از وزیر نفت خواست تا ضمن تامین اعتبار این پروژه امسال بهره برداری شود.