واکنش منفی بازار به کرونای ترامپ


پس از انتشار خبر مبتلا شدن ترامپ به کرونا، بازار نفت با کاهش قیمت مواجه شد، کارشناسان نیز بر این باورند که بهبود و عدم بهبود ترامپ می تواند تاثیرات بیشتری نیز بر بازار نفت داشته باشد.

قیمت نفت پس از اعلام مثبت شدن تست کرونای دونالد ترامپ، با تشدید روند کاهشی خود در معاملات روز جمعه روبه رو شد.

بهای معاملات نفت برنت در پی انتشار این خبر یک دلار و ۴۷ سنت معادل ۳.۶ درصد کاهش یافت و به ۳۹ دلار و چهار سنت در هر بشکه رسید.

بهای نفت آمریکا یک دلار و ۴۰ سنت معادل ۳.۶ درصد کاهش یافت و به ۳۷ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید.

شاخص نفت آمریکا در مسیر ثبت حدود شش درصد کاهش هفتگی و نفت برنت بیش از هفت درصد کاهش هفتگی قرار دارد که دومین کاهش هفتگی متوالی هر دو شاخص خواهد بود.

رییس جمهور آمریکایی در توییتی نوشت: تست ابتلا به کووید ۱۹ وی و ملانیا ترامپ، بانوی اول مثبت اعلام شده است. دونالد ترامپ پیشتر از آغاز فرآیند قرنطینه پس از مثبت شدن تست کرونای هوپ هیکز، مشاور ارشدش خبر داده بود.

نفت پیش از اعلام این خبر هم تحت تاثیر ابهامات درباره به توافق رسیدن کنگره و کاخ سفید درباره بسته کمک مالی کرونایی جدید روند کاهشی داشت و اعلام خبر مثبت شدن تست کرونای ترامپ این روند را تشدید کرد. استفن اینس، استراتژیست ارشد شرکت اکسی کورپ با اشاره به رییس جمهور آمریکا، گفت: قیمت نفت در برابر اخبار کووید به شدت حساس مانده زیرا این دیدگاه تقویت شده که هر کسی حتی رییس یک دولت هم در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارد. این خبر احتمال پیروزی جو بایدن، نامزد دموکرات را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که بیش از یک ماه دیگر برگزار می شود، تقویت کرده است. در این بین، نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در سپتامبر ۱۶۰ هزار بشکه در روز نسبت به اوت افزایش پیدا کرده است. این افزایش عمدتا نتیجه عرضه بیشتر از سوی لیبی و ایران بوده که از مشارکت در توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف هستند. تولید نفت لیبی پس از رفع محاصره تاسیسات نفتی این کشور از سوی ارتش ملی لیبی، سریعتر از انتظار تحلیلگران احیا شده و به ۲۷۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است. یک منبع آگاه لیبیایی به رویترز گفت: لیبی فعالیت صادرات نفت را تسریع کرده است. بر اساس گزارش رویترز، موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در جهان به بیش از ۳۴ میلیون نفر افزایش پیدا کرده که حدود دو میلیون نفر بالاتر از اواخر هفته گذشته بوده است. شمار قربانیان پاندمی هفته جاری از مرز یک میلیون نفر گذشت و چندین کشور محدودیتهای مقابله با شیوع بیماری را تشدید کرده و به دنبال اجرای قرنطینه بوده اند و این موضوع نگرانیها نسبت به تضعیف شدن بیشتر تقاضا برای نفت را برانگیخته است

شاخص میانگین نفت آمریکا در یک هفته کاری گذشته، افت ۶ درصدی داشته است و شاخص میانگین نفت برنت نیز با افت ۷ درصدی ، یک هفته کاری گذشته را پشت سر گذاشته است.

کارشناسان معتقدند قیمت نفت پیش از اعلام مثبت شدن تست کرونای دونالد ترامپ نیز، تحت تاثیر ابهامات تصویب بسته حمایتی کاخ سفید روند کاهشی داشته است.

در این بین، نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر ۱۶۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه آگوست افزایش پیدا کرده است. این افزایش عمدتا نتیجه عرضه بیشتر از سوی لیبی و ایران بوده که از مشارکت در توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف هستند. به گزارش ایسنا، بازار نفت پیش از اعلام ابتلای ترامپ به کووید ۱۹ دچار کاهش قیمت شده بود و طبق گفته مارشال استیوز، تحلیلگر بازارهای انرژی در شرکت آی اچ اس مارکیت، نگرانیها نسبت به رشد تقاضا در سه ماهه چهارم، جو بازار را تیره کرده است.

سرمایه گذاران در بازارهای نفت به دقت روند شیوع بیماری را که در بخشهایی از اروپا تشدید شده است، زیر نظر دارند زیرا در صورت کندی رشد اقتصادها، تاثیر مستقیمی بر تقاضا برای کالاها خواهد داشت. بر اساس گزارش مارکت واچ، موضوع نگران کننده دیگر برای بازار، افزایش عرضه نفت در شرایط فعلی است.

نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت ۱۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. همچنین انتظار می رود پس از رفع محاصره هشت ماهه بنادر و تاسیسات نفتی لیبی توسط ژنرال خلیفه حفتر، نفت بیشتری از سوی این کشور به بازار جهانی عرضه شود.

آمار روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز نشان داد ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به ۲۵ سپتامبر دو میلیون بشکه کاهش داشته که سومین کاهش هفتگی متوالی بوده است. با این حال شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته شش حلقه افزایش پیدا کرده و به ۱۸۹ حلقه رسیده که دومین رشد هفتگی متوالی بود و از افزایش تولید آمریکا در روزهای آینده حکایت داشت.

مثبت شدن آزمایش کودیید ۱۹ ترامپ وضعیت فعلی بازار را تیره تر کرده و پیش بینی ها نیز حاکی از کاهش تقاضا و نابسامانی بازار نفت است، با این حال کارشناسان بر این باورند که رهایی و عدم رهایی ترامپ از این بیماری می تواند تاثیرات مثبت و منفی در بازار نفت و اقتصاد دنیا داشته باشد