غافلگیری در اردیبهشت

شیما جهانبخش
خبرنگار
 وقوع سیلاب در 8 استان تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سمنان، اصفهان، سیستان و بلوچستان و یزد موجب از دست رفتن جان 10 تن از هموطنانمان شد.
بیشترین خسارت‌ها مربوط به استان‌های کرمان و یزد بوده است.


«علی بختیاری» سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» گفت: با وقوع این سیلاب ها از ساعت ۸ تا ۱۲ روز سه‌شنبه (چهاردهم اردیبهشت‌ماه) خسارت‌هایی به این استان‌ها وارد شد.
به‌ گفته بختیاری، 12 نفر بر اثر حوادث جوی مصدوم شده‌اند. ۲ نفر از مجروحان بر اثر اصابت رعد و برق دچار آسیب دیدگی شده‌اند و شش نفر در گلباف کرمان و سه نفر در اردکان هم جان باخته‌اند. یک نفر نیز در کرمان مفقود شده و جست و جوها همچنان برای یافتن این فرد ادامه دارد.
بی توجهی به هشدارها
«احسان بالاکتفی» مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد هم در این زمینه به «ایران» گفت: با توجه به هشدارهای هواشناسی و احتمال جاری شدن سیلاب، در برخی مناطق استان به شهروندان هشدار داده بودیم از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند اما با وجود این برخی افراد با خودروهای شخصی در مناطق مستعد وقوع سیلاب اقدام به اتراق کرده بودند.
وی با اشاره به آمادگی سازمان امداد و نجات ادامه داد: با حضور و اقدام بموقع نیروهای امدادی، ۱۰ مسافر گرفتار در سیلاب جاده اردکان - چوپانان نجات یافته و به منطقه امن منتقل شدند. البته تا این لحظه هنوز ۲ نفر پیدا نشده‌اند و جست‌و‌جو برای نجات آنها با همکاری نیروهای مختلف امدادی ادامه دارد. به‌ گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد، بنا بر اظهار یکی از نجات یافتگان، یک دستگاه خودروی پژو، زودتر از دیگر خودروها درگیر سیل شده اما با وجود پیشروی عوامل هلال احمر در آب در حدود 500 متر، اثری از خودروی پژو و سرنشین دوم خودروی پراید مشاهده نشده است.
بالاکتفی، بیشترین میزان بارندگی با ۲۱ میلیمتر را در ایستگاه باران سنجی روستای زردین شهرستان تفت اعلام کرد و گفت: وقوع سیلاب در 3 شهرستان اردکان، مهریز و بهاباد خسارت زیادی نداشته و تنها بارش تگرگ به درختان میوه خسارت زده است . البته میزان دقیق خسارت ها بعد ازبررسی و جمع‌بندی کامل اطلاعات مشخص می‌شود.
مردم فریب بستر خشک رودخانه‌ها را نخورند
«مجید سعیدی» مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان هم از خسارت سیلاب به حوزه‌های راه و کشاورزی در برخی مناطق استان کرمان خبر داد و اظهار داشت: بارندگی‌های چند روز اخیر منجر به خسارت هایی در حوزه راه بخش شهداد و گلباف شده است. همچنین محور سیرچ به شهداد و اندوهجرد نیز خسارت‌هایی دیده و تعدادی از واحدهای مسکونی روستاهای «حرمک» و «نسک» واقع در بخش گلباف هم دچار آبگرفتگی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به خسارت به بخش کشاورزی روستاهای حرمک و نسک گفت: راه روستایی و کشاورزی شهرستان فاریاب نیز دچار خسارت شده و محور «قلعه گنج- رمشک- فنوج» هم تا اطلاع ثانوی به‌دلیل خسارت مسدود است. وی با اشاره به اینکه طبق اعلام اداره کل هواشناسی، رگبارهای پراکنده و رعد و برق تا اواخر هفته جاری در سطح استان کرمان بویژه در غرب و جنوب غرب ادامه خواهد داشت، افزود: احتمال طغیان رودخانه‌های فصلی وجود دارد به‌همین خاطر به طور جدی از مردم می‌خواهیم از نزدیک شدن به مسیل‌ها پرهیز کنند. مردم فریب بستر خشک رودخانه‌ها را نخورند چون بارندگی در بالادست موجب می‌شود طی چند لحظه این رودخانه‌ها مملو از سیلاب شوند.
سعیدی با اشاره به جان باختن 6نفر از کارکنان اداره برق بخش گلباف اظهار داشت: بر اثر بارش‌ها برق 2روستای حرمک و نسک قطع می‌شود که برای رفع این مشکل اکیپی از اداره برق منطقه اعزام می‌شود اما هنگام عبور این اکیپ از رودخانه سیلابی آنها اسیر شدت  آب رودخانه فصلی می‌شوند و متأسفانه ۶ نفر از آنها جان خود را از دست می‌دهند. همچنین بر اثر بروز رعد و برق در شهرستان راور هم یک جوان در کارگاه بلوک زنی دچار برق گرفتگی شده و جان خود را از دست داده است.