مصوبه ناعادلانه در حق مردم و متخصصین پوست

به تازگی با یک مصوبه، پزشکان عمومی که فاقد تخصص و تجربه لازم در امور درمانی و زیبایی پوست هستند، مجاز به انجام برخی از اقدامات که صلاحیت انجام آن را تا پیش از این نداشتند،
روی چهره مردم انجام دهند مانند انجام تزریقات ژل، بوتاکس، لیزر و... به منظور زیبایی و جوانسازی مردم
آفتاب یزد - نجمه حمزه نیا: تبعات دخالت‌های بی‌حد و فراقانونی افراد فاقد تخصص، تجربه و صلاحیت‌های پزشکی چیزی جز صدمه به روح و جسم همنوعان نخواهد بود. در تشخیص و درمان بیماری‌های پوستی و انجام پروسیجرهای تشخیصی و درمانی، یک متختص رشته تخصصی پوست با گذراندن دوره چهارساله موفق به اخذ مدرک تخصص می‌شود ولی عده‌ای بدون تخصص و صرفا با گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه مدت به هدف خود میرسند و به اصطلاح راه چهارساله را چهار هفته‌ای و حتی کمتر طی می‌کنند (پزشک عمومی متخصص می‌شود). این رخداد ناگوار علاوه برتهدید آموزش پزشکی و تخصصی، موجب صدمه جدی به سلامت جامعه و بیماران می‌شود. در چنین شرایطی است که دیگر سکوت متخصصین هیچ توجیهی ندارد و چه بسا خیانت به بیماران و آینده این رشته مهم و تاثیرگذار است. به تازگی با یک مصوبه، پزشکان عمومی که فاقد تخصص و تجربه لازم در امور درمانی و زیبایی پوست هستند، مجاز به انجام برخی از اقدامات که صلاحیت انجام آن را تا پیش از این نداشتند، روی چهره مردم انجام دهند مانند انجام تزریقات ژل، بوتاکس، لیزر و...به منظور زیبایی و جوانسازی مردم؛ این در شرایطی است که کشور به حضور و فعالیت این پزشکان که خط مقدم درمان در اقصی نقاط هستند نیاز دارد. مداخله در امور تخصصی عوارض بسیاری دارد و حتی در بسیاری موارد، تقاضای کاذب و القایی برای دریافت خدمات زیبایی پوست توسط افراد فاقد تخصص در مردم بخصوص جوانان ایجاد می‌کند. با افزایش این تقاضا در میان مردم، دولت مجبور است ارز هنگفتی برای واردات تجهیزات، مواد مصرفی، ژل، بوتاکس، نخ لیف... تخصیص دهد. این یعنی القاء یک خواسته که در صورت ورود پزشکان عمومی به امور تخصصی و زیبایی پوست برای مردم، چند برابر اثر القایی خواهد داشت؛ پیامد آن تغییر فرهنگ و شکل ظاهری مردم، درخواست تزریق ژل، بوتاکس... حتی در سنین جوانی و نوجوانی خواهد بود. از سوی دیگر متخصصین پوست و دانشجویان تخصص پوست نیز از چرخه تحصیل و درمان به مرور خارج خواهند شد. در آستانه هشتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی، دوشنبه ۲۱تیرماه ۱۴۰۰ شاهد تجمع جمعی از پزشکان، اعضاء هئیت علمی و دستیارهای رشته تخصصی پوست در اعتراض به مصوبه اخیر کمیسیون ملی صلاحیت‌های حرفه‌ای که سازمان نظام پزشکی در تصویب آن دخیل بود، مقابل ساختمان وزارت کشور بودیم. معترضین، این مصوبه اخیر را ناعادلانه در حق متخصصین پوست و مردم می‌دانند؛ آنان البته قبلا نیز چندین بار اعتراض کرده بودند ولی اثری نداشت. دست نوشته‌هایی که روی آن‌ها شعارهایی نوشته شده بود و عکسهایی از عوارض مداخلات افراد فاقد تخصص و تجربه روی پوست و موی مردم در دست داشتند. «تخصص میانبر ندارد؛ اعتراض حق ماست»، «به شرایط موجود تن نمی‌دهیم»، «پزشک پوست و مو، متخصص نیست»، «سازمان نظام پزشکی حمایت»، «در حق پزشکان متخصص پوست ظلم شده است» و ... ازجمله مهم‌ترین شعارها بودند. لذا با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در اینباره با دکتر فرهاد هنجنی، رئیس انجمن متخصصین پوست ایران و دکتر محمد ایمانی، عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین پوست ایران گفتگو کرده است.
در ابتدا رئیس انجمن متخصصین پوست ایران در اینباره گفت: پزشکان عمومی هم همکار ما هستند اما راهش این نیست که وارد تخصص پوست شوند. اینطور نباشد که به خاطر منافع مالی به سمت تخصص پوست بیایند چراکه این کار ممکن است مضرات جانی برای بیمار داشته باشد. خواسته ما در وهله اول این است که حیطه کاری هر کسی مشخص باشد زیرا ما هم زحمت کشیده‌ایم و در اصل نسبت به دخالت پزشکان عمومی در امور تخصصی رشته پوست، از کمیسیون ملی حرف پزشکی گلایه کرد.


دکتر هنجنی در ادامه با توجه به اعتراض دستیاران پوست نسبت به مداخله پزشکان عمومی در امور تخصصی رشته پوست، بیان کرد: دستیاران رشته پوست نسبت به آنچه تحت عنوان مصوبات کمیسیون ملی تعیین صلاحیت شاغلان حرف پزشکی و وابسته به آن، اعلام می‌شود، اعتراض دارندزیرا آن‌ها ۶ سال می‌کشند و با حقوق اندک دستیاری می‌گذرانند تا به عنوان متخصص پوست بتوانند وارد بازار کار شوند و باید در یک کلمه گفت که کسب علم میانبر ندارد که پزشکان عمومی می‌خواهند آن را طی کنند.
رئیس انجمن متخصصین پوست ایران با اشاره به اعتراض دستیاران رشته پوست نسبت به مداخلات پزشکان عمومی، اضافه کرد: روشی که کمیسیون ملی تعیین صلاحیت شاغلان حرف پزشکی و وابسته به آن، بر اساس آن تصمیم‌گیری می‌کند، درست نیست. زیرا، دستیاران پوست به عنوان معترض مداخله پزشکان عمومی در امور تخصصی رشته پوست، باید در این کمیسیون باشیم و از ادعاهای خودمان دفاع کنیم.
وی ادامه داد: صرف ارائه مستندات به این کمیسیون کافی نیست. زیرا، ما شنیده‌ایم در همین کمیسیون تصمیم گرفته شده که پزشکان عمومی نسبت به ارائه برخی خدمات متخصصین پوست در مطب خود مجاز باشند که این اصلاً درست نیست.
دکتر هنجنی با اشاره به آموزش‌های دانشگاهی تخصصی دستیاران در هر رشته پزشکی گفت: نمی‌توان به صرف گذراندن دوره‌ای کوتاه مدت مثل لیزر، تزریق ژل و بوتاکس و...، اجازه داشت در امور تخصصی رشته پوست دخالت کرد. پس تکلیف دستیارانی که ۶ سال از عمر خود را صرف گرفتن تخصص و گذراندن دوره طرح می‌کنند، چیست.
رئیس انجمن متخصصین پوست ایران افزود: آنچه را کمیسیون ملی تعیین صلاحیت شاغلان حرف پزشکی و وابسته به آن، برای پزشکان عمومی مجاز اعلام کرده است، در حیطه رشته تخصصی پوست است.
وی اظهار کرد: مگر می‌شود با گذراندن دو سه دوره کوتاه مدت بتوان جایگزین متخصصین آن رشته شد. چنین تصمیم گیری‌هایی فقط برای متخصصین پوست نخواهد بود و بعدها می‌تواند رشته‌های دیگر پزشکی مانند متخصصین گوارش، متخصصین پاتولوژی و... را نیز درگیر کند و به طور کلی می‌توان گفت این اول راه است که اگر جلوی آن گرفته نشود می‌تواند مشکلات بسیاری را برای سلامت جامعه در پی داشته باشد.
دکتر هنجنی مطرح کرد: به طور کلی حرف ما این است که هیئت بورد رشته پوست و انجمن متخصصین پوست ایران، به صورت فعال‌تر به این کمیسیون دعوت شوند و در جریان تصمیمات کمیسیون قرار بگیرند. چون ذی نفع ماجرا ما هستیم و باید حضور داشته باشیم و نمی‌توان بدون حضور افراد خبره در این تخصص و چندین جلسه این تصمیم مهم را گرفت.
رئیس انجمن متخصصین پوست ایران خاطرنشان کرد: پزشکان عمومی باید در خط اول باشند و در ابتدا به وسیله بررسی‌هایی لازم مانند اندازه‌گیری فشارخون، دیابت و... به سلامت جامعه یاری رسانند نه اینکه کار بوتاکس و زیبایی که در تخصص آن‌ها نیست را انجام دهند ولی متاسفانه پزشکان عمومی از جایگاه مشخصی برخوردار نیستند.
وی افزود: در اغلب کشورها پزشکان عمومی پس از گذراندن تحصیلات خویش، با انتخاب یک تخصص مانند پزشک خانواده و... به صورت تخصصی به تحصیل خود ادامه می‌دهند که از هر لحاظی به سلامت جامعه بیشتر کمک می‌کند.
> نتیجه چنین مصوباتی
آسیب به سلامت مردم است
در ادامه نیز دکتر ایمانی در این باره خاطرنشان کرد: یک روز قبل از امتحان ارتقا رشته‌های تخصصی و در بحبوبه انتخابات نظام پزشکی از طریق فضای مجازی و مصاحبه رئیس انجمن پزشکان عمومی متاسفانه متوجه موضوعی تحت عنوان «مصوبه کمیسیون ملی صلاحیت‌های حرفه‌ای مبنی بر مجوز انجام اعمال زیبایی توسط پزشکان عمومی» شدیم.
این عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین پوست ایران با بیان این نکته که مهمترین نتیجه و پیامد چنین مصوباتی آسیب به سلامت مردم است، اضافه کرد: پزشکان عمومی به جای گذراندن دوره تخصصی با گذراندن دوره‌های کوتاه‌مدت که در حال حاضر نیز توسط ارگان‌هایی مانند جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود، قرار است در انجام امور زیبایی آموزش ببینند و شروع به آزمون و خطا روی مردم کنند که می‌تواند اثرات غیرقابل جبرانی در سلامت افراد داشته باشد.
وی ابراز کرد: بی‌شک عوارض بی‌شمار و پرونده‌های شکایت بسیار زیادی که در سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی در جریان است، نتیجه همین آموزش‌های بی‌ضابطه و آزمون و خطا روی مردم است.
دکتر ایمانی ادامه داد: از طرف دیگر اعلام چنین مصوبه‌ای به صورت غیر مسئولانه و نامتعارف آن هم یک روز قبل از امتحان ارتقا رزیدنتی رشته‌های مختلف تخصصی، عملا به معنای سخره گرفتن سیستم آموزش پزشکی و تخصصی در کشور است.
این عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین پوست ایران با بیان این نکته که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است در مصوبات خود، سیاست‌های کلی نظام سلامت کشور و اسناد بالادستی نظام را درنظر بگیرد، اضافه کرد: از جمله اسناد بالا دستی ماده ۷۴ برنامه ششم توسعه کشور است که وزارت بهداشت را مکلف نموده بر اجرای نظام خدمات جامع و همگانی سلامت با اولویت «پیشگیری و بهداشت» بر «درمان» مبتنی بر مراقبت‌های اولیه سلامت با محوریت سطح‌بندی خدمات، نظام ارجاع، پزشک خانواده با به کار‌گیری پزشکان عمومی توجه ویژه‌ای داشته باشد.
دکتر ایمانی تصریح کرد: همچنین با عنایت به اسناد بالادستی نظام سلامت ابلاغیه سیاست‌های کلی نظام سلامت، مورد تایید مقام معظم رهبری در فروردین ۹۳ که بر «ممانعت از تقاضای القایی و نظام سطح‌بندی خدمات و نظام ارجاع» تاکید دارد، متاسفانه مصوبه جدید که باعث اعتراض همکاران من شده است، بطور واضح نقض سیاستهای کلی نظام سلامت کشور است و باعث بحران در نظام سلامت و آموزش پزشکی و آسیب به سلامت مردم خواهد شد.
وی در پایان گفت: خواسته اصلی تجمع‌کنندگان و همکاران اینجانب که روز گذشته از سراسر کشور مقابل وزارت کشور تجمع کرده اند، لغو صریح و سریع این مصوبه می‌باشد زیرا می‌تواند اثرات ناگواری بر سلامت افراد داشته باشد و نظام سلامت را با مشکلات بسیاری رو به رو می‌کند.
> خواسته‌های به حق پزشکان متخصص پوست از وزیر
جناب آقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی
با سلام و احترام
متاسفانه از طریق بیانیه منتشر شده توسط انجمن پزشکان عمومی مطلع شدیم بخشنامه‌ای عجیب و دور از ذهن در جهت واگذاری کلیه اعمال تخصصی رشته پوست به پزشکان عمومی با گذراندن دوره‌هایی کوتاه مدت، از سوی کمیسیون ملی سازمان نظام پزشکی کشور تهیه و تصویب شده است. بدینوسیله ما جمعی ازدستیاران تخصصی پوست کشور، متخصصین پوست و اعضای هیئت علمی و بورد تخصصی این رشته مراتب اعتراض شدید خود نسبت به نادیده گرفتن حقوق رزیدنت‌ها و متخصصین و علی الخصوص بیماران نیازمند خدمات تخصصی این رشته را به شرح ذیل به استحضار می‌رسانیم:
۱- این موضوع که این مصوبه پیش از حتی ابلاغ رسمی وزارت و با بی‌خبری کامل کل جامعه متخصصین و انجمن متخصصین پوست کشور، توسط انجمن پزشکان عمومی با جزییات کامل بصورت بیانیه اعلام می‌گردد خود بطور کامل گویای همان دغدغه‌ای بود که بارها اشاره شده و آن لابی‌گری جریانی خاص از قدرت و زر و زور برای تسلط بر تخصص‌های پزشکی و نابودی کامل این رشته‌ها و خارج نمودن پزشکی از مدار علم و دانش و تخصص و تجاری‌سازی و سپردن آن به منفعت طلبان است. به راستی این چه مصوبه و کمیسیونی بوده است که در مورد اعمال تخصصی موجود در کوریکولوم آموزشی رشته تخصص پوست تصمیم‌گیری نموده و چوب حراج به آن در جهت تامین منافع شرکت‌های خارجی و فروش بیشتر محصولات و انحراف کامل طب عمومی کشورمان که خط اول درمان در کشور است، زده است؟ آیا اولویت‌های بخش درمان کشور مسائل زیبایی بوده است؟ چرا این مصوبه درست یک روز قبل از امتحان مهم ارتقای دستیاران پوست با این بیانیه دور ازدایره ادب و احترام توسط انجمنی که هیچ ارتباطی با رشته‌ی تخصص پوست ندارد منتشر می‌شود؟
۲-متاسفانه هجوم بی‌امان به حیطه تخصص پوست که در سالهای اخیر رشد بی‌سابقه‌ای داشته و به حدی گسترده شده است که پزشکان عمومی دیگر حتی رغبتی برای درس خواندن و گذراندن دوره تخصص در سایر رشته‌های تخصص پزشکی را که بسیار مورد نیاز کشور است، ندارند و تعداد رو به کاهش شرکت‌کنندگان در آزمون دستیاری پزشکی در سالهای اخیر و همچنین خالی ماندن ظرفیت برخی رشته‌های مورد نیاز وزارت، خود نشان‌دهنده بی‌میلی پزشکان عمومی برای اخذ تخصص و فعالیت در سایر حیطه‌های پزشکی است. آیا تایید‌کنندگان این مصوبه خبری از ظرفیت‌های خالی تخصص‌های پزشکی دارند؟ آیا نیازمندی‌های بخش درمان را که با اینگونه تصمیمات غیر علمی به خطر انداخته‌اند را می‌دانند؟ آیا اطلاع دارند در چه رشته‌های درمانی کمبود نیروی متخصص وجود دارد و رغبتی هم برای اخذ تخصص نیست؟ چرا که این چنین مصوباتی راه میانبری برای پزشک عمومی فراهم آورده که بدون کسب علم تخصصی و تبحر کافی در این حیطه کلیه اعمال تخصصی آن را انجام دهند.
۳- در بخشی از بیانیه انجمن پزشکان عمومی اعلام نموده تصمیم گرفته شده مانند آمریکا و اروپا است. سوال اینجاست آیا نظام آموزشی و درمان این چند کشور خاص که به آن‌ها استناد کرده و سرلوحه و مدینه فاضله خود قرار داده‌اند اساسا با ایران مشابه است؟ آیا دوره پزشکی عمومی و اساسا تعریف آن در این کشورها معادل دوره طب عمومی در ایران است؟ بر چه اساس شورا و کمیسیونی که از آن در بیانیه گفته شده است کشوری مانند آمریکا یا کانادا را که به اذعان مقالات منتشر شده توسط خود همین کشورها که به صراحت عنوان می‌کنند ما در بحث زیبایی دارای «قوانین غرب وحشی» و به نوعی عقب افتاده هستند را ملاک تصمیم قرار می‌دهند؟ آیا مقالات در خصوص میزان آسیب‌ها در این کشورها و انتقادات فراوان را خوانده اند؟ آیا این کمیسیون و شورا اساسا اطلاع دارد در کانادا و بسیاری ایالات آمریکا ضمن انتقاد از این رویه هم اکنون تلاش برای قانون‌گذاری در جریان است و صرفا بحث حمایت از این صنعتشان و درآمد بالای دولت از طریق مالیات از شرکتهای تولید‌کننده محصولات و تجهیزات زیبایی در این کشورها است که سبب ادامه این روند بوده است؟
برگشت به عقب و اشتباهات کشورهای تولید‌کننده و صادر‌کننده عمده محصولات پوست و زیبایی، برای ایران که در این رابطه عمدتا مصرف‌کننده است به هیچ عنوان قابل توجیه نیست. واضح و مبرهن است که بر خلاف رویه مرسوم در کشورهای مذکور ورود به حوزه زیبایی نه بر اساس علم وعلاقه که صرفا در جهت برطرف‌سازی نیازهای معیشتی و انتفاع مالی پزشکان عمومی، پایه‌گذاری میشود، و این رویه ناصواب سبب شده پزشکان خانواده و حتی متخصصین جوان رشته‌های غیر مرتبط نیز صرفا به جهت کسب درآمد بیشتر مسئولیت اصلی خود را فراموش کرده وبدون علم و مهارت تخصصی مورد نیاز اقدام به انجام اعمال درمانی و زیبایی رشته تخصصی کرده‌اند و جالب آنکه درمصوبات اخیر در تنوع پروسیجرهای مجاز حتی از آن کشورها نیز پا را فراتر نهاده‌ایم و انواع لیزر و کاشت مو را نیز مجاز کرده ایم. حال سوال اینجاست که چرا در تصمیم‌گیری از مدل‌های بسیار موفق و گایدلاین‌های معتبر و بسیار استاندارد در منطقه آسیا و خاورمیانه استفاده نشده است؟ مدلهایی مبتنی بر کشورهای دارای جمعیت زیاد و مصرف‌کننده عمده محصولات و تجهیزات پوست و زیبایی که آنقدر برای طب عمومی خود ارزش قائل هستند که به هیچ وجه اجازه درگیر شدن آن در بحث اعمال زیبایی را نمی‌دهند و جالب آنکه سرانه پزشک عمومی بسیار بسیار بهتری نسبت به کشور ما دارند و در زمینه پزشکی و اعمال زیبایی نیز پیشرو هستند.
۴- در شرایطی که کشور در تحریم‌های ظالمانه به سر می‌برد و متاسفانه در تامین داروهای اساسی بیماران نیز با مشکل روبرو هستیم، این چه خیانتی به کشور می‌تواند باشد که با تصویب این تصمیمات نابخردانه حجم بالایی از پزشکان عمومی کار خود را در طب عمومی و خط اول درمان کشور رها نموده و با آموزش‌های سطحی وارد این حیطه شده و حجم بالایی تبلیغات برای انجام اعمال غیرضروری زیبایی را انجام دهند و در نهایت با ایجاد گرایش بی‌رویه و نیاز کاذب برای مردم کشورمان به این اعمال، حجم بالایی محصولات و تجهیزات پوست و زیبایی به قیمت خروج گسترده ارز از کشور توسط همین جریان خاص که امروز به دنبال وضع این قانون است وارد گردد تا موضوع به کام شرکتهای خارجی و به ضرر مردم کشورمان تمام شود.
۵- یکی از اقدامات بسیار مهم وزارت بهداشت و درمان ایجاد رشته‌های تخصصی و آموزش افراد متخصص بر اساس کوریکولوم آموزشی هر رشته و استانداردهای لازم می‌باشد، آموزش در کشور استانداردسازی شده است یعنی مشخص است بر اساس کدام نیازسنجی چه تعداد پزشک در هر تخصص گرفته شود (نیازسنجی)، چه کسانی می‌توانند تخصص بخوانند (پزشکان عمومی که در آزمون تخصص پذیرفته شده و صلاحیت علمی آن‌ها احراز شده است)، چه کسانی آموزشهای این دوره را برگزار کنند (اعضای هیئت علمی که با سال‌ها تحقیق و ارائه مقاله و کار و گزینش صلاحیتشان تایید شده است) و کجا آموزش انجام شود (دانشکاه‌های علوم پزشکی دارای شرایط استاندارد).
کوریکولوم آموزشی رشته‌های تخصص مرتبط با اعمال زیبایی کاملا مشخص است و بند به بند روی آن توسط متخصصین و اعضای هیئت بورد رشته‌ها با سالیان سال تجربه علمی و عملی کار شده است. همانگونه که واضح است انجام پروسبجرهای زیبایی تنها ده درصد از مطلب علمی در این زمینه است و نود درصد باقی آن دانشی است که رزیدنت در طول چهار سال دوره تخصص خود به جوانب و عوارض و درمان آن‌ها روزانه می‌پردازد. لذا تلاش برای دست‌اندازی و ربودن اعمال تخصصی یک رشته تخصصی با برگزاری دوره‌های مهارت آموزی، اقدامی غیرحرفه‌ای و برخلاف تمامی استانداردهای آموزشی کشور است. اگر اینچنین اقدامی باب گردد تمامی پروسیجرهای سایر تخصص‌های پزشکی نیز بطور قطع به ترتیب مورد دست‌اندازی قرار گرفته و توسط تجاری سازان این عرصه و زیاده خواهان بلعیده می‌شوند. تاکنون کدام رشته تحصیلی پزشکی و غیر پزشکی در ایران اینگونه مورد هجوم با دوره‌های کوتاه مدت قرار گرفته که اینگونه به رشته پوست هجمه شده است؟
۶- در رشته پوست عمده مراجعه‌کنندگان و بیماران به متخصصین این رشته تخصصی از فعالیت در مطب‌ها و کلینیک‌های تخصصی پوست و مو می‌باشد و بحث بستری بیماران وکارانه و... عملا برای متخصصین این رشته وجود ندارد، لذا وقتی با این حجم گسترده، حریم اعمال تخصصی این رشته مورد هجوم سایر پزشکان قرار می‌گیرد عملا حکم به انحلال و نابودی این رشته داده شده است. هم اکنون نیز متخصصین جوان آنقدر در وضعیت معیشتی نامناسب قرار گرفته‌اند و در حال خدمت‌رسانی به بیماران هستند در حالی که گروهی با مداخله در سلامت مردم در حال ایجاد فقر فرهنگی و ایجاد نیاز کاذب به مسائل زیبایی هستند.
با توجه به جمیع موارد اشاره شده متاسفانه این طرح ضمن نابودی کامل کل حریم و حیطه تخصص پوست در ایران این رشته را بطور کل از بین میبرد و رزیدنتهای این رشته که پیش از آن هم از مداخلات گسترده در این حیطه خسته و سرخورده شده بودند، هم اکنون و با تصویب این آیین نامه در آستانه انصراف قراردارند. همچنین اساسا داشتن مطب و حتی خرید تجهیزات تخصصی برای فارغ التحصیلان این رشته مقرون بصرفه نبوده و قادر به تامین هزینه‌های جاری مطب‌ها نیز نخواهند بود. و متخصصین پرورش یافته دانشگاه‌های ما در این رشته درآینده قادر به رقابت تجاری با سایر پزشکان که این مسیر پر زحمت را طی نکرده‌اند نخواهند بود مگر آنکه اخلاق حرفه‌ای و علم را به کنار انداخته و وارد رقابتی تجاری همانند آنچه که طرف مقابل بر آن‌ها تحمیل نموده و هم اکنون نیز در مطب‌های این مداخله گران مشهود است، بشوند.
۷- وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مکلف است در تمام آئین نامه‌ها و ابلاغیه‌های خود از اسناد بالادستی از جمله سیاستهای کلی نظام سلامت کشور ابلاغی مقام معظم رهبری در فروردین ماه ۱۳۹۳ پیروی کند که در آن علاوه بر تاکید بر اولویت پیشگیری بر درمان و ممانعت از تقاضای القایی و نظام سطح‌بندی و ارجاع (بند ۱-۲ و بند ۵) به تصمیم‌گیری و اقدام مبتنی بر یافته‌های متقن و علمی اشاره کرده است (بند ۸) همچنین میتوان به بند ث ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد که وزارت بهداشت را مکلف نموده که در اجرای «نظام خدمات جامع و همگانی سلامت» با اولویت بهداشت و پیشگیری بر درمان و مبتنی بر مراقبتهای اولیه سلامت، پزشکان عمومی محترم را با محوریت نظام ارجاع و پزشک خانواده به کار گیرد. حال با تصویب مصوبه مذکور و روال کار فراقانونی کمیسیون ملی صلاحیت‌ها و کمیسیونهای معین در می‌یابیم که نه تنها توجه به اصول ذکر شده به طور کامل مغفول مانده بلکه در جهتی مغایر با سیاستهای کلی نظام سلامت کشور، پزشکان محترم عمومی را به عدول از وظایف اصلی خود و اولویت‌های نظام سلامت ترغیب نموده که موجب ورود هرچه بیشتر این همکاران به فیلد غیرضروری زیبایی میگردد و ادامه این روند بسیار خطرناک منجر به خالی ماندن اورژانس‌ها و درمانگاه‌ها و مراکز بهداشتی محروم کشور از حضور و خدمات پزشکان عمومی خواهد شد.
۸- در این تصمیم آنچه به هیچ عنوان به آن حتی لحظه‌ای هم فکر نشده حقوق مردم کشورمان و بیماران نیازمند خدمات تخصصی این رشته بوده است، که تنها در حد منبع تامین مالی شرکتهای خارجی و کمک به معیشت پزشکان مداخله‌کننده در اعمال تخصصی رشته پوست به آن‌ها نگاه شده است، بیمارانی که روزانه توسط همین جریان مداخله‌گر آسیب دیده‌اند و آمار بالای پرونده‌های آسیب آنان در دستگاه قضائی کشور تکان‌دهنده و هشدار برای همگان است و امروز همان جریان مداخله‌گر با لابی‌گری و استفاده از زور در جهت بسط قانونی این هرج و مرج گسترده در کشور است. سلامتی بیماران این حیطه تخصصی همواره نادیده گرفته شده و حقوق اولیه بیماران به فراموشی سپرده شده است آیا سزاوار است وقتی در کشورهای همسایه این اعمال برای شهروندان توسط متخصص مربوطه انجام می‌شود و ایمنی و سلامتی بیماران اولویت است در ایران بیماران تنها منبع مالی غیرمتخصصینی باشند که درصدد دور زدن تخصص و زحمت تحصیلات رسمی در این زمینه هستند؟
در پایان با توجه به موارد فوق الذکر و مشاهده واضح‌عدم حضور و اطلاع متخصصین این رشته در این تصمیم‌گیری و رد پای آشکار نفوذ جریانی منفعت طلب در آن که به وضوح از نحوه اعلام آن نیز بر همگان روشن شده است از حضرتعالی به قید فوریت ضمن دستور لغو و توقف کامل این مصوبه، انجام اقدامات لازم و اتخاذ تصمیمات بازدارنده برای جلوگیری از ادامه این روند در تصمیم‌گیری‌ها و حمله به حریم رشته پوست را خواستاریم.
لازم به ذکر است با وجود انواع توهین‌ها در این مدت و انواع تخلفات و مداخله‌ها و هجوم رسانه‌ای به متخصصین پوست و رزیدنتهای این رشته فضای این رشته درست روز قبل از آزمون ارتقا دستیاران با انتشار این خبر ملتهب گردیده است و این فضا به سمت درخواست انصراف دسته جمعی رزیدنت‌ها و اساتید و هیئت بورد این رشته، تعطیلی مطبهای متخصصین پوست کشور و تقاضای انحلال کامل این رشته در ایران در حرکت است و اگر چاره‌ای فورا اندیشیده نشود و لغو علنی این مصوبه اعلام نگردد عواقب بعدی از هم اکنون مشخص است و مسئولیت هرگونه اقدامات بعدی با مسببین اینگونه
تصمیمات است.