نامه یک‌ هموطن خوزستانی به رئیس‌ جمهوری

جناب آقای رئیس جمهور سلام. من یکی هموطنان خوزستانی شما هستم؛ نه کیش خود را معرفی می‌کنم و نه خط و ربط سیاسی‌ام را و نه حتی نامم را‌. فقط همین را بدانید که صرف‌نظر از اینکه به شما رای داده باشم یا نه، امروز از صمیم قلب آرزو می‌کنم در حل مشکلات کشورمان موفق بشوید به همین منظور چون شنیدم بنا دارید استانداری قوی برای خوزستان انتخاب کنید، لازم دیدم نکاتی را با شما در میان بگذارم؛
۱- اولا باید تصویر روشنی از سیمای استاندار قوی داشته باشیم. به چه کسی استاندار قوی می‌گویند‌؟ کسی که تابع محض اوامر بالادستی باشد‌؟ یا کسی که در‌صورت مغایرت دستورات ابلاغی با منافع استان جرات و جسارت انتقاد و اعتراض (و حتی استعفا) داشته باشد. این را از این بابت عرض می‌کنم که امروز دیگر برای ملت کاملا روشن است که تقسیم منابع مالی و امکانات میان استان‌ها نه براساس نیازهای واقعی بلکه بر اساس لابی‌گری در مرکز صورت می‌گیرد‌. اگر نظر مردم را جویا هستید، مردم خوزستان این دومی را انسان قوی و باشخصیت می‌دانند؛ یعنی کسی را که دل به پست و مقام نبسته باشد و فقط به وظیفه الهی - انسانی خود بیندیشد.
۲- شاخص دوم برای شناخت استاندار قوی، جسارت خلاقیت و نوآوری است‌. خدا رحمت کند استاد شهید آیت‌الله مطهری را. ایشان فرمودند بسیاری از مجتهدین ما مقلدین بزرگی هستند‌! این یک‌ جمله طلایی است‌. حتی مجتهدین ما هم مقلدند‌. قرن‌هاست که خلاقیت و نوآوری از میان ملت ما رخت بر‌بسته. همگی ساده‌ترین راه را که تبعیت از مافوق است انتخاب می‌کنیم‌! راهی آماده و بی‌درد سر‌. اما بار خوزستان با این شکل از مدیریت (مدیریت بخشنامه‌ای) به مقصد نمی‌رسد. البته رعایت سلسله مراتب اداری امری لازم است و حفظ تشکیلات دولت بدون آن غیر ممکن است و خلاقیت و نوآوری استاندار باید ابتدا با رئیس جمهوری محترم و هیئت دولت در میان گذاشته شود و پس از اقناع مقامات مافوق اجرایی شود.
۳- شاخص سوم در سیمای یک استاندار قوی، اشراف کامل بر امور استان است. او باید وجب به وجب استان را بشناسد و به نیازهای واقعی مردمش علم حضوری داشته باشد؟ نه علم حصولی‌! در عین حال باید به دارایی‌های بالفعل و توانمندی‌های بالقوه استان آگاهی کامل داشته باشد. جناب آقای رئیسی؛ خوزستان یک استان نیست، یک کشور است. به راستی یک کشور است، هیچ چیز از یک کشور کم ندارد. نفت و صنایعی جانبی آن، کشاورزی با داشتن ۷ کشت و صنعت بزرگ و اگر طرح ۵۵۰ هزار هکتاری موسوم به سفر مقام معظم رهبری که تا حدود زیادی پیشرفت داشته به طور کامل اجرا شود قطعا خوزستان در کشاورزی نیز حرف اول را خواهد زد‌، تجارت (با داشتن ۷ بندر صادراتی و همسایگی با کشورهای خلیج فارس)‌، گردشگری با آثاری صدها و هزاران سال قدیمی‌تر از آثار باستانی دیگر مناطق کشور. خوزستان مهد تمدن‌های ایران باستان‌، دروازه ورود تمدن اسلامی و نیز دروازه آشنایی با تمدن امروز مغرب زمین است‌. اینچنین استانی البته که شایسته یک استانداری ویژه و قوی است و به نظر حقیر مردم خوزستان خوب او را می‌شناسند؛ اگر حرف دل آنان شنیده شود.
متشکرم، موفق باشید
سایر اخبار این روزنامه
آیا می‌توان به بهبود اوضاع اکران در سینماها امیدوار بود؟ سکانس‌های یخ‌زده در انتظار گرمای کیفیت نامه یک‌ هموطن خوزستانی به رئیس‌ جمهوری نماینده مجلس: ضامن ناز و کرشمه مردم که نیستیم! چه عواملی می‌تواند اعتماد بدنه اجتماعی به جریان اصلاحات را بازگرداند؟ اما و اگرهای بازگشت اصلاح‌طلبی به قدرت تندروهای واشنگتن در وزارت خارجه آمریکا چه می‌کنند؟ مافیای مخفی علیه برجام «ابتکار» در گفت‌وگویی اولویت‌های دولت سیزدهم برای ساماندهی به بازار ارز را بررسی کرد یکسان‌سازی نرخ ارز چالش مبهم دولت سیزدهم دوازدهمین طلا به نام عزیزی پایان خوش در توکیو رئیسی با امیدبخش خواندن روند واکسیناسیون برگزاری مراسم اربعین منوط به موافقت دولت عراق است رئیس قوه قضائیه در دیدار با رضایی تاکید کرد همکاری هرچه بیشتر دستگاه قضا و دولت جهت کاهش مشکلات مردم پس از گذشت 10 سال، یک هیئت بلندپایه لبنانی وارد سوریه شد طالبان آمد اما طلوع نرفت پوتین: سازمان ملل و شورای امنیت مسئول برقراری نظم جهانی هستند پلیتیکو: “تناقض عجیب” در استراتژی پنتاگون در قبال افغانستان