دستور رئیس جمهور برای نظارت مستمر بر زنجیره تأمین کالا

رئیس‌جمهور در جلسه روز گذشته هیأت دولت با اشاره به اینکه قرار گرفتن ردیف اعتبارات مصوبات سفرهای استانی ذیل مجموعه سفرهای نهاد ریاست جمهوری باعث ایجاد سوء تفاهم شد، گفت سازمان برنامه و بودجه در فرایند تصویب نهایی قانون بودجه، ترتیبی اتخاذ کند تا این بخش از اعتبارات، خارج از اعتبارات نهاد و در ردیف مناسب پیش‌بینی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در این جلسه، به قرار گرفتن ردیف اعتبارات مصوبات سفرهای استانی در زیر مجموعه سفرهای نهاد ریاست جمهوری اشاره و اظهارکرد: این تغییر باعث ایجاد سوء تفاهم شد و این تصور را دامن زد که پول‌ها خرج سفرهای رئیس‌جمهور می‌شود، در حالی که سفرهای دولت جزء کم هزینه‌ترین سفرها است و اعتبارات مذکور برای انجام پروژه‌های مصوب در سفرهای استانی است.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه در فرایند تصویب نهایی قانون بودجه، ترتیبی اتخاذ کند تا این بخش از اعتبارات، خارج از اعتبارات نهاد و در ردیف مناسب پیش‌بینی شود.
آیت‌الله رئیسی همچنین از همه مسئولان و دستگاه‌های دولتی خواست برای تشریح و توضیح عملکرد دولت، بویژه تبیین بایدها و نبایدهای لایحه بودجه تلاش کنند.


رئیس‌جمهور در این باره گفت: کاری که تاکنون برای تبیین عملکرد دولت و از جمله لایحه بودجه ۱۴۰۱ انجام شده، به هیچ وجه کافی نیست و همه اجزای دولت باید نسبت به این مهم احساس مسئولیت کنند.
وی با تأکید دوباره بر ضرورت تنظیم پیوست عدالت برای تمام تصمیمات و مصوبات دستگاه‌های دولتی و بویژه بودجه، تصریح کرد: هیچ تصمیم و اقدام ما نباید خلاف عدالت باشد.
آیت‌الله رئیسی همچنین به موضوع انتشار اخبار پرداخت حقوق‌های نجومی در برخی دستگاه‌ها اشاره و تصریح کرد: دولت در برخورد با حقوق‌های نجومی قاطع و مصمم است و در هرکجا که با ارائه مستندات موضوع به اثبات برسد در جهت اصلاح آن با فوریت اقدام می‌شود.
وی در ادامه از ستاد تنظیم بازار و وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خواست به‌صورت مستمر، نظارت بر زنجیره تأمین و قیمت‌گذاری و عرضه کالاهای مورد نیاز مردم را در دستور کار خود قرار دهند. رئیسی همچنین با اشاره به مباحث مربوط به کمبود برخی داروها گفت: وزارت بهداشت با فوریت هرگونه کمبود دارو و افزایش احتمالی قیمت آن را پیگیری کرده و اجازه ندهد هیچ‌گونه نگرانی برای مردم ایجاد شود.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، حوزه فعالیت معاونت امور زنان و خانواده را از محوری‌ترین و اساسی‌ترین موضوعات مورد توجه دولت و نظام جمهوری اسلامی دانست و تأکید کرد که بودجه و اعتبار مورد نیاز این معاونت باید در ردیف‌های مربوطه تأمین شود.
آیت‌الله رئیسی به موضوع آلودگی هوای تهران و شهرهای بزرگ اشاره کرد و گفت: حداقل ۱۸ دستگاه در زمینه مقابله با آلودگی هوای شهرها مسئولیت دارند و هر ساله بویژه در ایام سرد سال که وضعیت آلودگی هوا شدت می‌گیرد، مباحثی در این رابطه مطرح می‌شود، اما باید اقدامات عملی و اثرگذار انجام شود.
تشکیل کارگروه ویژه سفرهای استانی رئیس‌جمهور
در جلسه روز گذشته دولت، هیأت وزیران به استناد اصل (۱۲۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور بررسی و پیگیری موضوعات و توافق‌های مهم استان‌ها در سفرهای استانی، با تشکیل کارگروه ویژه سفرهای استانی رئیس‌جمهور موافقت کرد.
هیأت دولت در ادامه، در اجرای تکلیف مقرر در بند (ث) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و با هدف جلوگیری از صادرات نهاده‌های مورد نیاز داخل، فهرست مواد خام و نیمه خام معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی را که درآمد حاصل از صادرات آنها مشمول مالیات می‌شود تعیین کرد. به موجب این مصوبه، مواد خام به موادی اطلاق می‌شود که پس از استخراج یا استحصال، تغییری در کیفیت فیزیکی، شیمیایی، ماهیت و نوع آن ایجاد نشده باشد. همچنین مواد نیمه خام نفتی، گازی و پتروشیمی شامل همه محصولات شیمیایی و پتروشیمیایی هستند که به‌عنوان خوراک یا ماده اولیه برای تولید محصول نهایی صنعتی استفاده می‌شود.
تصویب آیین نامه اعطای گواهینامه رانندگی ایمن و کم خطر
هیأت دولت در مصوبه دیگری با هدف بهبود کیفیت عملکرد رانندگان، آیین نامه اجرایی تبصره (۵) ماده (۱۸) قانون بیمه اجباری، درباره اعطای تخفیف بیمه به رانندگان دارای گواهینامه دوره‌های آموزشی رانندگی ایمن و کم خطر را تصویب کرد.
به موجب این آیین نامه، محتوای دوره آموزشی رانندگی ایمن و کم خطر، متناسب با نوع گواهینامه، براساس دستور‌العمل مشترک پلیس راهنمایی و رانندگی و بیمه مرکزی و وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای) حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آیین نامه تهیه و پس از تأیید وزیر کشور از سوی پلیس راهور ابلاغ می‌شود.
دارندگان انواع گواهینامه رانندگی می‌توانند در این دوره‌های آموزشی رانندگی شرکت کرده و گواهینامه آموزش رانندگی ایمن و کم خطر را دریافت کنند. همچنین شرکت‌های بیمه مکلفند برای وسایل نقلیه متعلق به دارندگان این نوع گواهینامه، به میزان مقرر در آیین نامه، در حق بیمه‌های آنان تخفیف اعمال کنند.
اصلاح آیین نامه اجرایی مربوط به ساماندهی حقوق و مزایای مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکت‌های دولتی و بانک‌ها، اصلاح مصوبه مجوز واردات تخم مرغ نطفه دار گوشتی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام و اصلاح اساسنامه شرکت مادرتخصصی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از دیگر مصوبات و تصمیمات جلسه روز گذشته هیأت وزیران بود.

برش
نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران به ریاست رئیس جمهور برگزار شد

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران آمادگی همیشگی در مقابل حوادث طبیعی را ضروری دانست و اظهار داشت: شرط تدبیر این است که پیش‌بینی، پیشگیری و مواجهه بموقع و مناسب با حوادث طبیعی داشته باشیم و در این راستا لازم است متناسب با احتمال وقوع آنها، پیشگیری‌ها و آمادگی‌های لازم انجام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،‌ رئیس جمهور تأکید کرد: ضرورت دارد قبل از اینکه حادثه‌ای اتفاق بیفتد جلسات مربوط به آن برگزار شود و ویژگی جلسه امروز این است که منفعلانه نیست و به‌طور فعال راهکارهای مواجهه با حوادث طبیعی احتمالی و بحران‌های پس از آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.
آیت‌الله رئیسی بر همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها در مقابل حوادث طبیعی تأکید کرد و گفت: دستگاه‌ها باید ارتباط خود را با یکدیگر به طور کامل و بدون هیچ شبهه و تردیدی تعریف کنند تا در زمان وقوع حادثه طبیعی و بحران سردرگمی وجود نداشته باشد.
رئیس جمهور با اشاره به نقش گروه‌های مردمی در زمان وقوع حوادث طبیعی، اظهار داشت: مردم عمدتاً در قالب بسیج و گروه‌های داوطلب در هر منطقه‌ای که یک حادثه طبیعی رخ داده بخوبی وارد عمل می‌شوند و در این راستا دولت وظیفه برنامه‌ریزی، هدایت و حمایت را بر عهده دارد و باید همه پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهد.
آیت‌الله رئیسی همچنین ارائه آموزش‌های عمومی از طریق صدا و سیما و انجام تمرین‌ مستمر برای ارتقای سطح آمادگی در مقابل حوادث طبیعی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ضرورت دارد برای شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله از هر جهت آمادگی وجود داشته باشد به نحوی که مردم آن را احساس کرده و آرامش خاطر پیدا کنند.
رئیس جمهور با تأکید بر جدیت در رعایت اصول و قواعد ساختمان‌سازی، اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی در رابطه با ایجاد ساختمان‌های مقاوم در مقابل حوادث احتمالی وظیفه دارد و لازم است با جدیت بر احداث سازه‌های مقاوم در ساختمان‌ها و منازل شهری و روستایی نظارت کند.
آیت‌الله رئیسی بر نظارت و پیگیری مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و مراکز عمومی در تهران تأکید کرد و گفت: قبل از اینکه اینگونه ساختمان‌ها دچار حادثه شوند و شاهد حادثه غمبار دیگری باشیم، لازم است مسئولین شهری مالکین این ساختمان‌ها را موظف به مقاوم‌سازی کرده و این را با جدیت تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کنند.
آیت‌الله رئیسی با اشاره به خطرات و نگرانی‌های ناشی از برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی و در نتیجه فرونشست زمین، تصریح کرد: وزارت نیرو موظف است موضوع برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز را پیگیری و ساماندهی کند و در کنار آن سایر علل فرو نشست زمین را مورد بررسی قرار دهد تا از این موضوع جلوگیری شود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به موضوع آلودگی هوا بر الزام دستگاه‌های مربوطه به رعایت قوانین و مقررات موجود در این زمینه تأکید کرد و گفت: آلودگی هوا مردم را رنج می‌دهد و با توجه به اینکه قوانین خوبی در این زمینه وجود دارد، دستگاه‌های متولی وظیفه دارند با دقت آن را اجرایی کنند.
آیت‌الله رئیسی همچنین با اشاره به آمادگی در مقابل وقوع زلزله‌های احتمالی، اظهار داشت: وجود آمادگی همه‌جانبه در مقابل حوادثی مانند زلزله یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و مسئولین دولتی و غیردولتی حتماً آمادگی‌های لازم را در خود ایجاد کنند.
در این جلسه سند راهبرد ملی مدیریت بحران با ۳ برنامه کاهش خطر حوادث و سوانح، آمادگی و پاسخگویی و بازسازی و بازتوانی به تصویب رسید.