ورود دولت به انتصابات وزیر کار

با دستور رئیسی به‌‌ معاون اجرائی خود رخ داد ورود دولت به انتصابات وزیر کار حجت‌الله عبدالملکی، وزیر 40ساله دولت سیزدهم، در حالی از همان آغاز به کار خود با انتصاب‌های عجیبش حاشیه‌ساز شده است که حالا خبر از دستور رئیسی به صولت مرتضوی، معاون اجرائی خود، برای بررسی حواشی وزارت کار رسیده است. مدتی پیش، رئیسی در میان نمایندگان استان‌های لرستان، خوزستان و چهارمحال‌وبختیاری حضور یافت و پس از شنیدن اعتراض‌های آنها درخصوص انتصابات خارج از قاعده وزارت کار، دستور داد صولت مرتضوی، معاون اجرائی رئیس‌جمهور، موضوع انتصابات در وزارت کار را بررسی کند. پیش از این، عبدالملکی دو بار به مجلس احضار شده تا درباره ابهامات و حواشی به‌وجودآمده در وزارتخانه تحت مدیریتش پاسخ دهد ولی متأسفانه هر بار حضور این وزیر با حواشی‌ای جدی از طرف حامیان وی در فضای مجازی روبه‌رو می‌شد. دو روز پیش هم فهرستی منتشر شد که نشان می‌داد حسین عامریان، فرزند لاله افتخاری، نماینده اصولگرا در مجلس، به سمت مدیرعاملی صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد در وزارت کار منصوب شده است. این انتصاب‌ها ضربه‌ای جدی به وزارت کار وارد کرده و نمایندگان مجلس را به اعتراض واداشته است. طبق گزارش‌های منتشر‌شده از 180 انتصاب صورت‌گرفته در وزارت کار، 96 نفر سوابقی نزدیک به سمت فعلی خود دارند و 84 نفر کارنامه‌ای سفید و رزومه‌ای مجهول دارند یا تجربیاتشان ارتباطی به شغلی فعلی‌ آنها ندارد. رویداد۲۴ چندی قبل فایل صوتی و متن جلسه کمیسیون اجتماعی با وزیر تعاون، کار و رفاه را منتشر کرد. در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس، موسوی‌لارگانی سؤالاتی از وزیر کار داشت که در‌نهایت به خاطر آنکه از پاسخ‌های وزیر قانع نشد، قرار شد سؤال به صحن علنی ارجاع داده شود. او گفته بود برخی از افرادی که از سوی عبدالملکی پست گرفته‌اند، از سوی سازمان‌های امنیتی رد شده بودند و نهادهای امنیتی وزیر را از انتصاب آنها منع کرده بودند‌ اما چون وزیر نمی‌توانسته برایشان پست بزند، آنها را به‌عنوان سرپرست منصوب کرده است! نکته عجیب اینجاست که در این جلسه نمایندگان دیگر با شنیدن اتفاقاتی که در وزارت کار رخ داده، به‌جای آنکه طرح سؤال یا استیضاح وزیر را کلید بزنند، به دنبال آن هستند تا به هر ترتیبی که شده موسوی‌لارگانی را از پیگیری سؤالش منصرف کنند و نماینده سؤال‌کننده را با قسم و آیه منصرف کنند! روزی که حجت‌الله عبدالملکی از سوی ابراهیم رئیسی به‌عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شد، کمتر‌کسی حتی می‌دانست او کیست. شاید تنها کسانی او را می‌شناختند که مسابقه «میدون» را از تلویزیون جمهوری اسلامی تماشا می‌کردند. البته او با برخی اظهارنظرهای عجیب اقتصادی خود نیز معروف شده است؛ مانند توانایی ساخت پورشه یا اشتغال با یک‌میلیون تومان.
جبار کوچکی‌‌نژاد، از نمایندگان موافق استیضاح وزیر کار، پیش‌تر با اشاره به جمع‌آوری امضا و اعلام درخواست استیضاح حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفته بود: با توجه به اینکه وزارت کار یک وزارتخانه بسیار سنگین و مهم است، به نظر من نوع انتصابات و عملکردی که وزیر کار در این مدت داشته، قابل‌قبول نیست. اگر ایشان بیاید به سمت استیضاح، قطعا مجلس موافق استیضاح است و ایشان برکنار خواهد شد. ایشان در عرض چند ماه نشان داد توانایی اداره این وزارتخانه مهم را ندارد و ضعف مدیریتی شدید در این وزارتخانه مشاهده می‌شود. در این مدت چند‌ماهه‌ای که از آغاز به کار دولت و وزرا می‌گذرد، انتصابات وزیر کار قابل‌دفاع نبود و سردرگمی داشت. این در حالی است که این وزارتخانه بسیار مهم است و با جمعیت بسیار زیادی از مردم سروکار دارد؛ بنابراین وزیر باید در انتصابات و تصمیم‌گیری‌ها خیلی دقت کند. انتصابات فامیلی، باندی، جناحی و غیرکارآمد باعث شد این وزارتخانه دچار مشکل اساسی شود. او گفته بود: من معتقدم مجلس حتی با تردید به ایشان رأی داد. در آن روز فضا در ابتدا به شکلی بود که ایشان رأی نمی‌آورد‌ اما کمک کردند و رأی آورد‌ ولی متأسفانه بعد از رأی‌آوردن نتوانست اعتماد مجلس را جلب کند.
‌در‌حالی‌که در یکی، دو ماه گذشته بحث استیضاح چهار وزیر از‌جمله همین وزیر کار یکی از سوژه‌های داغ مجلسیان بود، به نظر می‌رسد فعلا پارلمان‌نشینان تا پایان سال فتیله استیضاح را پایین کشده و کلا ماجرا را مسکوت گذاشته‌اند. برخی در این میان از نقش هیئت‌رئیسه مجلس در عدم موافقت با استیضاح وزرا و در نتیجه مسکوت گذاشته‌شدن آن سخن گفته‌اند.