اعتراضات به نفع یا ضرر احیای برجام

پرستو بهرامی راد
روند مذاکرات با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییرات در تیم مذاکره کننده بعد از یک سال و خورده‌ای هنوز بلاتکلیف است. با این حال در شرایط امروز کشور، می‌توان به صراحت گفت که این اتفاقات احتمالاً بتواند روند مذاکرات برای احیای برجام را آسان‌تر کند.
روند احیای برجام در هفته‌های اخیر در سکوت سنگینی حرکت می‌کند. با این حال برخی اظهارنظرها نشان از ادامه روند مذاکرات دارد. برخی ادعا کردند اتفاقات چند هفته اخیر در داخل ایران روند مذاکرات را با مشکل روبرو کرده است.
روند مذاکرات با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییرات در تیم مذاکره کننده بعد از یک سال و خورده‌ای هنوز بلاتکلیف است. با این حال در شرایط امروز کشور، می‌توان به صراحت گفت که این اتفاقات احتمالاً بتواند روند مذاکرات برای احیای برجام را آسان‌تر کند.  این موضوع را از دو سمت می ‎توان بررسی کرد. مخالفین برجام در داخل ایران و آمریکا در ماه‌های اخیر که احتمال توافق بالا رفته بود، دست به اقدامات مختلفی زدند تا روند مذاکرات با مشکل روبه رو شود. این روند تا جایی پیش رفت که بسیای را نگران روند احیای برجام و مذاکرات کرده بود.  بدون شک تحریم‌های اقتصادی شرایط زندگی را برای مردم ایران سخت و پیچیده کرده است. بارها اعلام شده است که مردم ایران به دلیل تحریم‌ها با مشکلاتی اعم از تهیه دارو روبه رو هستند. در این شرایط به خوبی صدای ایران شنیده شده است تا جایی که شاهد اظهارنظر مقامات مختلف در جهان در این خصوص شده‌ایم. از سوی دیگر مخالفین برجام در آمریکا و غرب این روزها سعی دارند به هر نحوی در اتفاقات اخیر ایران سهمی برای خود در نظر بگیرند و همین دلمشغولی آنها باعث می‎شود که سنگ اندازی در روند مذاکرات و حتی توافق را محدود کند. در همین روند در داخل ایران نیز تندروهای داخلی نیز سعی دارند در خصوص احیای برجام با احتیاط بیشتری سخن بگویند. زیرا برخی کارشناسان نگران ادامه این روند اقتصادی در ایران هستند که موجب اعتراضات بیشتر مردم را رقم بزند. در همین شرایط تنش نفتی آمریکا و عربستان سعودی، نیز می‎ تواند کلید توافق برای احیای برجام را با قدرت بیشتری بزند. در واقع به نظر می ‎رسد تمام شرایط برای احیای برجام بر روی میز قرار دارد. با این حال باید دید که غربی‌ها از این فرصت به خوبی استفاده می‎کنند یا خیر؟