بازیگر اصلی وارد بازی شد

امریکا به همراه آلبانی در تداوم دخالت در امور داخلی ایران، در پی برگزاری نشست غیررسمی شورای امنیت درباره اغتشاشات در روز چهارشنبه هفته جاری هستند. منابع دیپلماتیک افزودند: این اقدام امریکا واکنشی به گزارش جامعه اطلاعاتی ایران - وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران - درباره عوامل پشت پرده اغتشاشات در ایران است
​​​​​​​ گروه سیاسی/ روز جمعه بود که وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در بیانیه‌ای مشترک به مداخلات رژیم امریکا در اغتشاشات اخیر ایران پرداختند.
در این بیانیه با اشاره به مستندات اطلاعاتی آمده است که سرویس جاسوسی سیا با همکاری سرویس‌های جاسوسی هم‌پیمان و نیابتی های مُرتجع، پیش از آغاز آشوب­‌ها، برای راه­‌اندازی یک غائله سراسری در ایران با هدف ارتکاب جنایت علیه ملت بزرگ ایران و تمامیت ارضی کشور و نیز زمینه‌سازی برای تشدید فشارهای خارجی، طراحی مبسوطی به‌عمل آورده بود. در این بیانیه به‌صورت تحلیلی و مستند به نقش مستقیم امریکا در آشوب‌های اخیر پرداخته شده و آمده است: «طبق اطلاعات موجود نقش اصلی را در این میان آژانس اطلاعات مرکزی امریکا (C.I.A) به عهده داشت و از همکاری نزدیک سرویس اطلاعات خارجی انگلیس خبیث، سرویس اطلاعات خارجی رژیم کودک­‌کش صهیونیستی (موساد) و سرویس اطلاعات خارجی اشرافیت بَدَوی آل سعود و چند کشور دیگر برخوردار بود. اطلاعات معتبری در اختیار است که برنامه‌ریزی و اجرای عملیاتی بخش عمده ­ آشوب­‌ها توسط سرویس موساد با همکاری شقی­‌ترین گروهک­‌های تروریستی صورت گرفته است.»
شکست طراحی ضدایرانی


همزمان با این بیانیه تبیینی درخصوص نقش دشمنان ایران از جمله نقش محوری دستگاه جاسوسی امریکا، این کشور تلاش دارد تا با برگزاری نشست غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل به تحرکات اخیر خود رنگی بین‌المللی داده و در کنار اتهام حمایت از جنگ اوکراین به دخالت در امور داخلی ایران ادامه دهد. این مداخله در شرایط کنونی و خروش مردم ایران در هزار شهر کشور علیه اغتشاشگران نشان از آن دارد که امریکا تلاش دارد تا با تنفس مصنوعی دادن به آشوبگران از شکست زودهنگام طراحی ضدایرانی خود فرار کند و چند روزی بیشتر از عوامل داخلی خود برای پروژه ناامنی استفاده نماید.
پیگیری اهداف سیاسی در سازمان ملل
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در واکنش به تقلای امریکا برای این اقدام، آن را تلاشی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین‌المللی اعلام کرد. به گزارش ایرنا، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک جمعه شب به وقت محلی در واکنش به اخبار منتشره مبنی بر تلاش امریکا برای برگزاری نشست غیررسمی شورای امنیت این سازمان درخصوص مسائل داخلی ایران تأکید کرد: با توجه به ریاکاری، استفاده از استاندارد دوگانه و اعمال گزینشی حقوق بشر، ادعاهای امریکا در حمایت از زنان ایرانی را فریبنده و فاقد حسن‌نیت می‌دانیم.  نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: براساس گزارش جامعه اطلاعاتی ایران، امریکا متهم ردیف اول اغتشاشات است. نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ایالات متحده و متحدانش به‌طور مداوم از چنین بستری (سازمان ملل) برای پیشبرد برنامه سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد سوءاستفاده کرده‌اند.
هراس رویترز از انتشار گزارش نهادهای اطلاعاتی ایران
 گفتنی است خبرگزاری انگلیسی رویترز، در پی انتشار خبر یکجانبه و مغرضانه خود درباره نشست غیررسمی شورای امنیت، در انتشار جوابیه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، بخش مربوط به ارزیابی جامعه اطلاعاتی ایران از نقش امریکا در اغتشاشات اخیر را حذف کرده است. پیش از این، منابع دیپلماتیک در پی تقلای واشنگتن  برای برگزاری نشستی غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل به خبرنگار ایرنا گفتند که امریکا به همراه آلبانی در تداوم دخالت در امور داخلی ایران، در پی برگزاری این نشست در روز چهارشنبه هفته جاری هستند. منابع دیپلماتیک افزودند: این اقدام امریکا واکنشی به گزارش جامعه اطلاعاتی ایران - وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران - درباره عوامل پشت پرده اغتشاشات در ایران است. منابع دیپلماتیک تصریح کردند: امریکا به جای پاسخگویی به موارد ذکر شده در گزارش متقن جامعه اطلاعاتی ایران، با فرار رو به جلو، درحال نمایش حمایت از حقوق بشر بصورت گزینشی و با اهداف خاص سیاسی است. 
تقلای ناتمام
همزمان با تلاش‌های ناکام دیپلمات‌های امریکایی در سازمان ملل برای دامن زدن به ناامنی و اغتشاش در ایران ، ۱۳ نفر از قانونگذاران امریکایی نیز با ارسال نامه‌ای به شرکت‌های بزرگ فناوری، از آنها خواستند که دسترسی آشوبگران به ابزارهای آنلاین را تسهیل کنند. این گروه از مقامات امریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نامه‌ای خطاب به شرکت‌های فناوری منتشر کردند و در آن، از این شرکت‌ها خواستند تا با توجه به اقدام اخیر دولت برای کاهش تحریم‌های مرتبط با دسترسی مردم ایران به اینترنت، این روند را تسهیل کنند.
راهبرد امریکا به روایت پولیتیکو
‎از سوی دیگر نشریه پولیتیکو در تحلیلی عنوان کرد که «جو بایدن با درخواست‌های فزاینده‌ای از سوی اپوزیسیون خارج نشین برای اعلام حمایت آشکار از تغییر نظام در ایران مواجه است؛ زیرا حاکمان ایران با موجی از اعتراض‌ها روبرو هستند. اما بایدن و دستیارانش حاضر نیستند تا این حد پیش بروند.» این نشریه همچنین خبرداد: «در عوض، به گفته شش مقام امریکایی آشنا با این موضوع، دولت بایدن در حال ترسیم یک مسیر میانه است؛ مسیری که از معترضان ایرانی حمایت می‌کند و به آنها در کاهش برخی تحریم‌ها کمک می‌کند (اشاره به مسأله تحریم اینترنت)، اما این چیزی کمتر از یک کمپین فشار همه جانبه برای منزوی کردن دولت ایران یا کنار گذاشتن مذاکرات هسته‌ای با ایران است.» این راهبرد مورد اشاره پولیتیکو نشان می دهد امریکایی ها در عین ناامیدی از رویکرد براندازانه علیه ایران، تلاش دارند تا فشارها علیه تهران را ادامه دهند.
تحریم اشخاص و نهادهای امریکایی و کانادایی
ناصر کنعانی شامگاه جمعه خبر داد: جمهوری اسلامی ایران براساس مصوبات مراجع ذیربط و در چهارچوب قواعد مرتبط و سازکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، بزودی اشخاص و نهادهای امریکایی و کانادایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم و خشونت و نفرت‌پراکنی که موجب اغتشاش، خشونت، اقدامات تروریستی و نقض حقوق بشر علیه ملت ایران شده، تحت تحریم قرار خواهد داد.