تکاپوی اروپا برای حفظ استقلال حوزه انرژی
یک تارنمای آمریکایی نوشت، اروپا در حال بازگشت به استفاده از انرژی هستهای است زیرا کشورهای این قاره تلاش میکنند استقلال و امنیت انرژی خود را حفظ کنند.
تارنمای شبکه سیانبیسی در ادامه گزارش افزود: همزمان با تلاش کشورها برای حفظ استقلال انرژی، تغییر گسترده ای در سطح اروپا با بازگشت سریع به سمت استفاده از انرژی هستهای بروز کرده است. در همین چند هفته پیش، دانمارک اعلام کرد که قصد دارد ممنوعیت ۴۰ ساله استفاده از برق هسته ای را به عنوان یک تغییر عمده در سیاست انرژی خود لغو کند، اسپانیا نیز از بازنگری در تعطیلی نیروگاه های هسته ای خود استقبال کرده و آلمان مخالفت طولانی با برق اتمی را کنار گذاشته است. تمایل دوباره کشورهای اروپایی به استفاده از انرژی هسته ای نشان می دهد که آنها برای کسب استقلال انرژی تلاش می کنند اقدامات احتیاطی را بکار بندند. به نظر می رسد دستکم بخشی از این اقدام به دلیل هزینه های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر از جمله «فناوری های خورشیدی و بادی» است.
لارس آگارد وزیر آب و هوا، انرژی و آب و هوای دانمارک به سی ان بی سی گفت: تابش خورشیدی و انرژی بادی همچنان ارزانترین و سریعترین راه برای انرژی سبز هستند و این فرایند همچنان موضوع مورد تمرکز ماست. اما ما همچنین باید درک کنیم که آیا فناوریهای هستهای جدید میتوانند نقش حمایتی داشته باشند یا خیر. این کشور اسکاندیناوی دارای انرژی های تجدیدپذیر در اواسط ماه مه (اردیبهشت) گفت که قصد دارد مزایا و خطرات بالقوه فناوری های هسته ای پیشرفته جدید مانند راکتورهای کوچک مدولار را برای تکمیل فناوری های خورشیدی و بادی بررسی کند.
گئورگ زاخمن کارشناس ارشد «بروگل» اندیشکده مستقر در بروکسل، گفت که انرژی هسته ای همچنان تفرقه انگیزترین فناوری تولید برق در اروپا است. زاخمن می افزاید که «هزینه پنهان» تعادل و انتقال برق از انرژی های تجدیدپذیر با افزایش سهم تولید باد و خورشید در حال افزایش است و اشاره کرد که این موضوع به تازگی آشکارتر شده است. سی ان بی سی تاکید کرد: اسپانیا نیز اواخر ماه گذشته نشان داد که از بازگشت به انرژی هسته ای استقبال می کند.