اولویت‌های فعالیت رسانه‌ای

انتشار پنج‌هزارمین شماره روزنامه وزین آفتاب‌یزد را به مدیرمسئول و همه دست‌اندرکاران سختکوش این رسانه و خوانندگان محترم آن تبریک می‌‌گویم. مطمئناً انتشار منظم و بدون وقفه «آفتاب‌یزد» که از جمله رسانه‌های موفق جریان اصلاح‌طلب است، نشان از دغدغه‌مندی مدیران و روزنامه‌نگاران این رسانه دارد که با عشق به فعالیت روزنامه‌نگاری پرداخته‌اند. معتقدم فعالیت رسانه‌ای باید با نگاه درازمدت و با اصل ماندگاری در فضای رسانه‌ای کشور همراه باشد. لزوم ماندگاری یک رسانه آن هم رسانه اصلاح‌طلب به‌معنای عدول از آرمان‌ها نیست. فعالیت در چارچوب قانون‌اساسی و ملاک قراردادن ارزش‌ها و قانون تنها خط قرمز فعالیت رسانه‌ای است که خوشبختانه اکثر رسانه‌های فعال کشور خود را مقید به رعایت قانون و ارزش‌ها می‌دانند. رسانه‌های اصلاح‌طلب در گذشته با مصائب مختلفی رو‌به‌رو بودند که در دوران جدید تا حدودی از مشکلات گذشته کاسته شد به‌خصوص با حضور نماینده مجلس عضو فراکسیون امید در هیئت نظارت بر مطبوعات می‌توان امیدوار بود رویکرد این شورا در برخورد با رسانه‌ها بهتر از گذشته باشد.
به‌عنوان حامی فعالان رسانه‌ای‌ نکاتی را به‌صورت اختصار مطرح می‌کنم:
۱-آنچه امروز به‌عنوان یک مشکل اساسی در کشور ما مشاهده می‌شود بحث فساد و فسادپروری است. رسانه‌ها نقش موثری در هوشیاری مسئولان نسبت به فساد دارند. معتقدم رسانه‌های اصلاح‌طلب باید حساسیت بیشتری نسبت به مقوله فساد در کشور داشته باشند و بدون کوچک‌ترین ملاحظه‌ای در راه مبارزه با فساد یاری‌رسان مسئولان باشند. در این مسیر البته باید حفظ حرمت افراد موردتوجه قرار بگیرد و نباید به بهانه افشاگری در راه مبارزه با فساد افرادی بی‌گناه آبرو و حرمتشان شکسته شود. متاسفانه برخی رسانه‌های خاص با رانت اطلاعاتی به بهانه مبارزه با فساد با آبروی افراد بازی می‌کنند.
۲-انسجام و همگرایی جریان اصلاح‌طلب باید برای رسانه‌هایی که این گفتمان سیاسی را یاری می‌کنند یک اصل مهم تلقی شود. امروز این جریان سیاسی در قالب شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در چند گام گذشته موفقیت‌های نسبتاً خوبی با تمام محدودیت‌هایی که اصلاح‌طلبان با آن روبه‌رو بودند کسب کرد. می‌طلبد رسانه‌های اصلاح‌طلب با ارائه تحلیل‌های قوی و راهبردی مقوم حرکت آغاز شده در دهه ۹۰ و اصلاح حرکت باشند. بعضاً مشاهده می‌شود برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب در گزارش‌ها و تحلیل‌های خود تلقی رویارویی با شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را برای افکارعمومی ایجاد می‌کنند که امیدوارم با کسب اطلاعات درست، وحدت و انسجام اصلاح‌طلبان برای رسانه‌هایی که حاملان اصلی این گفتمان اصیل سیاسی هستند یک اصل راهبردی تلقی شود و این جریان را در بهتر پیمودن راه و رسیدن به انسجام کامل یاری دهند.


۳- مطالبه‌گری یکی از اصول حرفه‌ای فعالیت رسانه‌ای است. اکنون بیش از یکسال از فعالیت فراکسیون امید گذشته است و وارد سال دوم فعالیت این فراکسیون شده‌ایم. از رسانه‌های اصلاح‌طلب می‌خواهم عملکرد فراکسیون امید را مورد نقد منصفانه قرار دهند و پیشنهادهای خود را برای سال دوم فعالیت این فراکسیون در رسانه‌ها ارائه کنند و خود را همراه و یار فراکسیون امید بدانند. یکی از موضوعاتی که فراکسیون امید آغازگر آن بود بحث «گفتگوی ملی» است که هم در داخل پارلمان و هم در سطح کلان‌تر به‌شدت به عملیاتی‌شدن آن نیازمندیم. خوشبختانه گام‌های خوبی برای این موضوع کلیدی و مهم توسط اعضای محترم فراکسیون امید برداشته شده است که رسانه‌های اصلاح‌طلب باید در این مسیر به‌خصوص در ارتباط با «الزامات گفتگوی ملی» راهنمایی‌های ارزشمند خود را در اختیار فراکسیون امید قرار دهند.
امیدوارم خورشید آفتاب‌یزد برای سالیان متمادی در فضای رسانه‌ای کشور بتابد و از هر گزندی درامان باشد.