قوه قضاييه در برخورد با مفاسد رويكرد سياسي ندارد

بانک‌ها به وظیفه خود در اعطای تسهیلات و اعتبارسنجی عمل نمی‌کنند و بخشی از منابع بانک‌ها در اختیار عده معدودي قرار می‌گیرد
فردي كه به تازگي دستگير شده با 14 بانک مرتبط بوده و تسهیلات گرفته است و بیش از 30هزار میلیارد ریال بدهی دارد
خبرها و دروغ‌هایی که به قوه قضاییه و برخی مسئولان قوه قضاییه می‌دهند، کذب محض است
عضو تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي متهم به جاسوسی و ارائه اطلاعات به بیگانگان بود و با دو سرویس جاسوسی مرتبط بود


در خصوص رييس دولت اصلاحات اقدام جدیدی صورت نگرفته و همان محدودیت‌های قبلی بوده و دستور گذشته باز هم صادر و تمدید شده است
اگر ابزار شبکه‌های اجتماعی مسئول داشته باشد و چنانچه از این ابزار جرایم متعدد به وقوع بپیوندد می‌توان شکایت کرد
قوه قضاييه درخواست اصلاح تبصره ماده 48 قانون آيين دادرسي كيفري را داده است
سخنگوي قوه قضاييه دریکصدونوزدهمین نشست خبری خود، با تشکر از حضور پرشور مردم در تشییع پیکر شهید حججی، اظهار کرد: بر اساس آنچه مسئولان برپایی این مراسم گفته‌اند، چنین مراسمی از ابتدای انقلاب تاکنون، بی‌نظیر یا کم‌نظیر بوده است.
وی ادامه داد: قوه قضاییه به‌طورجدي مصمم است با هرگونه فسادی اعم از اقتصادی، امنیتی، نفوذ بیگانه بدون هیچ ملاحظه و خط قرمزی مبارزه و از حقوق مردم دفاع کند. در ماه‌های گذشته، با اینکه برخی دستگاه‌های اجرایی وظیفه خود را به‌خوبی انجام ندادند و وظیفه‌شان به‌روی دوش قوه قضاییه افتاده است، برای دفاع از حقوق مردم و مقابله با مفسدان و مجرمان وارد شدیم. یکی از اینها، زمین‌خواری است. در 23 استان کشور در طول 6‌ماه سال 96، 20 هزار و 341 هکتار زمیني که در طول سال‌ها تصرف شده بود، رفع تصرف شد و بیش از 47 هکتار نیز قلع‌وقمع ساخت‌وسازهای غیر مجاز داشتیم.
دستگیری بدهکار ۳۰هزار میلیاردی مرتبط با ۱۴ بانک
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بانک‌ها به وظیفه خود در اعطای تسهیلات و اعتبارسنجی عمل نمی‌کنند و بخشی از منابع بانک‌ها در اختیار عده معدود و محدود قرار می‌گیرد و پول هم در جای خود صرف نمی‌شود و پول هم برنمی‌گردد. معتقدیم در اینجا یک کوتاهی جدی از ناحیه بانک‌ها وجود دارد. قوه قضاییه در این راستا، به تازگي یکی از افرادی را که فساد بانکی داشت، دستگیر کرد و طبق گزارش بانک مرکزی، این فرد با 14 بانک مرتبط بوده و تسهیلات گرفته و بیش از 30هزار میلیارد ریال بدهی دارد که حدود 16 هزار میلیارد آن بدهی‌ معوق است.
وی ادامه داد: کسی که این مقدار بدهی دارد، بي‌شك قدرت، رانت و نفوذ دارد که از 14 بانک تسهیلات گرفته است. تسهیلات معوق داشته و جالب اینکه باز هم تسهیلات گرفته است. متاسفانه در این موارد، تا زمانی که قوه قضاییه وارد نشود، خود بانک‌ها اقدامي جدی نمی‌کنند.
حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: در بحث شرکت‌های تعاونی اعتبار نیز همین‌طور است و قوه‌قضاییه ناچار است وارد شود تا پول مردم از بین نرود. البته خود قوه قضاییه منبعی برای پرداخت پول مردم ندارد و ما ناگزیر به برخورد با متهم یا مجرم هستیم و سعی می‌کنیم اموال مجرمان را شناسایی كنيم و به مردم بازگردانیم اما گاهی اوقات یا پول‌ها و اموال از بین می‌رود یا از پول مردم سود داده‌اند.
وی ادامه داد: عده‌اي از این‌ها زندان و بازداشت هستند وهمه تلاش قوه‌قضاییه این بوده که پول مردم از بین نرود. در خصوص پرونده‌های اخیر، مثل تعاونی اعتبار فرشتگان، کاسپین و سایر موارد، در طول ماه‌های اخیر، سه بار فقط شخص ریاست قوه قضاییه، جلسه تشکیل داده است.
قوه قضاییه در خصوص مفاسد، برخورد سیاسی ندارد
سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: طبیعی است در این مبارزه فراگیر و جدی و بدون خط قرمز، مشکلاتی هم پیش آید و ما این مشکلات را به جان خریده و خواهیم خرید و در این مسیر از شماتت دشمنان و مخالفان و سنگ‌اندازی آن‌ها هیچ ابایی نداریم. به‌هیچ‌وجه هم قوه قضاییه در برخورد با مفاسد، برخورد سیاسی ندارد. البته ممکن است فردی وابسته به جریان یا فردی باشد، جریان مقابل و رقبا بخواهد بهره‌برداری کند که این ربطی به قوه‌قضاییه‌ندارد.
معاون نخست قوه‌قضاییه درخصوص برخی از گرفتاری‌ها که از سوي دستگاه‌های دیگر برای قوه‌قضاییه ایجاد می‌شود، گفت: یک چک برگشتی وقتی برگشت مي‌‌خورد، دارنده چک کلی به زحمت می‌افتد و اگر شکایت کند، مراحل مختلفی باید طی شود و هزینه‌هایی هم پرداخت کند. مدتی پیش عرض کردم که موردی بود که در طول حدود چهار ماه بیش از دو هزار و 800 برگ چک از یک شعبه بانک، تحویل فردی شده بود که این فرد در مدت کوتاهی از بانک‌های مختلف، 640 فقره چک برگشتی داشت. آیا نباید وقتی این تعداد چک برگشت می‌خورد، چک جدید صادر شود؟ به‌تازگي با مورد مشابه دیگري برخورد کردیم که یک فردی از بانک‌های مختلف چک گرفته و بیش از 400 چک برگشتی دارد. اگر از هر فقره چک یک پرونده هم تشکیل شود، کلی پرونده وارد دستگاه قضا می‌شود. تقاضا داریم بانک مرکزی و بانک‌ها به این موضوع توجه بیشتری کنند تا برای خود و مردم و قوه قضاییه دردسر کمتری پیدا شود.
روایت جعل ناشیانه عنوان‌ها و امضای مسئولان عالی قوه‌قضاییه
محسنی‌اژه‌ای در ادامه گفت: افرادی جاعل هستند که عنوان یا نامه جعل کرده و از مردم اخاذی می‌کنند. سه يا چهار برگ جعلی آمده بود که گفتم در اختیارم بگذارند تا مشاهده کنم. یک برگ جعل کرده‌اند که زیر آن نوشته شده: سید ابراهیم رییسی معاون اول قوه قضاییه؛ آن هم در زمانی که آقای رییسی اصلا معاون اول نبوده است و مهر و امضا هم برای معاونت اول یا آقای رییسی نیست. به نام ریاست قوه قضاییه نامه دیگری جعل کردند که خطاب به رییس دیوان محاسبات کشور است و مطالبی از رییس دیوان محاسبات خواسته شده که هيچ ربطی ندارد. نامه دیگری به نام رییس دیوان عدالت اداری جعل کردند که همه این جعل‌ها بسیار ناشیانه است. وی گفت: به‌تازگي موردی در کرمان و تهران در ارتباط با این نامه‌ها دستگیر شده و به‌طوراحتمال هم باید یک جریان باشد. از مردم تقاضا دارم یک مقدار توجه داشته باشند.
جعل ناشيانه مطالب
حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در ادامه اين نشست درباره برخی شایعات مطرح‌شده درباره خانواده ريیس قوه‌قضاییه گفت: درباره خبرها و دروغ‌هایی که به قوه قضاییه و برخی مسئولان قوه‌قضاییه نسبت می‌دهند باید بگویم که کذب محض است. گاهی وقت‌ها با اینکه به سرویس‌های جاسوسی مثل موساد وصلند اما خیلی ناشی هستند و تنظیم مطالب خلاف‌شان هم قابل باور نیست.
وی ادامه داد: ضمن اینکه ساختن این‌طور دروغ‌ها، مسبوق به سابقه است. در دهه اول انقلاب، بدتر از این حرف‌ها را علیه شهید بزرگوار، شهید بهشتی می‌زدند. کسانی هم این حرف‌ها را می‌زدند که خودشان در دامن آمریکا و انگلیس بودند و با اسرايیل همراهی می‌کردند و حتی در زمان جنگ در دامن صدام بودند و علیه کشور خودشان همکاری می‌کردند. خدا را شکر که دشمنِ ما را از احمق ها قرار داده است که وقتی می‌خواهند یک دروغی بسازند و یک مطلبی را جعل کنند، بلد نیستند.
علتش هم واضح است. معلوم است که تیغ قوه‌قضاییه موثر واقع شده است و تیغ عدالت بر گردن مجرمان و نفوذی‌ها خوب فرود آمده است و ضربه کاری و به‌موقع بوده و به جایی که باید وارد می‌شد، وارد شده است.
سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: قوه قضاییه در برابر فضاسازی‌ها کوتاه نخواهد آمد و در کار خود سست نخواهد شد؛ دست هر مجرم و مفسدی را بر اساس موازین شرعی و قانونی کوتاه می‌کنیم.
محدودیت جدیدی برای ريیس دولت اصلاحات وضع نشده است
محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالي درباره اعمال محدودیت جدید برای رییس دولت اصلاحات گفت: دادستان ویژه روحانیت تکذیب نکرده و گفته محدودیت‌ها مثل سابق و تصویب دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی است. اقدام جدیدی صورت نگرفته است و همان محدودیت‌های قبلی بوده که هر چندوقت یک‌بار نامه‌ای به ضابطان داده می‌شد و همین دستور گذشته باز هم صادر و تمدید شده‌است.سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره رای دیوان عدالت در خصوص یکی از اعضای شورای شهر یزد گفت: این مساله دستور توقف موقت گرفته است. وقتی که موضوعی به دیوان منتقل می‌شود، دو نوع درخواست دارند. یک وقت درخواست رسیدگی ماهوی دارند و گاهی چون رسیدگی ماهوی زمان‌بر است، درخواست صدور دستور موقت می‌کنند. درحال‌حاضر دیوان عدالت اداری دستور موقت صادر کرده و در حال استعلام از مراجع مربوطه است و پس از آن تصمیم نهایی را می‌گیرد.
محکومیت عضو مذاكره‌كننده هسته‌اي قطعي شده است
محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری درباره جزيیات پرونده عضو تیم مذاکرات هسته‌ای گفت: آقای عبدالرسول دری اصفهانی، فرزند حسین، دوتابعیتی بود. از جمله کسانی بود که متهم به جاسوسی و ارائه اطلاعات به بیگانگان بود و با دو سرویس جاسوسی مرتبط بود که دادگاه رسیدگی و او را به پنج سال حبس قطعی محکوم کرد. به دادگاه بدوی اعتراض شد و دادگاه تجدیدنظر تایید کرد و حکم قطعی شد که ایشان باید حکم پنج سال را تحمل کند.وی ادامه داد: یک پرونده فساد مالی هم دارد که قرار وثیقه صادر شده اما هنوز کیفرخواست صادر نشده است.حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر دستگیری یکی از مسئولان در سفارت یکی از کشورهای اروپایی گفت: به تازگي چیزی نشنیدم. یک فردی بود که دستگیر شده بود که حکم هم صادر شد و حکمی هم که صادر شده شامل حبس و شلاق است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده فریدون گفت: هنوز کیفرخواست صادر نشده و فردی که فراری بود، همچنان فراری است.
پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان هنوز به دادگاه نرفته است
وي در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و احتمال فرار برخی متهمان گفت: اینکه احتمال دارد برخی فرار کنند، درست نیست زیرا نسبت به همه کسانی که در مظان اتهام بودند، اقدام تامینی مناسب انجام شده است. تا هفته گذشته گزارش تحقیق و تفحص مجلس به قوه قضاییه نرسیده است و اگر یکی دو روز اخیر وارد شده باشد، اطلاع ندارم.
وی ادامه داد: پرونده هم در مرحله تحقیقات است و هنوز به دادگاه نرفته است. در این پرونده کارهای بسیار زیادی شده است و کندی کار در بخش کارشناسی است زیرا برخی موارد نیاز به کارشناسی دارد و علت زمان‌بر بودن هم اعتراض به نتیجه کارشناسی‌هاست.
درخواست اصلاح تبصره ماده 48 قانون آيين دادرسي كيفري
سخنگوی قوه‌قضاییه درپاسخ به سوال دیگری درباره تعیین وکلای موضوع تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری اظهار کرد: این ماده قانونی به ترتیب فعلی، پیشنهاد قوه قضاییه نبوده و پیشنهاد مجلس بوده است. خود ما گفتیم این کار دشواری است. در حال حاضر همه استان‌ها لیست ندارند اما به صورت موردی اگر موضوعی پیش بیاید عمل می‌شود. افرادی در استان‌ها با کمک ضابطان و کانون‌های وکلا شناسایی شدند اما همه استان‌ها لیست کامل ندارد. یکی از مواردی که هم اکنون در دست بررسی داریم، اصلاح همین ماده است.
علني بودن دادگاه بقايي بستگي به نظر قاضي دارد
محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حمید بقایی و علنی یا غیرعلنی بودن آن گفت: علنی بودن یا نبودن دادگاه بستگی به نظر قاضی دارد و قاضی هم برای علنی یا غیرعلنی بودن باید استدلال کند.
اگر دادگاه علنی باشد، آقای احمدی‌نژاد می تواند حضور یابد اما اگر علنی نباشد، نمی‌تواند حضور یابد. وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اعلام جرم دادستان تهران علیه مدیر تلگرام گفت: اگر ابزار (شبکه‌های اجتماعی) مسئول داشته باشد و چنانچه از این ابزار جرایم متعدد به وقوع بپیوندد می‌شود شکایت کرد.
مداحان با قرار وثيقه آزاد هستند
معاون اول قوه‌قضاییه در پاسخ به سوال دیگری پرونده مداحان و علت ارجاع از دادسرای ویژه روحانیت به دادسرای کارکنان دولت گفت: متهمان در حال حاضر با قرار آزاد هستند و تفهیم اتهام شدند اما کیفرخواست صادر نشده است. پرونده هم به‌دليل اینکه ارتباط به آن روحانی که مطرح بوده، ضعیف بوده، پرونده به دادسرای کارکنان دولت ارجاع شد.محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به این سوال درباره گزارش سازمان بازرسی در خصوص آلودگی هوا و ارسال آن به روسای قوا گفت: بازرسی کل کشور هر چند وقت یک‌بار گزارش‌هاي خود را برای سران قوه ارسال می‌کند.
گزارش‌ها اگر نسبت به تخلف افراد باشد، آن‌ها را به مسئول عالی آن دستگاه اعلام می‌کند. برخی از گزارش‌های بازرسی کل، نه تخلف است نه جرم، بلکه یک‌سری پیشنهاد است که به آن دستگاه ارائه می‌کند. تا جایی که اطلاع دارم در خصوص آلودگی هوا جرمی به قوه‌قضاییه از سوی سازمان بازرسی اعلام نشده است اما مواردی را به دولت متذکر شده و دولت هم مطلع است و در تلاش برای رفع آن هم‌هستند.