7 پیشنهاد روحانی به جهان اسلام درباره قدس

اجلاس فوق العاده سران و مسئولان ارشد 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی، روز چهارشنبه با حضور دکتر روحانی رئیس جمهور در ترکیه برگزار شد. به گزارش  ایرنا، دکتر روحانی در این نشست طی سخنانی با قدردانی از اقدام رئیس جمهور ترکیه برای برگزاری این نشست گفت: انتفاضه جدید مردم مجاهد فلسطین در روزهای گذشته علیه آمریکا و اشغالگران صهیونیست یک بار دیگر آشکار ساخت که فلسطینیان به طرح های پوچ دل نبسته و بر خواسته به حق خود پافشاری می کنند. وی‌تأکید کرد: باید از همه راه های ممکن مانع اجرای این اقدام غیرقانونی دولت آمریکا شویم. رئیس جمهور با اشاره به علل و عوامل حرمت شکنی گستاخانه ترامپ تأکید کرد: آن چه بیش از هر چیز دیگری محرک و مشوق این تصمیم گیری بوده، تلاش برخی برای ایجاد ارتباط با رژیم صهیونیستی و هماهنگی و همکاری با آن رژیم است که به جای مقابله با تهدید های صهیونیست ها، در همراهی با آمریکا و رژیم صهیونیستی، نسخه هایی را برای آینده فلسطین تجویز می کنند که در صورت عملی شدن، صهیونیست ها برای همیشه بر فلسطین مسلط خواهند شد.
آمریکا تنها در پی منافع حداکثری صهیونیست هاست
دکتر روحانی با اشاره به حمایت های آمریکا از جنایت های رژیم اشغالگر قدس گفت: متاسفانه برخی آمریکا را در طول سال ها مذاکره، داور گرفتند یا از آن حمایت خواستند و دل در گرو میانجیگری آن سپردند. وی تأکید کرد: اقدام اخیر دولت آمریکا برای کسانی که هنوز روزنه امیدی به ایفای نقش مثبت آمریکا در حل بحران فلسطین داشتند آشکارا روشن ساخت که آمریکا تنها در پی منافع حداکثری صهیونیست هاست و احترامی برای خواسته های مشروع فلسطینیان قائل نیست.  دکتر روحانی در ادامه خطاب به رئیس اجلاس فوق العاده سازمان همکاری  اسلامی، پیشنهاد 7 ماده ای خود را مطرح کرد. رئیس جمهور در تشریح بند اول پیشنهاد خود گفت: ضروری است تصمیم اخیر آمریکا در اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت خود به آن جا به شدت توسط این اجلاس محکوم شود. روحانی در بند دوم با اشاره به ضرورت وحدت جهان اسلام در این باره تأکید کرد: اگر در برخی از مسائل با هم اختلاف نظر داریم، اما در مورد دفاع از قدس و آرمان فلسطین نباید اختلافی داشته باشیم. روحانی در بند سوم سخنان خود افزود: دولت آمریکا باید متوجه این واقعیت بشود که جهان اسلام نسبت به سرنوشت فلسطین و قدس شریف بی تفاوت نبوده و به سخره گرفتن مصوبات بین المللی و نظرات اکثریت قریب به اتفاق جامعه بین المللی در موضوع فلسطین، بدون هزینه سیاسی نخواهد بود. چهارمین نکته رئیس جمهور این است که «کشورهای اسلامی به طور یکپارچه موضع اصولی خود در مخالفت با اقدام اخیر آمریکا را در گفت وگو با شرکای آمریکا به ویژه کشورهای اروپایی مطرح و بر لزوم پایداری همه کشورها در برابر تصمیم اخیر ترامپ تاکید کنند».
وی در ادامه با تهدید خواندن زرادخانه های هسته ای رژیم صهیونیستی برای کل جهان گفت: باید موضوع فلسطین به موضوع اول جهان اسلام برگردد. ششمین پیشنهاد رئیس جمهور درخواست از هیئت های نمایندگی کشورهای اسلامی برای شرکت فعال در مباحثات در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت برای مخالفت با تصمیم اخیر آمریکا بود. پیشنهاد هفتم و پایانی رئیس جمهور نیز این بود که «باید تحرکات رژیم صهیونیستی به طور مستمر مورد رصد قرار گیرد و سازمان همکاری اسلامی در صورت نیاز برای اتخاذ تدابیر لازم در سطح وزرا یا سران تشکیل جلسه دهد.» روحانی در نهایت تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با تک تک کشورهای اسلامی برای دفاع از قدس بدون هیچگونه ملاحظه و پیش شرطی همکاری کند.