چند زن پشت پرده بودند

تجمعات اعتراضی اخیر تنها تجمعاتی معمولی در اعتراض به وضعیت اقتصادی و معیشتی نبود و افرادی با کمترین دانش اقتصادی، سیاسی و روانشناختی مردم ایران به‌خوبی می‌دانستند در پشت پرده این اعتراضات باید موضوعات دیگری مطرح باشد. از روز نخستی که تجمعات اعتراضی درچند شهر برگزار شد نقش دشمنان خارجی، تحریک و تلاش آنها برای هدایت معترضان برای اقدامات ساختارشکن و آسیب به اموال عمومی هویدا بود. پس از آرام شدن فضا مسئولان امنیتی و قضائی کشور به بررسی دقیق‌تر ریشه اعتراضات و هویت‌یابی آنانی پرداختند که در اندیشه آسیب به امنیت و آرامش کشور بودند. دیروز معاون سیاسی سپاه در همین راستا پرده از نقش چند زن در تجمعات اخیر برداشت.
نقش چند خانم در آشوب‌ها
سردار رسول سنایی‌راد گفت: در میان بازداشت‌شده‌ها تعدادی هم خانم بازداشت شدند که میانسال هستند؛ در دهه ۶۰ هم آن‌هایی که اعتراضات خیابانی سازمان منافقین را رهبری می‌کردند، بیشتر خانم‌ها بودند و اکنون نیز حلقه اصلی تحریک و شروع خانم‌ها بودند به عنوان مثال چهار نفر از این خانم‌ها ایلام را به آشوب کشیدند و بعد از دستگیری این افراد مشخص شد هیچ کدام آن‌ها ایلامی نبودند. به همین ترتیب آن‌هایی که از کرج بودند در کرمانشاه دستگیر شدند یا آن‌هایی که از بندرعباس بودند در شیراز دستگیر شدند؛ این‌ها منافقینی بودند که سازمان یافته در شهرها حضور می‌یافتند و شعارها را جهت می‌دادند؛ از زشت‌ترین شعارها و دین ستیزانه‌ترین شعارها مانند «اسلام را پله کردند ـ. مردم را ذله کردند» تا «نه اسلام نه قرآن هردو فدای ایران» سر می‌دادند. معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه «طرح‌های آمریکایی» و «پول‌های سعودی» موجب سازماندهی اغتشاشگران شد، گفت: منافقین سرحلقه اصلی اغتشاشات بودند. وی اظهار داشت: درباره اغتشاشات اخیر آنچه که مقام معظم رهبری شیطنت طلبی و آتش افروزی نامیدند، دارای دو لایه است. نخست اعتراضات اجتماعی که اعتراضات بحقی است و باید شنیده شود، اما گاهی هم بهانه جویی است و باید پاسخ منطقی به آن داده شود؛ این در حالی است که تقریبا در همه کشورهایی که دموکراسی دارند اعتراضات را اجازه بروز و ظهور می‌دهند و وجود دارد. وی خاطر نشان کرد: تفاوتی که ناآرامی‌ها در دیگر کشورها با کشور ما دارد در این است که عناصر بیگانه وارد چنین اعتراض‌هایی نمی‌شوند تا اعتراضات را به سمت و سوی براندازی سوق دهند یا آمریکایی‌ها در خصوص دیگر کشورها به دنبال بردن این موضوع به شورای امنیت نیستند؛ در این رابطه فرانسوی‌ها نیز با طرح چنین موضوعی در شورای امنیت مخالف بودند، زیرا چنانچه این موضوع رایج شود، دست دولتمردان فرانسوی هم به اصطلاح «زیر سنگ» خواهد بود.
اعتراض یا شورش


سنایی‌راد تصریح کرد: اعتراض اگر دیده نشود تبدیل به شورش می‌شود؛ به عبارت دیگر اعتراض برآمده از نارضایتی است پس اگر با احساس محرومیت توام شود، منجر به آشوب می‌شود؛ در این رابطه دو نوع اعتراض سرد و گرم داریم. اعتراضاتی که در روزهای اخیر روی داد اعتراض گرم بود، زیرا موتور نیروی انتظامی را به آتش کشیدند، شیشه حوزه‌های علمیه را در ابهر و زنجان شکستند، در اراک سرباز نیروی انتظامی را داخل کیوسک انداختند و بعد آن جا را به آتش کشیدند که خوشبختانه سرباز مورد اشاره به موقع از پنجره خارج شد. همچنین به سمت یکی از پاسدارها با سلاح شکاری شلیک کردند و او را به شهادت رساندند یا با «آجر» به صورت یکی از پرسنل نیروی انتظامی زدند و فرد مورد اشاره بعد از چند روز که در کما بود، به شهادت رسید. وی خاطر نشان کرد: ۸۰ درصد دستگیرشدگان زیر ۳۰ سال سن دارند البته همه دستگیرشدگان ضد انقلاب نیستند به نحوی که ۵۲ درصد این دستگیرشدگان فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند، اما همین افراد هم توقع داشتند استخدام دولتی شوند. بدین ترتیب می‌توان گفت که از جمله عوامل ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی اخیر، عامل اقتصادی است، زیرا اولین اعتراض‌ها که در مشهد روی داد منشأ اقتصادی داشت، اما بعد عده‌ای داخل این‌ها شدند و شعارها را به سمت هنجارشکنی بردند. تبعیض و بی‌عدالتی هم تولید پرخاشگری می‌کند، منازعات سیاسی، عوامل تبلیغی و رسانه‌ای، عوامل فرهنگی اعم از تهاجم فرهنگی و غفلت خودی‌ها، نحوه تنظیم و اعلام بودجه سال ۹۷، از دیگر عوامل تولید پرخاشگری هستند. وی در بخش دیگری اظهار داشت: «مَرمی» که از پیکر برخی کشته شده‌ها خارج شد نشان می‌دهد این نوع «مَرمی»‌ها برای هیچ اسلحه سازمانی نیست، ولی در این تجمعات از برخی‌ها سلاح کمری کشف شد؛ به عنوان مثال از خودرویی تحت تعقیب در نجف‌آباد و شاهین‌شهر اصفهان، سلاح کمری کشف شد. اما اینکه چرا تلاش‌های آن‌ها به نتیجه نرسید چند عامل دخیل بود؛ اولین عامل بصیرت مردم بود بدین معنی که اگر چه مردم در بخش‌هایی ناراضی هستند، اما پای انقلاب ایستادند به نحوی که از این گونه اقدامات نه حمایت کردند و نه همراهی، حتی در برخی شهرها مردم برابر آن‌ها مقابله جانانه انجام دادند.
اغتشاشگران
معاون سیاسی سپاه تاکید کرد: در این اعتراضات مردم سریع صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند، زیرا دیدند ۳۵ درصد توییت‌هایی که در حمایت از این اعتراضات در فضای مجازی روی داده، مرجع آن عربستان بوده و آن‌ها این قدر هول بودند که بیشتر این توییت‌ها را با زبان عربی فرستادند؛ در واقع این دخالت بیگانگان را نشان می‌دهد. وی ادامه داد: نیروی انتظامی با خویشتنداری، اقتدار خود را نشان داد، ۵۱ درصد معترضان به‌واسطه فراخوان وارد این اعتراضات شده بودند؛ در تاریخ سوم دی، سایتی فراخوانی با عنوان «مال باختگان، از انقلاب تا پاستور» منتشر کرد و در این بین سایتی هم که متعلق به جریان موسوم به جریان انحرافی است، با آن‌ها همراهی نشان می‌دهد؛ علاوه بر این نزدیک به ۴۰ درصد هم عنوان کردند ما جوگیر شدیم و ۹ درصد هم به دلیل رودربایستی با دوستانشان وارد اعتراضات خیابانی شدند. وی افزود: تمام افرادی که در سطح کشور وارد اعتراضات خیابانی شدند ۴۲ هزار نفر بودند، اما چون اخبار عملکرد آن‌ها بازنشر داده می‌شد، بزرگ جلوه می‌کرد؛ به هر روی اعتراضات فروکش کرد، اما نباید ما را از پس زمینه‌های ایجاد نارضایتی در میان مردم غافل کند. به همین خاطر مسئولان باید به جای متهم کردن یکدیگر با اتحاد مردم را به آینده امیدوار کنند.