تحریم آمریکا فرصتی مناسب برای بانک‌های کوچک آلمانی فراهم کرد

خبرگزاری فرانسه نوشت: گرچه برخی از بانک‌های بزرگ آلمانی با تهدید تحریم‌های آمریکا برای ادامه همکاری با ایران مواجه‌اند‌ اما بانک‌های کوچک آلمانی می‌توانند از فرصت به دست آمده نهایت استفاده را ببرند.
به گزارش ایرنا، این خبرگزاری در ادامه گزارشی از فرانکفورت افزود: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، با مخالفت سایر کشورهای امضا‌کننده این توافق بین‌المللی همراه بود تا جایی که تنها دقایقی بعد از این اقدام دونالد ترامپ، فدریکا موگرینی مسوول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی خبری تاکید کرد که این نهاد اروپایی همچنان به توافق با ایران پایبند خواهد بود.
گرچه برخی از شرکت‌های بزرگ و چند‌ملیتی اعلام کرده‌اند که در صورت مخالفت آمریکا از بازار ایران خارج می‌شوند اما تعداد زیادی از شرکت‌های اروپایی همچنان قصد دارند با وجود تهدید مجازات‌های آمریکا همچنان به تعامل و همکاری با ایران ادامه دهند. ‌پاتریشیا ملفی، مدیر مرکز بین‌المللی صلاحیت که ساختمان مرکزی آن در آلمان است، در این باره می‌گوید: «با وجود خروج آمریکا از توافق با ایران، ما همچنان به ارائه خدمات خود به مشتری‌هایمان ادامه می‌دهیم. ما همواره در سال‌های گذشته از شرکت‌های فعال در بازارهای ایران و سودان حمایت و از آنها حمایت مالی کرده‌ایم.»
همزمان با امضای توافق هسته‌ای میان ایران و غرب در سال 2015، میزان صادرات آلمان به ایران 22 درصد رشد یافت و ارزش آن هم‌اکنون به دومیلیارد و 600 میلیون یورو (معادل سه میلیارد دلار) می‌رسد.


هم‌اکنون شرکت‌های خارجی که با ایران همکاری تجاری- اقتصادی دارند، تراکنش‌های مالی خود را با یورو انجام می‌دهند و مرکز KCI (مرکز بین‌المللی صلاحیت) با شرکت‌هایی که در ترکیب هیات‌مدیره‌شان شهروند آمریکایی یا افراد دارای گرین‌کارت اقامت آمریکا دارند‌، کار نمی‌کند. افزون بر آن در تولید محصولاتی که به ایران فروخته می‌شوند، بیش از 10 درصد قطعات ساخت آمریکا به کار نرفته است.
ملفی معتقد است که یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های کسب‌و‌کار شرکت تحت مدیریتش، شهامت و شجاعت مدیران آن است.
با قطع همکاری بانک‌های بزرگ آلمانی با ایران، مرکزKCI درصدد راه‌اندازی شعبه آلمانی بانک ملی ایران در شهر ‌هامبورگ برآید.
به گزارش ایرنا، پس از آنکه دونالد ترامپ رییس‌‌جمهور‌ آمریکا 18‌ اردیبهشت خروج دولتش از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد، طرف‌های اروپایی این توافق در تلاشند تا بدون حضور آمریکا به اجرای تعهدات‌شان در توافق و تجارت با ایران با وجود تصمیم واشنگتن برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه تهران ادامه دهند.
فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته پس از برگزاری نشستی با حضور وزرای امور خارجه ایران و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در بروکسل مقر اتحادیه اروپا، گفت که آنها توافق کرده‌اند تا پس از خروج آمریکا، راه‌حل‌های اجرایی و مستحکم برای ادامه اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بیابند.
وی همچنین گفت که به ویژه ایران و اتحادیه اروپا روابط اقتصادی خود را حفظ و آن را در زمینه‌های مختلف شامل تامین نفت و گاز اروپا افزایش خواهند داد.
انگلیس، فرانسه و آلمان نیز پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با انتشار بیانیه مشترکی تاکید کردند که حتی بدون حضور آمریکا به اجرای برجام ادامه خواهند داد.
همچنین روسیه و چین ضمن ابراز تاسف نسبت به این تصمیم آمریکا، بر ادامه پایبندی‌شان به توافق هسته‌ای تاکید کرده‌اند.
جمعه گذشته برای نخستین بار از زمان اجرایی شدن توافق هسته‌ای در سال 2015‌، کشورهای آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین بدون آمریکا، بنا به درخواست ایران برای مذاکره درباره راه‌های نجات برجام در وین اتریش گرد هم آمدند.