توضیح درباره ادعای «شنود از تلفن رئیس‌جمهوری»

پرویز اسماعیلی:
سردار جلالی چنین حرفی نزده است
توضیح درباره ادعای «شنود از تلفن رئیس‌جمهوری»
آرمان: پس از آنکه رئیس سازمان پدافند غیرعامل در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری از احتمال شنود تلفن همراه رئیس‌جمهور سخن گفت، در ادامه به الزام تولید تلفن همراهی در داخل کشور اشاره کرد که قابل شنود نباشد و نتوان آن را ردیابی کرد. در این راستا برخی رسانه‌ها اینگونه برداشت کردند که تلفن همراه رئیس‌جمهور شنود شده است. پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی رئیس‌جمهور با رد این این ادعا گفت: سردار جلالی چنین سخنی نگفته و اشتباه برداشت از مجری بوده است.


تهدیدات ترکیبی
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در استودیوی گفت‌وگوی ویژه خبری اظهار کرد: پدافند غیر عامل موضوعی سهل و ممتنع است، زیرا همیشه تهدیدات در زندگی ما جاری هستند و از پیچیدگی‌های زیادی برخوردارند. ایلنا نوشت، سردار غلامرضا جلالی اظهار کرد: تهدیدات به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می‌شوند، طبیعی‌ها از طبیعت نشأت می‌گیرند و دشمنی در آنها وجود ندارد و دیگر اینکه از ماهیت ثابتی برخوردار است مانند زلزله وسیل. اما در تهدیدات غیر طبیعی ماهیت مشخص است به تعبیری ماهیت این دسته در تکنولوژی و دانش متغیر ریشه دارد. این عامل در انسان‌ها هم یافت می‌شود. پس تهدیدات انسان ساخت، پویا و سیال و متحرک هستند و طبیعتا در هر مقطعی نسبت به گذشته کمی متفاوتند. وی ادامه داد: در کشورمان سازمان‌هایی که با تهدیدات بیشتری رو‌به‌رو هستند، پدافند غیرعامل را جدی‌تر می‌دانند. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورمان افزود: شهرک‌های موشکی که به تازگی به نمایش درآمد را می‌توان از جمله دستاوردهای نظامی پدافند غیرعامل عنوان کرد: حوزه‌های رسانه ملی، انرژی و نفتی هم دیگر بخش‌های نفع برده از پدافند غیرعامل محسوب می‌شوند. وی ادامه داد: در راستای تهدیدات که ایران را هدف گرفته، تهدیدات اقتصادی هم وجود دارد که از ساختارهای پولی و مالی و غیر بانکی و تجاری استفاده می‌کند، این تهدید غیر نظامی است، اما در سطح ملی و بین‌المللی بوده و توانایی زمین زدن کشور را دارد دریغا که ایران در این حوزه از لایه‌های دفاعی بالایی برخوردار است. سردار جلالی از انواع دیگر تهدیدات موجود به تهدید ترکیبی اشاره کرد و افزود: این تهدید می‌تواند شامل یک عملیات روانی باشد مانند اقدامات رسانه‌ای و فضای مجازی. بخش دیگر این تهدید از جنس محتوا و پیام است که اثر بر فکر مخاطب را هدف قرار می‌دهد. در این میان شبکه‌های اجتماعی در بستر جامعه و مردم دنبال می‌گیرد و بسیار مورد هدف کشورهای غربی محسوب می‌شود. وی گفت: قصد داریم با نگاه مثبت به سمت انسجام ملی و حمایت و پشتیبانی از دولت پیش رفته و اجازه ندهیم هیچ‌گونه شکافی برای سوءاستفاده و یا استفاده دشمن ایجاد شود. این اقدام می‌تواند به آرامش بخشی فضای داخلی کشور کمک کند. این اقدام سبب ایجاد وحدت ملی هم می‌شود.
تلفن همراه غیرقابل شنود برای رئیس‌جمهور
سردار جلالی در خصوص قطعی اینترنت گفت: این موضوع بیشتر از سوی کشورهای بیگانه مطرح شده و تهدیدی برای ملت ایران تلقی شده است. البته نباید توانایی کشورهای غربی همچون آمریکا در راستای محدودسازی دسترسی‌های ما از فضای جست‌وجوگر گوگل را دست کم گرفت. سردار جلالی درخصوص ارز رمزها هم افزود: ارز رمزها شمشیر دو لبه‌ای هستند، ارز رمزها در سیستم مالی و پولی هر کشوری به نوعی کنترل گریز هستند و می‌توانند اختلالاتی را در حوزه پولی و بانکی کشور ایجاد کنند، اما در بُعد خارجی می‌تواند برای ما فرصت باشد. ما می‌توانیم با استفاده از ارز رمزها برخی تحریم‌ها را دور بزنیم و انجام بسیاری از عملیات‌های بانکی را صورت دهیم به این منظور به‌دنبال ایجاد ارز رمز ملی در داخل کشور هستیم تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنیم. وی در مورد سوئیفت گفت: مشکل عمده ما در این خصوص مرجعیت دلار آمریکاست، زیرا آمریکا با اعمال قدرت از طریق پول ملی این کشور می‌تواند هر گونه اقدام کشورها در زمینه سوئیفت را کنترل کند. پس باید وابستگی به دلار را کاهش و ارز دیگری جایگزین آن کنیم. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: ادامه تحریم‌های آمریکای در وضعیت دلار آنها هم مشکل ایجاد خواهد کرد، مانند کشتی‌گیری که حریف را روی پل برده و خودش هم اوضاع نامناسبی دارد. وی تصریح کرد: زیرساخت‌های ایجاد نرم‌افزاری همچون سوئیفت را داریم، اما بخش مهم داستان ایجاد هماهنگی و توافق با سایر کشورها بر سر استفاده کردن از آن است. سردار جلالی درباره تولید گوشی‌های غیرقابل شنود برای مسئولان نظام، گفت: پس از شنود اخیری که از تلفن همراه رئیس‌جمهور روحانی انجام گرفت تصمیم گرفتیم که گوشی غیر قابل شنودی از طریق تلفن‌های موجود ایجاد کنیم، البته این اتفاق هنوز در دست اقدام است. وی در خصوص تهدیدهای طبیعی اخیر همچون سیل‌های اخیر استان‌ها شمالی کشور گفت: در این خصوص بخش مدیریت بحران بهتر می‌تواند اظهار نظر کند، اما سازمان پدافند غیرعامل در وزارت کشور با مرکز مدیریت بحران پروژه‌های مشترکی را در زمینه ایجاد امنیت ملی ترتیب داده است.
تکذیب اسماعیلی
در پی انتشار مطلبی به نقل از رئیس سازمان پدافند غیرعامل در برخی رسانه‌ها با مضمون شنود از تلفن رئیس‌جمهوری، یکی از معاونان دفتر رئیس‌جمهوری به ارائه توضیحاتی پرداخت. پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری در کانال تلگرامی خود نوشت: برخی خبرگزاری‌ها و سایت‌ها، به استناد گفت‌وگوی ویژه خبری شب گذشته(۶ آبان ۹۷) شبکه دو سیما با رئیس سازمان پدافند غیرعامل، اخباری با این مضمون منتشر کرده‌اند که «سردار جلالی: پس از شنود از تلفن روحانی(رئیس‌جمهور) به دنبال تولید گوشی غیر قابل شنود هستیم». این در حالی است که سردار جلالی چنین سخنی نگفته است، بلکه مجری(با اشاره به مطلبی که اخیرا درباره مکالمات آقای ظریف در مذاکرات هسته‌ای منتشر شده بود) به این موضوع اشاره کرده است. جهت اطلاع و اصلاح، متن و فیلم پرسش مجری و پاسخ سردار جلالی منتشر می‌شود. مجری: مطلبی نقل شده راجع به استراق سمع گوشی مسئولان مذاکرات در قضیه برجام که گفته بودن ده دوازده دست چرخیده تا از وزیر خارجه به رئیس‌جمهور حرف منتقل بشه. با توجه به اینکه قرار بود گوشی تلفن همراهی برای مسئولان طراحی بشه و ملزم به استفاده از اون بشوند این بحث به کجا رسید؟ سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل: اول من اصلاحی بکنم. من دیدم نشریات و جراید و خبرگزاری‌ها روی موضوع طوری مطرح شده که شنود و جاسوسی شده. به صورت طبیعی اگر ما موبایلی داشته باشیم و برویم به یک کشور دیگر و از آنجا بخواهیم با کشور خودمان ارتباط برقرار کنیم طبیعتا تماس از زیر ساخت‌های آنها عبور می‌کند تا به زیرساخت خودمان برسد و اگر رمز شده نباشد آنها می‌توانند استفاده کنند و...»