«آنه گرت کرامپ کارن‌باور» جانشین مرکل در حزب دموکرات مسیحی شد پایانی بر 18 سال رهبری

قدرتمند‌ترین زن جهان، نخستین صدراعظم زن آلمان، صدراعظم آمریکایی‌ها، رهبر اتحادیه اروپا، دخترک هلموت کهل. اینها برخی از لقب‌هایی است که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان یدک می‌کشد.
او روز جمعه در کنگره دموکرات‌مسیحی‌ها آخرین سخنرانی خود را به عنوان رهبر حزب ایراد کرد و علاوه بر برشمردن موفقیت‌های حزب در دوران ریاست او تاکید کرد: «من برای صدراعظم شدن زاده نشدم، من همیشه آرزویم این بوده که در مشاغلی که به‌عهده می‌گیریم آبرومندانه عمل کنم و آنها را آبرومندانه ترک کنم». وقتی که آنگلا مرکل در روز ۱۷ ژوئیه ۱۹۵۴ در خانواده‌ای مذهبی در شهر هامبورگ زاده شد، هیچکس فکر نمی‌کرد که او روزی صدراعظم آلمان و یکی از قدرتمندترین سیاستمداران جهان شود.
پدرش، هورست کاسنر، کشیش مسیحی پروتستان و مادرش، هرلینده کاسنر، دبیر رشته‌های لاتین و انگلیسی بود. کاسنرها چند ماه پس از تولد آنگلا به آلمان شرقی مهاجرت کردند و در روستای کویتسوو واقع در ایالت براندنبورگ اقامت گزیدند.او در سال ۱۹۷۳ تحصیل در رشته‌ فیزیک را در دانشگاه لایپزیگ آغاز کرد و پس از پنج سال فوق لیسانس گرفت و در سال ۱۹۸۶ در همین رشته موفق به دریافت مدرک دکترا شد. مرکل از دوران نوجوانی با شاخه‌ جوانان حزب اتحاد سوسیالیستی آلمان (FDJ) که حزب حاکم آلمان شرقی بود همکاری می‌کرد اما هرگز در این حزب یا احزاب دیگری که اجازه‌ فعالیت داشتند عضو نشد. او خود می‌گوید که در FDJ مسئول فعالیت‌های فرهنگی بوده اما برخی از شاهدان گفته‌اند که او در بخش تبلیغات شاخه‌ جوانان حزب حاکم فعال بوده است. پس از زمزمه‌های شکست بلوک شرق و فروپاشی نظام سوسیالیستی وابسته به اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۹ مرکل به گروه بیداری دموکراتیک پیوست و در دوران گذار و پیش از اتحاد دو آلمان، به عضویت حزب دموکرات مسیحی درآمد. به گزارش دویچه وله، مرکل سپس با سرعتی کم‌مانند پله‌های ترقی را طی کرد: ابتدا به مجلس راه یافت و در سال ۱۹۹۱ هلموت کهل، صدراعظم دموکرات مسیحی وقت، او را به پست وزارت زنان و جوانان و از سال ۱۹۹۴ به پست وزارت محیط زیست گماشت. او بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ دبیرکل حزبش بود و در سال ۲۰۰۰ رهبری حزب را به‌عهده گرفت. صدراعظم آلمان از طرفداران پروپاقرص اتحادیه اروپا و مخالف خودخواهی ملی‌گرایانه است. او بین ملی‌گرایی و میهن‌دوستی تفاوت قائل است و معتقد است که میهن‌دوستی نباید باعث شود که افراد، منافع خود را با زیر پا گذاشتن حقوق دیگر ملت‌ها تامین کنند. مرکل در آخرین سخنرانی خود به عنوان رهبر حزب نیز از جانشین خود خواست، به ارزش‌های معنوی حزب، که به گفته‌ او مسیحی و دموکراتیک هستند، پایبند باشد. مرکل در سال ۲۰۱۵ نیز بر پایه همین اعتقاد گفت: «ما از عهده‌ پذیرش پناهجویان برمی‌آییم». پس از آن بود که بیش از یک میلیون پناهجو به آلمان راه یافتند و به گفته‌ برخی ناظران، روزنه‌ای برای انتقاد به مرکل از جانب راست‌گرایان پوپولیست و گروه‌های نژادپرست و شبه‌فاشیست گشودند اما مرکل هنوز هم معتقد است که تصمیمش درست بوده و یک دموکرات‌مسیحی نباید از کمک به‌دیگران دریغ کند، به‌ویژه در دوران نیاز.
گفتنی است «آنه گرت کرامپ کارن‌باور» ۳۷ سال است که عضو حزب دموکرات مسیحی است. پدرش معلم مدرسه و مادرش خانه‌دار است. تحصیلات‌اش علوم سیاسی و حقوق است و مادر سه فرزند. همسرش نیز مهندس معدن است. وی سابقه هدایت وزارتخانه‌های کشور، دادگستری، کار، خانواده و ورزش را در کارنامه دارد و توانست که در انتخابات حزب با ۵۱۷ رای در مقابل ۴۸۲ رای بر رقیب خود فریدریش مرتس پیروز شود.
سایر اخبار این روزنامه
«آنه گرت کرامپ کارن‌باور» جانشین مرکل در حزب دموکرات مسیحی شد پایانی بر 18 سال رهبری جهانبخش‌محب‌ینیا کاهش هزینه‌ها تنها در شعار بحران اقتصادی در روزنامه‌ها شدت می‌گیرد بازگشت به سیاه‌وسفید‌ها رئیس‌جمهوری در اجلاس روسای مجالس 6 کشور برای مقابله با تروریسم: روزهای پر التهاب ترامپ روزهای پر التهاب ترامپ اقتصاد نیازمند حذف یارانه‌های ناپیدا است یارانه‌های پشت پرده گزارش «ابتکار» از افزایش 17 درصدی استیضاح‌های وزرا در مجلس دهم نسبت به مجلس قبل وزیر اطلاعات: حاکمیت‌ها مانع شکل‌گیری تروریسم در کشو‏رها شوند چرا سرمایه‌گذاران رمه‌وار رفتار می‌کنند؟ توده‌ها پاسوز توده‌سازان عضو فراکسیون امید مجلس نمایندگان به جای عبور از خط ویژه، نیم ساعت زودتر حرکت کنند نماینده ایران در اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی: چند کشور در تصمیم سازمان تجارت جهانی برای پیوستن ایران ایجاد مزاحمت می‌کنند مطبوعات وجامعه ازتحریف تا آگاهی