رئیس‌جمهوری در اجلاس روسای مجالس 6 کشور برای مقابله با تروریسم:

کسی که به دیوارها تعظیم می‌کند به پل‏ها احترام نمی‌گذارد
رئیس جمهوری به تحریم کنندگان ایران نسبت به آوار مواد مخدر، بمب‌، تروریسم و مهاجرت در صورت آسیب دیدن توانایی ایران در حوزه‌ مبارزه با مواد مخدر و تروریسم هشدار داد.
به‌ گزارش ‌ایسنا، حسن روحانی، صبح روز گذشته طی سخنانی در کنفرانس روسای مجالس شش کشور در تهران برای مقابله با تروریسم با اشاره به اینکه جهان شاهد چالش‌های سخت و پیچیده‌ای اعم از تغییر آب و هوا، بحران‌های اقتصادی، توسعه نیافتگی، تجاوز و جنگ، فقر و گرسنگی، یک‌جانبه‌گرایی وافراط‌‏‏ گرایی و تروریسم است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی تروریسم تاکنون متحمل خسارات جانی و مالی سنگینی شده است.
روحانی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی ظالمانه و غیر قانونی آمریکا علیه ایران شکل بارز از تروریسم است که ملت ما را هدف قرار داده است تصریح کرد: تروریسم اقتصادی به معنای وحشت‌آفرینی در اقتصاد یک کشور و ایجاد ترس در دیگر کشورها جهت ممانعت از تجارت و سرمایه‌گذاری در کشور هدف است. خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌ها بی‌تردید نمونه بارزی از تروریسم اقتصادی است.


خشونت‌طلبان و قانون‌شکنان نمی‌خواهند ما دور هم جمع شویم
وی ادامه داد: منطقه ما در مقطع حساس تاریخی قرار گرفته است مقطعی که تروریست‌ها، خشونت‌طلبان و قانون‌شکنان به دنبال راه انداختن گردابی از خشونت، فقر، تحریم و کودتا هستند. آنها نمی‌خواهند ما دور هم جمع شده و گفت‌وگو کنیم. آنها نمی‌خواهند ما همدل و همزبان باشیم. اما باید بدانند این اراده ما است که دست در دست هم بر دشمن مشترک فائق شده‌ایم. اما این پیروزی مستلزم آن است که همگی مسئولیت خود را تا ریشه‌کنی ریشه‌های خشونت ادامه دهیم. فقر، فساد، نابرابری و تبعیض از مهم‏ترین ریشه‌های خشونت‌های تروریستی در منطقه است. در فضای توسعه نایافتگی اشکال بزهکاری، قاچاق، پولشویی و تروریسم به هم ملحق می‌شوند و امنیت جوامع انسانی را نابود می‌کنند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دخالت‌های سیاسی و نظامی اجازه نمی‌دهد، جوامع رشد طبیعی خود و راه‌حل‌های مناسب در مواجهه با مشکلات را بیابند، بیان کرد: باید بیاندیشیم که چگونه می‌توانیم آنهایی که آگاهانه میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی خود را برای تعمیق اختلاف‌ها صرف می‌کنند، متوقف کنیم و چگونه در مقابل زورگویان بایستیم. من معتقدم همکاری و هماهنگی است که امنیت می‌آفریند. ما باید حاکمیت‌های منعطف‌تری داشته باشیم که با تقسیم عادلانه مسئولیت در مقابل تهدیدهای مشترک‌سازگار باشد. باید به جنگ و خشونت افسار بزنیم. به پیکار با پول‌های ناپاک بشتابیم و از کارآمدی حکمرانی یکدیگر حمایت کنیم تا دیگر جایی برای پلیدی‌ها نباشد.
وی ادامه داد: ملت‌ها و دولت‌های ما با یکدیگر هستند. از دورانی دور و از تاریخ کهن ما با هم بوده‌ایم. فرهنگ‌های ما در داد و ستدهای پویا تمدن‌های مشترک آفریده‌اند که از چین تا آناتولی و از روسیه تا فلات ایران ادامه داشته است. ما فرزندان تمدن‌های بزرگی هستیم. با این حال در معرض یورشی همه‌جانبه هستیم که نه تنها هویت و استقلال ما را تهدید می‌کند، بلکه مصمم است پیوست‌های دیرپای ما را از هم بگسلد.
روحانی با اشاره به اینکه آمریکا سخت در خطاست که گمان می‌کند می‌تواند ما را از هم جدا ‌کند گفت: جنگ تجاری با چین به ضرر همه ما است، تحقیر افغانستان خوار شمردن همه ما است، با تنبیه ترکیه همه ما مجازات می‌شویم، هر بار که روسیه تهدید می‌شود همه ما امنیت خود را درمخاطره می‌بینیم و وقتی ایران تحریم می‌شود همه از توسعه پایدار بی بهره شده و در واقع همه تحریم می‌شوند، اما ما بنا نداریم گستاخی‌ها را تحمل کنیم و در برابر آنها می‌ایستیم و این راه را از مسیر تقویت و تعمیق همکاری دنبال می‌کنیم.
با تحریم ایران توانایی‌های ما برای مبارزه با مواد مخدر و تروریسم آسیب می‌بیند
رئیس جمهوری همچنین با بیان اینکه ایران با حکم رسالت خود سدی بزرگ در برابر سوداگران خشونت بوده و بهای سنگینی را هزاران نفر از دلاوران ما با پرداخت جان‏شان داده‌اند، گفت: سالانه 800 میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدر صرف می‌کنیم، برای لحظه‌ای تصور کنید که اگر رخنه‌ای در این سد ایجاد شود چه فاجعه‌ای رخ خواهد داد. ما همچنین در راه مبارزه با تروریسم سالانه میلیون‏ها دلار هزینه‌ کرده‌ایم و صدها نفر از نیروهای ما در این راه جان خود را فدا کرده‌اند. ما از غرب انتظار نداریم که سهم‏شان را در ازای امنیت و ثبات خود که برای آنها تامین کرده‌ایم بپردازند، اما بدانند با تحریم ایران توانایی‌های ما برای مبارزه با مواد مخدر و تروریسم آسیب می‌بیند.
وی افزود :به تحریم کنندگان هشدار می‌دهیم که اگر توانایی‌ها ما در مبارزه با مواد مخدر وتروریسم در خاستگاه آنها ضربه ببیند، نخواهید توانست از آوار مواد مخدر، بمب‌ها و تروریسم و مهاجرت به سلامت خارج شوید.
روحانی در ادامه گفت: آنها که حرف ما را باور ندارند، خوب است نگاهی به نقشه جغرافیایی بیاندازند.
وی سپس خاطرنشان کرد که همه کشو‏رها باید در راستای استمرار پیروزی، احساس مسئولیت کنند.
رئیس جمهوری همچنین گفت: ما باید بدانیم که تهدیدهای امروز بین مرزی است. از همین رو است که باید به دنبال منطقه‌ای قوی‌تر که رها از سلطه دیگران است باشیم، منطقه‌ای که از خود نیرو بگیرد و از نیروی جمعی همه ملت‌ها استفاده کند. منطقه‌ای قدرتمند برای دنیای پسا آمریکایی و این ملت‌ها هستند که در هم‌پیمانی با هم آرزوی مشترک‏شان را پیش می‌گیرند؛ همه باید در راه منطقه قوی‌تر بکوشیم.
وی در همین راستا به تشریح ضرورت‌های ایجاد یک منطقه قدرتمند پرداخت و گفت: باید ایجاد امنیت شبکه‌ای، حس احترام به حاکمیت ملی، تقویت چند‌جانبه‌گرایی، مشارکت‌های جدی در صلح‌سازی را ایجاد کنیم. در عین داشتن قدرت دفاعی، نظامی‌گری را در منطقه کاهش دهیم، زیر ساخت لازم را برای ترانزیت با همسایگان فراهم کنیم.
روحانی ادامه داد: باید از تجارت کالا و خدمات مخصوصا کالای فرهنگی در منطقه حمایت کنیم. به توازن قوای پایدار مبتنی بر هوش استراتژیک دست یابیم.
وی با بیان اینکه «آمریکا کشوری مداخله‌جو است که نمی‌تواند هیچ کشوری را در حوزه‌های ذکر شده یاری کند» گفت: از کسی که به دیوارها تعظیم می‌کند انتظار نداریم به پل‏ها احترام بگذارد؛ از کسی که تمدن‌ها را تحقیر می‌کند نمی‌توان خواست نگه‌دارنده تمدن‌های مشترک باشد. ما اجازه نخواهیم داد هرجا آمریکا در انهدام جوامع سهم دارد از هزینه و مسئولیت ویرانی‌ها بگریزد.
رئیس جمهوری در پایان گفت:جمهوری اسلامی مانند همیشه آماده یاری رساندن به شما است. هر روز بیش از پیش به یقین می‌رسم با همت صادقانه چین، روسیه، ترکیه، افغانستان، پاکستان و ایران می‌شود این وظیفه را به انجام رساند.
کشو‏رهای ثالث قادر به ایجاد خلل در مناسبات ایران و روسیه نیستند
حسن روحانی در حاشیه این کنفرانس در دیدار با «والودین ویتسلاو» رئیس مجلس دومای روسیه گفت: روابط و همکاری‌های دو کشور در سال‌های گذشته بسیار دوستانه بوده و طی سال‌های اخیر شاهد ارتقای سطح همه جانبه مناسبات دو کشور بوده‌ایم. روحانی روابط و همکاری‌های ایران و روسیه را دوستانه و رو به گسترش دانست و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا از همه ظرفیت‌های موجود برای توسعه مناسبات همه جانبه با روسیه استفاده کند و کشورهای ثالث قادر به ایجاد خلل در مناسبات دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و روسیه نیستند.
رئیس مجلس دومای روسیه نیز در این دیدار توسعه روابط دوستانه ایران و روسیه را حائز اهمیت دانست و گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر مناسبات تهران - مسکو براساس اهتمام و دوستی روسای جمهوری دو کشور به سرعت پیشرفت کرده و در حال توسعه است.
حسن روحانی همچنین با قدردانی از مواضع خوب رئیس‌جمهوری و دولت ترکیه برابر تحریم‌های غیرقانونی دولت آمریکا علیه ایران، افزود: ایران قدردان اهتمام رئیس جمهوری و دولت ترکیه برای گسترش همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران است و از آن استقبال می کند.
وی افزود: ایران امنیت و ثبات ترکیه را امنیت و ثبات خود می‌داند و از همین‌رو در قبال کودتای چندی قبل ترکیه موضع صریح و شفافی در جهت ثبات و تقویت دولت ترکیه داشت.
چابهار فرصت بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاران منطقه‌ای است
رئیس‌جمهوری همچنین در حاشیه دومین کنفرانس روسای مجالس 6 کشور در تهران، در دیدار با «عبدالرئوف ابراهیمی» رئیس مجلس افغانستان، با بیان اینکه روابط اقتصادی ایران و افغانستان نیازمند یک تحول جدی است، گفت: منطقه چابهار فرصت بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاران منطقه‏ای است.
روحانی با بیان اینکه «تلاش داریم خط آهن چابهار به زاهدان هر چه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد و در ادامه نیز به افغانستان متصل شود»، گفت: منطقه چابهار فرصت بسیار خوبی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی دو کشور و فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران منطقه‏ای است.
جدیت برای مبارزه همه‌جانبه با تروریسم در منطقه اهمیت دارد
رئیس جمهوری در ادامه دیدا‏رهای خود، با رئیس مجلس پاکستان، نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در دیدار با «اسد قیصر» رئیس مجلس پاکستان، اظهار کرد: برگزاری این اجلاس ابتکاری خوب و مفید برای امنیت و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای است.
روحانی با تاکید بر اینکه ایران و پاکستان به عنوان دو کشور برادر‌، همسایه و مسلمان که در طول تاریخ روابط صمیمانه و فرهنگی با هم داشته‌اند، باید در مسیر مبارزه با تروریسم با جدیت گام برداشته و مبارزه کنند، اظهار کرد: متاسفانه در مرزهای ایران با پاکستان که باید مرز برادری و دوستی بین دو کشور باشد، گروهک‌هایی از مرز سوء استفاده می‌کنند.
رئیس‌جمهوری ضمن اظهار امیدواری از اینکه همکاری نیروهای امنیتی و مسلح دو کشور باعث شود تا امن‌ترین مرزها را بین ایران و پاکستان داشته باشیم، گفت: امیدوارم 7 نیروی مرزبانی ایران که در خاک پاکستان گروگان گروه‌های تروریستی هستند، با فعالیت جدی‏تر ارتش پاکستان هر چه سریع‌تر آزاد شده و سالم به ایران بازگردند. رئیس‌مجلس پاکستان نیز در این دیدار گفت: روابط تهران – اسلام‌آباد، روابطی صمیمانه و دوستانه است که هیچ‌کس نمی‌تواند این رابطه را خدشه‌دار کند.
سایر اخبار این روزنامه
«آنه گرت کرامپ کارن‌باور» جانشین مرکل در حزب دموکرات مسیحی شد پایانی بر 18 سال رهبری جهانبخش‌محب‌ینیا کاهش هزینه‌ها تنها در شعار بحران اقتصادی در روزنامه‌ها شدت می‌گیرد بازگشت به سیاه‌وسفید‌ها رئیس‌جمهوری در اجلاس روسای مجالس 6 کشور برای مقابله با تروریسم: روزهای پر التهاب ترامپ روزهای پر التهاب ترامپ اقتصاد نیازمند حذف یارانه‌های ناپیدا است یارانه‌های پشت پرده گزارش «ابتکار» از افزایش 17 درصدی استیضاح‌های وزرا در مجلس دهم نسبت به مجلس قبل وزیر اطلاعات: حاکمیت‌ها مانع شکل‌گیری تروریسم در کشو‏رها شوند چرا سرمایه‌گذاران رمه‌وار رفتار می‌کنند؟ توده‌ها پاسوز توده‌سازان عضو فراکسیون امید مجلس نمایندگان به جای عبور از خط ویژه، نیم ساعت زودتر حرکت کنند نماینده ایران در اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی: چند کشور در تصمیم سازمان تجارت جهانی برای پیوستن ایران ایجاد مزاحمت می‌کنند مطبوعات وجامعه ازتحریف تا آگاهی