ادامه خزان بورس

گروه بورس- ادامه افت بورس در هفته گذشته نیز تداوم یافت تا سهامداران با نگرانی‌های زیادی در این بازار مشغول به فعالیت باشند. همه آمارهای معاملاتی در بازار سهام با کاهش، ریزش و افت همراه شده‌اند و شاهد خزان در فصل پاییز در بورس هستیم. تازه‌ترین اطلاعات داد و ستدهای هفته گذشته نشان می‌دهد که در پنج روز کاری بورس تهران طی هفته گذشته‌، شاخص صنعت بیش از ۷۶۰ واحد افت کرد. همچنین ۷۸۸۲ میلیون انواع اوراق بهادار در این مدت معامله شد. در ۱۴ آذر ماه جاری شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران در تراز ۱۶۶ هزار و ۸۶۰ واحدی قرار داشت اما در پنج روز کاری بورس تهران این شاخص ۱۵۰۸ واحد افت کرد و رقم ۱۶۵ هزار و ۳۵۲ را تجربه کرد. در عین حال شاخص آزاد شناور که در تاریخ مذکور در تراز ۱۷۹ هزار و ۵ واحدی قرار داشت ۱۵۱۲ واحد کاهش یافت و تا تراز ۱۷۷ هزار و ۴۹۳ واحدی نشست. در پنج روز کاری بورس تهران در هفته گذشته شاخص بازار اول ۱۴۰۱ واحد افت کرد و تا رقم ۱۲۱ هزار و ۹۳۶ پایین رفت. همچنین در این مدت شاخص بازار دوم ۱۶۰۸ واحد کاهش یافت. شاخص صنعت نیز ۷۶۶ واحد افت کرد و به رقم ۱۴۹ هزار و ۹۶۷ واحدی رسید. ارزش معاملات هفته گذشته به رقم ۲۷ هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال این رقم در هفته گذشته ۳۴ هزار و ۶۰۹ میلیارد ریال بود که این رقم در مجموع ۲۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد. از طرفی تعداد ۷۸۸۲ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش ۶۶۸ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت تعداد ۵۴ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۶۱۳ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به این ترتیب با ۲۵ درصد و ۱۹ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته همراه شدند.
ارزش و حجم معاملات
شاخص بورس از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۱۷۴ روز معاملاتی، ۷۲ درصد رشد داشته است. از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۱۷۴روز معاملاتی تعداد ۳۶۶ میلیارد و ۶۸۱ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۱۱۳۲ هزار و ۸۸ میلیارد ریال در ۲۱ میلیون و ۹۰۵ هزار و ۶۴۹ دفعه مورد معامله قرار گرفته است. همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۲۴۹ میلیارد و ۵۷۲ میلیون سهم به ارزش ۶۴۵ هزار و ۶۲۹ میلیارد ریال در ۱۲ میلیون و ۴۰ هزار و ۹۵۵نوبت در بازار اول؛ ۱۱۱ میلیارد و ۴۱۶ میلیون سهم به ارزش ۳۵۵ هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال در ۹ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۹۶۹نوبت در بازار دوم؛ ۹۳ میلیون سهم به ارزش ۹۲ هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال در ۲۷ هزار و ۹۹۰ نوبت در بازار بدهی؛ یک میلیارد و ۴۰۱ میلیون سهم به ارزش ۶۱ میلیارد ریال در سه هزار و ۱۹۵نوبت در بازار مشتقه و ۳ میلیارد و ۷۷۵ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۳۸ هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال در ۱۷۸ هزار و ۸۵ نوبت مورد معامله قرار گرفته است. این گزارش می‌افزاید: شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۹۶ هزار و ۲۹۰ واحد آغاز کرده است تاکنون با ۶۹ هزار و ۶۲ واحد افزایش معادل ۷۲درصد رشد را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۱۶۵ هزار و ۳۵۲واحد رسیده است. شاخص بازار اول نیز در این مدت با ۵۳ هزار و ۸۱۲واحد رشد و شاخص بازار دوم با ۱۲۲ هزار و ۳۲۹ واحد افزایش مواجه شده‌اند.
عمیق‌تر شدن معاملات الکترونیک


اطلاعات منتشره از سوی بورس تهران نشان می‌دهد که تعداد ۲۴۶ هزار و ۶۱۶ میلیون سهم به ارزش ۶۷۹ هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال در ۸ ماه نخست سال‌جاری از طریق معاملات الکترونیکی داد و ستد شده است. در بازار اوراق بدهی در هشت ماه منتهی به پایان آبان ماه، تعداد ۶۸ میلیون برگه به ۶۶ هزار و ۴۲۹ میلیارد ریال مورد مبادله قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، در هشت ماهه سال‌جاری، تعداد ۳۵۸۹ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۳۶ هزار و ۸۵۳ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۲۹۶ درصد رشد و ۲۹۰ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال ۹۶ همراه شد.
وضعیت «P/E»
اطلاعات منتشره از سوی بورس تهران نشان می‌دهدکه نسبت «P/E» بازار سهام در آبان‌ماه برابر با 98/9 مرتبه بوده است. لازم به ذکر است که ۵۳ شرکت دارای پیش‌بینی سود صفر یا منفی بوده‌اند که در محاسبات «P/E» این دوره زمانی لحاظ نشده‌اند. همچنین در آبان ماه ۹۷ به دلیل عدم الزام ارائه پیش‌بینی سود شرکت‌های صنعت سرمایه‌گذاری‌ها، ۱۷ شرکت فعال در این گروه در گزارش «P/E» لحاظ نمی‌شود، بنابراین، نسبت قیمت به عایدی «P/E» محاسبه شده بر مبنای ارزش بازار ۲۷۲ شرکت ۶۲۹۸۵۴۰ میلیارد ریال و سود پیش‌بینی شده بیش از ۶۳۱۰۱۰ میلیارد ریال است.
عملکرد صنایع
همچنین در دومین ماه از پاییز بررسی صنایع از نظر ارزش بازار نشان می‌دهد که گروه محصولات شیمیایی با در اختیار داشتن ۲۸ شرکت و ارزش بازار یک میلیون و ۷۰۵ هزار میلیارد ریالی در رتبه اول قرار دارد، فلزات اساسی با بیش از یک میلیون و هفت هزار میلیارد ریال و استخراج کانه‌های فلزی با بیش از ۷۰۱ هزار میلیارد ریال رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. از ابتدای سال‌جاری تا پایان هشتمین ماه از سال‌جاری، بیشترین ارزش معاملات را بین تالارهای منطقه‌ای به ترتیب تالار منطقه‌ای کیش با مبادله ۹۰ هزار و ۶۲۲ میلیارد ریال، تالار منطقه‌ای اصفهان با مبادله ۳۵ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال، تالار منطقه‌ای مشهد با مبادله ۲۶ هزار و ۸۱۲ میلیارد ریال، تالار منطقه‌ای کرج با مبادله ۲۶ هزار و ۳۰۸ میلیارد ریال و تالار منطقه‌ای تبریز با مبادله ۲۲ هزار و ۴۸ میلیارد ریال به نام خود ثبت کردند.