محکومیت معامله قرن

ترامپ بالاخره از طرح "معامله قرن" خود رونمایی کرد؛ طرحی که به معنای واقعی یک معامله -البته پرسود برای صهیونیست‌ها است. به گزارش ایسنا، کنفرانس خبری مشترک دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو برای اعلام بندهای معامله قرن، سه‌شنبه شب به وقت تهران برگزار شد. ترامپ جزئیاتی از این طرح ارائه داد و نتانیاهو از آن استقبال کرد. در این کنفرانس خبری، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: قدس پایتخت یکپارچه‌ای برای اسرائیل باقی خواهد ماند و قابل تقسیم نیست. ما یک کمیته مشترک با اسرائیل تشکیل خواهیم داد که محل مرزها را مشخص می‌کند. ترامپ تصریح کرد: من راه‌حل‌های کامل و مفصلی برای برخورداری از محیطی دارای صلح بیشتر برای طرف‌های مختلف پیشنهاد می‌دهم. طرحی که برای صلح ارائه خواهم داد، متفاوت از پیشنهادهای پیشین است و طرح امروز ما ۸۰ صفحه‌ای است.
وی افزود: ما از اسرائیل نمی‌خواهیم که از امنیت خود کوتاه بیاید. طرح من فرصتی را برای اسرائیلی‌ها در چارچوب راه‌حل دو کشور ایجاد می‌کند و این طرح متفاوت از طرح‌های دولت‌های پیشین آمریکا است.ترامپ خاطرنشان کرد: نتانیاهو به من گفته است که آماده موافقت با طرح من به عنوان پایه و اساسی برای مذاکره است و از طرح من حمایت خواهد کرد.رئیس‌جمهور آمریکا همچنین مدعی شد: کسانی هستند که از فلسطینی‌ها به عنوان تفنگ‌هایی برای تروریسم استفاده می‌کنند.ترامپ با بیان اینکه «اسرائیل دولتی است که خواهان صلح است»، ادامه داد: امروز روز اتخاذ گامی بزرگ به سمت صلح است.وی اظهار کرد: دوست دارم معامله قرن برای فلسطینی‌ها مهم باشد و برای آن‌ها فرصت تاریخی باشد تا کشورشان را تشکیل دهند. ملت فلسطین به دلیل فقدان امیدِ ناشی از وعده‌های شکست‌خورده، رنج کشیده است.ترامپ افزود: این توافق اراضی فلسطینی‌ها را دو برابر خواهد کرد و هیچ‌کس از فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها از خانه‌هایشان بیرون رانده نخواهند شد. ما نمی‌خواهیم فلسطینیان و اسرائیلی‌ها از خانه خود بیرون شوند. فلسطینیان می‌توانند کشور مستقلی برای خود داشته باشند.رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه «بیت‌المقدس پایتخت یکپارچه اسرائیل باقی خواهد ماند»، مدعی شد: اگر فلسطینیان تروریسم را کنار بگذارند مرزهایشان را مشخص می‌کنیم.وی همچنین تصریح کرد: راه‌حل دو کشوری به هیچ وجه امنیت اسرائیل را به خطر نخواهد انداخت. ما از فلسطینیان می‌خواهیم با چالش‌ها در کنار زندگی با اسرائیل کنار بیایند.ترامپ گفت: طرح من به فلسطینیان این فرصت را می‌دهد که از جای خود بلند شوند و زندگی جدیدی آغاز کنند. آقای عباس اگر مسیر صلح را انتخاب کند، ما قدم به قدم کنار فلسطین خواهیم بود. اجازه نمی‌دهیم طرح صلح، امنیت اسرائیل را به خطر بیندازد. اگر مردم فلسطین از گذشته‌شان جدا نشوند، آینده‌شان شکل نخواهد گرفت. مکانی برای کشور فلسطین تعیین خواهد شد.
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد: این طرح ۵۰ میلیارد دلار به کشور فلسطین کمک خواهد کرد.وی ادامه داد: طرح ما فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری را در کشور فلسطین جدید فراهم خواهد کرد و کشورهای متعددی وجود دارند که خواهان این امر هستند. فرصت‌های شغلی برای فلسطینی‌ها ایجاد خواهد شد و فقر برای رسیدن به شکوفاسازی زندگی آنها از بین برده خواهد شد. ما به فلسطینی‌ها برای رسیدن به استقلالشان و برای رویارویی با چالش‌های همزیستی مسالمت‌آمیز کمک خواهیم کرد.
دونالد ترامپ تصریح کرد: معامله قرن اجازه پایان دادن به فعالیت‌های حماس و جهاد اسلامی را خواهد داد. طرحِ من به فلسطینی‌ها زمانی برای آمادگی کامل جهت داشتن یک کشور شکوفا می‌دهد. رئیس‌جمهور آمریکا خطاب به محمود عباس - رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین - نیز گفت: اگر تو صلح را انتخاب کنی، پس ما در کنار تو در تمامی مراحل این مسیر خواهیم بود. وی افزود: خاورمیانه شاهد تغییرات بسیاری است و تعداد زیادی از کشورهای خاورمیانه گام‌های جسورانه‌ای علیه تروریسم برداشته‌اند.ترامپ اظهار کرد: زمان آن فرا رسیده است که اشتباه کشورهای اسلامی در به رسمیت نشناختن اسرائیل در سال ۱۹۴۸ اصلاح شود. در این سرزمین قدیمی نباید خشونت باشد، بلکه باید در آن صلح محقق شود. می‌خواهم از نتانیاهو و نیز از امارات و بحرین و عمان قدردانی می‌کنم.رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: معامله قرن، پیچیده و دشوار است اما وظیفه ما است که موفقیت‌آمیز بودن آن را تضمین کنیم.


در ادامه این کنفرانس، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: حضور سفرای بحرین و عمان و امارات نشانه مثبتی برای طرح‌ صلح خاورمیانه است. ترامپ حق اسرائیل برای حاکمیت بر «غور اردن» را به رسمیت می‌شناسد. بنیامین نتانیاهو اظهار کرد: تمام طرح‌های پیشین شکست خوردند؛ چراکه منافع حیاتی اسرائیل و آرمان‌های فلسطینی‌ها را بیان نمی‌کردند.وی همچنین ابراز عقیده کرد: طرح صلح ترامپ یک مسیر واقعی برای صلح پایدار است. ترامپ حاکمیت اسرائیل بر غور اردن و مناطق دیگر را به رسمیت می‌شناسد تا اسرائیل بتواند خودش از خود دفاع کند.
اعلام جزئیات طرح معامله قرن از سوی ترامپ و استقبال نتانیاهو از آن، واکنش‌هایی را به همراه داشته است. گزیده مهمترین واکنش‌ها بدین شرح است:
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از دریافت متن «معامله قرن» خودداری کرد.
روسیه اعلا کرد که «معامله قرن را بررسی می‌کنیم اما موضع فلسطینیان مهمتر است».
آیت الله سیستانی معامله قرن دونالد ترامپ را محکوم و بر حمایت از مردم فلسطین تاکید کرد.
عبدالمهدی الکربلائی، نماینده آیت الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در خطبه‌های نماز جمعه گفت: آیت الله سیستانی طرح ظالمانه آمریکا برای اشغال اراضی فلسطینی‌ها را محکوم و بر حمایت از مردم مظلوم فلسطین برای گرفتن حقوقشان و تشکیل کشور مستقل تاکید دارد و از اعراب و مسلمانان و تمامی آزادگان جهان می‌خواهد به مردم فلسطین کمک کنند.
یک مقام جنبش حماس، مفاد طرح ترامپ را «مزخرف» توصیف کرد و یک مقام جهاد اسلامی هم تاکید کرد که «باید به راهبردی ملی برای مقابله با معامله قرن روی بیاوریم».
در همین حال، سخنگوی انصارالله یمن گفت: طرح ترامپ، هجوم آشکار آمریکا بر فلسطین و امت اسلامی است.
از سوی دیگر، سفیر امارات در آمریکا با تمجید از طرح پیشنهادی ترامپ، آن را طرحی «بسیار جدی» توصیف کرد که به عقیده او، بسیاری از مسائل منطقه را حل می‌کند.
اتحادیه اروپا و انگلیس نیز در بیانیه‌هایی از طرح سازش تحمیلی آمریکا استقبال و آن را فرصتی برای حرکت به جلو توصیف کرده‌اند.
جبهه‌ملی آزادسازی فلسطین، «معامله قرن» را «اعلام جنگ» خوانده و «ایلهان عمر» نماینده مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا هم گفته است: «معامله قرن یک دزدی و محو کردن است».
«کریس مورفی» سناتور آمریکایی در واکنش اظهار کرد: «معامله قرن» خطر بی‌ثباتی گسترده در منطقه را به همراه دارد.
در ادامه واکنش‌ها، مصر خواستار بررسی دقیق طرح آمریکا از سوی فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها شده است.
ترکیه هم طرح آمریکا را به مثابه دزدی سرزمین‌های فلسطینی و از میان برنده دورنمای تشکیل کشور مستقل فلسطینی دانست و آن را محکوم کرد. وزارت خارجه ترکیه همچنین طرح ترامپ را عامل نابودی راه حل دو کشوری دانسته است. رئیس جمهوری ترکیه نیز اعلام کرد، قدس خط قرمز است و دستی که به مسجد الاقصی تعدی کند را خواهیم شکست. نمی‌توان این طرح آمریکایی را پذیرفت و پذیرش آن توسط برخی از کشورهای عربی خیانت است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیزبا ابراز تردید در موفقیت طرح موسوم به معامله قرن گفت: برای رسیدن به صلح حضور دو طرف درگیر لازم است و بین فلسطین و اسرائیل یک طرفه و در غیاب طرف دیگر صلحی برقرار نمی‌شود.
>بیانیه رئیس دستگاه قضا در مورد معامله قرن
آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه با صدور بیانیه‌ای نسبت به معامله به اصطلاح قرن واکنش نشان داد.
در بخش‌هایی از بیانیه آیت الله رئیسی آمده است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
ان فرعون علا فی الارض و جعل اهلها شیعا یستضعف طائفه منهم یذبح ابنائهم و یستحیی نسائهم انه کان من المفسدین و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین
طرحی که رئیس جمهور تروریست رژیم آمریکا برای محو حقوق ملت فلسطین با عنوان معامله ی قرن از آن رونمایی کرد، برگ دیگری از سلسله ترفندهای فریب کارانه ی آمریکایی‌ها برای تحکیم ظلم، تجاوز و اشغالگری است که قطعاً نخواهد توانست تا فریاد عدالت خواهی ملت فلسطین و دیگر آزادیخواهان جهان را که امروز در قامت مقاومت ظهور کرده است، خاموش کند.
تاریخ ثابت کرده است که ستیز با عدالت، شمشیر عدالت را تیزتر می‌کند، لذا آمریکایی‌ها باید بیش از گذشته از خشم ملت فلسطین و دیگر ملت‌های منطقه در هراس و وحشت باشند. آمریکایی‌ها باید بدانند که با غرس درخت ظلم نمی‌توان میوه ی صلح و آرامش را چید. امنیت و ثبات میوه‌های نهال عدالت هستند و عدالت نیز جز از راه تامین همه حقوق ملت فلسطین و پایان کامل اشغالگری صهیونیست‌ها محقق نخواهد شد.
معامله‌ی قرن که بر پایه‌های ظلم و تجاوز بر ملت فلسطین بنا شده است، نه تنها امنیت و ثبات را برای صهیونیست‌ها به ارمغان نخواهد آورد، بلکه ناامنی را بیش از گذشته در فلسطین اشغالی نهادینه خواهد کرد. آمریکایی‌ها باید بدانند که سپر پوشالی معامله قرن، تاب ایستادگی در برابر شمشیر بران مقاومت را ندارد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: سیاست جمهوری اسلامی ایران در موضوع فلسطین که برآمده از اصل بدیهی تامین حقوق ملت فلسطین است، هم برقراری عدالت را برای همه تضمین می‌کند و هم امنیت پایدار و ثبات فراگیر را برقرار خواهد کرد.
>نامه لاریجانی به روسای
پارلمان‌های کشورهای اسلامی
رئیس مجلس شورای اسلامی هم در نامه‌ای به روسای پارلمان‌های کشورهای اسلامی، با اعلام انزجار از اقدام رئیس‌جمهور آمریکا در اعلام رونمایی از طرح قلابی معامله قرن، مقابله کشورهای اسلامی با این طرح و حل بحران فلسطین با حمایت از همه پرسی و استفاده از دیپلماسی پارلمانی را خواستار شد.
>انتقاد تند ظریف از طرح معامله قرن
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در توییتی نوشت: آیا ماندلا می‌توانست بازگشت بانتوستان را دهه‌ها پس از آزادی جنوب آفریقا تصور کند؟ "طرح صلح" به بزرگراهی به سوی جهنم می‌ماند. ما مسمانان باید بیدار شویم. آمریکا هیچگاه نتوانسته - و نمیتواند - حتی شبیه به یک واسطه صادق شود.وی در انتهای توییت خود از هشتگ "اتحاد برای فلسطین" استفاده کرده است.محمدجواد ظریف پیشتر نیز در توییتی نوشته بود: به جای ارائه طرح متوهمانه «معامله قرن» - که محکوم به شکست است - هواداران خودخوانده دموکراسی بهتر است راه‌ حل دموکراتیک ایران را که توسط آیت‌الله خامنه‌ای پیشنهاد شده، بپذیرند. باید یک رفراندوم برای تمام مردم فلسطین - از مسلمانان و یهودیان گرفته تا مسیحیان - برگزار شود تا آنها درباره آینده خود تصمیم‌گیری کنند.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در توئیتی به زبان‌های عربی و فارسی تاکید کرد: با توجه به فوریت و اهمیت مساله فلسطین و توطئه عظیمی که پشت سر به اصطلاح معامله قرن نهفته است، ایران آمادگی دارد تا صرف نظر از اختلافات خود با برخی کشورهای منطقه برای وحدت جهان اسلام به منظور مقابله با توطئه بزرگی که کیان امت اسلامی را به خطر افکنده است در هر سطحی همکاری نماید.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی یادگار امام نیز در دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدای حزب الله لبنان، با بیان اینکه «معامله قرن جنایت غیرقابل توجیه قرن است»، اظهار کرد: این معامله برنامه‌ای یکجانبه و ظالمانه است که فقط می‌تواند از یک اندیشه استثمارگر و فرهنگ طاغوت محور ناشی شود و بی تردید ملت‌های مسلمان زیر بار این ظلم مضاعف نمی‌روند.