همسفر با دکتر قریب،ستاره ها در مناسبت ها و جوان ۵۳ ساله !


 
 
 


ترافیک ستاره ها در سریال‌های مناسبتی
حسام منظور، مسعود رایگان، آزیتا حاجیان و فریبا متخصص با سریال‌های ویژه محرم و صفر در راه تلویزیون هستند
 

تلویزیون محرم امسال نیز طبق روال معمول، سریال‌های مختلفی به مناسبت ماه محرم و صفر تدارک دیده است. قرار است چهار سریال «سرزده» به کارگردانی بهادر اسدی، «بوم و بانو» ساخته سعید سلطانی، «زمین گرم» ساخته سعید نعمت‌ا... و «نجلا» به کارگردانی خیرا... تقیانی‌پور، به جدول پخش شبکه‌های یک، دو و سه، اضافه شوند که در این میان شبکه3 با پخش 2 سریال ، کنداکتور پر و پیمانی در شب های محرم و صفر دارد در ادامه مطلب، نکاتی درباره این سریال‌ها و بازیگران‌شان می‌خوانید.
 
1- اولین تجربه کارگردانی سعید نعمت‌ا...
سعید نعمت‌‌ا... که تا به حال در مقام نویسنده با کارگردانانی مانند سیروس مقدم و بهرنگ توفیقی، همکاری‌های متعددی داشته، در اولین تجربه کارگردانی خود، سریال «زمین گرم» را جلوی دوربین برده است. این مجموعه مانند بیشتر سریال‌هایی که نعمت‌ا... فیلم نامه آن‌ها را نوشته، مضامین مذهبی و اخلاقی دارد. داستان سریال درباره دو برادر است که پس از سال‌ها با یکدیگر دیدار می‌کنند. برادر بزرگ‌تر در آخرین لحظات زندگی خود وصیتی می‌کند که باعث به وجود آمدن اتفاقاتی در زندگی برادر کوچک‌تر می‌شود. سعید نعمت‌ا... پیشتر در سریال «برادرجان» و «جراحت» به تقابل دو برادر پرداخته بود. کامران تفتی، نادر فلاح، مرجان شیرمحمدی، علیرضا خمسه، اصغر همت و دنیا مدنی از بازیگران این مجموعه هستند.

2- دومین تجربه حسام منظور در اثر مناسبتی
حسام منظور یک سال پس از سریال «برادرجان» که ماه رمضان 98 روی آن رفت، دهه آخر ماه صفر با سریال مناسبتی تازه‌ای به نام «نجلا»، به تلویزیون می‌آید. این بازیگر سال 97 با سریال «بانوی عمارت» در تلویزیون خوش درخشید و به چهره شناخته شده‌ای تبدیل شد. البته او پیش از این مجموعه سابقه بازی در تئاتر را داشت اما «بانوی عمارت» باعث شد این بازیگر به مخاطبان معرفی شود. پس از این سریال، مجموعه «برادرجان» نتوانست اثر موفقی در کارنامه منظور باشد و دومین تجربه حضور او در قاب تلویزیون تجربه موفقی از آب در  نیامد، باید منتظر پخش «نجلا» بود تا بهتر بتوان درباره حضور این بازیگر در تلویزیون قضاوت کرد. حسام منظور در این سریال نقش شخصیتی به نام «عبد» را بازی می‌کند که به دختری به نام «نجلا» که اصالت ایرانی عراقی دارد علاقه مند می‌شود، اما شرط ازدواج این دختر، بردن «عبد» به کربلا در اربعین است. بیشتر شخصیت‌های سریال لهجه جنوبی دارند، باید دید حسام منظور چطور از پس این چالش برآمده است.

3- چهره‌های جوان و تازه در قاب تلویزیون
در میان گروه بازیگران سه سریال «بوم و بانو»، «نجلا» و «سرزده»، سه چهره نسبتا جدید و جوان دیده می‌شود. دیبا زاهدی که تا به حال در چند فیلم سینمایی بازی کرده، محرم امسال در اولین تجربه حضور جدی خود در تلویزیون، با سریال تاریخی «بوم و بانو» به کارگردانی سعید سلطانی دیده خواهد شد. فیلم «تیغ و ترمه» و سریال «آقازاده»، آخرین آثاری هستند که این بازیگر در آن‌ها دیده شده. دیبا زاهدی در مجموعه «87 متر» اثر کیانوش عیاری نیز بازی کرده است. چهره دیگر، سارا رسول‌زاده است که در مجموعه «نجلا» نقش یکی از شخصیت‌های اصلی را برعهده دارد. این بازیگر تا به حال در مجموعه نمایش خانگی «عاشقانه» بازی کرده و با این سریال شناخته می‌شود. سابقه حضور او در تلویزیون نیز به اجرای برنامه‌های کودک و نوجوان به نام «ترمه طلا» و «سپید پررنگ» می‌رسد. البته این بازیگر در تلویزیون بیشتر به واسطه سریال «پرده‌نشین» شناخته می‌شود. مریم مومن هم یکی از چهره‌های جدیدی‌ است که تلویزیون معرفی کرده است. او نیز مانند حسام منظور با سریال «بانوی عمارت» مطرح شد و به زودی با مجموعه «سرزده» به شبکه یک می‌آید. این سریال قرار بود شب‌های قدر پخش شود و داستان آن در ماه رمضان می‌گذرد.

4-  از مسعود رایگان تا آزیتا حاجیان
علاوه بر چهره‌های جوان، تعدادی از بازیگران باسابقه نیز در این چهار سریال ایفای نقش کرده‌اند. مسعود رایگان که آخرین‌بار سال 97 مجموعه پرمخاطب «دلدادگان» ساخته منوچهر هادی را روی آنتن داشت، تقریبا دو سال پس از این سریال، با «بوم و بانو» در شبکه دو حضور خواهد داشت. فریبا متخصص نیز یکی دیگر از بازیگران باسابقه این مجموعه است. آخرین اثری که آزیتا حاجیان با آن در تلویزیون دیده شد سریال «بازی نقاب‌ها» بود که سال 97 پخش شد و خیلی مورد استقبال قرار نگرفت، اکنون قرار است این بازیگر با سریال «نجلا» بار دیگر در قاب تلویزیون حضور داشته باشد. حاجیان در این مجموعه با دخترش ملیکا شریفی‌نیا همبازی شده است.

5-  عاشقانه‌های تاریخی
از میان چهار سریال «سرزده»، «بوم و بانو»، «زمین گرم» و «نجلا»، قصه دو مجموعه «بوم و بانو» و «نجلا» در زمان حال نمی‌گذرد. سریال تاریخی «بوم و بانو» روایتی عاشقانه دارد و داستان آن در دوره پهلوی می‌گذرد. سعید سلطانی که سال گذشته مجموعه «ستایش» را روی آنتن داشت، کارگردانی این سریال را برعهده داشته. سابقه خوب او در آثار تاریخی مانند «پس از باران» و «خانه‌ای در تاریکی» باعث می‌شود به استقبال مخاطبان از این مجموعه تا حدی امیدوار باشیم. داستان عاشقانه سریال «نجلا» هم در سال 58 روایت می‌شود. این اولین تجربه خیرا... تقیانی‌پور در زمینه ساخت سریال است.
 
 
 
یادی ازدکتر محمدقریب ،  اسوه پزشکان فداکار در روزهای سخت نبرد کادر درمان با کرونا
همسفر با دغدغه های مردم؛ از پاریس تا تهران
 
 جواد نوائیان رودسری – این روزها که کادر درمانی کشور ما، آزمونی سخت و حساس را از سر می‌گذراند و پزشکان و پرستاران فداکار ایران‌زمین، با نثار جان خود، برگی زرین را در تاریخ ما رقم می‌زنند، یادکردن از بزرگان طب ایران، آنان که هم طبیب جسم بودند و هم طبیب جان، کاری پسندیده و درخور به نظر می‌رسد. سرزمین ما، از دیرباز تا امروز، مهد پرورش بزرگ‌ترین پزشکان جهان بوده‌است؛ پزشکانی که افزون بر دانش، مجهز به سلاح اخلاق بوده‌اند و کسوت شریف طبابت، برایشان دکان کسب درآمد نبوده‌است. اگر در خاطرتان باشد، در همین صفحه، از دکتر شیخ و دکتر حجازی، دو پزشک نکونام مشهدی یادی کردیم. امروز قصد داریم از بزرگ‌مردی یاد کنیم که در تاریخ پزشکی ایران، نامش چون ستاره‌ای می‌درخشد و حرمت لباس مقدس پزشکی را به رخ بینندگان می‌کشد؛ دکتر محمد قریب، بنیان‌گذار طب اطفال در ایران.
آغاز و انجام یک پزشک
دکتر محمد قریب، در سال 1288 خورشیدی در تهران متولد شد؛ در خانواده‌ای اهل فرهنگ که اهتمام فراوانی به تحصیل فرزند داشت. محمد دوره‌های دبستان و دبیرستان را در مدرسه سیروس و دارالفنون گذراند و سپس، برای ادامه تحصیل در رشته طب، راهی فرانسه شد. دکتر قریب تحصیلات پزشکی خود را در دانشکده طب پاریس گذراند؛ او نخستین پزشک ایرانی بود که در کنکور انترنی این دانشکده پذیرفته شد و استادان فرانسوی را به این باور رساند که ایران مهد پرورش و تربیت پزشکانی تأثیرگذار است. او پس از بازگشت به ایران، وارد دانشکده پزشکی شد و به تدریس طب پرداخت. از آن‌جا که عنوان رساله وی در فرانسه، «وقفه‌های تنفسی در نوزادان» بود، اهتمام فراوانی به ایجاد بخش اطفال در بیمارستان‌های ایران داشت. به همین علت، او را بنیان‌گذار طب اطفال در ایران می‌دانند. دکتر قریب در دوران زندگی خود، شاگردان بسیاری را تربیت کرد که برخی از آن‌ها، چون خود او، به پزشکان حاذقی در عرصه طب اطفال تبدیل شدند. تلاش‌های او برای تأسیس بیمارستان اختصاصی اطفال، در سال 1347 به ثمر نشست و با نام «مرکز طبی کودکان» افتتاح شد. اما عمر آن مرد بزرگ، چندان دوام نیافت که حاصل تلاش‌های خود را ببیند؛ اول بهمن‌ماه سال 1353، دکتر محمد قریب بر اثر بیماری سرطان، در 65 سالگی درگذشت. پیکر او به قم منتقل و پس از اقامه نماز توسط آیت‌ا... العظمی سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی، در آرامستان شیخان، مجاور حرم مطهر حضرت معصومه(س)، به خاک سپرده شد.
پزشکی مزیّن به زینت اخلاق
آن‌چه باعث می‌شود دکتر قریب را یکی از قلل پزشکی ایران به حساب آوریم، تنها حاذق‌بودن و توانمندی علمی نیست؛ آن مرحوم به معنای کامل کلمه، انسانیت را با رفتار و منش خود هجی می‌کرد و به زیر دستانش می‌آموخت. او که در خانواده‌ای معتقد و مذهبی پرورش یافته‌بود، با تأسی به مولای متقیان(ع)، اهتمام ویژه‌ای به رسیدگی و دست‌گیری از درماندگان داشت. آن‌چه عظمت شخصیت دکتر قریب را بیش‌ازپیش مقابل دیدگان ما قرار می‌دهد، تلاش‌های مخفیانه او در این عرصه است. حتی نزدیک‌ترین افراد به وی، نمی‌دانستند که او، شبانه محموله‌های دارو و شیرخشک را پشت خودرو شخصی‌اش حمل می‌کرد و در جنوب شهر، مهمان زاغه‌نشینانی می‌شد که سخت به خدمات پزشکی و غذایی نیازمند بودند. این‌که او چه مدت به این امر مقدس مشغول بود، بر هیچ‌کس معلوم نیست؛ اما هر چه بود، این عمل انسانی، تبدیل به توشه‌ای عظیم برای آخرت و خرمنی پربار برای آبروی دنیوی دکتر محمد قریب شد. او عالی‌ترین مناصب دانشگاهی را داشت؛ نشان لژیون دونور فرانسه را به سینه‌اش آویخته بودند؛ عضو برجسته انجمن‌های علمی در پنج قاره بود؛ اما هیچ‌گاه از یاد نبرد که دانش، تنها وسیله‌ای برای خدمت است و مقامات این دنیا، چون خود آن، فانی و رفتنی‌ هستند.
پاسبان فرهنگ
دکتر قریب، شخصیتی محکم داشت؛ بسیار بودند افراد مستعدی که در آن زمان برای تحصیل طب به فرنگ رفتند و پس از فراغت از تحصیل، خودباخته و فرنگی‌مآب به وطن بازگشتند تا کمبودها را به سر مردم بکوبند و نق بزنند؛ اما دکتر محمد قریب از این جنس آدم‌ها نبود؛ او مردم، فرهنگ و میهنش را دوست داشت. دکتر لاپلان، از استادان وی در دانشکده طب پاریس درباره‌اش می‌گوید: «قریب با روحیه‌ای دوستانه اما روشن‌بینانه و حتی انتقادی‌ با فرهنگ‌ فرانسه برخورد کرد و از آن گزیده‌هایی که باعث استغنای فرهنگی وی شد، برگرفت و توانست میان‌ میراث‌ نیاکان خود و علوم نوین غربی، آشتی برقرار کند.» آن مرحوم در طول زندگی حرفه‌ای خود، از اتفاقاتی که در کشور روی می‌داد، غفلت نمی‌کرد و در بزنگاه‌هایی مانند قحطی و جنگ در آذربایجان یا اعتراض به وادادگی رژیم پهلوی در برابر آمریکا، با ورود به‌موقع و قاطع خود، نشان داد که نه فقط استاد پزشکی، بلکه انسانی به تمام‌معنا در خدمت مردم و میهن است.

 
 
 
 
محوری
رمزگشایی از  25 ساله به نظر رسیدن  مرد 53 ساله!
نگاهی روان‌شناسانه به زندگی «ادسن برندو» 53 ساله که ظاهر بسیار جوان او این روزها در شبکه‌های اجتماعی توجهات را به خود جلب کرده است
نویسنده: نرگس عزیزی |    کارشناس ارشد مشاوره
 
 اِدسُن بِرِندو متولد برزیل و  هم اکنون ساکن هلند است. ادسن با این ‌که 53 سال دارد اما ظاهر بسیار جوان‌تر او توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. بر اساس ظاهر، بسیاری او را جوانی بیست و چند ساله در نظر می‌گیرند، اما چه چیزی باعث شده تا او چنین جوان به نظر بیاید؟   ادسن درباره دلایل این جوان ماندن در سایت و اکانت اینستاگرام خود توضیحاتی داده است. در کنار آن هم البته کتابی نوشته و از اسرار جوان ماندن بعد از 40 سالگی در آن نوشته است. اما رمز این جوان ماندن جناب ادسن برندو چیست؟ و چطور می‌توانیم ما هم حداقل بخشی از سبک زندگی او را در زندگی خودمان پیاده کنیم؟      رموز جوانی در یک نگاه ادسن به صورت خلاصه و تیتروار چند نکته را در جوان ماندن خودش موثر می‌داند: تغذیه مناسب، ورزش و فعالیت بدنی و مثبت‌اندیشی. شاید همه‌ ما ایده‌هایی درباره ورزش و تغذیه مناسب داشته باشیم(که البته پیشنهاد می‌کنیم بخش مربوط به این موضوع را هم حتما بخوانید تا ببینید تا چه حد برداشت شما نزدیک به سبک زندگی ادسن است) اما منظور ادسن از مثبت فکر کردن چیست؟    10 توصیه برای تغییر نگرش و مثبت‌اندیشی اگر در صفحه اینستاگرام ادسن چرخی بزنید، متوجه می‌شوید که بخش زیادی از توصیه‌های او مربوط به تغییر نگرش به زندگی و در کنار آن مثبت‌اندیشی است. نکات زیر بخشی از مواردی است که ادسن در صفحه خود به اشتراک گذاشته است. آن‌ها را بخوانید و سپس با ما همراه باشید که می‌خواهیم درباره یکی از آن‌ها کمی بیشتر صحبت کنیم. 1- مثبت‌اندیش باشید. تفاوت بین یک روز بد و خوب در نگرش شماست. 2- روزهایی که شما را شکست می‌دهند، همان روزهایی هستند که آدم بهتری از شما می‌سازند. 3- منفی‌بافی دیگران را جدی نگیرید. 4- مثبت بودن به معنای آن نیست که لازم است همیشه شاد باشید. به معنای آن است که حتی در روزهای دشوار هم می‌دانید که روزهای بهتری در راهند. 5- زمان بیشتری را با افراد مثبت صرف کنید. 6- بپذیرید که زندگی بالا و پایین دارد. 7- روی راه‌حل‌ها تمرکز کنید. 8- در گذر زمان همه چیز بهتر خواهد شد. 9- آن‌قدر روی بهتر شدن خودتان متمرکز بشوید که برای عیب‌جویی از بقیه فرصت نداشته باشید. 10- سخت نگیرید و به حرکت خود در هر شرایطی ادامه بدهید. بسیاری از این توصیه‌ها را پیش از این هم شنیده‌ایم اما همه می‌دانیم که به وقت عمل داستان به این سادگی نیست. در این بین شاید توصیه شماره 10، یعنی رها کردن موضوعات، اما مسئله‌ای باشد که به ‌رغم اهمیت زیاد آن، کمتر درباره اش صحبت شده است.    هنر رها کردن یا سخت نگرفتن زندگی یکی از گرایش‌های جدید در روان‌درمانی، روان‌درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد است. یکی از مهارت‌هایی که در این دیدگاه روی آن تاکید می‌شود، مهارت رها کردن است. موضوعی که شباهت زیادی با توصیه شماره 10 در فهرست بالا دارد.بسیاری از ما دایم در زندگی حس می‌کنیم که بار زیادی بر دوش خود داریم. باری که از نظر روانی ما را فرسوده کرده است. شاید به دفعات هم این توصیه را شنیده‌ایم که سخت نگیر، این قدر حرص نخور، ول کن، راحت باش و ... اما به وقت عمل می‌بینیم که در وضعیت ما تغییری حاصل نشده است، اما واقعا چطور می‌توانیم از دست موضوعاتی که فشار روانی زیادی را به ما وارد می‌کنند، رها شویم؟    با خودتان چند چندید؟ قدم اول فهرست کردن احساسات، افکار و محرک‌های رفتاری خودتان است. تا وقتی ما به صورتی دقیق ندانیم که چه مسائلی ما را آزار می‌دهد، امکان حل و فصل آن‌ها را هم نخواهیم داشت. در این فهرست موضوعاتی از همین روزها، خاطراتی از گذشته و دغدغه‌هایی برای آینده می‌توانند وجود داشته باشند. تمام آن‌ها را یادداشت کنید. نکته قابل توجه در این گام آن است که بسیاری از افراد حتی از فکر کردن به موضوعات آزاردهنده ابا دارند. آن‌ها دوست ندارند به این فکر کنند که من از حرف بقیه درباره انتخاب‌هایم می‌ترسم یا من خودم را بابت کار اشتباهی که پانزده سال پیش انجام دادم، آدم بدی می‌دانم. تمرین این مرحله در دفعات می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر دغدغه‌های خود را بشناسید.    هر موضوع را خوب ارزیابی کنید در این گام لازم است هر فکر را بر اساس فایده داشتن یا بی‌فایده بودن، ارزیابی کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله بحث خوب یا بد بودن یک فکر مطرح نیست، بلکه بحث فقط فایده داشتن یا نداشتن آن است. به عنوان مثل رفتار اشتباه ما در موضوعی در چندین سال قبل، می‌تواند رفتار بدی بوده باشد اما سرزنش خود تا سال‌ها بعد در بسیاری از مواقع انتخاب مفیدی برای ما نیست، چرا که انرژی روانی زیادی را از ما می گیرد و می‌تواند عوارضی جدی بر سلامت روان ما داشته باشد.    تغییر بده یا رها کن وقتی از قالب خوب و بد ارزیابی کردن افکار خارج شویم و به دیده مفید یا بی‌فایده بودن به آن‌ها نگاه کنیم، راحت‌تر می‌توانیم گام سوم را برداریم. مواردی که مفیدند که وضعیت‌شان روشن است؛ نهایت آن است که لازم است کمی تغییر کنند تا استرس کمتری به ما وارد کنند، اما مواردی را که بی‌فایده‌اند حالا با این دید بهتر می‌دانیم که یا باید تغییراتی اساسی در آن ها دهیم یا به کل موضوع را رها کنیم. البته گاهی یک فکر در موقعیت‌هایی مفید و در موقعیت‌های دیگر بی‌فایده است. با تمرین و دقیق شدن روی افکار می‌توانید این موارد را از هم تفکیک کنید. البته رها کردن موضوعات آزاردهنده بی‌فایده اتفاقی نیست که یک شبه بیفتد، بلکه لازم است وقت و انرژی بیشتری برای این کار صرف شود یا از متخصص در این زمینه کمک گرفته شود.    مراقبت جسمانی به شیوه ادسن ادسن تاکید دارد که خوب ماندن او به واسطه رعایت یک سری نکات در تغذیه و سبک زندگی اوست. در برنامه غذایی او میوه و سبزیجات جایگاه ویژه‌ای دارند. او هر روز آب زیادی هم می‌نوشد. در عین حال میزان شکر در برنامه تغذیه‌ای او تا حد زیادی حذف شده است. ادسن از غذاهای فراوری شده و سرخ‌شده هم دوری می‌کند. او اهل سیگار و مواد مخدر هم نیست و در کنار رعایت چنین برنامه تغذیه‌ای،   فعالیت بدنی خوبی هم دارد. ادسن هر روز هفته ورزش می‌کند. برنامه ورزشی او ترکیبی از کار با وزنه و تمرین های هوازی است. به صورت معمول برنامه ورزشی او در هر روز بیشتر از 40 دقیقه نیست اما تلاش می‌کند ترکیب حرکات به شکلی باشد که همه عضلات را تقویت کند.   در کنار تغذیه و ورزش، ادسن به خواب خود هم توجه دارد و نکته‌ آخر هم این که هر چند او تا به حال جراحی زیبایی انجام نداده اما طبق گفته خودش توجه زیادی به پوست خود داشته است و به صورت مستمر از کرم‌های ضدچروک استفاده می‌کند.