شفافیت در برابر نفاق

محمدعلی وکیلی: شفافیت در مقابل نفاق قرار دارد و تبدیل به مطالبه ملی شده است
آفتاب یزد: پس از کشمکش‌های فراوان و گروکشی‌های جناحی و حزبی و انواع و اقسام توهین‌ها علیه مجلس شورای اسلامی به عنوان اصلی‌ترین رکن قانونگذاری در ایران اسلامی و متهم کردن مستقل‌ها و اصلاح‌طلبان! حالا خبر رسیده که « یک فوریت طرح شفافیت آرای نظام تقنینی در مجلس » از تصویب نمایندگان گذشت.
شروع حملات از یک مجلس سوگواری در دانشگاه امام صادق(ع) و توسط واعظ نزدیک به احمدی‌نژاد و جبهه پایداری صورت پذیرفت اما کیهان و بسیاری از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری در مجلس، هرچه خواستند گفتند و هرچه در توان داشتند گذاشتند تا طرحی که توسط اصلاح‌طلبان مجلس بنیان گذاشته شده بود، در یک مغالطه‌ای آشکار، عدم تصویبش به پای همان مستقل‌ها و اصلاح‌طلبان نوشته شود و اما با آرام شدن اوضاع و کنار رفتن ابرهای خاکستری تیم رسانه‌ای نزدیک به جبهه ی پایداری مشخص شد که اصل ماجرا چیز دیگری است و رگه‌هایی از پرونده‌سازی و فشار برای بیرون راندن نمایندگانی که شفافیت را در تمامی موضوعات دنبال می‌کنند و نه در یک موضوع پیش پا افتاده در این مسیر دیده می‌شود.
آن گونه که رسانه‌ها خبرداده‌اند اگرچه در جلسه علنی یکشنبه 7 مهرماه 1398 مجلس یک فوریت طرح شفافیت آرای نظام تقنینی با ۱۶۸ رای موافق؛ ۳۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در مجلس تصویب شد اما تصویب یک فوریت این طرح نیز بدون چالش و حاشیه نبود آن هم طرحی که به دنبال انتشار مشروح مذاکرات و آرای مجامع تصمیم گیر همچون هیئت وزیران، مجمع تشخیص، خبرگان، شورای نگهبان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی است.


محمدعلی وکیلی عضوهیئت رئیسه مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح دراین باره توضیح داد: شفافیت موضوعی است که متقابل نفاق قرار دارد و تبدیل به یک مطالبه ملی شده است.شفافیت روی سکه‌ی پاسخگویی است که هر جریانی با هر نظری معتقد به پاسخگویی می‌باشد.
وی با بیان این که میزان و مشروعیت قدرت در پاسخگویی به ملت تجلی پیدا می‌کند، گفت: هرچه ساحت قدرت شیشه‌ای و در معرض مردم باشد، اعتمادافزا و مشروعیت آفرین است. امروز ما در مجلس حداکثر شفافیت را شاهدیم؛ به‌طوری‌که اگر نماینده‌ای ذره‌ای چرت بزند از دید دوربین‌ها پنهان نمی‌ماند. این میزان حساسیت بر روی رفتار نمایندگان مقدس است. افکار عمومی می‌خواهد بداند که نمایندگان ملت امانت گرانسنگ را به ارزانی به دست نیاوردند تا به ارزانی عرضه کنند.
نماینده تهران با تاکید بر این که امروز بیشترین شفافیت را در مجلس شاهدیم، گفت: مذاکرات مجلس به غیر از موارد خاص از طریق رادیو و تلویزیون و رسانه‌ها در اختیار عموم قرار می‌گیرد. نمایندگان در مجلس بخشی از حاکمیت هستند که به نمایندگی از مردم ایفای نقش می‌کنند. وی ادامه داد: با توجه به مطالبه شفافیت طرحی را تعیین کردیم تا تمامی نهادها که به شکلی که تصمیمات آنها در سرنوشت مردم تاثیرگذار است و یا مسئولیت قانونگذاری دارد آراء آنها شفاف شود. لذا این طرح به دنبال شفافیت‌آراء و مذاکرات هیئت وزیران، مجمع تشخیص مصلحت، خبرگان رهبری، شورای نگهبان، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، مجلس و سایر مجامع و شوراها است. طرحی که مورد موافقت سه فراکسیون قرار گرفته و اکثریت حاضرین مجلس هم امضاء کردند. از نمایندگان می‌خواهم امروز با رای خود نشان دهند ابایی از شفافیت ندارند و پیش قدم در شیشه‌ای کردن حکمرانی خوب هستند. علیرضا محجوب نماینده تهران به عنوان مخالف فوریت این طرح گفت: در حال حاضر مسائل مهمتری همچون تورم، اشتغال و پرداخت حقوق کارگران و بازنشستگان وجود دارد لذا این طرح دارای فوریت نیست.
به گزارش ایسنا، احد آزادی‌خواه نماینده ملایر به عنوان موافق فوریت این طرح گفت: شفافیت آراء موضوع مهمی است. همانطور که پیش از این درباره‌ی مجلس هم مطرح شد. بنده آن انتقادی را که در دهه اول محرم به عملکرد مجلس شد مبنی بر نبود شفافیت ارج می‌نهم، اقدام به جا و پسندیده‌ای بود. ما نمایندگان نباید برای خودمان حفاظت شیشه‌ای درست کنیم. ما معصوم و تافته‌ای جدا بافته نیستیم.
> تنش در مجلس
بررسی یک فوریت طرح شفافیت آرای نظام تقنینی مجلس روزگذشته همچنین با حواشی همراه بود. طرحی که گرچه در نهایت به تصویب رسید اما بازهم برخی نمایندگان مجلس در حین بررسی آن جنجال به پا کردند. اینبار رئیس جلسه پزشکیان بود و او هم از سوی یکی از نمایندگان، دیکتاتور خطاب شد.
به گزارش خبرآنلاین، در زمانیکه احد آزادی خواه از موافقان این طرح اصرار به ادامه دادن اظهاراتش داشت با تذکر پزشکیان روبرو شد که خطاب به او می‌گفت وقتش تمام شده است اما آزادی خواه اصرار داشت همچنان از زمانش باقی مانده است.
از سوی دیگر اصرارهای ذوالنوری برای ارائه تذکر هفتادوپنجی با این جمله پزشکیان روبرو شد که «فوریت چه تذکری دارد؟ وارد نیست» او سپس از نمایندگان خواست که آرای خود را درباره این یک فوریت مطرح کنند اما فریادها در صحن مجلس پایان نیافت. آنقدر که حتی ذوالنوری
بر سر پزشکیان فریاد زد که شما دیکتاتور هستید. ذوالنوری حتی از پایان رای‌گیری به جایگاه هیئت‌رئیسه رفت و دقایقی با مسعود پزشکیان بحث کرد.
در همین حین آزادی خواه که به سمت هیئت رئیسه رفته بود فریادزنان به پزشکیان گفت که وقت ما را گرفتید و نگذاشتید که حرف بزنم، که پزشکیان به او گفت وقت را نگاه کن بعد تذکر بده، تخلف را شما می‌کنید که اضافه حرف می‌زنید، بنشین سرجایت.